Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ако полета ти е променен/отменен може да видиш алтернативните летища и да прецениш устройва ли те.Т.е. проверката не те обвързва с резервация.Няма мегдан за инвестиции.

Публикувано:

Има поле за инвестиции, с малко предвиждане и късмет може с билет за 19 лв. да

се пътува по предварително мечтан маршрут който  междувременно е станал доста скъп. 

Схемата е сложничка, но да не я разискваме, че и там може да падне мандалото. 

Четат ни... 

преди 24 минути , Мари Николова каза:

Ако полета ти е променен/отменен може да видиш алтернативните летища и да прецениш устройва ли те.Т.е. проверката не те обвързва с резервация.Няма мегдан за инвестиции.

преди 24 минути , Мари Николова каза:

се пътува по предварително мечтан маршрут който  междувременно е станал доста скъп. 

Схемата е сложничка, но да не я разисваме, че итам може да падне мандалото. 

Четат ни... 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Yto каза:

Схемата е сложничка, но да не я разискваме, че и там може да падне мандалото. 

Четат ни... 

Моля, като ни четат,да вземат да си оправят полетите от Букурещ до Прага,че вече седмица са с промени часове,пък никаква индикация за това.😃 Вярвам,че са много натоварени и не искам да ги занимавам по телефона...😃

• Смея се 2
Публикувано:
преди 18 минути , Yto каза:

Четат ни... 

Както вече писах няма мегдан за инвестиции😉А под всяко мнение има бутон Редактирай, който е активен известно време.

• Харесвам 2
Георги Матеев
Публикувано:

Това не е 'инвестиция', така че няма причина да не го обсъждаме - промяна на маршрут си е напълно официална опция. Факт е обаче, че с известен късмет за €10-15 може да се вземе билет, който иначе струва значително повече.

@Yto уви няма написани точни правила. Опитът ми досега сочи, че системата е настроена приблизително по този начин:

* можеш да променяш летища най-вече в рамките на съответната държава. Полет Испания-Англия не може да стане примерно Португалия-Ирландия. Ако не се лъжа мисля, че изключение се прави за Братислава / Виена, но е възможно да има и още опции.

* можеш да променяш и излитането и кацането, като радиусът за алтернативни летища е приблизително до около 200-250 км от оригиналната точка. Разстоянието понякога варира, но наистина рядко съм виждал да надвишава 250 км (по въздух). Например, спокойно можеш да промениш полет Гран Канария-Лондон на Фуертевентура-Лондон или Тенерифе-Бирмингам.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

* можеш да променяш летища само в рамките на съответната държава. Полет Испания-Англия не може да стане примерно Португалия-Ирландия, а винаги остава Испания-Англия. Ако не се лъжа мисля, че изключение се правеше само за двойката Братислава / Виена.

Не знам дали си разглеждал възможностите, който Уиз дават след последното разместване на разсписанието, но са достатъчно големи за да не коментираме тук злоупотреби 🙂

Провери само за Базел, ако не си сменил вече билетите.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 4 минути , Мари Николова каза:

Не знам дали си разглеждал възможностите, който Уиз дават след последното разместване на разсписанието, но са достатъчно големи за да не коментираме тук злоупотреби 🙂

Провери само за Базел, ако не си сменил вече билетите.

Базел нямам за да проверя, но както казах по-горе на места нещата може да варират в известна степен, явно в зависимост от летището. Би било полезно да споделиш какви опции за промяна виждаш конкретно от Базел, тъй като тези неща иначе няма къде да се прочетат.

И наистина не разбирам за какви злоупотреби говориш в случая - промяната на маршрут е опция, давана от самата авиокомпания, и не виждам какво пречи това да се коментира.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , Георги Матеев каза:

Базел нямам за да проверя, но както казах по-горе на места нещата може да варират в известна степен, явно в зависимост от летището. Би било полезно да споделиш какви опции за промяна виждаш конкретно от Базел, тъй като тези неща иначе няма къде да се прочетат.

И наистина не разбирам за какви злоупотреби говориш в случая - промяната на маршрут си е опция, давана от самата авиокомпания, и не виждам какво пречи това да се коментира.

Нищо не пречи да споделяш, но много зависи в каква посока е коментара ти. Освен Базел и Женева излизат и  няколко немски летища - Баден-Баден/Меминген/Хан/Фридрихшавен с възможност да летиш до Соф/Варна/Ниш/Скопие/Букурещ.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 минути , Георги Матеев каза:

И наистина не разбирам за какви злоупотреби говориш в случая - промяната на маршрут е опция, давана от самата авиокомпания, и не виждам какво пречи това да се коментира.

Просто могат да изключат съседните летища... 

• Харесвам 3
Георги Матеев
Публикувано:
Преди 1 час, Мари Николова каза:

Нищо не пречи да споделяш, но много зависи в каква посока е коментара ти. Освен Базел и Женева излизат и  няколко немски летища - Баден-Баден/Меминген/Хан/Фридрихшавен с възможност да летиш до Соф/Варна/Ниш/Скопие/Букурещ.

Посоката е една: обменяме информация за потенциални летища при евентуална промяна на график. 'Злоупотреба' аз тук не виждам. Обаче при някои точки явно са поразширили обхвата - предполагам временно, докато си оправят мазалото - това е чудесно.

Преди 1 час, Yto каза:

Просто могат да изключат съседните летища... 

Абсурд, тази опция всъщност я има от доста години. За авиокомпанията е далеч по-важно да те запази като клиент, предоставяйки гъвкави опции за ребукинг, отколкото просто да си отмениш резервацията. От тяхна гледна точка е практически все тая откъде докъде летиш, стига да си на борда на техен самолет.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 25 минути , Георги Матеев каза:

@Yto уви няма написани точни правила. Опитът ми досега сочи, че системата е настроена приблизително по този начин:

* можеш да променяш летища само в рамките на съответната държава. Полет Испания-Англия не може да стане примерно Португалия-Ирландия, а винаги остава Испания-Англия. Ако не се лъжа мисля, че изключение се прави само за Братислава / Виена.

За София - Будапеща ми дава варианти Ниш, Букурещ, че и Варна и Бургас при сменена Будапеща с Виена май беше

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

За авиокомпанията е далеч по-важно да те запази като клиент, предоставяйки гъвкави опции за ребукинг, отколкото просто да си отмениш резервацията. От тяхна гледна точка е практически все тая откъде докъде летиш.

+ а и за уиз е важно, че не връща пари

• Харесвам 3
Публикувано:

пълна схема на променен полет София Будапеща

София- Будапеща, Братислава 

Бургас - Виена, Будапеща 

Варна-Виена 

Скопие - Будапеща, Братислава

Букурещ - Виена

Ниш - Виена

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:

SOF ( VAR, SKP, OTP, INI )  >>> BSL ( HHN, FMM, GVA ) 
SOF ( VAR, SKP, OTP )  >>> BVA ( CRL, HHN ) 
LGW ( BHX, LTN, SEN ) >>> SOF ( OTP ) 
SOF ( SKP, OTP ) >>> BAR ( NAP ) 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:

А би ли могло София - Будапеща и Будапеща-София  на отделни билети  с флекс да се смени с Будапеща-Орли и Орли-Будапеща?

Или някакъв друг вариант за Орли?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Дани Магелани каза:

А би ли могло София - Будапеща и Будапеща-София  на отделни полети  с флекс да се смени с Будапеща-Орли и Орли-Будапеща?

С всичко може да го замениш, стига да си доплатиш разлика в цената, ако има такава. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 18 часа, AlexandraKo каза:

За 20 евро, к’ви гимнастики, к’ви комбинации:((

Всъщност, не е за 20-те € ( или айде - не само заради тях). :wink:
Приеми  че се забавляваме като във вид занимателна игра.  :smile3:   Защо хората играят табла, шах, покер, бридж? Ами за да се позабавляват като изграждат стратегия и тактика, обмислят различни варианти и комбинации, предвиждат няколко хода напред, анализират поведението и слабите страни на противника, рискуват, преценяват вероятности и т.н. ...:grin:  А като има и залог от 20-30-50-100€ - става още по-забавно, понеже се включва и комарджийският елемент. :biggrin:
(Всъщност - аз го възприемам по този начин, не знам дали и за другите е точно така :smile3: )

• Харесвам 15
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, Фичо каза:

Всъщност, не е за 20-те € ( или айде - не само заради тях). :wink:
Приеми  че се забавляваме като във вид занимателна игра.  :smile3:   Защо хората играят табла, шах, покер, бридж? Ами за да се позабавляват като изграждат стратегия и тактика, обмислят различни варианти и комбинации, предвиждат няколко хода напред, анализират поведението и слабите страни на противника, рискуват, преценяват вероятности и т.н. ...:grin:  А като има и залог от 20-30-50-100€ - става още по-забавно, понеже се включва и комарджийският елемент. :biggrin:
(Всъщност - аз го възприемам по този начин, не знам дали и за другите е точно така :smile3: )

Да,приемам го,при положение,че си нямаш никаква работа и се чудиш,какво да правиш. А не го разбирам,може би,защото   винаги денят ми е точно разчетен,не мога да си вдигна главата от работа и никога не е било,да се чудя какво да правя.:)

Па и комарджийски наклонности нямам...

Абе, извън света съм, явно:(((((

Публикувано:
преди 30 минути , AlexandraKo каза:

Да,приемам го,при положение,че си нямаш никаква работа и се чудиш,какво да правиш. А не го разбирам,може би,защото   винаги денят ми е точно разчетен,не мога да си вдигна главата от работа и никога не е било,да се чудя какво да правя.:)

Като гледам колко често пишеш във форума, явно и ти не си чак толкова заета. :dance4:

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 минути , Христиан каза:

Като гледам колко често пишеш във форума, явно и ти не си чак толкова заета. :dance4:

Щом казваш...

Публикувано:
преди 5 часа, Георги Матеев каза:

Това не е 'инвестиция', така че няма причина да не го обсъждаме - промяна на маршрут си е напълно официална опция. Факт е обаче, че с известен късмет за €10-15 може да се вземе билет, който иначе струва значително повече.

* можеш да променяш летища най-вече в рамките на съответната държава. Полет Испания-Англия не може да стане примерно Португалия-Ирландия. Ако не се лъжа мисля, че изключение се прави за Братислава / Виена, но е възможно да има и още опции.

* можеш да променяш и излитането и кацането, като радиусът за алтернативни летища е приблизително до около 200-250 км от оригиналната точка. Разстоянието понякога варира, но наистина рядко съм виждал да надвишава 250 км (по въздух). Например, спокойно можеш да промениш полет Гран Канария-Лондон на Фуертевентура-Лондон или Тенерифе-Бирмингам.

Сега погледнах за промененоо разписание за Ейлат в началото на декември. Билета е купен за 10 евро с флекс и симулирах с промяна за 28 декември където цената е 173 лв и не ми иска доплащане. Другите опции са Тел Авив и Ларнака.

Билети до Лисабон могат да се променят до Мадрид.

Бари може да се промени на Неапол и Рим Чампино.

Катаня може да се промени на Бари , Неапол ,Малта.

Лондон Лутон -Тенерифе ми дава промяна за Гран Канария и Фуерте.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

Някаква идея защо/кога са възможни промени за период от 60 дни след оригиналната дата на полета и кога периода е 30 дни?

На едната резервация ми изписва 60 дни,на другата 30.

Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Еее,  отпусни се малко. Все имаш някакво хоби  - шиеш гоблени,  готвиш или друго. 

Мен лично точно нещата описани от Фичо ме доведоха във форума и задържат интереса ми тук. 

Всичко друго - информации, дестинации,  декорации го има къде ли не в нета... а и 20€ са си 20€! 5х20=100,  а за 100 има един вечен виц  макар и за някакви си 100$, какво остава за цели 100€.

Имам най-якия полет на Wizz : София - Неапол. 

Около нас се промени светът , какво ли не се случваше в тия няколко месеца, само тоя полет не мръдна и с минута.  Непоклатим! 

• Харесвам 13
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Kalina0109
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.