Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 5 часа, Raindrop каза:

Сега спокойно ще направя трета смяна за Париж - София с 5 евро флекс и 6 евро приорити, и без това билетите са безумно скъпи!

Ако ще купувате скъпи билети, проверявайте и Прищина - Меминген. Вече няколко пъти срещам флекс и приорити по 5 евро, но билетите започват от 19.99евро.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 2 часа, The Doctor каза:

Аз също прерових в последните дни. Няма по-евтино, но ако имаше бих споделил труда си, който е  отнел около ден /вчера/!

Ако 8 ... 10 човека проверят същото и СПОДЕЛЯТ тук ще им отнеме около/до час  и ако са организирано разпределени за осем ... десет дестинации,  ще добавят стойност към сайта на @Георгии ще спомогнат за съществуването му!

Горе-долу, 2 в 1 (за двама):

001.png.f7780c87d97282caeec1dd9cc1ca426a.png

002.png.80a77ca72181012182973ce24eef72da.png

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Madonna каза:

Благодаря, Георги! Изглежда ми ужасно връткаво 🙂 Тоест, се печели флекс на ниска цена.Така или иначе се доплаща разликата в билетите.

Откъм цена на билета спестяване нямаш 🙂 Печалбата от врътките е от по-евтин флекс (който пак ще трябва да си платиш) и евентуално по-евтини приорити/куфар.

Това предполага, че в общия случай ползата е най-силна за далечните полети, когато се съмняваш за датите и пътуваш с багаж и почти никаква при кратките, в които си без багаж и сигурна кога ще пътуваш. По средата е сива зона, която си зависи от конкретните обстоятелства и не може лесно да се генерализира. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Понякога това с цените на приорити бъгва, дава грешка или нещо подобно в ущърб на клиента и от различните профили дава различна цена. Така беше зимата с профила на @Jorro - при мен даваше едно, при него друго все с надценка /надявам се вече да се е оправил🙂/. При мен Блатислава - Скопие също дава 5€ приорити за 3 произволни дати през октомври, ноември, март и при първоначална резервация, и при смяна. От друг профил явно не се получава.

Връзка към коментар

Може би не е лошо да се уточнява и за колко билета става дума. Одеве търсех по един от посочените в темата маршрути и флексът наистина беше 5 евро, билетът за 1 беше 10 евро, но за трима цената беше доста по-различна, не драстично, но променя обстоятелствата на търсене.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
В момента, ДиянаВ каза:

Аз търся преобладаващо с приложението и ако не ми показва, че остават 2 места на тази цена, значи е за повече.

D0F71D70-63BD-4443-98C3-D7868300D68F.png

Това е последното, на което трябва да се има вяра. Имам едни билети за Лондон, които купих на цена, която беше 2 пъти по-висока от тази, на която ги купих след като анулирах резервацията поради променени часове. При първия път в едната посока взех "последните" 3 билета на тази цена (което не значи, че няма на по-ниска).

Връзка към коментар
преди 19 минути , Zaro каза:

Това е последното, на което трябва да се има вяра. Имам едни билети за Лондон, които купих на цена, която беше 2 пъти по-висока от тази, на която ги купих след като анулирах резервацията поради променени часове. При първия път в едната посока взех "последните" 3 билета на тази цена (което не значи, че няма на по-ниска).

Е, разбира се, че това е цената и местата към определен момент - този при започване на резервацията за определена дата. След ден-два-три може да е по-ниска или същата, но с повече места. От най-ниската цена обаче по-ниска не може да има, освен при намаление с 0.20-0.30€ надолу.

Какво се очаква? Да се търси хем най-ниска цена, хем най-пасваща за двама-трима-n брой пътници при положение, че докато стигнеш до приорити, трябва да въведеш имена… 

Редактирано от ДиянаВ
Връзка към коментар

И последно, да резюмирам, информацията трябва да бъде в следния вид:

1. Цена на флекс

2. Брой пътници

3. Цена на билет (някой може да е дал 5 евро, друг - космическата цена от 20 евро.

4. Цена на Priority/Багаж

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Е кой ще се занимава чак толкова ? Наличностите от места са много динамични.

За мен по подразбиране тук винаги става дума за 1 пътник . Мъж, жена , деца ... да си се оправят там сами. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 4 минути , Zaro каза:

И последно, да резюмирам, информацията трябва да бъде в следния вид:

1. Цена на флекс

2. Брой пътници

3. Цена на билет (някой може да е дал 5 евро, друг - космическата цена от 20 евро.

4. Цена на Priority/Багаж

Това към кого “трябва да бъде”? Към отговарящия на въпрос в темата ли?

преди 10 минути , ДиянаВ каза:

Какво се очаква? Да се търси хем най-ниска цена, хем най-пасваща за двама-трима-n брой пътници при положение, че докато стигнеш до приорити, трябва да въведеш имена… 

Хайде, няма нужда.

• Смея се 1
Връзка към коментар

Мисля, че като има информация за цена на флекс/приорити по отсечка Х, всеки може да намери подходяща дата за броя пътници, който го устройват по конкретната отсечка.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
Преди 1 час, Георги каза:

Откъм цена на билета спестяване нямаш 🙂 

image.png.eb101db08b163f9e6e6f4a9ad56d0fd1.png

Спестяване има. Пример за два еднопочни билета с флекс. Полета е NAР - SSH.

Схемата е споделена от @iMari, описана подробно от @Георги Матеев  с перфектни обяснения и примери и прецизирана от @IvanNavi  .

Аз съм споделял над 5 пъти, включително като комбинация с полетите на Колибра. 

Няма скрито покрито - напротив. Писано е повече от 15 пъти. Направено е за форума, за магеланците с идеята за добро за всички и повече споделено знание.

Трябва да се търси и споделя за обща полза.

Всеки го може.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , The Doctor каза:

image.png.eb101db08b163f9e6e6f4a9ad56d0fd1.png

Спестяване има. Пример за два еднопочни билета с флекс. Полета е NAР - SSH.

Схемата е споделена от @iMari, описана подробно от @Георги Матеев  с перфектни с обяснения и примери и прецизирана от @IvanNavi  .

Аз съм споделял над 5 пъти, включително като комбинация с полетите на Колибра. 

Няма скрито покрито - напротив. Писано е повече от 15 пъти. Направено е за форума, за магеланците с идеята за добро за всички и повече споделено знание.

Трябва да се търси и споделя за обща полза.

Всеки го може.

Това с флекса … демонстрирала съм и на живо как става на принципа next-next-next, за ползите и обяснението им да не говорим. На някои просто не им се занимава. Остави ги🙂

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

Това с флекса … демонстрирала съм и на живо как става, за ползите и обяснението им да не говорим. На някои просто не им се занимава. Остави ги🙂

Извини ме, че те пропуснах! Ти също беше от първите.

Моя грешка, извини ме моля! 🙏

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 минути , The Doctor каза:

Извини ме, че те пропуснах! Ти също беше от първите.

Моя грешка, извини ме моля! 🙏

А не, не съм. Просто се старая да чета търпеливо, възприемам и търся с лупичката😄😉. Освен това не харча парите на съпруга си😂🙊

• Харесвам 3
  • Браво 2
  • Смея се 2
Връзка към коментар

При "скъпите"  подобен пълен флекс понякога е от порядъка на трицифрени суми . С края на пандемията традиционните АК постепенно премахват всички безплатни опции, които бяха предоставили.

В това отношение Wizz наистина са топ ! 

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, stanimir каза:

В това отношение Wizz наистина са топ ! 

Пепел ти на устата, че току виж са се усетели, че нещо са на загуба от тоя флекс и вземат го променят/махнат 😄

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, ДиянаВ каза:

Това с флекса … демонстрирала съм и на живо как става на принципа next-next-next, за ползите и обяснението им да не говорим. На някои просто не им се занимава. Остави ги🙂

Е, може и да не е до занимаването...всеки върви по своя път, с различна скорост.

Форумът е прекрасен, има толкова много информация, която е събирана години. Искрени благодарности за всички вас, които го правите !  Изчитането на цялата информация за няколко месеца освен, че е трудно постижимо е и трудно смилаемо.

Винаги първо ползвам търсачката, и едва тогава питам.

И винаги ми е било много интересно как някои хора решават да използват времето си да "измърморят" вместо да игнорират, като няма да помогнат. Но хората сме различни 🙂 

Благодаря!

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Идеята е че има неща около които не е много идейно да се шуми непрекъснато. Няколко странички назад + закачените мнения са достатъчни за всеки който иска да ползва  възможностите предоставяни щедро от Wizz. Едва ли някой е напълно наясно дали системата съзнателно е проектирана да позволява подобни неща или е просто недоглеждане ,което в един момент ще бъде коригирано в наш ущърб. Няма никакви тайни и загадки ,нито телета  и волове.

Цялата информация е налице в темата.

Колко неща ей така се "изпариха" след много говорене тук около тях? Колибра е само един от примерите.По-добре ли ни е сега когато  не работи дори и за нормално ползване ?  

И тогава се пишеше, че хората зад проекта едва ли са идиоти за да не следят онлайн активността около бизнеса си.Развръзката беше съвсем логична.

• Харесвам 14
Връзка към коментар
преди 14 часа, stanimir каза:

Идеята е че има неща около които не е много идейно да се шуми непрекъснато. Няколко странички назад + закачените мнения са достатъчни за всеки който иска да ползва  възможностите предоставяни щедро от Wizz. Едва ли някой е напълно наясно дали системата съзнателно е проектирана да позволява подобни неща или е просто недоглеждане ,което в един момент ще бъде коригирано в наш ущърб. Няма никакви тайни и загадки ,нито телета  и волове.

Цялата информация е налице в темата.

Колко неща ей така се "изпариха" след много говорене тук около тях? Колибра е само един от примерите.По-добре ли ни е сега когато  не работи дори и за нормално ползване ?  

И тогава се пишеше, че хората зад проекта едва ли са идиоти за да не следят онлайн активността около бизнеса си.Развръзката беше съвсем логична.

Може и да има такава идея, но не е това идеята на този форум. Тук всеки може да попита ако има нещо неясно, и ако има някой да му отговори. Ако ти или някой друг си имат причина да не го правят - супер. Независимо каква е причината - уморен си да повтаряш нещо за найсти път, не искаш по-голяма публичност, твоя си воля - никой не е каран насила да споделя неща, които не желае. Но моля, недей да  вменяваш твоите разбирания върху целия форум, не е такава философията тук. Философията тук е, че има нужда от тема "Оптимизиране на  Wizz Flex - подробни инструкции" и щях да я направя с кеф, стига да не ми липсваха малко експертни и тънки детайли по ъгловите случаи тук-там.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Какво се случва с Уиз, машина ли е извън строя, хора ли нямат ? Вчера Дортмунд и Лутън са отменени, по още поне три полета закъсненията са над 3 часа. Само за този ден ще трябва да плащат обезщетения за поне 5 полета. Днес полета до Бари вече има обявено над 12ч закъснение. Толкова зле никога не е било при тях.

• Харесвам 1
  • Шок 9
Връзка към коментар

Най-вероятно нямат хора, защото вчера и предните дни забелазвам, че прехвърлят машини от Будапеща, Крайова и още едно две места за по един, два полета от София и после пак ги връщат.

Просто в момента някой като ми каже Уизз Еър изтръпвам, а и аз имам полет един с тях в края на месеца. Някой, ако има повече информация нека да сподели?

• Харесвам 3
  • Шок 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.