Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
В момента, alek200 каза:

@Таньо

не съм сам приятелка е взела билетите 4 човека сме. как само аз да си взема приорити и колко пари ще излезе?

Напълно възможно е да се купи приорити само за един от пътуващите. Цената я вижте в системата им.

• Харесвам 4
Публикувано: (редактирано)
7 minutes ago, alek200 said:

@Таньо

не съм сам приятелка е взела билетите 4 човека сме. как само аз да си взема приорити и колко пари ще излезе?

Приятелката да купи приорити само за теб.

Таксата за WIZZ Priority

10,00 лв. – 24,00 лв., ако закупите услугата онлайн или чрез кол центъра на Wizz Air

50,00 лв., ако я закупите на летището

не подлежи на възстановяване

https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/wizz-uslugi/wizz-priority#/

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, преди няколко дни без да забележа Wizzair ми сменили полета на връщане, като реално не бяха написали, че е смяна на дестинацията, само пишеше flight schedule change. Проблемът е, че ми смениха полета за връщане от Рим с връщане от Милано, което е безумно. 😑 От call центъра им (почти 1 лв. на минута) ми казаха, че не могат да ми осигурят превоз от Рим до Милано, нито друг полет от Рим. Аз отивам там за уикенд и то по повод, съответно нямам избор освен да си търся друг по-скъп полет 2 седмици преди пътуването.... Въпросът ми е - имам ли право да искам освен парите за полета да ми преведат допълнително обезщетение в размера на разликата в цената на техния полет и новия, който трябва да купувам? Вероятно отговорът е не, но все пак исках да попитам някой с опит в подобни ситуации.

Публикувано: (редактирано)
Преди 1 час, pancake каза:

Здравейте, преди няколко дни без да забележа Wizzair ми сменили полета на връщане, като реално не бяха написали, че е смяна на дестинацията, само пишеше flight schedule change. Проблемът е, че ми смениха полета за връщане от Рим с връщане от Милано, което е безумно. 😑 От call центъра им (почти 1 лв. на минута) ми казаха, че не могат да ми осигурят превоз от Рим до Милано, нито друг полет от Рим. Аз отивам там за уикенд и то по повод, съответно нямам избор освен да си търся друг по-скъп полет 2 седмици преди пътуването.... Въпросът ми е - имам ли право да искам освен парите за полета да ми преведат допълнително обезщетение в размера на разликата в цената на техния полет и новия, който трябва да купувам? Вероятно отговорът е не, но все пак исках да попитам някой с опит в подобни ситуации.

Не приемаш смяната и връщат парите за билета.

Ако смяната е по-малко от две седмици преди полета дължат обезщетение в размер на 250 евро и връщат цената на билета.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 6
Публикувано:

Не знаех къде да постна този въпрос и реших да е тук...утре рано сутринта летя с Уиз до Брюксел в 5:45 и видях, че в най-ранния интервал сме 4 самолета. Някой летял ли е скоро да ми посъветва колко по-рано трябва да съм на Т1, като се има предвид, че няма да чекирам багаж?

Публикувано:

aleksandrina, Таньо, благодаря ви за отговорите! 🙂

Уви, изхитриха се и реално са 2 седмици и малко от датата на полета.... и няма как да им търся тези пари. Иначе за понеделник ни беше полета, а тогава си бяха скъпи още когато купувахме. Намерихме друг полет вече, но ще дадем едни 40-50 лв отгоре което не е ок, но ще го преживеем. Мисля да ги избягвам Wizzair както и досега, никакви шансове повече няма да им давам. 😅

Публикувано:
преди 10 минути , pancake каза:

Мисля да ги избягвам Wizzair както и досега, никакви шансове повече няма да им давам

На 28.09.2017 г. в 11:05, Георги каза:

- Отписваме Уиз заради овърбукинга

- Отписваме Раян заради отменените полети

- Отписваме България Ер заради хронично нередовно разписание

- Отписваме Луфтханза заради стачките

- Отписваме Ер Франс заради същото

- Ер Берлин и Алиталия сами се отписаха

То не остана с кой да се лети, бре...

:gamer1:

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 9
Публикувано:

Имате ли идея да ли това правило за задължително чекиране на ръчен багаж 55 x 40 x 23 cm вече важи и се спазва? Последният път (преди 2 седмици) никой не ми направи проблем на гейта, а раницата беше по-голяма от размера за безплатен салонен багаж  40 x 30 x 18 cm ...

Публикувано:
преди 54 минути , lyubo21 каза:

Имате ли идея да ли това правило за задължително чекиране на ръчен багаж 55 x 40 x 23 cm вече важи и се спазва? Последният път (преди 2 седмици) никой не ми направи проблем на гейта, а раницата беше по-голяма от размера за безплатен салонен багаж  40 x 30 x 18 cm ...

Който, каквото и да ти каже, може да не е точно така. :laugh: 

По принцип всички куфари на пътници без приорити, трябва да ги приберат, но … понякога не го правят, а друг път стриктно го правят.

По-либерални са с раниците, които не са с големината на допустимия багаж - 55 x 40 x 23 cm, но и тук важи същото - винаги могат да ти приберат и раницата, когято нямаш закупено приорити, без значение с каква големина е.

Не знам дали ти помогнах с нещо.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , Mary каза:

Който, каквото и да ти каже, може да не е точно така. :laugh: 

По принцип всички куфари на пътници без приорити, трябва да ги приберат, но … понякога не го правят, а друг път стриктно го правят.

По-либерални са с раниците, които не са с големината на допустимия багаж - 55 x 40 x 23 cm, но и тук важи същото - винаги могат да ти приберат и раницата, когято нямаш закупено приорити, без значение с каква големина е.

Не знам дали ти помогнах с нещо.

Предполагам, че в момента са по-либерални, защото и Райън още не са го въвели.... но са възможни и неприятни изненади на гейта, ако не си чекирал, особено за малки куфари. За раниците трудно се преценява размера, ако не го премериш в техните приспособления (не знам как се наричат точно 🙂). Май най-добре да се пита някой служител на съответното летище още на гишето за чек-ин... но тъпото е, че това може да ти загуби до 1ч.  глупаво редене по опашки в зависимост от летището и натовареността.

Публикувано:

Моят скромен опит досега / до Катания, Ница и Бергамо/ показа, че раниците не ги закачат. Раницата е почти с размерите на куфарче, но е мека и може да се посвие. Без приоритет и без друга дамска чанта,  може и да е било въпрос на късмет, но около мен събираха куфарчетата, но не и меките чанти и раници.

Публикувано:

Току-що минах с раница 55 см в Братислава,на гейта не я взеха.

Реших да не я оставям на гишето за чекин и да си пробвам късмета.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 10 часа, Romana каза:

Моят скромен опит досега / до Катания, Ница и Бергамо/ показа, че раниците не ги закачат. Раницата е почти с размерите на куфарче, но е мека и може да се посвие. Без приоритет и без друга дамска чанта,  може и да е било въпрос на късмет, но около мен събираха куфарчетата, но не и меките чанти и раници.

АЗ бях с раницас размер, между двата размера - малък и голям, и ми я взеха... наистина няма гаранция..

• Харесвам 3
Публикувано:

Днес отново има 20% отстъпка за Уиз за някои полети. Успях да си взема за Уиз кредит търсения полет Копенхаген-София на 10.01 с 20 лв по-малко от вчера.

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:

Да попитам с новите схеми за багаж... някой случайно да е пробвал да сложи яко течности в ръчния и да го чекира през check-in гишето?

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 8 минути , MARTiNSHO каза:

Да попитам с новите схеми за багаж... някой случайно да е пробвал да сложи яко течности в ръчния и да го чекира през check-in гишето?

Още преди официално да изискат големия багаж да се чекира на гише - когато по желание можеше да се чекира още преди отиването на гейта, сме чекирали куфари с течности и естествено, че няма никакъв проблем. Проблемът с течностите идва на секюрити, не на чек-ин гишето. Ако си чекирал куфара преди да минеш проверка за сигурност, нямаш абсолютно никакъв проблем да го напълниш с литрови шишета... 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:

На последния полет София - Мадрид им събраха багажите, преди качването в автобуса, не при чекиране на багажа. Да не стане някой сакатлък и да иде зян рИкията.:)))

Публикувано:

При чекиране сам си го даваш. После на гейта събират които не са дадени. Поне според правилата де

• Харесвам 4
Публикувано:
7 hours ago, mary_shery said:

Днес отново има 20% отстъпка за Уиз за някои полети. Успях да си взема за Уиз кредит търсения полет Копенхаген-София на 10.01 с 20 лв по-малко от вчера.

Къде се виждат намаленията? Нещо не мога да се ориентирам.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.