Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 19 часа, Alexander каза:

Днес разгледах как върви приорити и чекиран багаж и ми се струва, че  нещо съм изтървал повишение на услугите им..

За полети които ме интересуват видях такива цени и това е с Уиз Дискаунт.

- Приорити 15 евро, чекиран 10кг - 24 евро, 20кг - 29 евро 

- Приорити - 40лв, чекиран 10кг - 58лв, 20кг -75лв

- Приорити - 23 евро, чекиран 10кг-40 евро, 20кг-53 евро, 32кг-75 евро

При плащане на летището в САЩ с АА ми обявиха 60 долара за 23кг или колкото последната цена на Уиз за 20кг  платена предварително и с дискаунт..

Това, което си видял е добре горе долу като цени, тоест Приорити по-евтино от чекиран багаж.

В края на януари купих билети София Неапол с Уиз дискаунт и Приорити беше 33лв., а чекиран багаж 10кг. -28лв.

Преди два дни след като се разбра, че ще може пак да се лети купих обратните билети от Неапол до София и цената на Приорити беше пак по-скъпа- 17€, а чекиран багаж 10кг.- 14€.

Галин Маргаритов
Публикувано:

Здравейте ,дайте някакъв емейл адрес за връзка с Wizzair.! Става въпрос за надплатена резервация .Трябва ли да се свързвам с тях или автоматично ще ми върнат парите ?

Screenshot_20200605-094723~2.png

Публикувано:
преди 3 часа, Roje каза:

Това, което си видял е добре горе долу като цени, тоест Приорити по-евтино от чекиран багаж.

Никога не може да им се хване кое как се образува. По-принцип, както знаем конкретно приорити се определя от сезон, дестинация, разтояние и в момента на покупката колко има продадено. За Дубай два пъти съм купувал веднъж януари и после март и цената си беше една и съща 47лв/посока. Сега юли на Неапол струва 33лв/посока, а за септември за Братислава взех за 11лв/посока.

преди 7 минути , Galii каза:

Здравейте ,дайте някакъв емейл адрес за връзка с Wizzair.! Става въпрос за надплатена резервация .Трябва ли да се свързвам с тях или автоматично ще ми върнат парите ?

Screenshot_20200605-094723~2.png

Това се оправя през кол центъра. Беше коментиран този случай.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 4.06.2020 г. в 8:59, itcome каза:

Здравейте,
Без да подозирам за вашите забавления, си резервирах полет до Лондон Гетуик за 12.06 - 14.6 с ваучер за отменен полет до Ейлат от февруари още. Струваше ми се базумно далеч, дори добавих и детето. Моля за коментар, какъв е шанса да отменят полета при новата карантина от 8.6. Или ще пия една студена вода?

Имате шанс. На мен полета на 13.06 в 6:00 за Лутън и ми го преместиха преди 2 дни до Гетуик като дадоха опцията за връщане на 120% кредит. На приятелите ми, които бяха взели тоя вечерен до Гетуик им промениха часа с малко и също им се предложи опцията за кредит. И понеже полетите ни бяха двупосочни, върнаха ни и за двете посоки.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 5.06.2020 г. в 10:13, mary_shery каза:

Имате шанс. На мен полета на 13.06 в 6:00 за Лутън и ми го преместиха преди 2 дни до Гетуик като дадоха опцията за връщане на 120% кредит. На приятелите ми, които бяха взели тоя вечерен до Гетуик им промениха часа с малко и също им се предложи опцията за кредит. И понеже полетите ни бяха двупосочни, върнаха ни и за двете посоки.

Всъщност за вашите полети са предложили 120%,защото са били сменени летища и часове.

Докато на @itcome въпроса му е друг и аз мисля,че шанса е минимален Wiiz да върнат 120% ,а да отменят полета абсурд

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Полетите, които бяха останали на 29 и 30 Юни от Кутайси до различни дестинации също са отеменени, така че, ако има някой, който е инвистирал в тях, е на печалба 🙂

Междувременно е добре да следим ситуацията в Македония дали няма да има някакво удължаване на забраните относно летищата там поради повишаващият се брой заразени.

• Харесвам 3
Публикувано:

Моля за отговор на следния въпрос. Имам купен еднопосочен билет с услугата Флекс. Възможно ли е да бъде сменен за двупосочен за друга дестинация, без да губя флекса? Благодаря много на отзовалите се.

Публикувано:
2 minutes ago, danym21 said:

Моля за отговор на следния въпрос. Имам купен еднопосочен билет с услугата Флекс. Възможно ли е да бъде сменен за двупосочен за друга дестинация, без да губя флекса? Благодаря много на отзовалите се.

Не може. Само за друг еднопосочен.

• Харесвам 2
Публикувано:

Да се допитам по следния казус, уважаеми съфорумци:

С приятелско семейство има(х)ме планове и резервация в семейно хотелче в Доломитите за началото на м. септември. Последният пирон в ковчега на тази идея беше писмо от хотелчето преди няколко дена, че по едикакви си причини този летен сезон няма да работят, извинения и тн, ще ни върнат депозита, който изискваха за резервацията. Защо последния - ами преди това все още имаше плаха надежда и спорове да ходим ли или не. Вярно, че би могло да се потърси и друго място, но вече взехме решение да не летим натам. 

От тук и казусът с билетите с УИЗ. Те са с фиксирана дата, от най-ниската категория, без флексове и други опции, освен ако закупеното 1г членство би дало известно предимство. Та ако им пратя копие от писмото на хотела за отказ от настаняване, дали има някаква плаха надежда примерно да презаверят билетите за други дати догодина или преобразуване в кредити, които да ползваме пак за билет по друго време...?

Ще съм благодарен, преди да комуникирам с УИЗ, ако някой е имал подобен казус да сподели действия и резултат. Съвети по принцип също са добре дошли, най-паче ако насочват към документи или регламенти. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз не получих от Уиз никакви опции, дори когато приемащата страна беше затворила границите си за туристи. Абсолютни ТУЛУПИ !  Закупеното членство не ви дава никакво предимство. Не получих съдействие и от ГВА. Сега съм пуснала жалба и до КЗП , но не тая никакви надежди. Единственият ви шанс е те да отменят полета или да му сменят часовете, което ще ви даде основание да си искате платената сума.

• Харесвам 5
Публикувано:

@Светославов, нямаш никакво правно основание за каквито и да било претенции към Уиз в тази ситуация. Те са ти продали просто превоз, а не туристически пакет и няма как да носят никаква отговорност за провалените ти от трета страна планове. Потърси си друго място за настаняване или приеми, че ще загубиш парите за билетите.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
On 6/6/2020 at 7:11 PM, Branko said:

Всъщност за вашите полети са предложили 120%,защото са били сменени летища и часове.

Докато на @itcome въпроса му е друг и аз мисля,че шанса е минимален Wiiz да върнат 120% ,а да отменят полета абсурд

Дам... нещата отиват към - подарявам полет до ОК, Гетуик. 12.06, връщане на 14.06. Ако някой има нужда, 45 евра  е таксата за смяна на името (без да съм чел съвсем ситния шрифт). Има два билета за отиване и три за връшане. Единият е детски (пак не знам има ли значение).

Публикувано:
преди 11 часа, Adventurer каза:

@Светославов, нямаш никакво правно основание за каквито и да било претенции към Уиз в тази ситуация. Те са ти продали просто превоз, а не туристически пакет и няма как да носят никаква отговорност за провалените ти от трета страна планове. Потърси си друго място за настаняване или приеми, че ще загубиш парите за билетите.

А, имам си аз една чешмица с бистра студена водица за таквизи случаи 🙂 

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Да похваля Уиз, на дъщеря ми отменения полет на 22.04, пратено кредитно известие за връщане на пари на 28.04, и на 05.06 парите са по сметката.

• Харесвам 3
Публикувано:

Уиз добавя една нова дестинация от Варна. Полетите до Прага стартират на 17.07 и ще се изпълняват понеделник и петък.

Възстановяват се полетите от София до Франкфурт Хан от 17.07 и ще се изпълняват понеделник и петък.

• Харесвам 11
  • Браво 5
Публикувано:
преди 8 минути , ttashkov каза:

Уиз добавя една нова дестинация от Варна. Полетите до Прага стартират на 17.07 и ще се изпълняват понеделник и петък.

Възстановяват се полетите от София до Франкфурт Хан от 17.07 и ще се изпълняват понеделник и петък.

Йеее,супер! За декември има хубави цени с дискаунт клуб за Соф-Хаан - коледни базари,Люксембург,такива работи 🙂За Варна -Прага също.

• Харесвам 4
Публикувано:

Ето и новите маршрутите 😊 Честито за Варна 😉

Wizz Air launches 12 new routes from several European cities!

A321neo_WIZZ_AIR-800x537.jpg

Wizz Air is continues the massive launch of new routes! The Hungarian low-cost carrier is launching 12 new services from Austria, Moldova, Romania, Hungary, Poland and Czech Republic!

According with Wizz Air’s website, the airline added a total of 12 new routes between Austria, Moldova, Romania, Hungary, Poland and Czech Republic and other European destinations! First services are scheduled to start on July 15!

New Routes from Tirana:

✈ Chisinau – Basel (Wednesday, Sunday, from July 15)

✈ Chisinau – Nice (Wednesday, Sunday, from July 15)

✈ Chisinau – Hamburg (Thursday, Sunday, from July 16)

✈ Vienna – Bucharest (Monday, Wednesday, Thursday, Friday, Sunday, from July 15)

✈ Vienna – Barcelona (Monday, Wednesday, Thursday, Friday, Sunday, from July 15)

✈ Vienna – Menorca (Monday, Friday, from July 17)

✈ Vienna – Santorini (Tuesday, Sunday, from July 18)

✈ Budapest – Santorini (Wednesday, Sunday, from July 15)

✈ Budapest – Menorca (Thursday, Saturday, from July 18)

✈ Bucharest – Heraklion (Thursday, Sunday, from July 16)

✈ Krakow – Stockholm Skavsta (Tuesday, Thursday, Saturday, from July 16)

✈ Prague – Varna (Monday, Friday, from July 17)

One carry-on bag (max: 40x30x20cm) is included.

4-5.png

How to book:
Visit Wizzair.com. To get the lowest rates you have to be a member of Wizz Discount Club (WDC).

One personal item per passenger.

За повече инфо цък.

• Харесвам 4
Публикувано:

Тихичко завиждам на Варна, че поне засега има директна връзка с Прага 🙂

Днес се зачудих какво стана с плановете София - Ереван, които обявиха в края на февруари? Като вчера помня как първите дни на март всеки ден отварях апа на уиз да проверя заредени ли са билетите, така се бях нахъсала, ех...

ПС: Добре, че така и не се появиха, че сега сигурно щях да плача за още едно провалено пътуване в букета от скапани планове тази година... 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:

Имам полет софия-неапол за юли двупосочно с флекс, който струва 65.98лв и искам да го сменя за софия-барселона, който в момента е 60.98лв нов билет, а като тръгна да активирам флекса ми иска да платя 9лв и се чудя сега каква е тази разлика?! Излиза, че не гледат крайната сума ами разликата в цените на посока 😄😀 и въпреки,че новия полет е по-евтин аз пак трябва да платя разлика.

софия-неапол 18.99  софия-барселона 27.99 тук 9лв разлика понеже новия полет е по-скъп

неапол-софия 46.99  барселона-софия 32.99 тук няма понеже новия полет е по-евтин

Тия шегуват ли се аз по-добре да канселирам и да си букна по-евтиния билет нищо,че ще ми изгори флекса

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , Ivko каза:

Имам полет софия-неапол за юли двупосочно с флекс, който струва 65.98лв и искам да го сменя за софия-барселона, който в момента е 60.98лв нов билет, а като тръгна да активирам флекса ми иска да платя 9лв и се чудя сега каква е тази разлика?! Излиза, че не гледат крайната сума ами разликат в цените на посока 😄😀

Разбра ли са какви ги вършеше последните седмици, да знаеш.С тези 9лв започва отмъщението на Уиз😬👹👽

После как беше "ще ти баннат профила,ще ти изхарчат кредита" 🙃

Ако си купувал флекс за всеки полет точно това се случва.Иска ти доплащане, защото полета, с който сменяш е по-скъп, а не сумира общо отиване и връщане.

• Смея се 6
Публикувано:
преди 6 минути , Мари Николова каза:

Ако си купувал флекс за всеки полет точно това се случва.Иска ти доплащане, защото полета, с който сменяш е по-скъп, а не сумира общо отиване и връщане.

Ами то като купувам двупосочен няма как май флекс само за едната посока да адна добавя ти го на цялата резервация, а и не бях задълбавал как точно функционира аз си гледам крайната сума колко е и си правя сметка, но вярно че ти го плащаш на посока а не общо за резервация.

Значи пак се минаваш освен ако не нагалсяш до стотинка което почти е невъзможно

• Харесвам 1
Публикувано:

Мисълта ми беше, че ако билета беше купуван двупосочно с флекс,щеше да може да го смениш за новият двупосочен без да доплащаш.Но пък пак щеше да загубиш около 6лв.Някой беше писал, че Уиз са му възстановили разликата от по скъп към по-евтин билет,може да пробваш.Според мен, в тези непредвидими времена флекс е по-ценен от 9лв.Другият вариант е да чакаш да падне цената на единият и да се вдигне на другият полет 😂

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 минути , Мари Николова каза:

Мисълта ми беше, че ако билета беше купуван двупосочно с флекс,щеше да може да го смениш за новият двупосочен без да доплащаш.😂

Така съм го купувал двупосочно с флекс просто разбивам цените и пак иска да доплащам....и кво то излиза ако купя двупосочен софия-дубай и софия-дубай струва 40лв, а дубай-софия 160 и после реша да сменя за софия-лисабон, чиято разбивка е софия-лисабон 160лв и лисабон-софия 40лв, крайната цена и на двата е 200лв ама ще платя 120лв разлика на първата отсечка 😆😀😄 Нали се сещаш,че е почти невъзможно да нагласиш и двете отсечки като сума за да не трябва да плащаш или да не си на загуба...и като се сетя с тия неосъществените ако трябваше да активирам флекса и на един щях да изпадна в депресия 😁

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Julian999
    • logist13
    • ivelina666
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.