Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Абонирана съм за "Пътувам за..." в Министерството на външните работи и сега по време на корона-кризата всеки ден получавам на пощата си актуална информация. В днешния мейл пише и, цитирам: " Авиокомпания "Уиз Еър" ще осъществява полети от/до Франкфурт на Майн - София до края на март. Компанията не е продължила договора си с летището във Франкфурт и от 01 април няма да извършва полети от Франкфурт."

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 27 минути , Таньо каза:

Защо да не губиш пари? Точките имат покупателна способност, част са от обща програма и за съществуването им има причина.

Много хора минаха 40 000 лева оборот, който с друга КК носи реален КЕШ 0,5 ... 1 %.

В тази ситуация при всички положения нещо губиш.Точките биха имали покупателна способност,ако все още ги има Уиз.Честно казано повече се притеснявам за покупателната способност на лева и еврото в бъдеще.Просто дадох идея.Ще сме щастливци ако можем(и има с какво) да пътуваме до края на годината.

преди 22 минути , Alexander каза:

Ако анулират за юли за Санкт Петербург ще събера пари в профила, които не знам как ще оползотворя в Европа в близките 1-2 години..

От всякъде ни цакат яко, няма значение хотели, лоу костове или нормални компании..

Нашите билети до СП са купени от edreams.es,а от тях получих симпатичен мейл,любезно информиращ,че ако се наложи отмяна или промяна на билетите да не ги занимавам тях,а да се обърна към АК.Което ме навежда на мисълта,че е малко вероятно да получа дори и кредит,защото Уиз на свой ред ще ми кажат да се обърна към посредника.

Връзка към коментар
преди 4 минути , AlexandraKo каза:

Аха, за вълка говорим...

Нали се бях оплакала, че на един полет , местата, които бях купила на АИ , две пътеки, ни ги бяха сменили на две средни, на 1-ви ред.

След няколко писма, с искане да си ми върнат парите, ето отговора днес:

"Уважаема госпожо Петрова,

Благодаря Ви за отговора.Искрено съжаляваме за създаденото неудобство и Ви благодарим за обратната връзка, която ще послужи за подобряване на нашите услуги. За съжалени както вече  ви информирахме,  ние си запазваме си правото да променяме местата на пътниците при необходимост.Според условията на Wizz Air:
ТАКСИ
16.1. Възстановяване на средства 
16.1.1 Освен където е изрично предвидено в настоящите Общи условия за превоз, всички наши Цени, данъци, такси и Такси за други услуги не подлежат на възстановяване. 
За съжаление нямаме възможност да ви възстановим таксата заплатена за местата на 13 ред. Ние ще ви  предложим  в знак на добра воля сумата от 2х 15.00 лева  като баланс на Вашата регистрирана сметка, Вие ще може да използвате сумата за заплащане на  нова резервация или такса .
Моля да ни информирате дали приемате нашето предложение."

Давайте акъл, моля,  какво да ги правя нататък.

Въпросът е принципен. Платила съм за нещо - не съм го получила, искам си парите.

Права ли съм?

Права си.
Ама не си струва да харчиш нерви за 30лв, според мен. Да ти ги върнат в точки, а като се пръждоса "короната" със Съра литнете за един уикенд донякъде и си изхарчи точките.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 минути , iaia_mama каза:

Права си.
Ама не си струва да харчиш нерви за 30лв, според мен. Да ти ги върнат в точки, а като се пръждоса "короната" със Съра литнете за един уикенд донякъде и си изхарчи точките.

А, какви нерви, само разпращам писма насам-натам.

Но ти си права. Тия дни срещнах една мисъл, която много ми хареса:

" най-прекият път към нещастието е, да търсиш справедливост"

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 8 минути , Мари Николова каза:

В тази ситуация при всички положения нещо губиш.Точките биха имали покупателна способност,ако все още ги има Уиз.

Когато изглежда e сигурно, че губим има поне един начин да спечелим. 🙂

преди 2 минути , AlexandraKo каза:

Казано е: "Не съди ... " и в този ход на мисли - справедливостта не е в наши ръце, за да имаме основане да се грижим за нея. 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Георги Матеев
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Давайте акъл, моля,  какво да ги правя нататък.

Въпросът е принципен. Платила съм за нещо - не съм го получила, искам си парите.

Права ли съм?

Естествено, че си напълно права и за пореден път показва що за стока за Wizz. Но в случая те съветвам да стиснеш малко зъби и да го зарежеш това. Човек трябва да си подбира битките, а тази просто не си струва усилията 🙂

Между другото за спорта си направих един експеримент. Имам след 2 дни полет Ереван-Виена, който очевидно няма да ползвам, но напук на всякаква логика Wizz ще го оперират. Може би ще евакуират австрийците, които са в Армения 🙂 Та обадих се на бг номера и под предлог, че ще пътувам с аржентински паспорт и въобще няма да ми позволят бординг (в момента Австрия официално не допуска никакви граждани, които не са от ЕС) опитах кенсъл и рефънд. Ами много съжаляваме, но не може. Точка.

• Харесвам 6
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 29 минути , AlexandraKo каза:

А, какви нерви, само разпращам писма насам-натам.

Но ти си права. Тия дни срещнах една мисъл, която много ми хареса:

Отлично те разбирам, защото съм водил битки за по-малко пари, но заради принципа. Оказа се, че измамника разчита на безпринципността в определени зони и затова си го позволява и то нагло. За съжаление ответа, когато е епизодичен е в статистическата грешка да не се случи ...

При гражданските общества е обратното. Там знаят, че не минава и не го правят. Десетки примери ...

Не бих съжалявал, че измамник ме е ограбил.

Бих съжалявал себе си, ако му се доверя отново. 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 10 минути , Георги Матеев каза:

Естествено, че си напълно права и за пореден път показва що за стока за Wizz. Но в случая те съветвам да стиснеш малко зъби и да го зарежеш това. Човек трябва да си подбира битките, а тази просто не си струва усилията 🙂

Между другото за спорта си направих един експеримент. Имам след 2 дни полет Ереван-Виена, който очевидно няма да ползвам, но напук на всякаква логика ще се оперира. Обадих се на бг номера и под предлог, че ще пътувам с аржентински паспорт (в момента Австрия официално не допуска никакви граждани, които не са от ЕС) опитах кенсъл и рефънд. Ами много съжаляваме, но не може. Точка.

преди 6 минути , Таньо каза:

Отлично те разбирам, защото съм водил битки за по-малко пари, но заради принципа. Оказа се, че измамника разчита на безпринципността в ..... и затова си го позволява и то нагло. За съжаление ответа, когато е епизодичен е в статистическата грешка да не се случи ...

При гражданските общества е обратното. Там знаят, че не минава и не го правят. Десетки примери ...

Не бих съжалявал, че измамник ме е ограбил.

Бих съжалявал себе си, ако му се доверя отново. 🙂

Благодаря ви!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 15 минути , Георги Матеев каза:

Между другото за спорта си направих един експеримент. Имам след 2 дни полет Ереван-Виена, който очевидно няма да ползвам, но напук на всякаква логика Wizz ще го оперират. Може би ще евакуират австрийците, които са в Армения 🙂 Та обадих се на бг номера и под предлог, че ще пътувам с аржентински паспорт и въобще няма да ме допуснат до бординг (в момента Австрия официално не допуска никакви граждани, които не са от ЕС) опитах кенсъл и рефънд. Ами много съжаляваме, но не може. Точка.

Апропо сега се замислих, че това е доста интересен казус.

Какво ли ще стане, ако за този полет наистина се чекирам с аржентинския си паспорт (което и всъщност със сигурност ще направя)? Дали не мога пост-фактум да клеймна рефънд, тъй като авиокомпанията не ме е допуснала на борда 🙂

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Георги Матеев каза:

Какво ли ще стане, ако за този полет наистина се чекирам с аржентинския си паспорт (което и всъщност със сигурност ще направя)? Дали не мога пост-фактум да клеймна рефънд, тъй като авиокомпанията не ме е допуснала на борда 🙂

Ми, щом те играят нечестно, точно това заслужават.

Нищо не ти пречи да опиташ.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 3 минути , Георги Матеев каза:

Ако ти откажат чек ин ще трябва да ти върнат парите.

Ако не откажат ще нарушат разпоредба на приемащо летище.

Интересно! 🙂 

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

Като единственото положително нещо за форума,произлязло от появата на корона вируса,отчитам това,че отново имаме възможност да се радваме на активното участие на  @Георги Матеев и неговите свежи,новаторски идеи 🙂

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
Георги Матеев
В момента, Мари Николова каза:

Като единственото положително нещо за форума,произлязло от появата на корона вируса,отчитам това,че отново имаме възможност да се радваме на активното участие на  @Георги Матеев и неговите свежи,новаторски идеи 🙂

Благодаря благодаря! Ще ги скъсам тея Wizz, еййййй 🤣🤣🤣

Признавам без бой, тея дни ми е много забавно онлайн 🙂

• Харесвам 5
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

Благодаря благодаря! Ще ги скъсам тея Wizz, еййййй 🤣🤣🤣

Признавам без бой, тея дни ми е много забавно онлайн 🙂

А така, образувай им малко нерви!:diablo:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , Мари Николова каза:

Присъствието на @Георги Матеев е винаги интересно, позитивно и зареждащо, особено когато се задържи в темите по-дълго! 🙂

Според мене най-положителното от появата на темата "вирус" е визия за нова посока и ново ниво - презентацията на @Георги

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 11 минути , stanimir каза:

Ами пробвай да ги видим тия гейм-чейнджъри. Вярно промениха много играта. 

Ох не мога... смея се с глас... честно! 😂

преди 12 минути , AlexandraKo каза:

А така, образувай им малко нерви!:diablo:

Така те искам! :girl_devil:

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Георги Матеев каза:

мисля, че ако не си се появил на гейта няма да можеш да клеймнеш нищо, ама може и да греша с тия онлайн чекини напоследък...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
3 hours ago, ivo_121212 said:

Подкрепям за Wizzair - отношение към клиентите никакво в тази ситуация, пари не се връщат. Утре имам полет с тях София-Базел, при започване на чек ин излиза съобщение, че трябва да се информираме от властите дали, ще бъдем допуснати в страната и да приемем, че сме предварително проверили. Проверявам за Швейцария - властите не допускат пътници от Испания, Франция, Италия и Германия и всички non-Schengen страни. Звъня на безплатния им телефон в България - оператора (кашляше през цялото време) ми казва, че полета ще се изпълни по разписание и инструкциите им били, че не могат да правят refund за такива полети, да съм си подал искане от сайта и о то не работело до 14 Април и да съм пробвал след това евентуално. Симулирах чек ин и избор на места - познайте само 4 места са заети за този полет, явно ще си лети празен.

😞

За Базел, между другото, може би трябва да гледаш французите какво позволяват.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Таньо каза:

Обявените цени ми приличат на реклама, която е меко казано заблуждаваща освен ако алтруистично не са решили да продължат със "спасителни мисии" финансирани от клиенти или да приберат допълнителен кеш, срещу химерно използваем ваучер.

Ако тези цени имат пазарна стойност, т.е. се очаква да бъдат изпълнени с висока вероятност, защо изчезна опцията при променен или отложен полет да може да бъде сменена дестинацията?! 🙂

И за къде са тези билети по 9,99 евро????? Защото аз гледах Лисабон и Неапол, от Неапол за София връщането е над 600 лв!!!!!!!!!!!!!! Че то до Америка с Air Europa отиването и връщането през зимните месеци е горе долу толкова.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 12 минути , neuromancer каза:

мисля, че ако не си се появил на гейта няма да можеш да клеймнеш нищо, ама може и да греша с тия онлайн чекини напоследък...

Сега проверих - за мой късмет този полет въобще няма онлайн чекин, а само на летище. Мога да пробвам да кажа, че на чекин гишето след проверка на паспорта не са ми издали въобще бордна карта. Което ще обясни и защо после не съм се явил на гейта и съм бил noshow.

Разбира се, само теоритизирам.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 38 минути , muchachote каза:

И за къде са тези билети по 9,99 евро????? Защото аз гледах Лисабон и Неапол, от Неапол за София връщането е над 600 лв!!!!!!!!!!!!!! Че то до Америка с Air Europa отиването и връщането през зимните месеци е горе долу толкова.

За Бове 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар
2 hours ago, Victoria said:

За Базел, между другото, може би трябва да гледаш французите какво позволяват.

Летището, макар и международно, се води швейцарско, нищо, че е на френска територия, а Германия е на една ръка разстояние. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Добре се заформи дискусия. 😄

Аз пак да попитам. При рефънд на пари, преминава ли се през Рефънд на "пари" в акаунта и от там опция да си ги взема или трябва да се свържа по неведомите пътища, за да си искам риъл рифънд. Питам защото са общо 3 билета и с оглед на ситуацията кеша по време на криза е най-ценен. 
Нещо си в акаунта на уийз никък не ме изкушава в този момент. 🙂

Връзка към коментар
Преди 1 час, aleksandrina каза:

Летището, макар и международно, се води швейцарско, нищо, че е на френска територия, а Германия е на една ръка разстояние. 

Да така е, обслужва и трите страни. Mulhouse е града в Франция на 20 км от Базел airport и там е най-засегантия регион на Франция (Grand Est) от коронавирус. Днес френската армия е изграждала полева болница в Mulhouse защото местните са препълнени. И отговора на Wizzair е "Съжаляваме, инструкциите са да не връщаме пари, за полети, който се изпълняват" - такава наглост!!! 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.