Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Информация за оставянето на багажа на гишето за чекиран багаж, може да намерите в писмото, което пращат непосредствено преди полета.

Цитирам последното получено от мен писмо в началото на април:

Цитат
Уважаема/и ...................................

Считано от 29 октомври 2017 г. прилагаме нови правила за багажа!
Когато лети с WIZZ, всеки пътник може да носи:

• един ръчен багаж, не по-голям от 55 x 40 x 23 см, максимално тегло 10 кг.

• до шест броя багаж за чекиране с индивидуално тегло не повече от 32 килограма

• безмитни стоки, закупени на летището след проверката за сигурност

Моля, имайте предвид, че ако не сте добавили WIZZ Priority към резервацията си, е възможно ръчният ви багаж да бъде поставен в багажното отделение на самолета при преминаването ви през изхода за качване. Можете да избегнете това, като:

• добавите WIZZ Priority към резервацията си не по-късно от 3 часа преди заминаването;

оставите ръчния си багаж в зоната за чекиране, без да заплащате такса;

• вземете само малък багаж (40 x 30 x 18 см) със себе си на борда, като той трябва да бъде поставен под седалката.

• Ако се явите по-рано на изхода, ще имате по-добър шанс да вземете безплатния си ръчен багаж в салона и той да не бъде оставен в отделението за багаж на самолета.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , aleksandrina каза:

Мисля, че в мейлите, изпращани при чекиране пише, че може да се остави багажа на чек-ин гишетата.

Нещо такова:

"Моля, имайте предвид, че ако не сте добавили WIZZ Priority към резервацията си, е възможно ръчният ви багаж да бъде поставен в багажното отделение на самолета при преминаването ви през изхода за качване. Можете да избегнете това, като:
• добавите WIZZ Priority към резервацията си не по-късно от 3 часа преди заминаването;
оставите ръчния си багаж в зоната за чекиране, без да заплащате такса;
• вземете само малък багаж (40 x 30 x 18 см) със себе си на борда, като той трябва да бъде поставен под седалката."

Някой скоро чекирал се? :)

Този багаж трябва да отговаря на условията им за ръчен багаж - размери, килограми, неналичие на забранени предмети и течности и т.н.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , bad kid каза:

хм, то тогава може да оставиш едно куфарче на гишето за чекиране и да оставиш още едно на гейта

Мисля, че слагат някакви специални бележки на билетите, но май никой не ги гледа стриктно, та можеш евентуално да минеш с още някой плик в повече...

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)

Така е @Таньо. Но може и да се позаобиколят някои правила- като обема на течностите. Кой ще ги гледа? ;)

Редактирано от aleksandrina
  • Замислям се 1
преди 9 минути , ruwenzogy каза:

Мисля, че слагат някакви специални бележки на билетите, но май никой не ги гледа стриктно, та можеш евентуално да минеш с още някой плик в повече...

... или да се наложи да го изхвърлиш или платиш, ако решат да проверяват, каквато е и работата им всъщност.

преди 8 минути , aleksandrina каза:

Така е. Но може и да се позаобиколят някои правила- като обема на течностите. Кой ще ги гледа? ;)

... или да ти свалят багажа, поради нарушаване на правилата, или да те задължат да платиш някаква сума по-късно.

http://topnovini.bg/node/790508

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 3
Публикувано:

Ние досега няколко пъти сме го правили. Пускаме си едното малко куфарче към "трюма" още веднага като отидем на летището. И винаги се радват, че го даваме. Никой не проверява какво има вътре. А вътре си слагаме разни бутилчета, над 100 мл.

• Харесвам 4
Публикувано:

То и да има забранени неща за пренасяне в ръчен багаж-течности,остри предмети и т.н.,защо да ти правят проблем като  предаваш куфарчето още на гише и то реално вече не ръчен багаж.Ти вече нямаш достъп до него.

• Харесвам 3
преди 7 минути , Мари Николова каза:

... защо да ти правят проблем  ...

Защото ползваш нещо, за което не си платил и е в разрез с правилата им.

П.П. Както и да е ...  със сигурност хора от Wizz Air четат форума и ползват информацията от гледната точка на служебното си положение.                                                    

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 2
  • Замислям се 1

Правилата за ръчен багаж,които евентуално "нарушаваме"касаят най-вече безопасността на пътниците. Няма разлика дали предаваш голям или малък куфар за чекиране,всичко минава през скенер-в случая правилата за безопасност са спазени, защото нямаш достъп до багажа.Щом уиз ер дава тази опция,не виждам противоречие с техните правилата.

Редактирано от Мари Николова
  • Харесвам 1
Публикувано:

Аз доколкото виждам си им е в правилата да ти вземат ръчния багаж в багажното (ако отговаря на условията за ръчен багаж - размери и тегло, и да е един). Щом го взимат на гишето, можеш да сложиш течности вътре. Ако не ти го вземат по някаква причина (непознаване на правилата), ще трябва да се лишиш от нещо или да платиш и после може да се разправяш...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , neuromancer каза:

Аз доколкото виждам си им е в правилата да ти вземат ръчния багаж в багажното (ако отговаря на условията за ръчен багаж - размери и тегло, и да е един). Щом го взимат на гишето, можеш да сложиш течности вътре.

Това ми е идеята.В момента в който предадеш ръчния багаж на гише той променя статута си на чекиран и за него важат правилата за чекиран.

Публикувано:

Вчера взех два двупосочни билета като още не са минали 24 часа от резервацията. Някаква промяна мога ли да правя смяна на дата,полет или да се откажа?

Публикувано:
преди 8 минути , Ivko каза:

Вчера взех два двупосочни билета като още не са минали 24 часа от резервацията. Някаква промяна мога ли да правя смяна на дата,полет или да се откажа?

На мен са ми сменяли датата.

Публикувано:
преди 1 минута , Marisha каза:

На мен са ми сменяли датата.

За същата дестинация ли и без такса само доплащаш разликата в цената ако има такава?

Публикувано:

Обадих се на този безплатния телефон и отсреща ми обясниха,че няма значение кога е правена резервацията промени да си направя в сайта сигурно срещу такса.

Публикувано:
преди 2 минути , Ivko каза:

Обадих се на този безплатния телефон и отсреща ми обясниха,че няма значение кога е правена резервацията промени да си направя в сайта сигурно срещу такса.

Опитай на платения телефон.

За промяна в сайта има такси.

Публикувано:
преди 53 минути , Ivko каза:

За същата дестинация ли и без такса само доплащаш разликата в цената ако има такава?

За същата дестинация. Пуснах им имейл веднага след резервация, защото обърках датата. На следващия ден беше активна промяна на датата без такса, още след 2 дни получих имейл, че ще ми е позволено да сменя датата без такса. Вече я бях сменила.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , Marisha каза:

За същата дестинация. Пуснах им имейл веднага след резервация, защото обърках датата. На следващия ден беше активна промяна на датата без такса, още след 2 дни получих имейл, че ще ми е позволено да сменя датата без такса. Вече я бях сменила.

Е да възможно е, но аз резервацията я направих вчера в  16.00

Публикувано:
преди 6 минути , Marisha каза:

Кога е било това. Според някакви промени в правилата им ли е. Имаш ли повече информация за причината за тази толерантност.

Последно - преди повече от година съм сменял дата безплатно на импулсния им телефон и бяха казали, че става до 3-4 часа след резервация. Не съм чел в условията им времето, през което това е възможно безплатно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 минути , Marisha каза:

По-скоро е било някакво изключение или толерантност. Принципно не е възможно.

Публикувано:

Вече е коментирано, че Уиз изкопираха Раян и почнаха да разхвърлят народа из самолета, но има лек нюанс при пътуването с  2 броя деца (с повече не съм пробвал). Раян ги слагат с единия възрастен, а другия го хвърлят на...абе на далеч. Уиз, са решили да слагат по едно дете до всеки възрастен, ако е възможно в двата края на самолета.

И двете схеми засега ги финтирам, като единия възрастен е на отделен билет и само за него плащам място. Ако някой има по-добра идея да сподели! 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.