Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

В събота летях до Бергамо с А320. Не бях виждал толкова тесни седалки.

Отделно в двата края на облегалката има ръбове, всеки от който е 2-3 см или това разстояние става още по-малко.

IMG_8764.jpeg.3952d689155bedf604f3429d5a842ef0.jpeg

Самите седалки също бяха супер неудобни..

Вчера на връщане беше доста по-добре.

• Замислям се 1
Публикувано:

Ами дотам води алчността. Сгъстили са седалките, за да превозват повече пътници. За дечица седалките са идеални, а за по-високи хора: кошмар.  Преди 2 седмици се возих два пъти с  А320 (Луфтханза), седалките си бяха на нормални отстояния, не беше такава теснотия. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Вчера намерих в пощата това съобщение:

Известието за цената вече е достъпно на wizzair.com!

Осигурете си най-добрите цени!

Търсите най-добрите оферти за полети? Стартирахме Price alert – най-лесният начин да проследявате цените и да сте в течение с новостите:

Задавайте сигнали за предпочитаните от вас маршрути и дати, докато търсите във Fare Finder
Получавайте известия по имейл за промени в цените направо във входящата си поща
Управлявайте известията за цените в страницата на потребителския си профил
Уверете се, че сте изтеглили приложението, за да продължите да проследявате на всички устройства, като активирате насочени известия за предупреждение за цена

Започнете сега и бъдете сред първите, които ще получат най-добрите оферти!

Търсене на оферти

image.png.892390bc5bd7dead090c5e2eb5626b44.png

А на страницата Fare Finder има Настройване на сигнал за цена и препращане към профилната страница.

image.png.d0604ce03fd649b32e848a282013f958.png

Тази функционалност може да е полезна на някой.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, VladimirK каза:

Осигурете си най-добрите цени!

Търсите най-добрите оферти за полети? Стартирахме Price alert – най-лесният начин да проследявате цените и да сте в течение с новостите:

Задавайте сигнали за предпочитаните от вас маршрути и дати, докато търсите във Fare Finder
Получавайте известия по имейл за промени в цените направо във входящата си поща
Управлявайте известията за цените в страницата на потребителския си профил
Уверете се, че сте изтеглили приложението, за да продължите да проследявате на всички устройства, като активирате насочени известия за предупреждение за цена

Започнете сега и бъдете сред първите, които ще получат най-добрите оферти!

Търсене на оферти

А на страницата Fare Finder има Настройване на сигнал за цена и препращане към профилната страница.

image.png.d0604ce03fd649b32e848a282013f958.png

Тази функционалност може да е полезна на някой.

Да, много вероятно е нововъведението да е най-полезно за Уиз. Та да разбират към кои дати има интерес за да не свалят за тях цените 🙂

• Харесвам 9
  • Смея се 7
Публикувано:
На 10.02.2025 г. в 10:55, VladimirK каза:

Този имейл да не е от преди година, че това с цената е от тогава някъде 😁 аз от кога го ползвам ехеее, както и Fare Finder. Ама преглеждайте приложението за новости от време на време не само за билети 😁

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
На 6.02.2025 г. в 8:24, black каза:

И аз не бях виждал, НО ми се случи на летище Щутгарт.

Закупих си ръчен багаж за 20евро и карета за 90евро два дни преди полета че малко си бях понапазарувал и не ми се правеха упражнения с фришопа.

Пътувам с торба-мешка, на гейта беше същата служителка, която ми прие чекирания багаж.

Пропусна сина ми с раница и после заяви, че за моя багаж ще трябва да заплатя.

Започнах да поставям мешката в клетката и тя се развика, че не мога да ползвам клетката и да отивам на касата.

Чак след като платих се появи някаква контролираща с бадж от летището, която ми заяви, че трябвало било преди да платя да проверя багажа на клетката за проверка.

Когато обясних че служителката на визеър ми е забранила да ползвам клетката самата служителка започна да обяснява как тя работела десет години и можела на око да оцени колко е голям багажа и нямало смисъл изобщо да проверява с клетката, и нямала време да проверява. Полета беше полупразен и на гейта имаше точно трима човека.

Явно това им е схемата за измама там.

След като номера с дублираната резервация за 80евро за този полет преди две седмици не мина е трябвало да все нещо да откраднат.

Личи си, че не си знаеш правата. В такива ситуации се спори преди да платиш и то учтиво. Имаш пълното право да сложиш багажа в пробната, да ги забавиш, да снимаш, да искаш да видят, че влиза, да донесат метър, ако трябва. Но след като си платил вече, на око - не очаквай в съда да отсъдят за теб. Как според теб ще докажеш от камерите на око, че багажа ти влиза от 5 метра с тяхната разделителна способност, ако въоще ти допуснат иска? Никак! Ще дадеш едни 400лв за адвокат и ще си на минус.

• Харесвам 6
Публикувано:

Внимание за ръчния багаж на Т1-.

В петък по обяд две моми караха ВСЕКИ да слага раницата си в клетката на уиз ПРЕДИ проверката на БК и секюрити. 

Явно пак са се активизирали за мерки и теглилки.

• Харесвам 6
  • Шок 1
Публикувано:
преди 4 минути , Седем Два каза:

Уиз изглежда спират полетите до Мале след 10 април.

Да, бях чел из Фейсбук групите, че нямат разрешително да летят много време над вода (май над 1 час непрекъснато) и към момента го правят като заобикалят над Индия, но вече не им позволявали това. Не знам колко е вярно, споделям какво четох наскоро.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, r_nikolov1 каза:

Да, бях чел из Фейсбук групите, че нямат разрешително да летят много време над вода (май над 1 час непрекъснато) и към момента го правят като заобикалят над Индия, но вече не им позволявали това. Не знам колко е вярно, споделям какво четох наскоро.

Странно как летят до Мадейра 😱 и особено до Исландия 🤣

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, r_nikolov1 каза:

Няма логика в това А320 серията е сертифицирана за 180min ETOPS

• Харесвам 2
Публикувано:

Този коментар бях прочел: "С прискърбие ви съобщавам, че wizz air са прекратили полетите си между АбуДаби и Мале. Причината е, че нямат сертификат, който им позволява да летят повече от един час над вода. Досега, това са го заобикаляли, удължавайки маршрута си с един час, преминавайки поркрай Индия. Но вече са ги баннали като възможност.      Надявам се да се променят нещата за в бъдеще, но е вероятно да е за сметка на цената.
Искам да уточня, че в момента самолетите все още си летят. Спряна е продажбата на билети."

Други пишат и : " Wizz Air Abu Dhabi няма никакъв бан. Има ограничение за директни маршрути, защото техните самолети нямат ETOPS сертификат.
ETOPS (Extended-range Twin-engine Operational Performance Standards) позволява на двудвигателни самолети да летят по-дълги маршрути над океана, далеч от летища за аварийно кацане.
Без този сертификат, самолетите на Wizz Air трябва да следват по-дълъг маршрут, за да останат в рамките на 60 минути от най-близкото летище за евентуално аварийно кацане.
Затова полетите на Wizz Air от Абу Даби до Малдивите отнемат около 5 часа и 20 минути.
Полетите на други компании, които имат ETOPS сертификат, са около 4 часа и 10 минути, защото не им се налага да заобикалят, за да си подсигурят аварийно кацане.
Въпреки това, няма регулаторни ограничения, които да им попречат да летят до Малдивите – просто полетите им са по-дълги и следват алтернативен маршрут. "

От Фейсбук групата "Малдивите - прекрасни и достъпни!" - https://www.facebook.com/groups/1207686610091587/posts/1733279044199005 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 22 минути , GlobeRider каза:

Някой може ли да ми каже, защо за билет с флекс и приорити (219лв), трябва да доплатя 90лв вместо 35лв ?

image.png.fce32f73b5ace99c05b2efe912fcf231.pngimage.png.dd2320a4126b22fd383bd00ab93f1eab.png

Така не се разбира каква е цената на отделните услуги(билет,административна такса,флекс,приорити)...

Дай цените и ще разнищим случая!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , crazyhorse каза:

Така не се разбира каква е цената на отделните услуги(билет,административна такса,флекс,приорити)...

Дай цените и ще разнищим случая!

Ето и разбивка:

Fare price 146  BGN
Administration fee 18  BGN
Wizz Flex 22  BGN
Priority Boarding 33  BGN
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 13 минути , GlobeRider каза:

Ето и разбивка:

Fare price 146  BGN
Wizz Flex 22  BGN

Купен базов билет - 164 лв (146+18)
Цена нов базов билет – 256 лв.
Доплащане: 256-164=92 лв
Флекс и приорити не влизат в цената на базовия билет, а са екстри. Т.е. 255.99 лв е цена без флекс и приорити, тях си ги платил.
Поне при мен така се натъкми логически :smile:

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано: (редактирано)
преди 13 минути , GlobeRider каза:

Ето и разбивка:

Fare price 146  BGN
Wizz Flex 22  BGN

Нов билет 255,99 минус билет и такса(164) е равно на доплащане 91,99!Мисля,че е точно!

Писали сме заедно с @Argentique.

Редактирано от crazyhorse
Допълнение
  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Втори ден поред забелязвам, че вечерно време цената на местата е по-ниска, от 19 на14 евро за полети до Абу Даби.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 11 минути , Miladina каза:

Снощи получих мейл, че ми канселират полета до Копенхаген на 30 март. Изглежда спират да летят до Копенхаген.

Така изглежда. Последен полет на 2.03. Бързо са решили да приключат линията, без дори чакат края на зимното разписание.

Катания също липсва след края на април. 

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, yordanov каза:

Така изглежда. Последен полет на 2.03. Бързо са решили да приключат линията, без дори чакат края на зимното разписание.

Катания също липсва след края на април. 

Вероятно Катания няма и да се появи тази година. :unsure: Преди малко ми отмениха билет за края на октомври – полет, който местя от години заради 2€ приорити. 
Смених за Рим за края на ноември. Доскоро имах wdc, сега нямам, но поне нищо не доплатих.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.