Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 13 минути , bibi каза:

Т.е. не въвеждаш номер на резервация, дестинации и т.н. ?

Да логвам се в акаунта то си попълва там личните данните избирам вид на иска “оплакване” тема “общи въпроси” и направо пиша оплакването. Номер на полета го прескачам и нищо не попълвам и успях да го подам.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Днес полетът то Будапеща е овърбукнат. Мисля че почнаха доста да зачестяват такива случаи с Уиз. 

Не помня дали по-рано се дискутираше, по-ранния чекин намалява ли риска да бъдеш свален от самолета? Респективно по-късния чекин да помага, ако искаш да се бориш за компенсация 🙂

Редактирано от Георги
  • Шок 1
Връзка към коментар

Да по-принцип колкото по-рано се направи след като го отворят възможноста да си имаш място е по-голяма при овърбукинг защото реално ако има продадени 230 места, а самолета има 225 тук идва малко на който 'свари-превари' и винаги за 5-ма няма да остане място.

Връзка към коментар

Ами аз щях да пиша, ако не ме беше домързяло, но при поне 3 от последните ми 5 полета в последния месец имаше такива случаи включително и при онзи полет за Бари от Т1, където при чекиране много настойчиво ме питаха няколко пъти "ама вие всичките от тази резервация ли ще пътувате" и после на едни жени им обясняваха, че няма места и седяха като наказани да чакат да видят какво ще стане... Иначе по-ранното чекиране сме го коментирали и преди и в по-натоварените периоди е препоръчително.

Другото, което ми направи впечатление е колко усърдно проверяваха багажите на изхода на Т1 и колко неориентирани хора бяха помъкнали големи сакове и куфари (без priority) и двете страшно усмихнати служителки просто ги чакаха много търпеливо докато им омръзне да се опитват за деформират до неузнаваемост багажа си, че да влезе където трябва. Единствено се получи на една възрастна двойка, защото бяха със сакове и си натъпкаха салами и други такива неща по джобовете, другите си платиха.

Да не разправят пък за панаирите на цигани от типа "бате, бате молим ти се жената и дъщерята не может сами, много ги страх, виж треперат", с които целия самолет се разправяше, а стюардите пак бяха много любезни и съдействащи в опитите си да направят чудеса от размествания само и само да съберат въпросното циганското семейство. И след всичките глупости накрая точно в този полет имаше цял свободен ред, който така си и остана...    

Абе ще си наваксам аз с "всичкото" никотарифен фолклор и ще ми държи дълго време после, но това си го знаех де.      

И да отбележа, че на Терминал дупка 1 има едни "детски кътове" преди изходите и там малки деца си играят като се замерват с разпадащите се части от някакви стари пързалки и люлки, смятам да напиша писмо до организацията за защита на децата, може пък те първи да успеят да затворят това място...

Връзка към коментар

Мисля че,  добър ориентир за овърбукинг също е и преглед на цените на полета. Напоследък се появяват дати, за които въобще няма цена и пише нещо от сорта на Проверка на цена или подобно. Ако цената за въпросния полет е около 100-200лв, което ми се струва нормално за полет в последния момент-има достатъчно места за всеки.

Има ли вариант с бордна карта и място да не те качат? Защото аз имам навик до последно да съм в салона и направо да се изстрелям последна.

Връзка към коментар

По принцип и от самолета могат да те свалят, ако решат, но това е друга тема. Иначе не би трябвало да има проблем след като си чекирана и имаш място стига да не почнат да те викат и тогава вече в един момент могат да решат да дадат мястото на човека, който им виси на главата и да си затворят изхода. И понеже няма как да знаем, какво ще им хрумне на някакви служители на летището е по-добре да не се рискува излишно при очевиден овърбукинг.

Не знам дали сте обръщали внимание кога се чекират повечето хора, но на един от полетите, за които си очаквах да е пълен, от любопитство погледнах първо 48 часа преди полета малко след отварянето на безплатното чекиране и повече от половината самолет вече беше зает, а 24 часа преди полета нямаше нито едно свободно място. Та предполагам в натоварените периоди хората се ориентират и не си правят експерименти в последния момент за получаване на оставалите по-хубави места, каквито сега ще видите, ако се опитате да си купите билет за утрешен полет например.  

• Харесвам 4
Връзка към коментар

За втори път ми сменят часовете на полета до Малта - сега ще се излита от София в 20:30?!? Денят е събота (все още). Дано само не се отмени полетът?

9 hours ago, Георги said:

Днес полетът то Будапеща е овърбукнат. Мисля че почнаха доста да зачестяват такива случаи с Уиз. 

Ако примерно се е аутсорснал отделът, който обслужва продажби и резервации, не се учудвам, че зачестява.

Връзка към коментар

Здравейте, братовчед ми на 3.11. 2019 лети от Лондон за България и тръгнал да прави чекинг, но се указва, че не може да избере дата на изтичане на личната си карта преди 20.11.2019 . Тя изтича на 13.11.2019. Какво може да направи. Има опция да избере, че е безрочен. Но това не е така. Какво може да се направи? Няма задграничен паспорт.

Връзка към коментар

Един път без да искам чекнах, че документът ми - лична карта е безсрочен. Нямаше никакъв проблем.

Важното е да е валиден, да съвпадат имена и дата на раждане.

Връзка към коментар

Уиз спрели ли са да летят до Аликанте? Преди една година ги ползвах през март, сега няма никакъв полет до Аликанте от София. Има ли въобще от София директен полет до Аликанте?

Връзка към коментар
преди 1 час, shnuky каза:

Уиз спрели ли са да летят до Аликанте? Преди една година ги ползвах през март, сега няма никакъв полет до Аликанте от София. Има ли въобще от София директен полет до Аликанте?

Аликанте си е сезонна дестинация, полетите ще почнат от 31 март. Вероятно и преди полетът е бил пак към края на март, когато почва лятното разписание.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
1 hour ago, master_of_germs said:

Аликанте си е сезонна дестинация, полетите ще почнат от 31 март. Вероятно и преди полетът е бил пак към края на март, когато почва лятното разписание.

Имаше полети февруари тази година със сигурност. Купувах на приятелка за нейния РД. 

• Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 10 часа, aleksandrina каза:

Имаше полети февруари тази година със сигурност. Купувах на приятелка за нейния РД. 

Да,така е,до сега Аликанте беше целогодишна дестинация,но май го спряха окончателно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Мари Николова каза:

Да,така е,до сега Аликанте беше целогодишна дестинация,но май го спряха окончателно.

Остава сезонна. Има заредени полети и цени в лятното разписание догодина.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 17 часа, bibi каза:

customerrelations1@customerservices.wizzair.com  ето това е новият оплаквателен мейл, докато не го сменят пак 🙂

Да този е новия /днес ми писаха от него на български/ и ако е възможно @chandni да го подмени горе 🙂  иначе след като не успях да пиша до 'стария имейл' както обясних по-горе относно сгрешените % от кредит, пуснах жалба през формата в сайта /на български/ и днес имам следния отговор /бързо имайки предвид срока, който са заложели/:

viber_изображение_2019-10-29_10-42-25.jpg

Надежда има и ще видя дали ще ми признаят, че аз съм прав прилагайки доказателства 🙂 🙂  искам си ги 35-те лева 😂

• Харесвам 4
Връзка към коментар

И аз имам почти същото , но искат и кода на потвърждението на резервацията в Уиз. Приложих и всичко без номер на резервация в Уиз, защото нямам такава, но и те нямат такова изискване. (за всеки случай отново изчетох условията на промоцията 5/10 % и накрая има текст, че за всички резервации, направени преди 11.04.2019, кредитът е 10 % :) ).

п.с. моите са 50 евра

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , bibi каза:

И аз имам почти същото , но искат и кода на потвърждението на резервацията в Уиз.

Да не ти искат номера на регистрацията не резервацията на Уиз, че виж на мен не ми искат?!

Връзка към коментар
преди 3 минути , Ivko каза:

Да не ти искат номера на регистрацията не резервацията на Уиз, че виж на мен не ми искат?!

ми не : '' За да можем да Ви асистираме и да разследваме случая по-подробно, молим Ви да ни предоставите ПИН кода на Букинг резервацията Ви, както и кода за потвърждение на Уиз Еър резервацията "

Връзка към коментар

И аз искам да попитам нещо - за полет София - Милано Бергамо в момента ми пише "За този полет не се предлага онлайн чекиране". Това означава, че просто още не е достъпно, защото не е наближила датата или, че изобщо няма да мога да се чекирам онлайн? 😄 

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Ivko каза:

Ако нямате закупено място чекирането отваря 48 часа преди полет

Да, благодаря. Друг път не съм обръщала внимание какво пише за чекирането и сега като загледах видях този надпис и се зачудих да не би да не мога да се чекирам онлайн. Звучи ми като, че просто не се предлага услугата, а не че ще е достъпна 48 часа преди полета хаха. Но явно всичко е наред.

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Моника каза:

Звучи ми като, че просто не се предлага услугата, а не че ще е достъпна 48 часа преди полета хаха. Но явно всичко е наред.

Най-вероятно от уеб версията го гледате това....всички уеб версии са изгубени в превода 😂

• Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.