Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Ovcharski каза:

Също така ме питат дали съм си направил covid тест през последните 48 часа. Изискват ли някакво доказателство за това?

София премина границата от 50 заразени на 100 000 души население за последните 7 дни. Когато това се случи Германия обявява съответната област за рискова. Все още в сайта, където го обявяват рисковите области не фигурира София, но той не е обновяван от 07-ми вечерта. 

С много голяма вероятност до четвъртък списъкът ще е обновен. Тогава имаш 2 варианта или правиш тест в България 48 часа преди полета и си влизаш без проблеми или на летището и оставаш в карантина докато ти излезе резултата.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 часа, Георги Матеев каза:

Прави впечатление, че отменените дати започват след точно 2 седмици.

Което значи само едно - евродирективата отново е в сила, форсмажора с ковид вече не играе и авиокомпаниите дължат компенсация, ако отменят полет по-малко от 14 дни преди датата на излитане.

Това също значи, че полети в рамките на следващите 14 дни вече имат огромен шанс да се провеждат и да няма ласт минит кенсъли.

Еврика.

@Георги Матеев вероятно е прав за тези разсъждения. На 23.09.2020 Уиз резнаха всички полети от Лондон до Канарските острови, но оставиха тези на 26.09 и 3.10 до Лас Палмас и Тенерифе. Публикувах вече снимки колко е празен полета на 3.10. До Фуерте и Ланзароте тръгваха чак от 16.10 и там ги си махнаха без "притеснения". Връщането ми го кенселираха, но пък и Изи Джет летят с по 30 човека все още😄

Публикувано:

Може ли съвсем накратко някой да ми обясни какво представлява този flex? Каня се да купувам билети от wizz за догодина и ми се ще да знам дали да давам пари допълнително.

Публикувано:
преди 8 минути , tougherty каза:

Може ли съвсем накратко някой да ми обясни какво представлява този flex? Каня се да купувам билети от wizz за догодина и ми се ще да знам дали да давам пари допълнително.

Прочети последното препоръчано мнение от Георги Матеев, закачено отгоре на темата и ще ти стане ясно.

• Благодаря 1
Публикувано:

Билет закупен с Флекс може да се променя по всяко време и за всяка дестинация. Ако Уиз променят/отменят полета имаш възможност да смениш безплатно билета 14 дни назад и 60 дни напред от първоначалната дата, като  може да избираш и от няколко алтернативни маршрута.Иначе доплащаш разликата. 120% върху платената сума може да вземеш само ако си платил с пари. При плащане с Уиз кредит/точки вече възстановяват само 100%.

В общи линии това е полезното да се знае за Флекса. Щом не ти е спешно да пътуваш скоро, по-добре изчакай промоция флекс за 1 евро.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Добре звучи флекс за 1 евро, но за съжаление са останали само 3 билета на тази цена, а дали и кога ще има пак промоция един господ знае. Мисля да купувам билетите сега, защото като се вдигне цената, този флекс и на промоция няма да ми излезе 1 евро.

Публикувано:

Твърде рано е за билети за догодина... И като цена, и като несигурност на ситуацията. Като наближи, ще паднат пак. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 21 часа, tougherty каза:

Добре звучи флекс за 1 евро, но за съжаление са останали само 3 билета на тази цена, а дали и кога ще има пак промоция един господ знае. Мисля да купувам билетите сега, защото като се вдигне цената, този флекс и на промоция няма да ми излезе 1 евро.

Купи билети за Бергамо(BGY)-Крайова(CRA)за дата с цена 9,99 евро и добави флекс(по тази дестинация е 5 евро) и след финализиране веднага смени с желаната дестинация и доплати разликата!Така ще спестиш по няйолко евро от билет!

П. П. По тази дестинация и другите услуги, като чекиран багаж и места също са с най-ниските възможни цени... 

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
24 minutes ago, crazyhorse said:

Купи билети за Бергамо(BGY)-Крайова(CRA)за дата с цена 9,99 евро и добави флекс(по тази дестинация е 5 евро) и след финализиране веднага смени с желаната дестинация и доплати разликата!Така ще спестиш по няйолко евро от билет!

П. П. По тази дестинация и другите услуги, като чекиран багаж и места също са с най-ниските възможни цени... 

Само че май местата се доплащаха при смяна на дестинацията или поне имам такъв спомен, че е било писано тук.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 42 минути , Victoria каза:

Само че май местата се доплащаха при смяна на дестинацията или поне имам такъв спомен, че е било писано тук.

Всички допълнителни услуги се прехвърлят за новата дестинация, без допълнително доплащане! 

Публикувано:
преди 12 минути , crazyhorse каза:

Всички допълнителни услуги се прехвърлят за новата дестинация, без допълнително доплащане! 

Местата се доплащат при смяна на дестинация, личен опит.

Публикувано:
1 hour ago, crazyhorse said:

Доплащат се. Скоро @Jorro беше споделил, че при опит за смяна за Абу Даби доста солидно доплащане за местата му е искано. Активирал е флекса за отказ, купил е наново билети без места и т.н. 

За приорити и чекиран багаж няма доплащане.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 32 минути , Marisha каза:

Местата се доплащат при смяна на дестинация, личен опит.

преди 1 минута , ДиянаВ каза:

Доплащат се. Скоро @Jorro беше споделил, че при опит за смяна за Абу Даби доста солидно доплащане за местата му е искано. Активирал е флекса за отказ, купил е наново билети без места и т.н. 

За приорити и чекиран багаш няма доплащане.

Благодаря за включването!Аз не съм пробвал с места-всъщност никога не плащам за места,въпреки, че пътуваме по 4-5 човека! 

• Харесвам 1
Публикувано:
2 minutes ago, crazyhorse said:

Благодаря за включването!Аз не съм пробвал с места-всъщност никога не плащам за места,въпреки, че пътуваме по 4-5 човека! 

И аз така 🙂

• Браво 1
Публикувано:
На 13.10.2020 г. в 10:54, chandni каза:

Твърде рано е за билети за догодина... И като цена, и като несигурност на ситуацията. Като наближи, ще паднат пак. 

Не е точно така. Недостатъците от постоянните промени на Уиз може и да са предимство. Още при първото промо на флекса за 1 евро си напазарувах добро количество изгодни билети за догодина за различни дестинации с кредит естественно. В момента всички са с променени часове и дати което за мен е супер. Сега мога да си ги глася - 14 или +60 дни или близка дестинация, а ако не става за пътуване ще си взема кредит +20 % на старите правила. Ако имаш ниска цена с флекс 1 евро си взимай. Рискуваш 2 лв. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 27 минути , Capitan Morgan каза:

Не е точно така. Недостатъците от постоянните промени на Уиз може и да са предимство. Още при първото промо на флекса за 1 евро си напазарувах добро количество изгодни билети за догодина за различни дестинации с кредит естественно. В момента всички са с променени часове и дати което за мен е супер. Сега мога да си ги глася - 14 или +60 дни или близка дестинация, а ако не става за пътуване ще си взема кредит +20 % на старите правила. Ако имаш ниска цена с флекс 1 евро си взимай. Рискуваш 2 лв. 

Ако си ги взел с кредит,няма да получиш +20% 🙂

мисля го промениха това,само на платени с карта дават + 20%

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Branko каза:

Зависи кога си ги взел 😉 За резервациите направени преди промените си важи. 

• Харесвам 1
Публикувано:
2 minutes ago, Branko said:

Кептън е със запас от резервации по старите правила 🙂

"Още при първото промо на флекса за 1 евро си напазарувах добро количество изгодни билети за догодина"

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 2
Публикувано:
На 11.10.2020 г. в 14:28, Георги Матеев каза:

Прави впечатление, че отменените дати започват след точно 2 седмици.

Което значи само едно - евродирективата отново е в сила, форсмажора с ковид вече не играе и авиокомпаниите дължат компенсация, ако отменят полет по-малко от 14 дни преди датата на излитане.

Това също значи, че полети в рамките на следващите 14 дни вече имат огромен шанс да се провеждат и да няма ласт минит кенсъли.

Еврика.

Преди 1 час, Аероиск каза:

Здравейте. Разширен е обхвата на случаите, в които авиокомпанията не дължи обезщетение при отмяна на полета, като вече са освободени от плащане дори и при анулиране поради оперативни причини като например недостатъчен брой пътници. Относно закъснелите полети - при тях важат старите правила - търсим причината за закъснението и ако няма извънредни обстоятелства, тогава трябва да платят обезщетение. 

Call me salty if you want 😄 

Публикувано:

Доста интересно.

Какво би им попречило при евентуално закъснение от 3 часа на даден полет  да го отменят по някакви причини и автоматично няма да плащат за закъсненито?

• Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:

Факт е, че авиокомпаниите вече масово не смеят да отменят полети за до 14 дни напред и има много примери за това, включително за полети, които оперират почти празни, но не са отменени. Очевидно нещо ги възпира, въпреки вече "развързаните им ръце" с "официално позволеното" извинение за "оперативни причини". Сигурно дори в разширената директива е заложена някаква уловка, която все пак не позволява на авиокомпаниите да правят баш каквото и когато си искат. По тази логика биха могли напълно безнаказано да отменят полет 3 часа преди излитане, тъй като не са се събрали достатъчно пътници? Казаното от @Alexander по-горе също е много добър въпрос. Съжалявам, но наистина не мисля, че е възможно, а и като гледам - не се и случва на практика.

От наша гледна точка единственото важно е, че полети в предстоящите 2 седмици вече има много по-голям шанс да се случват.

@tch, а ти вместо да киселееш опитай да намериш текст на обновената директива за да прочетем нещата директно от извора, вместо да гадаем 🙂 Просто нещо не се връзва - хем авиокомпаниите вече могат в последната минута да отменят по-малко затоварени полети без последствия, хем обаче не го правят. Няма логика.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 47 минути , tch каза:

Call me salty if you want

Въпреки, че съм му леко сърдита на Матеев тези дни, мисля, че поне частично е прав 😜 Дори Аероиск говорят вече за "разширяване на обхват", а не за изключване съвсем възможността за получаване на обезщетения. Зададох допълнителни въпроси към цитираният пост, надявам се да ми отговорят 🙂

Скоро Уиз не са ми отменяли полети в последните две седмици, с което развалят стройната ми схема.Тези дни си правя експерименти като избирам полети в странни часове/дни в края на месеца за да видя дали ще ги отменят, до края на седмицата ще стане ясно 😉 Но със сигурност има някаква промяна. Друг е въпроса, че причината" недостатъчен брой пътници" може да се използва във всеки случай.

А най-точен отговор(ако може да се даде такъв) вероятно бихме получили от ГВА.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Кептън е със запас от резервации по старите правила 🙂

"Още при първото промо на флекса за 1 евро си напазарувах добро количество изгодни билети за догодина"

Кептъна далеч не е единственият запасен с резервации по старите правила 😉 Аз обаче ги "ъпгрейднах" - всичките билети промених на максимално скъпи маршрути напред във времето, които впоследствие бяха отменени и им взех +20% кредит. След което при следващото €1 флекс промо си направих нови резерви, макар и вече по новите правила 🙂

преди 8 минути , Мари Николова каза:

Въпреки, че съм му леко сърдита на Матеев тези дни

Споко, ще скочи пак, имай малко вяра :grin:

• Харесвам 2
  • Смея се 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   5 магеланци

• Taliana
    • Tani
    • Guinness
    • jorocontrola
    • muchachote
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.