Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Здравейте!

Има ли някаква хитрина за вземане на съседни места в самолета при 48-часовото безплатно онлайн чекиране? Двама с дете сме.

Досега винаги са ни разпределяли на летището, но не сме били с wizz.

Връзка към коментар

Ако пътуваме 4 човека, можем ли да си вземем 1 чекиран багаж, в който да си сложим по 1л алкохол или ограничението за количество алкохол е за куфар?

Връзка към коментар
Преди 1 час, noshtna_ptica каза:

Ако пътуваме 4 човека, можем ли да си вземем 1 чекиран багаж, в който да си сложим по 1л алкохол или ограничението за количество алкохол е за куфар?

Чекирания багаж може да го напълните целия само с течности и гелове - няма ограничения за него.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
1 minute ago, vinidj said:

Чекирания багаж може да го напълните целия само с течности и гелове - няма ограничения за него.

По принцип има ограничение на човек за алкохола. Трябва да види по- скоро колко е позволено на човек там, закъдето ще лети.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ограниченията за алкохол, тютюн/цигари, скъпоценности и т.н. са от гледна точка на митническите изисквания за внасяне на стоки, т.е. не касаят проверката за сигурност и ограниченията за течности.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, noshtna_ptica каза:

по 1л алкохол

Може би прекалявам, но при такава ситуация бих опаковала така, че като вземем багажа всеки да си носи неговия 1 литър.
Спомням си преди години бяха глобили човек от форума защото не е декларирал над 5000 евро. А той просто е носил неговите+на съпругата му пари. И това, че тя е там, до него, не помогнало.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 3 часа, deian каза:

Здравейте!

Има ли някаква хитрина за вземане на съседни места в самолета при 48-часовото безплатно онлайн чекиране? Двама с дете сме.

Досега винаги са ни разпределяли на летището, но не сме били с wizz.

Май не. Със сигурност ще сложат детето до единия родител, а другия - въпрос на късмет. В 50% от случаите са ни слагали заедно, в останалите са ни разхвърляли.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Niceday каза:

Може би прекалявам, но при такава ситуация бих опаковала така, че като вземем багажа всеки да си носи неговия 1 литър.
Спомням си преди години бяха глобили човек от форума защото не е декларирал над 5000 евро. А той просто е носил неговите+на съпругата му пари. И това, че тя е там, до него, не помогнало.

Вероятно е носил на двамата по над 5 хиляди или са станали общо над 10 хиляди евро. От край време закона е такъв.

Аз лично недоумявам кой си носи по над 10000 евро в брой, но имам всякакви хора и редовно пишат за изгорели по границите.

Връзка към коментар
преди 3 часа, Alexander каза:

Вероятно е носил на двамата по над 5 хиляди

Да, общо над 10 хиляди са били, намерих я темата.
Или ги разделяш, или ги декларираш.

Защо ги носиш кеш - всякакви ситуации предлага животът и понякога се налага 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар

При парите е по-особено. Обикновено не пътуваш с чекиран куфар, пълен с пари. Който носи парите, се счита за техен собственик.

Иначе разбрах мисълта на @Niceday да се има едно наум, защото и аз си помислих същото. Чекиран багаж с повече количество алкохол се свързва с името само на един от пътниците. Може би, ако четиримата пътници са на обща резервация, но пак не се знае кой как може да се заяде.

4 hours ago, Фичо said:

има, има :yes: :grin:

Олеее, този филм 2013 ли беше? Как лети времето! 😖

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако10 човека са чекирани на една резервация и само един от тях е с куфар, а в куфара открият наркотици, останалите солидарно ли носят отговорност?! На куфара е името на един от 10-те.

Това е отговорът и на въпроса с алкохола.

П.П. Редактирам се, че това се отнася ако не си разделите бутилките преди митницата(според изискванията за количествата, позволени за внасяне от държавата, в която пристигате).

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте. Предстои ми пътуване до Барселона през март, но цените в момента са 133.99 за отиване и 172,99 за връщане. Имате ли идея кога ще започне понижаване на цената и до кога да изчакам с покупката на билетите? Благодаря 🙂

Връзка към коментар

Ехеее,  какви наркотици, хората просто искат да си пият.

Митническият контрол (ако изобщо някой погледне)  е след като си вземете багажа от лентата. 

Вадите бутилките от куфара,  разпределяте си ги и сте ОК.  

Както вече са ви казали на чек-ин никой не го вълнува колко алкохол пренасяте. 

преди 8 минути , hpignatov каза:

Здравейте. Предстои ми пътуване до Барселона през март, но цените в момента са 133.99 за отиване и 172,99 за връщане. Имате ли идея кога ще започне понижаване на цената и до кога да изчакам с покупката на билетите? Благодаря 🙂

Вероятно след Нова година. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
9 minutes ago, hpignatov said:

На Ryanair са 85 - 90€ двупосочно за март. 

А кога и дали ще паднат... едва ли някой може да каже. 

Връзка към коментар

stanimir, 

Оф, абсолютно си прав 🙂

ама кой да мисли, че могат да си извадят поделените бутилки за пред митницата. 

Значи, смело с алкохола 🙂

П.П. редактирах се по-горе

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, hpignatov каза:

Предстои ми пътуване до Барселона през март, но цените в момента са 133.99 за отиване и 172,99 за връщане. Имате ли идея кога ще започне понижаване на цената🙂

Кой март? Ако е около 3-ти март, едва ли ще падне изобщо. Ако е за по-късно, най-рано в края на януари ще има спад.

Връзка към коментар

Хаха, ама вижте сега, ние не сме пияници 🙂, засега 🙂

Истината е, че ако се върнем от Грузия без коняк ще е доста срамно и непочтено, ако пътуваме пък с куфари - абсолютно непривично за нас. Та търся някакъв среден вариант и благодаря за съветите - напълно ме устройват 🙂

И ако искате да сте полезни докрай - препоръчайте марка коняк 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

През ноември има много дати за Айндховен за 40 лв. round trip с WDC но цените на настаняването са прекалено високи и нещо не мога да се навия.... пък и съм била вече в Амстердам и не ми е голям приоритет като че ли

Връзка към коментар

Опитвам се да купя билети с Wizz, и като стигна до страницата с добавяне на услуги и по-долу застраховки, не ме пуска да продължа. Не искам други услуги, не искам и застраховки. Как да се справя, знаете ли?

Редактирам малко по-късно: кликнах върху едното поле, където нямаше нищо написано и продължих. 

Връзка към коментар
7 minutes ago, rdd said:

Опитвам се да купя билети с Wizz, и като стигна до страницата с добавяне на услуги и по-долу застраховки, не ме пуска да продължа. Не искам други услуги, не искам и застраховки. Как да се справя, знаете ли?

Нещо някъде трябва да се чекне. Ей сега симулирах покупка, но сайта не зарежда съвсем изцяло и ако не чекнеш едно празно поле, което не знам какво е, не пуска да се продължи.

wizz.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• mamaivy
    • Ирина
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.