Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 4 часа, Сузи Су каза:

Мерси. Различно е и да, зависи. Затова питам за ранните ежедневни полети на Уиз ако някой скоро ги е летял. 

Ранен сутрешен Сф-Бергамо през ноември извозиха ни с бус от самолета до сградата.

Публикувано:

В края на октомври ранен сутрешен София - Бергамо - возиха ни с автобуси. На мястото, където ни остави автобусът, веднага след влизането в летището от дясната страна, имаше врата към транзитната зона.

Публикувано:

Здравейте,
от известно време използвам тази авиокомпания и тяхната НЕ коректност, до сега не ми се беше случвало служителят им на гейта "на око" да определя размера на ръчния багаж защото нямал време.
Често ли прибягват до такава практиката ако не успеят да те окрадат по друг начин?

• Замислям се 1
Публикувано:

Между проверяват "на око" и глобяват "на око" има доста голяма разлика.

Не става ясно във втората категория ли сте попаднали?

• Харесвам 4
Публикувано:

Не съм виждал да глобяват на око , но съм сигурен че в 90% от случаите дори аз ще разпозная извънгабаритен куфар ...агентите през които минават хиляди багажи сигурно на 99%.

Ако е мека чанта вече е различно , защото винаги може да се напъха  в кошарата с малко или повечко зор.

Все пак не си представям как ще глобят някого на око , или пък как той ще се съгласи да плати , без да настоява за проверка през рамката.

• Харесвам 13
Публикувано: (редактирано)

И аз не бях виждал, НО ми се случи на летище Щутгарт.

Закупих си ръчен багаж за 20евро и карета за 90евро два дни преди полета че малко си бях понапазарувал и не ми се правеха упражнения с фришопа.

Пътувам с торба-мешка, на гейта беше същата служителка, която ми прие чекирания багаж.

Пропусна сина ми с раница и после заяви, че за моя багаж ще трябва да заплатя.

Започнах да поставям мешката в клетката и тя се развика, че не мога да ползвам клетката и да отивам на касата.

Чак след като платих се появи някаква контролираща с бадж от летището, която ми заяви, че трябвало било преди да платя да проверя багажа на клетката за проверка.

Когато обясних че служителката на визеър ми е забранила да ползвам клетката самата служителка започна да обяснява как тя работела десет години и можела на око да оцени колко е голям багажа и нямало смисъл изобщо да проверява с клетката, и нямала време да проверява. Полета беше полупразен и на гейта имаше точно трима човека.

Явно това им е схемата за измама там.

След като номера с дублираната резервация за 80евро за този полет преди две седмици не мина е трябвало да все нещо да откраднат.

Редактирано от black
правописна грешка
Публикувано:

Контрагентите ми в Германия сега обещаха да ми намерят адвокат да съдя лично служителката понеже доста агресивно скочи срещу сина ми, че неможело така да излезе при мен. Явно тъпата унгарска кранта си мисли, че може да си позволи непрвомерно и агресивно да извършва арест на непълнолетен. Ако не бях вбесен от наглото поведение на кифлата сигурно щях да се обадя на полицията да дойде на гейта. Сега ще си я погнат немците явно.

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 8 часа, black каза:

Здравейте,
от известно време използвам тази авиокомпания и тяхната НЕ коректност, до сега не ми се беше случвало служителят им на гейта "на око" да определя размера на ръчния багаж защото нямал време.
Често ли прибягват до такава практиката ако не успеят да те окрадат по друг начин?

преди 57 минути , black каза:

И аз не бях виждал, НО ми се случи на летище Щутгарт.

Закупих си ръчен багаж за 20евро и карета за 90евро два дни преди полета че малко си бях понапазарувал и не ми се правеха упражнения с фришопа.

Пътувам с торба-мешка, на гейта беше същата служителка, която ми прие чекирания багаж.

Пропусна сина ми с раница и после заяви, че за моя багаж ще трябва да заплатя.

Започнах да поставям мешката в клетката и тя се развика, че не мога да ползвам клетката и да отивам на касата.

Чак след като платих се появи някаква контролираща с бадж от летището, която ми заяви, че трябвало било преди да платя да проверя багажа на клетката за проверка.

Когато обясних че служителката на визеър ми е забранила да ползвам клетката самата служителка започна да обяснява как тя работела десет години и можела на око да оцени колко е голям багажа и нямало смисъл изобщо да проверява с клетката, и нямала време да проверява. Полета беше полупразен и на гейта имаше точно трима човека.

Явно това им е схемата за измама там.

След като номера с дублираната резервация за 80евро за този полет преди две седмици не мина е трябвало да все нещо да откраднат.

преди 33 минути , black каза:

Контрагентите ми в Германия сега обещаха да ми намерят адвокат да съдя лично служителката понеже доста агресивно скочи срещу сина ми, че неможело така да излезе при мен. Явно тъпата унгарска кранта си мисли, че може да си позволи непрвомерно и агресивно да извършва арест на непълнолетен. Ако не бях вбесен от наглото поведение на кифлата сигурно щях да се обадя на полицията да дойде на гейта. Сега ще си я погнат немците явно.

Това някакъв филм в главата на някой ли е?

1и пост - на око глобявали.

2и пост, пуснали сина, но теб те глобили и имало скандал.

3и пост  имало агресия към сина ти(уж даже не беше проверяван в предния), фантазии за арести, адвокати  и пр..

Да не пишат различни хора или?

И се регистрира днес, за да ни разкажеш в три поста тази история ли? 

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 14 минути , black каза:

Разбирам недоумението на феновете на виз. Какъв е бил ще решават в някое немско съдилище.

Какво и как мислиш да докажеш в съда?

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 15 часа, Сузи Су каза:

С транзитната зона няма да има никакъв проблем да успея, но нямам абсолютно никакви спомени с шатъл ли се докарваше от самолета до летището или се ходеше пеша?

На летището в Бергамо има една много досадна (и силно изнервяща, когато човек бърза) обиколка с автобусите от самолета до терминала, за която съм споменавал ето тук

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте 

За по- опитните с Wizz , смятате ли че ще има промяна в полетите от Меминген към Варна в лятното разписание .Как е било предишни години. Защото искам да резервирам хотел възможно най- рано.

Публикувано:

@jorocontrola

Аз не мога да доказвам каквото и да било,  за огромно мое съжаление нямам компетенция за това. Даже и претенция юридически трудно бих могъл да оформя...

В правовите държави, за каквато все още се смята и Германия, има юристи, адвокати, съдии и прочее. Тяхна работа е. А контрагентите ми, които държаха да използвам този път виз се чувстват ангажирани и предложиха те да се заемат с подробности, разходи и други такива неща от второстепенна важност.

Целта на първия и втория ми постове беше просто да стигнат до компанията, тъй като като една толкова уважавана и ползвана компания вероятно има някакви комуникационни канали, но аз, като човек стар и с интернет грамотност, започнала едва 12 години преди края на миналия век, трудно мога да използвам.

Публикувано:

Ако не си поредния шегаджия написаното наистина звучи доста нереално и с право хората се съмняват. Дори всичко да е истина много надценяваш съдебната система. Как си го представяш без свидетели , доказателства и т.н. Абе трябва ти чудо , магия или нещо от сорта. Дори не ти е отказан достъп на борда.А за уважавана ...Wizz са много далеч от уважавана авиокомпания., но това е друга тема.

Успех.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, black каза:

Разбирам недоумението на феновете на виз. Какъв е бил ще решават в някое немско съдилище.

чак фенове не вярвам да има. Просто хора, летели по 50 пъти с тях и знаещи какво може и какво не може да стане и как да се оправят

Публикувано:
преди 28 минути , black каза:

Целта на първия и втория ми постове беше просто да стигнат до компанията, тъй като като една толкова уважавана и ползвана компания вероятно има някакви комуникационни канали, 

Пишейки в БГ форум очакваш да получих обратна връзка от авиокомпания или да подадеш оплакване към нея? Успех 🙂 

Публикувано:

Тия на летището са от наземния оператор и не са служители на Уиз, но можете да се оплачете на Уиз, за този случай, а и на самото летище или наземния оператор.

• Харесвам 2
Публикувано:

Досега не съм ползвал никога wizz flex и имам въпрос - като си купя евтин полет с флекс и чекиран багаж, когато после искам да сменя полета за друга дата и дестинация, по каква тарифа доплащам - официалната цена от сайта на уиз за втората резервация минус платеното за първоначалната резервация (след съответното превалутиране) или просто някаква друга цена, която уиз ми обявят, че трябва да платя, за да си сменя датата и дестинацията, на тази която искам? А как стои въпросът с чекирания багаж? 

Публикувано:

платен багаж си остава и на новия полет

доплаща се разликата между платеното първия полет и цената на втория

• Благодаря 1
Публикувано:

Т.е. от официалната цена на сайта на уиз за втория полет се вади това, което вече съм платил като цена за първия полет?

Публикувано:
преди 9 минути , tougherty каза:

Т.е. от официалната цена на сайта на уиз за втория полет се вади това, което вече съм платил като цена за първия полет?

Чекиран багаж и приорити се местят към новият полет като услуга без значение на цените им в нов/стар полет...

• Благодаря 1
Публикувано:

А има ли опасност ако на сайта на уиз вторият полет струва 100 евро примерно, а аз съм платил за първия полет 20 евро, при промяната чрез флекс-а уиз да ми кажат: "сега трябва да доплатиш 90 евро, за да резервираш втория полет"?

Публикувано:
преди 12 минути , tougherty каза:

А има ли опасност ако на сайта на уиз вторият полет струва 100 евро примерно, а аз съм платил за първия полет 20 евро, при промяната чрез флекс-а уиз да ми кажат: "сега трябва да доплатиш 90 евро, за да резервираш втория полет"?

Разбира се, че ДА. То ако беше така, всеки взема полет за 20Е и го мести на друг за 1000Е примерно 😉

При местене на полет, ако новият е по-скъп, то се доплаща. Ако е по-евтин, разликата от парите в канала...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.