Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 минути , Zara каза:

Преди 2 дни чекирах така:

Първо пропуснах избора на платени места и за единия пасажер ми даде 23F, а за другия 18D. Съседните места на 23 ред бяха купени, а и ние дори предпочитаме до пътеката да седим, та върнах наново чекиране и смених 23F с място 18C, което доплатих. Има табче „запомни/запамети” и така ме препрати към плащане.

За 3—ма дори да изберете на съседни редове пак е добре. Поне едното място ви остава без да плащате за избор.

Дано съм обяснила добре.

Т.е. виждаш предложените безплатни места преди чекирането и можеш да ги откажеш и да се върнеш и да доплати към приетото? 

Публикувано: (редактирано)

Не „преди чекирането”. Де факто направо си чекираш защото местата се появяват чак при генерирането на бордната карта. Виждаш си така 3—те автоматично избрани места, ориентираш се по схемата на самолета и избираш кои 2 места ще сменяш. Отиваш отново на чекиране и избор на места и правиш останалото.

Както доплащаш багаж или приорити след като вече си чекирал,същото е. Но трябва да генерираш нова бордна карта с промените.

Редактирано от Zara
  • Харесвам 1

Аз не съм видяла да има такава възможност, системата ме принуждава да си купя място като придружител (родител) на детето, нали трябва да седя до него. 

Ако пътуват и двамата родители, вероятно може вторият да не заплаща място, но пък така е много вероятно да седнат разделени. 

Поправете ме, ако греша, летяли сме семейно с Уиз само няколко пъти. Може да се бъркам с правилата на Райън.

Редактирано от Jenbel
Публикувано:

До преди 2 седмици системата нищо не принуждаваше, просто си даваше места заедно на хората от една резервация, независимо дали са с деца или без. Въпросът е сега с новите промени как действа системата като има 1 или 2 деца.

@Zara значи с-мата позволява повторно чекиране, въпреки че не е добавян багаж или приорити?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 минути , Jenbel каза:

Аз не съм видяла да има такава възможност, системата ме принуждава да си купя място като придружител (родител) на детето, нали трябва да седя до него. 

Ако пътуват и двамата родители, вероятно може вторият да не заплаща място, но пък така е много вероятно да седнат разделени. 

Поправете ме, ако греша, летяли сме семейно с Уиз само няколко пъти. Може да се бъркам с правилата на Райън.

Да, при Райън дават безплатни места за децата, а мен ме таксуваха 4 евро за място и още при резервацията трябваше да избера местата. Но при Уизз нямаше нещо подобно. Закупих си ги без да избирам места. И се чудя после при чекирането какво ще се случи.

преди 26 минути , dechy каза:

До преди 2 седмици системата нищо не принуждаваше, просто си даваше места заедно на хората от една резервация, независимо дали са с деца или без. Въпросът е сега с новите промени как действа системата като има 1 или 2 деца.

@Zara значи с-мата позволява повторно чекиране, въпреки че не е добавян багаж или приорити?

Точно така. Дори имам свалени две бордни карти с различни места за един и същи полет на един и същи пасажер. Разбира се, след плащането на избраното от мен място, първоначалното автоматичо избрано от системата място се освободи и на схемата се показа като свободно. Но аз действително имам два pdf файла. Трябва да внимавам кой ще разпечатам:)

Става въпрос само за adults. 

Редактирано от Zara
  • Харесвам 1
Публикувано:

Да формулираме стъпка по стъпка:

1. Чекиране на всички пътници.

2. Избира се най-подходящото от трите места (да има свободни места до него), и

3. Плащат се само двете, които се променят, за да са съседни на първото.

Тези дни ще го пробвам. :)

• Харесвам 3
Публикувано:

Бърз въпрос :

Има ли промени в лятното (августовско) разписание за Братислава? Аз не виждам промяна, но нали не мога да си вкарам външна резервация в системата на Уиз (за разлика от Раян) и не съм сигурна...

преди 12 минути , samuraika каза:

Бърз въпрос :

Има ли промени в лятното (августовско) разписание за Братислава? Аз не виждам промяна, но нали не мога да си вкарам външна резервация в системата на Уиз (за разлика от Раян) и не съм сигурна...

Не можеш да я вкараш, но можеш да я провериш в сайта им. Имаше отпаднали дни от седмицата май, но не помня 100% кои и дали касае август.

Редактирано от 45#2
Публикувано:

По код за потвърждение и фамилия трябва да може да се провери резервацията.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 27.08.2017 г. в 15:49, eloena каза:

024928367

Този телефон е само са специално съдействие, добавяне на инвалидни колички и т.н.

Спряха да оправят резервации там.

Публикувано:
преди 29 минути , vinidj каза:

Този телефон е само са специално съдействие, добавяне на инвалидни колички и т.н.

Спряха да оправят резервации там.

Кога пробва? В понеделник звънях на този номер и ми оправиха една сбъркана дата на раждане без да коментират, че е изключение. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 40 минути , yordanov каза:

Кога пробва? В понеделник звънях на този номер и ми оправиха една сбъркана дата на раждане без да коментират, че е изключение. 

Явно зависи на кого ще попаднеш.Момчето преди дни ми я оправи и на мен, но вчера момичето отказа.

От зимното за сега липсват полетите до Катания, Базел, Варна, Неапол и Нюрнберг. Атина минава рано сутрин, около 6:15, като връщането от Атина е около 12:30, което значи, че машината ще прави някаква ротация там.

Редактирано от randi
  • Харесвам 3
  • Замислям се 2
Преди 1 час, randi каза:

От зимното за сега липсват полетите до Катания, Базел, Варна, Неапол и Нюрнберг. Атина минава рано сутрин, около 6:15, като връщането от Атина е около 12:30, което значи, че машината ще прави някаква ротация там.

Варна е заложена, цените още ги няма. След Атина ще прави LROP

Редактирано от Hollywood
Публикувано:
На 17.04.2018 г. в 23:14, bibi каза:

Аз пък се чудя как може на еднарезервация единият да е с приоритет, а другият- без ? Или съпругът Ви е на различна резервация ?

Би трябвало всички да са с приорити. Когато в резервацията има бебе до 2г. приоритито е безплатно. До преди година поне така беше, защото го ползвахме многократно.

• Харесвам 1
Публикувано:

Имам един теоретичен въпрос. Ако кажа, че искам да ми чекират ръчния багаж, има ли вариант да ми откажат? Иначе казано, мога ли да си набухам куфарчето с неща, които обичайно няма да минат в ръчен и реално да имам чекиран багаж с всичките му предимства, без да го плащам?

Публикувано:
преди 3 минути , ACM каза:

реално да имам чекиран багаж с всичките му предимства, без да го плащам?

Не!

Публикувано:
преди 8 минути , chandni каза:

Не!

E защо не като вече съм го правил? Въпроса е, че се случи малко случайно. Отидох до гишето и казах, че нямам чекиран багаж, те ме попитаха дали искам да ми чекират безплатно куфарчето, казах да и те ми го взеха, и го чекираха по канален ред. Реално погледнато получих чекиран багаж без да съм го плащал и можех без проблем там да нося дезодорант примерно. 

• Харесвам 1

Те сами предлагат да вземат ръчния багаж и да го чекират. Та защо не? Разликата с истинския чекиран багаж са килограмите. :)

Редактирано от aleksandrina
Публикувано:

Факт е това, въпросът ми през цялото време е дали това чекиране е сигурно или могат да ми откажат по някаква причина. Питах защото не намерих категорична информация никъде, а навсякъде пише "може" и "ако".

преди 48 минути , ACM каза:

Имам един теоретичен въпрос. Ако кажа, че искам да ми чекират ръчния багаж, има ли вариант да ми откажат? Иначе казано, мога ли да си набухам куфарчето с неща, които обичайно няма да минат в ръчен и реално да имам чекиран багаж с всичките му предимства, без да го плащам?

Не, не може.

преди 28 минути , ACM каза:

Факт е това, въпросът ми през цялото време е дали това чекиране е сигурно или могат да ми откажат по някаква причина. Питах защото не намерих категорична информация никъде, а навсякъде пише "може" и "ако".

Би било твърде хубаво, за да е правило, а няма как да е правило, т.к противоречи на правилата им. :)

Единични изключения са, които ще бъдат прекратени, ако станат масови.

/Коментирахме преди време същата тема./

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 1
Публикувано:

Мисля, че в мейлите, изпращани при чекиране пише, че може да се остави багажа на чек-ин гишетата.

Нещо такова:

"Моля, имайте предвид, че ако не сте добавили WIZZ Priority към резервацията си, е възможно ръчният ви багаж да бъде поставен в багажното отделение на самолета при преминаването ви през изхода за качване. Можете да избегнете това, като:
• добавите WIZZ Priority към резервацията си не по-късно от 3 часа преди заминаването;
оставите ръчния си багаж в зоната за чекиране, без да заплащате такса;
• вземете само малък багаж (40 x 30 x 18 см) със себе си на борда, като той трябва да бъде поставен под седалката."

Някой скоро чекирал се? :)

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• Tani
    • aleksandrina
    • Taliana
    • e_krivuleva
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.