Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , jorocontrola каза:

Разбира се, че ДА. То ако беше така, всеки взема полет за 20Е и го мести на друг за 1000Е примерно 😉

При местене на полет, ако новият е по-скъп, то се доплаща. Ако е по-евтин, разликата от парите в канала...

Не ме разбра правилно. Той че се доплаща е ясно. Аз питам дали се доплаща точно разликата между цената на втория полет и цената на първия полет или се доплаща сума, която уиз еър решава, че трябва да се доплати (според разположението на звездите в този момент).

Публикувано:

Доплаща се точно разликата. 

В някои по-особени случаи не знам какво става, примерно ако са ти начислили такса "бот" или има намаление на административната такса или единия билет е с дискаунт, а другия без...

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
В момента, tougherty каза:

Не ме разбра правилно. Той че се доплаща е ясно. Аз питам дали се доплаща точно разликата между цената на втория полет и цената на първия полет или се доплаща сума, която уиз еър решава, че трябва да се доплати (според разположението на звездите в този момент).

Точно разликата в цената се доплаща. Понякога има някакви разлики спрямо колко точно са различните компоненти на цената (цена, такси), но принципно е спрямо разликата в цените.

• Харесвам 3
Публикувано:

90+20=110

100-20=80

@jorocontrola, не смяташ и не разбра какво пита @tougherty.

преди 17 минути , tougherty каза:

А има ли опасност ако

Поначало не, освен ако не възникне някой бъг или има разлики в административната такса, превалутирането и такива.

По принцип за полети в евро досега не съм имала разлики, т.е. 20+80 прави 100€

• Харесвам 4
Публикувано:

Току-що през апа си купих флекс за €7.90 по маршрута AOI-TIA (дата 18 февруари). Тарифа на билета €14.99 (и с дискаунт и без е една и съща цена). Отдавна не бях виждал флекс под €9.90, може да е полезно за някого.

• Харесвам 15
  • Благодаря 6
Публикувано:
преди 24 минути , Георги Матеев каза:

Току-що през апа си купих флекс за €7.90 по маршрута AOI-TIA (дата 18 февруари). Тарифа на билета €14.99 (и с дискаунт и без е една и съща цена). Отдавна не бях виждал флекс под €9.90, може да е полезно за някого.

Пак си с привилегии, на мен ми дава 9,90🙂

Публикувано:
преди 11 минути , Marisha каза:

Пак си с привилегии, на мен ми дава 9,90🙂

Пак с техните номера... Ако случайно гледаш през сайта - все пак провери и през апа. Обикновено сайтът дава по-високи цени по неясна причина.

А на мен за едно приорити в рамките на 5 минути ми даде 4 различни цени вариращи от €18.80 до €53... Говоря за един и същи полет, разбира се, направиха ме разноглед. Или просто изкуственият им интелект е шизофреник 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 минути , Георги Матеев каза:

Пак с техните номера... Ако случайно гледаш през сайта - все пак провери и през апа. Обикновено сайтът дава по-високи цени по неясна причина.

А на мен за едно приорити в рамките на 5 минути ми даде 4 различни цени вариращи от €18.80 до €53... Говоря за един и същи полет, разбира се, направиха ме разноглед. Или просто изкуственият им интелект е шизофреник 🙂

През сайта е 11 евро🙂, погледнах. 

Публикувано:
преди 2 минути , stanimir каза:

Мисля че от няколко месеца вече няма 20% бонус,  без значение дали е плащано с карта или кредити.

Не би трябвало да е така, защото във формата, която попълвах пишеше така :

image.png.a8eff6fe45d78fa122934ba9ef521553.png

Публикувано:

Или е отменен отдавна по старите условия и чак сега си поискал refund или страницата им не е актуализирана.

В новите условия вече никъде не се говори за 120% кредит :

https://www.wizzair.com/en-gb/help-centre/delay-cancellation-and-refund/cancelled-flight/cancelled-flight-what-to-do

Публикувано:
преди 55 минути , Tesh каза:

Не би трябвало да е така, защото във формата, която попълвах пишеше така :

image.png.a8eff6fe45d78fa122934ba9ef521553.png

От една или две години е 100%
Тази сутрин получих имейл за отменен полет на английски и го няма стария текст за 100+20%
IMG_1017.jpeg.b71ee5b286d230cc8b351ea46f906043.jpeg

В профила ми и на английски, и на български, ми посочват точната сума, която биха върнали, но точно този полет е купуван с точки и не мога със сигурност да кажа дали са актуализирали съобщенията.

IMG_1018.png.5ef959c0ef2993fdaa87b99375ba4c4c.png

Няма какво да се разправяш с тях - 100% е връщането от години вече.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

От една или две години е 100%
Тази сутрин получих имейл за отменен полет на английски и го няма стария текст за 100+20%
IMG_1017.jpeg.b71ee5b286d230cc8b351ea46f906043.jpeg

В профила ми и на английски, и на български, ми посочват точната сума, която биха върнали, но точно този полет е купуван с точки и не мога със сигурност да кажа дали са актуализирали съобщенията.

IMG_1018.png.5ef959c0ef2993fdaa87b99375ba4c4c.png

Няма какво да се разправяш с тях - 100% е връщането от години вече.

Идеята ми е просто да им сигнализирам за некорекния текст, защото той се показва сега в реално време. 

Bugfixing 😇

Публикувано:

Имам полет, който е променен, но е с флекс. Искам да се възползвам от флекса, но не мога. Първо трябва да приема промените и след това да активирам флекса ли?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 минути , epetkov каза:

Имам полет, който е променен, но е с флекс. Искам да се възползвам от флекса, но не мога. Първо трябва да приема промените и след това да активирам флекса ли?

Да, първо виж на променената дата каква е цената. Да не е по-ниска от тази, която си платил. След това приемаш промените, ако е по-висока цената или съответно избираш дата/алтернативен маршрут с по-висока цена и действаш. Билетът си остава с флекс, който ползваш, когато си решиш.

• Харесвам 4
Публикувано:

Нашите приятели от Уизз от кога са спрели да дават възможност за канселиране на двете отсечки при двупосочен полет, когато едната  е променена? Имам опция да откажа само тази, която е отменена, а аз искам да рефъндна цялата резервация при това положение. Има ли как да се направи?

Публикувано:
На 25.07.2024 г. в 10:58, ДиянаВ каза:

Ето какво се случва, когато имаш двупосочен билет и има промяна в едната от посоките:

IMG_7395.png.5fab2f9cc3fc0c54655fbf2998a1adcb.png

IMG_7394.png.8ad20787c1289f68ccede1d782bf7183.png

IMG_7396.png.d7b26e39a81580cd149058d92fb27cf8.png

IMG_7397.png.1208aa1bec40cfb4ccbe10e87a2d2f52.png

Има възможност да искаш рифънд само за променения полет или и за двата, както направих аз. Коментирам само тази от трите опции.

Кредитът е дошъл, докато съм писала тук, т.е. почти веднага.

преди 29 минути , Jorro каза:

Нашите приятели от Уизз от кога са спрели да дават възможност за канселиране на двете отсечки при двупосочен полет, когато едната  е променена? Имам опция да откажа само тази, която е отменена, а аз искам да рефъндна цялата резервация при това положение. Има ли как да се направи?

Юли не беше така. Прегледай по-внимателно възможностите, че наистина е заблуждаващо и в първия момент се стряскаш, че не може в двете посоки.

В горния ми пост от 25.07.2024 има и картинки за нагледност.

На стр. 971 е

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, ДиянаВ каза:

Юли не беше така. Прегледай по-внимателно възможностите, че наистина е заблуждаващо и в първия момент се стряскаш, че не може в двете посоки.

В горния ми пост от 25.07.2024 има и картинки за нагледност.

На стр. 971 е

Разгледах ги, но и при теб ти дава да маркираш само едната посока, а другата е неактивна както е при мен. Как си канселирала и другия?

Публикувано:

На картинката се вижда, че може да маркира едната посока, а другата е вече маркирана (и disabled - сива, т.е. не можеш да я демаркираш)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Jorro каза:

Разгледах ги, но и при теб ти дава да маркираш само едната посока, а другата е неактивна както е при мен. Как си канселирала и другия?

Цъкни другата посока - в червено оцветена, маркирай смело, може. Гледай си сумата по-долу и ще видиш, че като маркираш и другата посока, ще се увеличи.

Промененият ми полет беше този в сиво оцветен - Букурещ-Тирана, а аз чекнах отмяна и за червено оцветения - Тирана-Букурещ.

Публикувано:

Здравейте, 

Само да попитам какви са ви мненията за Wizz? Пускат линия от Април Абу Даби - Варна и смятам да я ползвам че ми е много удобно от Рияд да пътувам. До Абу Даби ще летя с Етихад и не мисля че ще има закъснение, а понеже Варна ми е крайна дестинация и да закъснеят Wizz не е голям проблем. Проблем е на връщане тъй като кацат в полунощ и имам до следващия полет около час и половина. Да го смятам ли него или да ми е мирна главата да си взема направо от 0800 сутринта? Имат ли много закъснения Wizz? 

Публикувано:
преди 31 минути , fxtrader каза:

Здравейте, 

Само да попитам какви са ви мненията за Wizz? Пускат линия от Април Абу Даби - Варна и смятам да я ползвам че ми е много удобно от Рияд да пътувам. До Абу Даби ще летя с Етихад и не мисля че ще има закъснение, а понеже Варна ми е крайна дестинация и да закъснеят Wizz не е голям проблем. Проблем е на връщане тъй като кацат в полунощ и имам до следващия полет около час и половина. Да го смятам ли него или да ми е мирна главата да си взема направо от 0800 сутринта? Имат ли много закъснения Wizz? 

За кога мислиш да пътуваш?

Ако е след май, през лятото, бих изчакала докъм началото-средата на март да видя дали въобще ще тръгне линията. Това е нов маршрут и не веднъж такива са отпадали, ако примерно не договорят изгодни условия с летището. Не става въпрос за закъснения, а дали въобще ще ги бъдат полетите, респ. в кои дни, часове и т.н. Така няма да увиснеш с билетите от/до Абу Даби на другата АК.

• Харесвам 1
Публикувано:

Без да съм специалист в областта, някъде четох че пълняемостта на  полетите Варна - Абу Даби не е добра и се очакват реорганизации, ако въобще оцелеят. Така че по-добре се презастраховайте и с план "Б".

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.