Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Когато пуснат Flex на 1€ купуваш 5-10-15 или колкото полета  искаш да си имаш в резерв на най-ниската тарифа 9.99€,  примерно за след година или повече. Като ти потрябва реален полет просто си сменяш от тези и си ок. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 3 минути , stanimir каза:

Когато пуснат Flex на 1€ купуваш 5-10-15 или колкото полета  искаш да си имаш в резерв на най-ниската тарифа 9.99€,  примерно за след година или повече. Като ти потрябва реален полет просто си сменяш от тези и си ок. 

При смяна на летищата не се ли плаща разликата в цената на билетите?

Публикувано:
преди 5 минути , Alexander каза:

Не!Доплащаш, ако е по-висока цената на билета и пак си запазва флекса! 

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, crazyhorse каза:

Не!Доплащаш, ако е по-висока цената на билета и пак си запазва флекса! 

Да, реално ако са взети на 5-10 евро винаги ще е по-висока, но си остава евтиният флекс.

преди 1 минута , stanimir каза:

Разбира се,  но Wizz нямат по-евтина тарифа от 9.99€ и никога няма да на загуба при смяна. 

Сега купих за 18,99лв

Купувал съм и за по 2,99 евро 

Публикувано:
преди 5 минути , Alexander каза:

Плаща се. Но имаш примерно резервирани 10 еднопосочни  полета по 10 евро. Уиз пукат промо 20 % и ти е на оферта да ходиш примерно до Бари, а цената е 12 евро. Пренасочваш си единия полет и си доплащаш 2 евро , но флекса за 1 евро си остава. Следващата седмица може да си промениш Бари на Катания промерно 🙂

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

Честито, 60 стотинки си напред. 

В друга валута може и още по-евтино от 9.99€ да е, но чак пък толкова... 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 29 минути , stanimir каза:

Е да но не винаги да не кажа в 90% от случайте не може да смениш билета с такъв на същата стойност и в повечето случай ще си на загуба и отделно при отмяна на полета от твоя страна айде 4лв при двупосочен билет такса за флекс, но 3 месеца е само активен този кредит. Аз в момента имам два двупосочни полета с флекса от 1 евро на които са им променни часовете и които се оказа, че няма да ползвам и се чудя дали да приемам промените заради флекса и да ги сменям или да си искам рефънд, че и двата са по старите правила с 20-те %

• Смея се 2
Публикувано:

Може лесно да се намери същата цена на билета като тази на стария, който ще се променя. Просто не трябва да изхождаш от идеята за конкретна дата. Мислиш по новому - променяш с коя да е дата и после дебнеш и напасваш🙂. По-лесно е когато билетите с флекс са еднопосочни. 

Дано Уиз да не ограничат този свободен режим за промени. При Блу еър например мернах, че промяната е възможна до 11 месеца напред, при други АК може да сменяш само дата, не и маршрут.

• Харесвам 1
Публикувано:

Как точно ще си на загуба,  ако си купил възможно най-евтин билет? 

Аз принципно летя докъдето ми се ходи, а не докъдето има най-евтин полет. Ако нещата съвпадат ОК,  ако не, не. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 31 минути , stanimir каза:

Как точно ще си на загуба,  ако си купил възможно най-евтин билет?

Ами билет купен за 18лв и искаш да смениш до желана дестинация за която е малко вероятно да хванеш пак за 18лв още повече ако с датите не може много да играеш и ще трябва да доплащаш. Това имам предвид не чак загуба де.

преди 36 минути , ДиянаВ каза:

По-лесно е когато билетите с флекс са еднопосочни. 

Именно мойте са двупосочни и за това се чудя дали да ги запазвам. Най-много да си оставя само един. А и аз повечето пъти вземам и за други хора с моя акаунт и малко..

• Харесвам 3
Публикувано:

Бях купила 3 билет, като 2та с Flex за октомври , ноември и сега и за трите получих съобщение че променят разписанието.

Искам да попитам какъв е срока да потвърдя, защото този без Flex е за Израел и не знам так как ще се развият нещата.

Публикувано:
преди 13 минути , dikrasteva каза:

Бях купила 3 билет, като 2та с Flex за октомври , ноември и сега и за трите получих съобщение че променят разписанието.

Искам да попитам какъв е срока да потвърдя, защото този без Flex е за Израел и не знам так как ще се развият нещата.

До 3часа преди полет.

• Харесвам 1
Публикувано:

С риск да скандализирам форума, ще похваля Уиз. В сряда, след трудна кореспонденция с edreams, в която отказаха да ми възстановят сумите за отменени полети, ако АК не изпрати потвърждение, с дата и час, че е превела сумите към тях, изпратих през сайта на Уиз молба да ми предоставят тази информация.Днес вече имам мейл с потвърждението, че парите са преведени към посредника.

Може да режат яко полети и дестинации, но никоя друга АК, не дава толкова голям избор на клиента. Много ми харесва възможността да се сменят полети до сравнително близки летища без доплащане.Флекса за едно евро е гениално маркетингово решение, не случайно други АК започнаха да им подражават. Съгласна съм с това, което  @Ivko се опита да каже - че те зарибяват с евтин полет и 1 евров Флекс, а после ти сам се хващаш на въдицата, да променяш и доплащаш🙂 Много се изложиха по време на извънредното положение, но сега се опитват да наваксват и не случайно повечето от нас отново имат сума полети с тях. Добре де, и инуизтициите помогнаха 😉

• Харесвам 4
  • Браво 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 24 минути , Мари Николова каза:

ще похваля Уиз

Като купувахте най-скъпите възможни билети - стиснах зъби, преглътнах го.

Като се радвахте, щом ви отменят полет - стиснах зъби, преглътнах го.

Ама сега вече започнахте и да ги хвалите (не броя @Topfly де, той си ги хвали от едно време) - е, не мога, то не се издържа повече! :bad:

Народът изтрещЕ, това е! :grin:

• Смея се 14
Публикувано:
преди 4 минути , Goal & Boss каза:

Като купувахте най-скъпите възможни билети - стиснах зъби, преглътнах го.

Като се радвахте, щом ви отменят полет - стиснах зъби, преглътнах го.

Ама сега вече започнахте и да ги хвалите (не броя @Topfly де, той си ги хвали от едно време) - е, не мога, то не се издържа повече! :bad:

Нормално за кредитни милионери. Пък и даже се застраховат да не загубят припечеленото 🤑

• Смея се 6
Публикувано:

При промяна на дата на полет с флекс и по-ниска цена за новия (-20 евро например) разликата се губи, ако новият полет се използва. Въпросът е какво се случва при втора промяна, ако например тогава цената е същата като първоначално платената, но по-висока от полета на първата промяна? Съответно при канселиране в някакъв следващ момент, връщат платената сума/кредит или стойността на втората (променена) резервация - много завързано става, но при настоящата ситуация е хубаво да има човек план В и план С, ако се налага.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 27 минути , lyubo21 каза:

При промяна на дата на полет с флекс и по-ниска цена за новия (-20 евро например) разликата се губи, ако новият полет се използва. Въпросът е какво се случва при втора промяна, ако например тогава цената е същата като първоначално платената, но по-висока от полета на първата промяна? Съответно при канселиране в някакъв следващ момент, връщат платената сума/кредит или стойността на втората (променена) резервация - много завързано става, но при настоящата ситуация е хубаво да има човек план В и план С, ако се налага.

Ще обясня направо с пример за по-нагледно.

Купуваш билет без допълнителни услуги за 100 лв (това е основната тарифа и административната такса) + добавяш флекс.

После сменяш полета с такъв за 80 лв. Флексът се запазва, а разликата от 20 лв. се маркира като spoilage fee и се губи завинаги.

От този момент системата на Уиз възприема за постоянно, че цената на билета ти е само 80 лв. и изчислява всичко спрямо нея.

Ако смениш полета отново с такъв за 120 лв. вече ще доплатиш 40 лв, а не 20 лв, независимо че първоначално си дал 100 лв. И като си видиш разбивка на резервацията ще прочетеш, че имаш билет за 120 лв. + 20 лв. spoilage fee.

При отмяна се връща сумата от последната промяна (в примера 80 или 120 лв). Флексът и spoilage fee-то не подлежат на рефънд.

На практика често при по-голяма разлика (в посока надолу) от 20 лв. излиза най-изгодно да се задейства флекса, да се направи пълен рефънд и да се купи новия полет от нулата.

• Харесвам 17
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 минути , Георги Матеев каза:

Ще обясня направо с пример за по-нагледно.

Купуваш билет без допълнителни услуги за 100 лв (това е основната тарифа и административната такса) + добавяш флекс.

После сменяш полета с такъв за 80 лв. Флексът се запазва, а разликата от 20 лв. се маркира като spoilage fee и се губи завинаги.

От този момент системата на Уиз възприема за постоянно, че цената на билета ти е само 80 лв. и изчислява всичко спрямо нея.

Ако смениш полета отново с такъв за 120 лв. вече ще доплатиш 40 лв, а не 20 лв, независимо че първоначално си дал 100 лв. И като си видиш разбивка на резервацията ще прочетеш, че имаш билет за 120 лв. + 20 лв. spoilage fee.

А при канселиране системата връща сумата от последната промяна (в конкретния пример 80 или 120 лв) минус флекса.

На практика често при по-голяма разлика от 20 лв. излиза най-изгодно да се задейства флекса, да се направи пълен рефънд и да се купи новия полет от нулата.

Мерси, много за разясненията. Както винаги много точно и ясно! Гредата в моя случай е, че трябва да купувам няколко нови билета със стандартна цена за флекс, че са много скоро и не мога да чакам нови оферти... та старите с промото за флекс ще изгорят, но в крайна сметка и това може да се управлява... става си все по-голяма занимавка с полетите в настоящата ситуация. Направо като стратегическа игра, но пък може да бъде и забавно, само време да има човек 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Начииии, чудя ви се:(((

За 20 евро, к’ви гимнастики, к’ви комбинации:((

Или сте хептен сЛОбодни, или  човекът е прав.

преди 4 часа, Goal & Boss каза:

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 3 часа, Galii каза:

Някой може ли  да ми каже ,аз туристът ,към коя група хора съм?

Screenshot_20200703-172832.png

Тая декларация ми се струва е отпреди да пускат туристи....

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 17 минути , AlexandraKo каза:

Начииии, чудя ви се:(((

За 20 евро, к’ви гимнастики, к’ви комбинации:((

Или сте хептен сЛОбодни, или  човекът е прав.

Буржоа!

И Мария-Антоанета не е разбирала живота на селяните. 

• Харесвам 7
  • Браво 2
  • Смея се 9
Публикувано:

Wizz Air отпразнува пристигането на първия си редовен полет от Будапеща до международното летище в Абу Даби.

32C43AB0-ED46-4A15-9479-DF4200F0EE37.jpeg

• Харесвам 4
Публикувано:

Нали съм прав, че няма къде да се видят близките летищата които ще предложат

при промяна на полет, че и там има мегдан за псевдо инвестиции. 

Може би има определено разстояние или наситеност на транспортни връзки... 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• shots
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.