Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 28 минути , crazyhorse каза:

Хванаха ни!🤔Май късничко,но ни усетиха!🤣

Със сигурност и не е късно те одавна знаят за какво става на въпрос, но просто сега вече промениха играта.

Публикувано:

Реших да загубя 15 мин от живота си, звънейки на  безпл. тел. , но мен не ме огря. В кратце: щом полетът е изпълнен, а аз доброволно не съм летяла, въпреки рестрикциите за влизане в съответната страна за съответния период, нямам право на рифънд. Мога да се оплача на customer relаtions manager, демек на арменския поп. 🙂

Публикувано:
преди 10 часа, noshtna_ptica каза:

Бяха в 6.15. За такава малка разлика дали ще ни връщат пари?

На мен вчера ми изместиха полети с 10 мин, но нямах мейл, нито опции за смяна на нещо. Видях, го случайно и сравних с потвърждението от купуването.

Публикувано:
преди 14 минути , Alexander каза:

На мен вчера ми изместиха полети с 10 мин, но нямах мейл, нито опции за смяна на нещо. Видях, го случайно и сравних с потвърждението от купуването.

На мен вчера също ми изместиха няколко полета и си стоят потвърдени с новите часове. Най-елементарно си обяснявам ситуация с множеството нови полети и искрено се надявам в един момент да "наместят"разписанието и да ни пуснат заветните мейли.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, crazyhorse каза:

Хванаха ни!🤔Май късничко,но ни усетиха!🤣

Тъкмо мислех, че сме ги хванали отново. 

Днес отмениха полет Букурещ-Единбург, а преди 2 дни получих специален имейл, че понякога се случвало в последните минути да отменят полет, да съм подготвен, че можело да го отменят. 😄

Така, че вече предупреждават кога ще отменят.

преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Ново е. За резервации правени след 29.06 и плащани частично или изцяло с кредит вече връщат в акаунта само 100% (без бонус 20%) при отмяна. Кредитът е все така с валидност 2 години.

@AlexandraKo според мен изчакай още няколко седмици за Мадрид.

Между другото спрете да се набутвате със звънене на малтийския номер и дори моля модератор да го премахне от препоръчаните мнения горе. Абсолютно същите хора вдигат на българския безплатен номер като се избере #2 (английски).

Нека да стои за тези които имат Вайбър минути безплатни съм цял свят.

• Харесвам 1
Публикувано:

Оф, отървах се от едни билети, които бях писал за изгорели вече. Едните ги промениха с 10 минути, другите с 5 минути и дадоха опция за връщане на пари. 

Изгоряха понеже бях навързал доста полети, дори през дни, но след голямото канселиране преди 2 седмици, всичко пропадна

• Смея се 1
Публикувано:

Ох вече става забавно с тези промени. Имам билет софия-барселона без флекс двупосочен за дати 13-16 август, но изведъж се промениха плановете да замина на 9-16, като си взех само отиване на 9-ти без флекс и така на 13-ти изгаря билета. Сега получавам имейл, че полета с 15мин е променен и така и двете ми резервации сега са с избор 😀😀 и сега този 13-16 го сменям както искам на 9-16, а този еднопосочния на 9-ти канселирам с рефънд...

преди 1 час, Alexander каза:

Оф, отървах се от едни билети, които бях писал за изгорели вече. 

Да не са същите 😀😀

п.с. И сега от 6 активни резервации 4 са ми с промяна и още не знам коя как да действам...

Ново 20 и полета ми до Ларнака е с променени часове 🙄 и остана само една непроменена

Публикувано:

Хм, обаче, когато купувам билети на друг човек и аз не фигурирам в резервацията не мога да платя с кредити 🙄

Публикувано:
преди 18 минути , Eva eva каза:

Хм, обаче, когато купувам билети на друг човек и аз не фигурирам в резервацията не мога да платя с кредити.

Не може да трябва и ти да си в нея

• Харесвам 1
Публикувано:

Остана ли нещо дето не промениха тези... полетите до Бари вече са в 21 ч. на отиване и 22 на връщане... не съм убеден, че това ме радва особено. :nea:

Даже не ми се гледа на татък, но май почти нямам непроменен полет... :blind:

@Фичо, кога ще ходим на чай с мляко при... кралицата...? :scratch_one-s_head:

Публикувано:
преди 12 часа, Георги Матеев каза:

@AlexandraKo според мен изчакай още няколко седмици за Мадрид.

Благодаря ти!

Чакам, чакам, така съм си решила и аз, ще купя няколко дни преди полета.

Но попитах, ако някой е летял тези дни в тази посока.

Пътуването е до Гран Канария, от Мадрид натам не е проблем, че е вътрешен полет. Проблемът е да стигнем до Мадрид.

Гледам ги и Раян и Уиз, продават билети, но дали се осъществяват полетите, не знам.

Като наближи, ще започна да следя в сайта на летището какво се случва.

Видях, че Уиз са променили часовете на полета - преди беше вечерен/нощен, сега е през деня. Сменили са и дните.

С Раян не ми се пътува, последния път, когато летяхме с тях, бях купила най- скъпата им тарифа и се оказа, че в нея няма чекиран багаж. Голяма тъпотия, та доплатихме на летището.

Поне с Уиз, като купя флекс/плюс, си има всичко.

Публикувано:

От 8 активни резервации, в 7 имам промени, само един Виена-Ереван оцеля (засега).

преди 11 часа, Ivko каза:

но просто сега вече промениха играта.

• Смея се 1
Публикувано:

И аз в кюпа с променени часове.

Не искам да ми връщат 120% като кредит, искам в картата, с която съм платила.

Но ми се струва, че някой беше писал тук, че когато в плащането на билетите е участвал и кредит от Wizz-портфейла - цялата сума за билета се връща като кредит и не става по КК. Има ли смисъл да звъня по тел. за съдействие или направо да заявявам 120% ?  (кредита е нищожна част от цялата сума, ако има значение това)

Благодаря!

Публикувано:

Кой да ти отговори еднозначно на този въпрос? Новите условия са в сила само за резервации направени след 30.06.  Не е много ясно дали като wizz credit се връща само частта платена с кредит или цялата сума. 

За стари резервации  може би ще ти възстановят по карта платеното в кеш. 

Обади си и ако отговорът на първия оператор не ти хареса се свържи с друг. При Wizz нищо не е както изглежда на пръв поглед. 

IMG_20200702_080916.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:

Днес пак се събудих с 5-6 мейла от Уиз. От една страна всичко ненужно без флекс го спасих, но някои резервации за втори път ги променят и ги приемам, това за няма и 15 дни.

Други ще останат на изчакване и ще реша какво да правя с тях, когато  останат 15-20 дни до полета- дали да ги сменям или да искам 120%.

Нямам  нито една резервация, която да не е променена, като в  над 50% от случаите се сменят дните, не часовете на полетите.

Най-много ме дразни, че не пишат какви са били старите дати и часове, а само новите. След това аз трябва да ровя в потвържденията, за да разбера какво са сменили, дали 5 мин или 25 часа..

Сигурно се прави за улеснение, така преди време бях приел една смяна, а то се оказа, че смяната не е 1 час, а 25 часа..

Абсолютно невъзможно е да се планира каквото и да е с тях, дори за след 2-3 месеца.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 48 минути , Zara каза:

И аз в кюпа с променени часове.

Не искам да ми връщат 120% като кредит, искам в картата, с която съм платила.

Но ми се струва, че някой беше писал тук, че когато в плащането на билетите е участвал и кредит от Wizz-портфейла - цялата сума за билета се връща като кредит и не става по КК. Има ли смисъл да звъня по тел. за съдействие или направо да заявявам 120% ?  (кредита е нищожна част от цялата сума, ако има значение това)

Благодаря!

Според правилата им преди 30.06. сумите се възстановяват, така както са платени. Дали на точките ще дадат 20% е сива зона. 

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:

Ставам сега и хоп - Уиз са ме спамнали с имейли за 17 променени полета, включително такива чак за април 2021. Някъде разликата е по 10-15 минути, другаде по 6-7 часа. Класически Уиз 🙂

Добрата новина - не ми прецакват никакви връзки, а междувременно почти всички полети са поевтиняли наполовина. Отмених наред, получих 120% (резервациите са плащани изцяло с кредит, правени по старите правила преди 30.06, а кредитът идваше 30 секунди след отмяна) и ребукнах всичко наново. Един финален бонус от приключилата игра.

В чест на истината наблюдавам подобно мазало при повечето авиокомпании, далеч не само при лилавите ни приятели, и определено в близката година не бих разчитал на сложни връзки с когото и да е. Или ще купувам билети максимум месец преди пътуване или просто задължително ще си планирам по 1 транзитна нощувка. Всичко останало е чиста руска рулетка.

• Харесвам 13
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

Отмених наред, получих 120% (резервациите са плащани изцяло с кредит, но правени по старите правила преди 30.06) и ребукнах всичко наново. Един финален бонус от приключилата игра.

А веднага ли превеждат кредита при опция рефънд за полет с променени часове, но купуван в кеш?

Публикувано:

Докладвам:

Обадих се на софийския номер на Wizzair и бяха много любезни.

Процедурата е следната:

Не е необходимо чрез препратката, която получавате по имейл, да влизате в профила си, а може и направо.

Избирате връщане като wizz - кредит и веднага ви пита искате ли вече върнатaта сума ( веднага се появява сумата в кредита - отговор на @Ivko ) да се трансформира по банкова сметка. Ако искате - има си форма, в която попълвате банкова сметка и име на собственика на сметката - също автоматично се отваря формата. Няма никакви подробности относно ваша ли е сметката, картата, с която сте платили, по тази сметка ли е и т.н.

До 30 дни е срока за превода.

Чакаме 😀

@Таньо, по тел.ми казаха, че сумата се разделя, както е платена. Кредита се връща в кредит, кеша - в банката.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 49 минути , Георги Матеев каза:

Ставам сега и хоп - Уиз са ме спамнали с имейли за 17 променени полета

Мога да ти препоръчам много добро лечение против спам - като купуваш билетите, остави немаркирано квадратчето пред текста, че искаш да те известяват за промени в полетите и готово! Няма да те спамят повече. Ще спиш много по-спокойно! :grin:

Публикувано:
29 minutes ago, Ivko said:

А веднага ли превеждат кредита при опция рефънд за полет с променени часове, но купуван в кеш?

Аз така направих, защото видях, че сега полетите са по-евтини. Веднага получих кредита, до 1 минутка 🙂

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.