Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Гледам през мобилното приложение, но освен трансфера от кк на ДСК, друго не виждам..

IMG_1904.png

• Замислям се 1
Публикувано:

Наесен планираме да пращаме малката (15 г.) при каките в Нидерландия с Уизз. Чета, че допускат деца над 14 г. да пътуват сами. Има декларация, има л.к., паспорт и мултиезичен акт за раждане. На теория би следвало да пътува безпроблемно. Някой да го е правил на практика? Изпускам ли нещо?

• Харесвам 2
Дани Магелани
Публикувано:
На 24.07.2025 г. в 7:13, Ники Петров каза:

Здравейте,

по повод рождения ми ден получих следния имейл, но в профила ми този ваучер не излиза. Как бих могъл да процедирам?

Благодаря предварително!

IMG_1899.png

Надявай се! 

И при мен нищо. Мина месец от моя рд.

• Харесвам 2
Публикувано:

Уиз планира да приеме само една четвърт от поръчаните 48 Airbus 321 XLR, след като плановете им за експанзия в Близкия Изток се провалиха. Останалите поръчки основно ще бъдат преобразувани в такива за друг тип самолет. 10-тината самолети от този тип, които ще бъдат част от флотилията им ще изпълняват полети от УК, но не към Северна Америка. 

https://www.aerotelegraph.com/airlines/wizz-air-will-nur-noch-10-bis-15-airbus-a321-xlr/5n93hh5

• Харесвам 6
Публикувано:
8 hours ago, tch said:

Уиз планира да приеме само една четвърт от поръчаните 48 Airbus 321 XLR, след като плановете им за експанзия в Близкия Изток се провалиха. Останалите поръчки основно ще бъдат преобразувани в такива за друг тип самолет. 10-тината самолети от този тип, които ще бъдат част от флотилията им ще изпълняват полети от УК, но не към Северна Америка. 

https://www.aerotelegraph.com/airlines/wizz-air-will-nur-noch-10-bis-15-airbus-a321-xlr/5n93hh5

Жалко , ами остава ни да видим каква част от плановете на Air Asia ще видят бял свят.Тия машини или изобщо няма да бъдат произведени или ще бъдат изкупени от други АК , та дано видим интересни маршрути от Европа.Радвам се обаче , че нямам акции на Wizz.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 часа, stanimir каза:

Радвам се обаче , че нямам акции на Wizz.

След няколко години на разочарования акциите им са доста евтини. В петък поскъпнаха с 12 процента след като излязоха числата за Q2. А те не са особено впечатляващи - минимална печалба. Така че ако направят 1-2 стабилни години доста ще се вдигнат. Разбира се това е лично мое мнение, което може да е ужасно грешно. 

• Харесвам 2
Публикувано:
На 25.07.2025 г. в 18:28, bibi каза:

Наесен планираме да пращаме малката (15 г.) при каките в Нидерландия с Уизз. Чета, че допускат деца над 14 г. да пътуват сами. Има декларация, има л.к., паспорт и мултиезичен акт за раждане. На теория би следвало да пътува безпроблемно. Някой да го е правил на практика? Изпускам ли нещо?

Нищо не изпускаш. Не съм го правила с моята дъщеря, но съм чувала от познати, че работи на практика. На теория като има лична карта и другите изброени документи би трябвало пътуването й да е безпроблемно. Има вероятност нашите гранични власти да не проверят декларацията й (за съгласие от родителите, нотариално заверена), но е задължителна и хубаво, че вече я имате.  

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 25.07.2025 г. в 18:28, bibi каза:

Няма да имате проблем. Казвам го от личен опит. Изпращах дъщеря си ( навършени 14 г. ) самостоятелно до Испания. На следващата година отново повторихме ( вече на 15 г. ) . За второто летене ни бяха приели в Шенген по въздух и дори не са и проверявали декларацията на паспортен контрол .

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 28 минути , mamaivy каза:

Евтин флекс да сте открили скоро? Че ми изтичат едни кредити.

Виж Бари-София.По 9.90 евро 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Незнам дали тук му е мястото?

В събота сутришния полет на Wizz ,закъсня над 3 часа.Досега винаги сме минавали между капките.Причините със сигурност не са ,форсмажорни.А доколкото навързах нещата ,последният полет късно вечерта от Барселона - Белград много е закъснял.Явно машината е трябвало да се докара до София и после ,за полета до Бари. Пресрочили са работното време на екипажа и вместо в 6.55ч излетяхме в 11.00ч.

Въпроса ми е ! Сам ли да се пробвам да действам или през Аерориск и подобни за компенсация?Забравих да спомена ,че става въпрос за трима души, като единият е дете.

Публикувано:
преди 9 минути , palioto каза:

Незнам дали тук му е мястото?

В събота сутришния полет на Wizz ,закъсня над 3 часа.Досега винаги сме минавали между капките.Причините със сигурност не са ,форсмажорни.А доколкото навързах нещата ,последният полет късно вечерта от Барселона - Белград много е закъснял.Явно машината е трябвало да се докара до София и после ,за полета до Бари. Пресрочили са работното време на екипажа и вместо в 6.55ч излетяхме в 11.00ч.

Въпроса ми е ! Сам ли да се пробвам да действам или през Аерориск и подобни.

Опитай сам. Лесно е, a и назад в темата е обяснено добре. При неуспех няма да е късно за посредник (давността е 5 години). 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 минути , Doctor Who каза:

Опитай сам. Лесно е, a и назад в темата е обяснено добре. При неуспех няма да е късно за посредник (давността е 5 години). 

Не съм се разбързал но си мисля, ако сам ги задействам нещата.Предполагам ще се опитат да ме размотават и изпилят нервите.Горе -долу колко трае целият процес?

Публикувано:
преди 33 минути , palioto каза:

Не съм се разбързал но си мисля, ако сам ги задействам нещата.Предполагам ще се опитат да ме размотават и изпилят нервите.Горе -долу колко трае целият процес?

Последната ми компенсация от тях стана за седмица след клейма. 

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:

Ако имам билет с опция "флекс" и съм го купил с кредит (точки), но се наложи да не пътувам, какво се случва при анулиране?
В случай че анулирам полета:

• Ще мога ли просто да получа обратно използваните точки?

• Или ще трябва задължително да презаверя билета за друг полет, като евентуално доплатя разликата или просто загубата е за моя сметка?

Публикувано:
преди 25 минути , Doctor Who каза:

Последната ми компенсация от тях стана за седмица след клейма. 

Благодаря за отговора!

И последно ,има ли смисъл да споменавам за изпуснат влак и автобус.Заради тяхното закъснение?

Публикувано:
преди 8 минути , palioto каза:

Благодаря за отговора!

И последно ,има ли смисъл да споменавам за изпуснат влак и автобус.Заради тяхното закъснение?

Ако са били платени и изгубени за ползване има възможност да се добави информацията във формата. Напитки, храна и други в рамките на разумното също. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , Иван Попов каза:

Ако имам билет с опция "флекс" и съм го купил с кредит (точки), но се наложи да не пътувам, какво се случва при анулиране?

• Или ще трябва задължително да презаверя билета за друг полет, като евентуално доплатя разликата или просто загубата е за моя сметка?

Анулиране - нямаш нов полет, връщат кредити

Промяна - имаш друг полет, не връщат кредити, може да се наложи да доплатиш.

Избираш си едно от двете, различни неща са.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 18 минути , Иван Попов каза:

Ако ти анулираш ще ти върнат платеното за билета и ще удържат цената на флекс.

Можеш да премести напред във времето ползвайки флекс и при промяна от тахна страна водеща до трите опции ще получиш и цената на флекса обратно. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Значи ако го анулирам сега, така както е в момента с кредита, ще ми върнат всичко отново в кредит (защото аз само 6 лева съм доплатил, а другото ми е от кредит) и ще имам някакъв период отново да взема нов билет. 

Ако го променя просто ще гледам да е отново с flex, но така ще губя само с flex-a. 

А вече ако променят часа от тяхна страна ми връщат всичко в 120% от билета в кредити.

Дано правилно да съм разбрал 😊

Публикувано: (редактирано)
преди 16 минути , Иван Попов каза:

Значи ако го анулирам сега, така както е в момента с кредита, ще ми върнат всичко отново в кредит (защото аз само 6 лева съм доплатил, а другото ми е от кредит) и ще имам някакъв период отново да взема нов билет. 

Ако го променя просто ще гледам да е отново с flex, но така ще губя само с flex-a. 

А вече ако променят часа от тяхна страна ми връщат всичко в 120% от билета в кредити.

Дано правилно да съм разбрал 😊

Ако го анулираш-връщат ти сумата,но без флекса!

Така и така си с флекс -защо не го преместиш за друга дата или дестинация, колкото е възможно напред във времето на сходна или близка цена(с минимално доплащане)?

В този случай,ако има промяна от тяхна страна-ще ти върнат цялата сума, която е платена(включително и флекса)!

Ще ти върнат 100% в кредити,ако е купувано с кредити или комбинация от кредити и кеш,но ако е платено само кеш-тогава ти връщат на 120%!

Редактирано от crazyhorse
Допълнение
  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Мисля че от доста време връщат само 100% , дори да е изцяло платено в кеш.Няма никакъв смисъл вече да предпочетеш връщане в кредити.Взимаш парата и бягаш.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 28.07.2025 г. в 20:56, crazyhorse каза:

Така и така си с флекс -защо не го преместиш за друга дата или дестинация, колкото е възможно напред във времето на сходна или близка цена(с минимално доплащане)?

Точно и така направих, преместих го някъде преди около седмица за Мадрид за юли 2026 г., но ако не пътувам ще го изместя за Коледа на 2026 год. и готово! Не мога да се ядосвам и без това само 6 лева съм дал за този билет. 

Аз иначе мислех да го въртя без да давам много пари, както вие ми казвате и накрая ако стигна до голяма сума да отидех до Дубай ама сега пък спряха линията. Ама ще го наместя някъде 😊

На 28.07.2025 г. в 20:56, crazyhorse каза:

Ще ти върнат 100% в кредити,ако е купувано с кредити или комбинация от кредити и кеш,но ако е платено само кеш-тогава ти връщат на 120%!

При мен билетът от София до Мадрид с flex и куфар е 195 лв. (платено с кредити) и само 6 лв. (платено с Revolut)

Значи по-добре да изчакам или после направо да си го сменя с Flex и готово!

На 28.07.2025 г. в 21:22, stanimir каза:

Мисля че от доста време връщат само 100% , дори да е изцяло платено в кеш.Няма никакъв смисъл вече да предпочетеш връщане в кредити.Взимаш парата и бягаш.

Ясно. 

Благодаря на всички за уточнението и информацията! 😊

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте някой знае ли в София имат ли офис както е България еър където на място може да се купи билет или на самото летище ?

Благодаря 

• Шок 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   5 магеланци

• Габриела Антонова
    • Георги
    • Hakkâri Spor
    • menki
    • GlobeRider
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.