Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 15 часа, tch каза:

Ако вземеш допълнителни услуги като priority пак ли цената е по-ниска от тази в сайта?

Не, по-изгодно е от Едриймс да се вземе "гол" билет и после да се добавят нужните услуги директно от Уиз.

В някои редки случаи - при много скъп багаж или приорити - излиза най-евтино (въпреки липсата на Едриймс отстъпка) да се купи билет с флекс директно от Уиз и после да се направи стандартната врътка с добавяне на евтина услуга. Въпрос на сметка.

• Харесвам 6
Публикувано:
11 minutes ago, Георги Матеев said:

Не, по-изгодно е от Едриймс да се вземе "гол" билет и после да се добавят нужните услуги директно от Уиз.

В някои редки случаи - при много скъп багаж или приорити - излиза най-евтино (въпреки липсата на Едриймс отстъпка) да се купи билет с флекс директно от Уиз и после да се направи стандартната врътка с добавяне на евтина услуга. Въпрос на сметка.

Възможно ли е купуване на билет с Wizz Flex от Едриймс?

Липсата на такава опция за мен лично тотално би обезсмислила използването на посредник в много голяма част от случаите.

• Харесвам 1
Публикувано:

Не може.

Някои посредници  си имаха собствен флекс, ама май трип.ком беше това, не идриймс.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте! Мисля, че е коментирано и преди, но нещо не успявам да открия конкретен отговор. Получих известие от Уиз с покана за доброволно презаверяване на билетите за полета до Мадрид на 06.02. плюс 250 EUR в WIZZ кредити. Проверих веднага - няма свободни места. Опитах да чекирам веднага, като закупя билети, но цените са от 35 лв. нагоре, а ние сме 5 човека. Ясно е, че ще чекирам веднага, щом пуснат безплатната опция, но все пак да попитам тук дали имам и друг полезен ход с минимални разходи 🙂

Публикувано:
преди 3 минути , margarettod каза:

Здравейте! Мисля, че е коментирано и преди, но нещо не успявам да открия конкретен отговор. Получих известие от Уиз с покана за доброволно презаверяване на билетите за полета до Мадрид на 06.02. плюс 250 EUR в WIZZ кредити. Проверих веднага - няма свободни места. Опитах да чекирам веднага, като закупя билети, но цените са от 35 лв. нагоре, а ние сме 5 човека. Ясно е, че ще чекирам веднага, щом пуснат безплатната опция, но все пак да попитам тук дали имам и друг полезен ход с минимални разходи 🙂

Купуваш си автоматичен онлайн чек ин - по 3 евро беше, и уиз сами ще те чекират около 48 часа преди полета. Проверено и гарантирано

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 24 минути , margarettod каза:

Просто си се чекираш, когато можеш. Мейла е до 250 евро, при отваряне на сайта за чекиране обикновено показва 100 евро.  Компенсацията за некачване на борда по регламент е поне 250 евро и то в брой, а не ваучер. Вчера се прибрах от Бергамо след такъв мейл и нямаше никакъв проблем нито с чекиране и нямаше и некачени пътници  на борда,

• Харесвам 6
Публикувано:
На 24.01.2026 г. в 7:33, Topfly каза:

Wizz air UK са подали молба към властите в Обединето Кралство за полети към САЩ. Първоначално разрешението е насочено към чартърни полети, но с възможност и за редовни полети. След затваряне на базата в Абу Даби Wizz air намали от 47 на 11 поръчаните A321XLR, като до сега има 5 доставени самолета от този тип. До сега самолетите се използваха по предназначение (по дълги полети) между Лондон и Саудитска Арабия. Wizz air UK има 3 доставени до сега A321XLR, а  Wizz air Malta два самолета. 

Тази новина е изненадваща по два параграфа. До сега шефът на Уиз ер твърдо беше против откриването на полети към САЩ поради голямата конкуренция, а от друга страна никога не са комуникирали, че са отворени да оперират чартерни полети. Възможно е разбирасе британски туроператори да са ги убедили, че има бизнес възможности в начинанието.

доколото четох по блогове, идеята е за чартърни полети специално за световната купа по футбол, не въобще

имайки предвид напрегнатата обстановка специално за чужденци там, и факта че половината добри отбори са латиноамерикански, малко започвам да се съмнявам въобще в идеята да се провежда купата там

• Харесвам 6
Публикувано: (редактирано)

Имам да чекирам осем човека. Имаше ли начин да въведа данните на всички предварително?

Да допълня, че не съм попълвала досега - на новите лични карти кой номер се въвежда?

Редактирано от dorita
Публикувано:
On 2/4/2026 at 7:48 PM, neuromancer said:

доколото четох по блогове, идеята е за чартърни полети специално за световната купа по футбол, не въобще

имайки предвид напрегнатата обстановка специално за чужденци там, и факта че половината добри отбори са латиноамерикански, малко започвам да се съмнявам въобще в идеята да се провежда купата там

Нали има срещи и в Мексико и Канада ? При 70 милиона латино население в САЩ сигурно стадионите ще се пълнят , дори да не допуснат нито един фен от Южна Америка.

Публикувано:
преди 22 минути , dorita каза:

Имам да чекирам осем човека. Имаше ли начин да въведа данните на всички предварително?

Да допълня, че не съм попълвала досега - на новите лични карти кой номер се въвежда?

Аз поне не съм намерила начин за въвеждане на данните предварително. За Шенген вече мисля, че те не искаха вече да се попълват лични карти (за разлика от Раян), иначе номера е само този от първия ред с буквите и цифрите ... и внимавайте буквите да не ги пишете на кирилица, че не ги приема и дава грешка.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, dorita каза:

Нали билетите са купени!Чекирането става с няколко клика "next",ако пътуването е в рамките на ЕС...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, crazyhorse каза:

Нали билетите са купени!Чекирането става с няколко клика "next",ако пътуването е в рамките на ЕС...

Купени са, но тъй като ще съм в движение като се отвори чекирането, ми се искаше да въведа данните от личните документи предварително. Снощи въвеждах предварително на Райън, отне си ми време...

Публикувано:

В апликацията на уиз нямате ли възможност да се сканират документите и автоматично да се попълнят данните? Със сигурност го има за паспортите, скоро имах такъв полет, но не си спомням дали го имаше и за личните карти.

• Харесвам 1
Публикувано:

Сканирането също е досадно.При Wizz няма и никога не е имало възможност за бързо чекиране както при Ryanair.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 часа, dorita каза:

Не си казала за къде е чекирането. Ако е в шенген само WIzz не искат документ, само цъкаш next няколко пъти. Ако е извън шенген тогава ще трябва да въведеш паспортните данни по време на чекиране, не знам друг начин 

• Харесвам 3
Публикувано:

Принципно няма значение какви числа въвеждаш за номер на паспорта, той така или иначе не се показва на бордната карта и не се проверява. Изпробвано. Така че може и по лесния начин, дори да не е в Шенген.

• Харесвам 5
Публикувано:
1 hour ago, neuromancer said:

Принципно няма значение какви числа въвеждаш за номер на паспорта, той така или иначе не се показва на бордната карта и не се проверява. Изпробвано. Така че може и по лесния начин, дори да не е в Шенген.

На Уиз за полетите извън Шенген излиза номер на паспорта и срок на валидност в бординг паса. На мобилната версия се вижда по-лесно, на пдф-а е по-забутан, но пак го има.

И аз не мисля, че ги сравняват, но има риск да стане проблем, ако са въведени грешни данни.

Wizz.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 35 минути , Assya каза:

На Уиз за полетите извън Шенген излиза номер на паспорта и срок на валидност в бординг паса. На мобилната версия се вижда по-лесно, на пдф-а е по-забутан, но пак го има.

И аз не мисля, че ги сравняват, но има риск да стане проблем, ако са въведени грешни данни.

Wizz.jpg

Привет, бих искал да попитам дали пристигане час и половина по-рано (5:30) е достатъчно време за полета до Мароко? Видях, че има няколко ранни полета, но стават ли големи опашки на Т1 по това време на деня? Не съм излитал оттам от доста време и някъде четох, че е имало ремонти, по-бързо ли се минава? Благодаря предварително за отговора! 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, stanimir каза:

Сканирането също е досадно.При Wizz няма и никога не е имало възможност за бързо чекиране както при Ryanair.

На мен ми е много по-лесно и бързо със сканирането. 

Публикувано:
44 minutes ago, Kristiyan Desev said:

Привет, бих искал да попитам дали пристигане час и половина по-рано (5:30) е достатъчно време за полета до Мароко? Видях, че има няколко ранни полета, но стават ли големи опашки на Т1 по това време на деня? Не съм излитал оттам от доста време и някъде четох, че е имало ремонти, по-бързо ли се минава? Благодаря предварително за отговора! 

Би трябвало да е достатъчно. Ние бяхме на летището към 5:40 и нямаше проблеми. На скенерите се минаваше бързо, след това отидохме към паспортната - там беше малко по-бавно, но за около 20 мин. бяхме на гейта. Отвориха бординга много рано този път, съответно после висяхме доста време в автобусите.

След последните промени на Терминал 1 махнаха разделението на скенерите и вече всички минават заедно (Шенген и неШенген). След скенерите за нешенгенските полети се минава към гейтовете вдясно и там са гишетата за паспортна проверка. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 часа, Климент каза:

Не си казала за къде е чекирането. Ако е в шенген само WIzz не искат документ, само цъкаш next няколко пъти. Ако е извън шенген тогава ще трябва да въведеш паспортните данни по време на чекиране, не знам друг начин 

Испания, с уиз явно не съм летяла откакто сме в Шенген, не знаех, че не искат данни. Ще видя и сканирането.

Благодаря за отговорите!

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой плащал ли е днес билет на Уиз с кредитна карта? Пробвах през мобилна версия, през компютър, с GPay, не става и не става. Дава ми, че е отказано плащането от банката, а въобще не стига заявката до банката. Добре, че са добавили Револют пей, та от там мина. Не знам дали е добра цена но има Флекс за 11 евро от Мадрид до София.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 23 часа, Kristiyan Desev каза:

Лион изчезна от лятното разписание 😔

добре, че те прочетох, преди седмица си взехме билети за май и днес щях да търся вече хотели и да мисля как да се организираме в района, естествено имейли няма, но пък полетите вече са канселирани в приложението; как беше при прекратени полети, даваха ли възможност за смяна на летището без доплащане?

• Харесвам 1
Публикувано:

Дават , ако имат полети до алтернативно летище.На Лион не знам кое може да е , но като започнеш промяна ще ти изкара опциите (или пък не)

• Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Wizan
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.