Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 минути , stanimir каза:

Разбира се.

Въпросът е дали ти връщат парите или в кредит, който да ползваш по-късно? Иначе гледам и Райън еър летят до Торино, така че може и с тях да взема или нещо друго да измисля...

Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Спират окончателно Торино след март.Иронично точно вчера следобед гледах Торино и след няколко часа ... Бам - няма вече Торино 😂

Мислех да се оплаквам, че са ми преместили връщането с 2ч по рано началото на март, ама май ще трябва да почерпя…

• Харесвам 4
Публикувано:

Много често полети изчезват и след ден, два се връщат с променени дни, часове.

Но да, преди 15 март за лятното и преди 15 октомври за зимното винаги е хазарт. То и след тези дати не е сигурно.😄

• Харесвам 3
Публикувано:

Торино го гледах за края на февруари около 3 март, с един ден отпуска на 2 март, но часовете са толкова смотани за тази комбинация - следобед късно в събота, рано сутринта във вторник, че на практика само ще си изхабя един ден отпуска, а и цените са високи, така че се въздържам засега. Освен ако не паднат драстично цените и не се променят часовете. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Wizz air UK са подали молба към властите в Обединето Кралство за полети към САЩ. Първоначално разрешението е насочено към чартърни полети, но с възможност и за редовни полети. След затваряне на базата в Абу Даби Wizz air намали от 47 на 11 поръчаните A321XLR, като до сега има 5 доставени самолета от този тип. До сега самолетите се използваха по предназначение (по дълги полети) между Лондон и Саудитска Арабия. Wizz air UK има 3 доставени до сега A321XLR, а  Wizz air Malta два самолета. 

Тази новина е изненадваща по два параграфа. До сега шефът на Уиз ер твърдо беше против откриването на полети към САЩ поради голямата конкуренция, а от друга страна никога не са комуникирали, че са отворени да оперират чартерни полети. Възможно е разбирасе британски туроператори да са ги убедили, че има бизнес възможности в начинанието.

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Замислям се 2
Публикувано:

Имам полет, отменен, с оферта към и от  други летища и ми дават всички възможни опции. Обаче не мога да разбера как да приема отиването към новото летище, а  да отменя само връщането към него, щото не ме устройва. Искам връщане на пари/кредити само за обратния полет. На една резервация са. 

Публикувано:

Винаги в такива случаи нещо прекалено сложно може да не може да се направи през сайта, та ако не става, се обаждаш.

Разбира се ако някой има опит през сайта може да сподели.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 23.01.2026 г. в 8:11, stanimir каза:

И на мен това ми изглежда като съвсем нормално канселиране , което може да се направи по желание без изобщо да има промяна в часове.Таксата  е 50-85€ на полет и повече (според дестинацията) и ако билета е по-скъп остава нещо за връщане.

Оказа се, че сте прави за таксата за канселация, просто Уиз са имали технически проблем и сумите са ги изписвали в евро, а е трябвало в лева. 😄

След като получих фактура на стойност 238.93 ЛЕВА, които ще бъдат изплатени като кредити се свързах с кол центъра и те ми казаха "ами то сигурно е показвало в евро, заради преминаването към еврото, но иначе е в лева" 😄

Само че по горния скрийншот аз съм приел получаването на сумата в евро и сега рейзнах кейс към тях, че очаквам пълната сума, да видим дали ще е успешно 😄 

Публикувано:

ако не си платил 590 евро, както пише в скриншота, а 590 лева, абсурд да ти уважат кейса 🙂

възможно е само ако някой не чете внимателно 

Публикувано:
преди 15 часа, stanimir каза:

От ковид насам планирането с Wizz за повече от 2-3 месеца напред е хазарт.Лично аз докато не останат 14 дни до полета изобщо не съм сигурен.Затова никога , ама никога резервация за настаняване без право на отмяна !!!

И аз съм на същото мнение. Нямам никакво доверие на Wizz Air — дори когато пътувам с тях, съм на тръни до момента, в който реално се кача в самолета.

Овербукинг, промени в часовете, разместване на полети или дори спиране на дестинация — всичко това вече сме го виждали. И дори да дойде моментът на полета, пак няма гаранция, че ще те качат на борда.

Особено сега, след ситуацията ми с резервацията в Рим, за мен вече е задължително настаняването да е с право на анулиране.

От ковид насам планирането с Wizz за повече от 2–3 месеца напред си е чист хазарт, абсолютно точно казано! 

• Харесвам 9
Катя мравката
Публикувано:
На 24.01.2026 г. в 12:33, Topfly каза:

Wizz air UK са подали молба към властите в Обединето Кралство за полети към САЩ. .

Напоследък акциите на уиз само се дигаха, аз се чудех защо, а вчера след обед изведнъж паднаха с 5%. Явно при розовите не всичко е съвсем розово. Дано върнат парите за отменените и оставят полетите за лятото

На 24.01.2026 г. в 9:59, Argentique каза:

Ти внимавай къде гледаш... 😃

И Сноудън така казва

Публикувано:
преди 57 минути , Катя мравката каза:

Напоследък акциите на уиз само се дигаха, аз се чудех защо, а вчера след обед изведнъж паднаха с 5%. Явно при розовите не всичко е съвсем розово. Дано върнат парите за отменените и оставят полетите за лятото

Все още около 20% от флота е на земята поради проблеми с двигателите и чак около края на 2027-ма година ще ги ремонтират. Това прави за сега акцията спекулативна. Последно време я купуваха поради очакванията за напредване на мирните преговори в Украйна. Уиз има там блокирани три самолета от началото на войната плюс потенциално е един огромен пазар, който може значително да увеличи трафика и рентабилноста на компаниите работещи в региона.

• Харесвам 5
Публикувано:

Здравейте,

Спешно хелп.

Имаме полет София - Бари - София 29. 04 - 05.05 на един код като полетът за навръщане е отменен и са ме преместили един ден по- рано на 04.05. Хубаво де, но аз искам на 06.05. Един ден по- късно. Почвам да ребуквам и ми дава да избера отново и двете посоки. Този път обаче на 29ти всички полети са разпродадени. И не мога да избера 29ти. Мога 30ти - 6ти. Как да ребукна само връщането да е на 6ти, а отиването да си остане на 29ти, за когато вече имаме билети. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , Алекс каза:

Здравейте,

Спешно хелп.

Имаме полет София - Бари - София 29. 04 - 05.05 на един код като полетът за навръщане е отменен и са ме преместили един ден по- рано на 04.05. Хубаво де, но аз искам на 06.05. Един ден по- късно. Почвам да ребуквам и ми дава да избера отново и двете посоки. Този път обаче на 29ти всички полети са разпродадени. И не мога да избера 29ти. Мога 30ти - 6ти. Как да ребукна само връщането да е на 6ти, а отиването да си остане на 29ти, за когато вече имаме билети. 

Нямам налична резервация с промяна, но според мен трябва да гледаш по-внимателно и ще ти даде да смениш само едната посока. Гледай най-горе в приложението, където пише outbound и inbound- избери второто, както и текстовете със сив цвят, изглеждащи по-бледи и уж неактивни. София - Бари за 29.04 не е разпродаден и вероятно ти излиза такъв, защото не правиш промяната правилно.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , ДиянаВ каза:

Нямам налична резервация с промяна, но според мен трябва да гледаш по-внимателно и ще ти даде да смениш само едната посока. Гледай най-горе в приложението, където пише outbound и inbound- избери второто, както и текстовете със сив цвят, изглеждащи по-бледи и уж неактивни. София - Бари за 29.04 не е разпродаден и вероятно ти излиза такъв, защото не правиш промяната правилно.

Не става.

image.png.568db9d97f93eb5f0d0a9d91426319ab.png

Давам start rebooking,  като единствена възможна.

image.png.7245ea447b0d251fd7536b24398c55fe.png

Променям датата на 6ти, като не мога да избера никъде само в едната посока.

image.png.a57ec6c2b9b5dc62db6e7dc40dd8828c.png

Публикувано:
преди 3 минути , Алекс каза:

Не става.

image.png.568db9d97f93eb5f0d0a9d91426319ab.png

Давам start rebooking,  като единствена възможна.

image.png.7245ea447b0d251fd7536b24398c55fe.png

Променям датата на 6ти, като не мога да избера никъде само в едната посока.

image.png.a57ec6c2b9b5dc62db6e7dc40dd8828c.png

На последната снимка се вижда,че можеш да избереш шести!Ако натиснеш бутона "избери" и "продължи", какво се получава?

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , crazyhorse каза:

На последната снимка се вижда,че можеш да избереш шести!Ако натиснеш бутона "избери" и "продължи", какво се получава?

уфф станааа:) ама то много тъпо го показва с това sold out. аз си помислих, че ми го сменя от двупосочен на еднопосочен, защото от ляво ми се появява стар полет София- Бари и Бари-София, а на нов полет само Бари- София като селектирам 6ти. Но продължих и на следващата стъпка се появиха отново двата полета.

Откога не съм имала променен полет, че вече съм забравила какво се прави 🙂 мерси много и на двама ви за напътствията.

• Харесвам 2
Публикувано:

Някакви нови схеми пускат от Уиз. Вчера ме приканваха да сменя полета срещу 250€ в кредити.

Не съм тествал, какво точно ще стане 

Съжалявам, че е на испанки, това е от приложението, изпращат и мейл 

IMG_7411.png

IMG_7412.png

Публикувано:
преди 11 минути , Alexander каза:

Някакви нови схеми пускат от Уиз. Вчера ме приканваха да сменя полета срещу 250€ в кредити.

Отдавна е. Дават до 250 евро, като сумата може да е по-малка. Като тръгнеш да го правиш, ще ти изпише колко точно.
Може да смениш полета с друг в рамките на седмица, мисля беше. Не можеш да сменяш дестинацията.

На мен ми бяха предложили същото за полет, който така или иначе нямаше да летя, та ми дойде добре. Бях писал назад в темата. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Ми супер. 

Аз с друга компания го направих (смених полета с 3 часа по-късен) и сега имам към 100 евро за харчене с тях. Даже съм на плюс отвсякъде, че ми закъсня връзката и нямаше как да си хвана оригиналния дори и да искам.

• Харесвам 1
Публикувано:

На теория може да е добре, но Уиз често няма всеки ден полети, камоли по няколко на ден.

Ако ще се лети, почти безсмислено ми се струва.

• Харесвам 1
Публикувано:

@Alexander, доколкото разбирам, ene е януари (enero) на испански. Вчера се прибирах със същия полет Прага - София с Уиз и имаше над 2 часа закъснение, кацнахме около 00:15, 00:30 още бяхме в автобуса за терминала. Полетът беше пълен и имаше много малко свободни седалки. Възможно ли е да предлагат тази промяна, защото са продали повече билети от капацитета си? Сега видях, че в 11:00 днес също е кацнал полет от Чехия. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• nadia
    • frequent_flyer
    • kakadu
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.