Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Тя цялата тема е пълна с мнения, но очаквай промени с часове и дни или пълна отмяна на полетите. 

Принципно не оставяй 1:30 между полетите, освен ако си много рисков играч. Поне 3 часа бих оставил аз.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако някой иска Нова година в Емирствата, сега му е времето да използва линията Варна - Абу Даби. 99% ще има промени за декември-януари, ако не изцяло отмяна. На Варна би трябвало да даде алтернативен маршрут София. Нещата могат да се подсигурят и с флекс, хем за по-евтин багаж.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 минути , ДиянаВ каза:

За кога мислиш да пътуваш?

Ако е след май, през лятото, бих изчакала докъм началото-средата на март да видя дали въобще ще тръгне линията. Това е нов маршрут и не веднъж такива са отпадали, ако примерно не договорят изгодни условия с летището. Не става въпрос за закъснения, а дали въобще ще ги бъдат полетите, респ. в кои дни, часове и т.н. Така няма да увиснеш с билетите от/до Абу Даби на другата АК.

Ами аз си пътувам два три пъти годишно до България обикновенно по тукашните празници и по Коледа, ама май ме отказахте. Билетите Абу Даби - Варна са евтини но с Етихад от Рияд до Абу Даби и обратно не са много евтини. Така, че не искам да си прекарвам отпуските в Абу Даби... 

Благодаря. 

Публикувано:
преди 1 минута , fxtrader каза:

Ами аз си пътувам два три пъти годишно до България обикновенно по тукашните празници и по Коледа, ама май ме отказахте. Билетите Абу Даби - Варна са евтини но с Етихад от Рияд до Абу Даби и обратно не са много евтини. Така, че не искам да си прекарвам отпуските в Абу Даби... 

Благодаря. 

Към средата на март ще има някаква яснота за тази линия и полетите й. На мен също ми е интересна от чисто любопитство, така че мога да те тагна за развитието й🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , ДиянаВ каза:

Към средата на март ще има някаква яснота за тази линия и полетите й. На мен също ми е интересна от чисто любопитство, така че мога да те тагна за развитието й🙂

Ще съм благодарен отново, въпреки че не съм чест потребител на тоя форум. Ще хвърля едно око насам. И аз ще си сложа един google alert с такъв някакъв таг "wizzair varna-abu dhabi" дано попадна на някоя новина. 

Публикувано:

То принципно, ако отпадне ще ти предложи алтернатива до София, Букурещ под въпрос или по телефон може да се постигне такава, но ако не са ти удобни часовете или става три дни път с камили🙂, каша се получава.

Публикувано:
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

То принципно, ако отпадне ще ти предложи алтернатива до София, Букурещ под въпрос или по телефон може да се постигне такава, но ако не са ти удобни часовете или става три дни път с камили🙂, каша се получава.

E то до софия и сега има. После как се стига до варна вече става много тегаво. 

Публикувано:
преди 9 минути , fxtrader каза:

E то до софия и сега има. После как се стига до варна вече става много тегаво. 

BG air имат по 3-4 полета дневно лятото, зимата някои дни са с по 2, чак тегаво не бих казал, че се стига. 

На твое място бих проверил за полет с някоя нормална компания от Рияд до София/Варна на 1 билет вместо да си усложнявам пътя или да се чудя Уизз каква скъпа изненада ще ми спретнат.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Jorro каза:

BG air имат по 3-4 полета дневно лятото, зимата някои дни са с по 2, чак тегаво не бих казал, че се стига. 

На твое място бих проверил за полет с някоя нормална компания от Рияд до София/Варна на 1 билет вместо да си усложнявам пътя или да се чудя Уизз каква скъпа изненада ще ми спретнат.

От три години съм в Рияд, от осем в Сауди. След като съм стигнал да търся през Абу Даби значи съм проверил доста отдавна. София е зачертната от списъка по дефолт защото ми излиза по бързо да си хвана такси от Истанбул до Варна отколкото да ходя до София и после да чакам полети до Варна. Проверено е отдавна. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 минути , neuromancer каза:

С полетите на Уиз до Рияд какво стана?

Докато ги финансираха от Саудитското и Българското правителство летяха. После ги спряха. За подобен полет съм съгласен, че е по удобен, Проблема идва от смяната в Турция понеже има полети до Варна с Турските, ама са им оставили час и полвина лейовър, а в последно време Турските се дънят редовно така, че в един момент, като те оставят в Истанбул и ти кажат има след два дни полет до Варна и увисваш уникално. От 7-8 дена отпуска два в Истанбул, аре нема нужда. Миналата година пък с Луфтханза - Рияд-Франкфурт-Виена-Варна изтървах полета във Франкфурт за закъсннение. Дадоха ми до София и то посред лятото. От там единствения начин да стигнеш Варна е с автобус или след два дни със съмолет. Майтап, че и автобуси и самолети всичко резервирано. Та имаше само до Янбол от където ме взе половинката. 

След толкова години се научих колкото по малко стопове по добре, ама няма много опции... 

Публикувано:
преди 18 минути , fxtrader каза:

Докато ги финансираха от Саудитското и Българското правителство летяха. После ги спряха. За подобен полет съм съгласен, че е по удобен, Проблема идва от смяната в Турция понеже има полети до Варна с Турските, ама са им оставили час и полвина лейовър, а в последно време Турските се дънят редовно така, че в един момент, като те оставят в Истанбул и ти кажат има след два дни полет до Варна и увисваш уникално. От 7-8 дена отпуска два в Истанбул, аре нема нужда. Миналата година пък с Луфтханза - Рияд-Франкфурт-Виена-Варна изтървах полета във Франкфурт за закъсннение. Дадоха ми до София и то посред лятото. От там единствения начин да стигнеш Варна е с автобус или след два дни със съмолет. Майтап, че и автобуси и самолети всичко резервирано. Та имаше само до Янбол от където ме взе половинката. 

След толкова години се научих колкото по малко стопове по добре, ама няма много опции... 

Виж Букурещ. От там също има автобус за Варна по спомен два пъти дневно. Пак е девет дена път с камили,но имат доста полети до OTP

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, mamaivy каза:

Виж Букурещ. От там също има автобус за Варна по спомен два пъти дневно. Пак е девет дена път с камили,но имат доста полети до OTP

Ще проверя, благодаря. Надявам се автобуса да не спира на всяка паланка, и да има бърз. 

Публикувано:
преди 14 минути , mamaivy каза:

преди 12 минути , fxtrader каза:

Ще проверя, благодаря. Надявам се автобуса да не спира на всяка паланка, и да има бърз. 

До Варна пътува 5+ часа Пегасус Русе с три курса, а Фликсбус май е почти 7 часа с един курс не всеки ден😛

Освен това от сега януари полетите от/до Букурещ не се обслужват от Отопени, а от Банеаса. Т.е. трябва да се ходи до града с обществен транспорт - хотел Хоризонт или гара Милитари, или до летище Отопени и от там, абе … нямаш ли там някоя камила под ръка 😆

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 10 минути , ДиянаВ каза:

До Варна пътува 5+ часа Пегасус Русе с три курса, а Фликсбус май е почти 7 часа с един курс не всеки ден😛

Освен това от сега януари полетите от/до Букурещ не се обслужват от Отопени, а от Банеаса. Т.е. трябва да се ходи до града с обществен транспорт - хотел Хоризонт или гара Милитари, или до летище Отопени и от там, абе … нямаш ли там някоя камила под ръка 😆

И какво накрая ми остава пак проверения вариант - Рияд - Истанбул с полети, които в повечето случаи са евтини и такси което ми отнема около 6 часа и ми къса главата ако съм сам, иначе като сме семейно се ядва. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Търкиш имат полети до Варна, и сигурно до Рияд. Много скъпо ли идва на един билет, бързо и сигурно. В сравнение с такси...

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, neuromancer каза:

Търкиш имат полети до Варна, и сигурно до Рияд. Много скъпо ли идва на един билет, бързо и сигурно. В сравнение с такси...

Нееее, вече два пъти го изтървам заради закъснение в Рияд. Затова не се и замислям за него. Има само час и половина престой в Истанбул. А като го изтърва да си взема такси от летището до границата пък ми излиза още по скъпо.

Публикувано:
преди 6 минути , fxtrader каза:

И какво накрая ми остава пак проверения вариант - Рияд - Истанбул с полети, които в повечето случаи са евтини и такси което ми отнема около 6 часа и ми къса главата ако съм сам, иначе като сме семейно се ядва. 

Май да🙂

Такси Русе - Букурещ взема 150 лв. Букурещ - Варна може и 300 лв. да е, въобще не знам. Така или иначе полет Рияд - Букурещ ми се струва, че няма да е по-бърз или евтин от този до Истанбул.

Публикувано:
В момента, ДиянаВ каза:

Май да🙂

Такси Русе - Букурещ взема 150 лв. Букурещ - Варна може и 300 лв. да е, въобще не знам. Така или иначе полет Рияд - Букурещ ми се струва, че няма да е по-бърз или евтин от този до Истанбул.

Да, по някакво неписано правило Рияд - където и да е в европа е по скъпо от например Рияд - Където и да е другаде по света. Колегата ми си намира полети Рияд - Карачи за по 200 лева, аз до София ако летя под 800 на човек не падам с Турските, и възможност да спя в Истанбул. Защото пък до софия лейовъра е 2 часа и малко. 

Публикувано:

Предполагам че до Азия като Карачи са ориентирани по-скоро към гастарбайтери, а към Европа - за богати туристи. Съответно чарджат на макс. Не правят разлика между Букурещ и Париж ....

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , fxtrader каза:

. Колегата ми си намира полети Рияд - Карачи

Успокоявай се с това, че колегата ти сигурно храни повече бройки челяд🙃

Публикувано:

Ами стана сложно и нямам повече идеи, но със сигурност щом турците не те устройват като точност, Уиз въобще не ги и поглеждай.

Публикувано:
преди 1 минута , neuromancer каза:

Ами стана сложно и нямам повече идеи, но със сигурност щом турците не те устройват като точност, Уиз въобще не ги и поглеждай.

Не може с лекота да пренебрегне уиз. Прегледах летище Рияд в флайтрадар и полетите за европейски летища са оскъдни.  Както Рияд така и Варна са "тегави" летища в случая.  Въпреки всякакви рискове полета на уиз който се коментира  е изключително интересен за него.

Публикувано:

@fxtrader давам още една идея. От 1 април нататък всеки вторник, четвъртък и събота е възможна следната връзка с Уиз:

Джеда - Лондон Гатуик - Варна

Транзитът в Лондон варира от 4:30 до 8:30 часа (според деня и разписанието), като това се преживява лесно с престой в лаундж, същевременно времето е предостатъчно за да си хванеш връзката 100% дори при закъснение на първия полет.

Само взимаш един вътрешен полет до Джеда и си готов. Като цяло изглежда по-безрисково от всичко коментирано до момента и за разлика от линията Абу Даби - Варна тези двете звучат доста по-неотменяеми. Цената също изглежда прилична. И няма да ти се налагат скъпи таксита.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Георги Матеев каза:

като това се преживява лесно с престой в лаундж

Е... далеч не всеки има тази опция. Магеланците са най-различни.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• aladinoplus
    • iMari
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.