Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 16 минути , Alexander каза:

За днес рекламират  флекс по 1 паунд за полети от и до Англия, но преди малко си взех билети с Флекс по 2лв от София до други държави-не Англия. Не знам дали е бъг и колко ще продължи.

Не е бъг. Двете промоции може да се комбинират заедно, но не е задължително. Кръстили са ги "Промоция 1" и "Промоция 2".

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте! Нали не е проблем ако днес се закупи билет с включена отстъпка с членство на Уиз, за полет, който е след месец, а самото членство изтича след седмица? Надявам се, че няма да отменят резервацията или да искат доплащане впоследствие.

Публикувано:

Барселона от всеки ден полети през юли и август са махнали понеделник и петък. Разминах се тук, че мойте полети са четвъртак-неделя 😀 Това е то талисман

В момента, TheLawyer90 каза:

Здравейте! Нали не е проблем ако днес се закупи билет с включена отстъпка с членство на Уиз, за полет, който е след месец, а самото членство изтича след седмица? Надявам се, че няма да отменят резервацията или да искат доплащане впоследствие.

Няма значение. Може да купувате билети и за догодина.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 48 минути , TheLawyer90 каза:

Купувай смело, може и за след година - няма проблем.

• Харесвам 1
Галин Маргаритов
Публикувано:
преди 2 часа, Ivko каза:

Но ако е сменена датата със такава на която вече има полет е възможно ако чакате до последно и полета се продава да останете без места. Не знам дали се е случвало това.

Това е интересно ,дали се е случвало ,възможно ли е ?Щом ти предлагат полет ,би трябвало да ти пазят места до 3 часа преди полета . 

Публикувано:
преди 10 минути , Galii каза:

Това е интересно ,дали се е случвало ,възможно ли е ?Щом ти предлагат полет ,би трябвало да ти пазят места до 3 часа преди полета . 

Пази се мястото на полета, който е засегнат, т.е. ако след третия час не си сменил означава, че по подразбиране си приел.

Интересно би било ако някой предполага, че при 3 опции за смяна някои би пазил каквото и да е - още по-малко трите.

По-скоро се проверява регулярно какво се случва при предложенията и се избира.

Галин Маргаритов
Публикувано:
преди 5 минути , Таньо каза:

Пази се мястото на полета, който е засегнат, т.е. ако след третия час не си сменил означава, че по подразбиране си приел.

Интересно би било ако някой предполага, че при 3 опции за смяна някои би пазил каквото и да е.

По-скоро се проверява регулярно какво се случва при предложения и се избира.

Аз нямам в предвид точно място D5 или C 22.Има ли възможност да речем ден преди полета ,който ти предлагат ,ако още не си решил коя опция от трите да избереш ,

да няма места за този полет ,въобще да не можеш да се качиш ?

Публикувано:
преди 15 минути , Galii каза:

Аз нямам в предвид точно място D5 или C 22.

Аз също и за да бъда напълно прецизен признавам, че членуването в поста ми "Пази се мястоТО на полета ...." е неправилно.

Не трябва да го има и смисъла е друг.  🙂 

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:

Русия вече е отменена за целия юли, като първия наличен полет (засега) е на 1 август.

Аз лично обаче нямам почти никакво съмнение, че и август няма да може да се лети до Санкт Петербург.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Galii каза:

Аз нямам в предвид точно място D5 или C 22.Има ли възможност да речем ден преди полета ,който ти предлагат ,ако още не си решил коя опция от трите да избереш ,

да няма места за този полет ,въобще да не можеш да се качиш ?

Аз го разбирам, че ако имаш конкретно избрано място, то не се пази, но до 3 часа преди полета можеш или да се качиш на определено от тях място или да се откажеш, а ако искаш конкретно място и си имал такова платено, трябва да си запазиш наново, като няма да плащаш за него.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 42 минути , Георги Матеев каза:

Русия вече е отменена за целия юли, като първия наличен полет (засега) е на 1 август.

Аз лично обаче нямам почти никакво съмнение, че и август няма да може да се лети до Санкт Петербург.

Чудесно!Ще имам възможност на практика да разбера как да си върна парите от посредник при отменен полет на Уиз!Ако някой има опит, моля да сподели 🙂

Дълго ли се чака на безплатният телефон на Уиз,ако някой е звънял скоро?

Публикувано:

За поседната седмица на Юли в момента има София-Лисабон-София по 37,99 на посока, което май за тази дстинация е супер цена, а пък и във всяка една от посоките звучи съвсем прекрасно.

Там не съм ходил и домочадието в момента пищи неудържимо че иска на море в Португалия. 

Само дето аз нищо не знам в момента дали може да влизаме в Португалия и дали ще имаме карантина там (което обезмисля 5те дни ексурзия)  или пък като се върнем тук?

Публикувано:
преди 5 минути , КолЮ каза:

За поседната седмица на Юли в момента има София-Лисабон-София по 37,99 на посока, което май за тази дстинация е супер цена, а пък и във всяка една от посоките звучи съвсем прекрасно.

Цената е повече от добра..вземай с флкс в момента е на 1 евро и не мисли 😀

Публикувано:
На 25.06.2020 г. в 21:34, yordanov каза:

Мисля, че вече има отговор на сагата Дубай/Абу Даби.

Дубай вече не може да се буква, опцията е единствено "Lands at Abu Dhabi". Имах резервиран Дубай за февруари, директно е канселиран, без автоматично да ме преместят на полета за AUH.

Самоцитирам се, но да се поправя.
Смениха ми преди малко дестинацията от Дубай на Абу Даби, а резервацията вече не излиза като отменена.

• Харесвам 2
Публикувано:

Сега с тези нови маршрути от Варна, да не започнете да се изнасяте към морето! Спрете се че ще се качат още цените на имотите 😄

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 2 часа, КолЮ каза:

Там не съм ходил и домочадието в момента пищи неудържимо че иска на море в Португалия. 

Само дето аз нищо не знам в момента дали може да влизаме в Португалия и дали ще имаме карантина там (което обезмисля 5те дни ексурзия)  или пък като се върнем тук?

За там е малко мъгляво. Принципно имаше карантина само за островите (Мадейра и Азорите) Но За Азорите карантината тия дни отпадна, като трябва PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди пристигането. И ако престоят продължава над седем дни, на шестия ден там си длъжен да си направиш PCR, после на 13тия ден пак. За Мадейра карантината също отпадна, мерят температура на летището. За континентална Португалия не би трябвало да има карантина, но нещо е мъгляво оформено, като че ще пускат поетапно шенгенски полети, а не видях формулирано за ЕС извън шенген.

Проблемът е, че все още ние имаме задължителна 14-дневна карантина за всички, които пристигат от Португалия. Само Португалия, Великобритания и Швеция останаха от ЕС, на които налагаме карантина. И затова аз взех с флекс само един бърз отскок 18-20 юли до Лисабон, с идеята флексът да влезе в употреба. Просто не мога да си позволя повече, понеже през август имам друг план и искам да имам 14 чисти дни между двете хипотетични пътувания.

Преди 1 час, zvezda9001 каза:

Сега с тези нови маршрути от Варна, да не започнете да се изнасяте към морето! Спрете се че ще се качат още цените на имотите 😄

Сега ще ме накараш да дебна и да пускам нещо в темата "Магелански малки обяви" 😄 

• Смея се 2
Публикувано:

Говорих с Уиз.Казаха ми, че при променен/отменен от тяхна страна полет  с Флекс, няма как да запазиш Флекса и да правиш свободно промени.Което е доста кофти новина.Сега с това рязане вчера имаме сума ти променени полети.Най-добре да се иска 120% в профила, да се дебне промоция за едно евро и да се резервират някакви билети, само и само да не изтече кредита и да има Флекс.Много се надявам,девойката с която говорих да не е съвсем наясно.Ако някой е пробвал при променен/отменен полет да запази Флекса, моля да каже.

Относно отменените полети от/до Петербург, които съм правила през идриймс - девойката каза, че ще прати заявка за възстановяване на сумата към посредника, а аз да съм се свържела с него.Вече доста хора имат опит в този сценарий.Колко време горе-долу отнема?

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 15 минути , Мари Николова каза:

Говорих с Уиз.Казаха ми, че при променен/отменен от тяхна страна полет  с Флекс, няма как да запазиш Флекса и да правиш свободно промени.

Искаш да кажеш, че ако приема или променя вече отменен полет то новия няма да има флекс? Ако е така то може да искаш рефънд тогава и ти връщат да 20% отгоре от билета, но този кредит е с валидност 2г. така, че няма да изтече скоро. И аз се чудя какво да правя с променен полет.

• Харесвам 1
Публикувано:

Както и Таньо няколко пъти намекна, точките/кредита във всеки момент могат да намалят/загубят стойността си.По-добре е да имаш полет с Флекс, за да правиш свободно промени, а такива се налагат постоянно в тази динамична ситуация.Всъщност и аз вече не знам кое е по-добре :blink:

Публикувано:
преди 22 минути , Мари Николова каза:

Казаха ми, че при променен/отменен от тяхна страна полет  с Флекс, няма как да запазиш Флекса и да правиш свободно промени.Което е доста кофти новина.

Това звучи доста нелогично, най-малкото защото е платено за услугата Флекс. И ако не може да се запази, след като услугата се "губи" не по вина на пътника, поне трябва да възстановят парите за нея (не че са кой знае колко, но все пак). Това последното едва ли го правят. Което ме навежда на мисълта, че девойката от колцентъра не е била запозната с това какво се случва, защото едва ли са били чести тези случаи до пандемията сега.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , jorrro каза:

поне трябва да възстановят парите за нея

Потвърди ми, че се възстановява сумата за Флекса.Което е все тая, защото всичко съм купувала в промоционален период- флекс за 1 евро.Каза ми и че извън промоцията Флекса варира спрямо полета.Нали се чудехме, защо Флекс веднъж е 20лв, веднъж 24лв.

Публикувано:
преди 5 минути , Мари Николова каза:

Потвърди ми, че се възстановява сумата за Флекса.Което е все тая, защото всичко съм купувала в промоционален период- флекс за 1 евро.Каза ми и че извън промоцията Флекса варира спрямо полета.Нали се чудехме, защо Флекс веднъж е 20лв, веднъж 24лв.

Трябва да се разровя из общите им условия, това цялото ми изглежда много странно като практика.

Публикувано:
В момента, jorrro каза:

Трябва да се разровя из общите им условия, това цялото ми изглежда много странно като практика.

Кое е странно?Вариращата сума или това, че връщат Флекса. За последното много магеланци писаха, че се възстановява Флекс, още по-време на инуизтициите 🙂

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Zaro
    • tch
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.