Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 23 минути , Mistela каза:

Ъпдейт

идва чартър за агенцията и ще качат още 100 човека по 100€ билета

идеално!!!!

Кошмара продължава

от агенцията туристическата казаха че не могат да вземат никой

нямало места!

първо ни обещаха

сега сме на сори

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 12 минути , Mistela каза:

Кошмара продължава

нямало места!

първо ни обещаха

сега сме на сори

Ти си знаеш какви са ви границите на търпение/ финанси/ срокове, но според мен потърси за теб решение, не за група. Това разчитане на агенция ми се струва по-неудобно и скъпо от това, което биха предложили уиз като настаняване и алтернативен маршрут. Най-малко, защото ще го платиш сега и ще тръгнеш, ако те сместят.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Явно някой в УИЗ реши да се плесне по главата и да се сети,че нещата няма как да продължат по този начин.Разредили са честотите по някои дестинации и са наели чартъри да им покриват някои от полетите.Тези SkyUp гледам че доста полети им изпълняват от София.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев

Добра идея е да наемат SkyUp - така или иначе техните самолети и екипажи не се ползват в момента (SkyUp е украинска авиокомпания).

Аз продължавам да не разбирам какъв точно е проблема на Уиз. Не са стачки защото преди няколко дни от Неапол само и единствено техните (4 броя) полети бяха отменени. Имат достатъчно самолети, та май единствено остава да нямат достатъчно персонал за да обслужват маршрутите.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 2 часа, Argentique каза:

Моята идея е днес до Ханя в 16:15 с райън, утре вечер от там също с тях. Има и уиз от Ханя, не е евтино, но не са по 300€...

Давай за тези полети и побързай със Ханя - София за утре, че има последни два билета на 90 евро.

В момента на плажа в Ханя е приказка, така че няма да сгрешиш една нощувка с морска храна довечера и прибираме утре. Двата самолета, днешният от Бари за Ханя и утрешният за София са от базата в Ханя.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 22 минути , Георги Матеев каза:

Добра идея е да наемат SkyUp - така или иначе техните самолети и екипажи не се ползват в момента (SkyUp е украинска авиокомпания).

Аз продължавам да не разбирам какъв точно е проблема на Уиз. Не са стачки защото преди няколко дни от Неапол само и единствено техните (4 броя) полети бяха отменени. Имат достатъчно самолети, та май единствено остава да нямат достатъчно персонал за да обслужват маршрутите.

Ония ден от Будапеща до Бургас на закъснението от един час,капитана каза,че се дължи на това,че предният ден самолета много е закъснял и е изтекло работното време на екипажа,който е трябвало да лети с него…или нещо такова доколкото успях да му разбера.Общо взето някъде там при липсата на екипажи е заровен ключа от палатката.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 1 минута , IVM каза:

Ония ден от Будапеща до Бургас на закъснението от един час,капитана каза,че се дължи на това,че предният ден самолета много е закъснял и е изтекло работното време на екипажа,който е трябвало да лети с него…или нещо такова доколкото успях да му разбера.Общо взето някъде там при липсата на екипажи е заровен ключа от палатката.

Тази сутрин двата самолета от Лондон до София са закъснели с по 4 часа.

Аз си падам по конспиративни теории и си фантазирам,че в тази унгарска фирма се въртят и руски капитали ,а сега ги блокираха от Запада и затова са и тези проблеми.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , IVM каза:

Ония ден от Будапеща до Бургас на закъснението от един час,капитана каза,че се дължи на това,че предният ден самолета много е закъснял и е изтекло работното време на екипажа,който е трябвало да лети с него…

Веднага се сетих за това, което публикуваха вчера.  Ирония или не, само те си знаят. 😉

Screenshot_20220702-140201_Facebook.jpg

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 3 часа, Mistela каза:

Кошмара продължава

нямало места!

първо ни обещаха

сега сме на сори

Финито!

в крайна сметка някой от агенцията разреши и вече сме с билети за бг за днес с чартъра!

• Харесвам 15
  • Браво 8
Връзка към коментар

Браво! Най-безболезнено се разреши за вас случая!

Идеята за през Ханя беше добра при условие, че полетите са от база Ханя. Иначе в момента според мен не е добра идея да се забиеш на остров. Във форум бг-мама днес написаха за отменен полет на Райън от Корфу до някъде в Германия. Все си мислех, че гледат в Европа да канселират полети, че има алтернативи за придвижване, но това ме разби, да те зарежат на остров, като следващата ротация е след седмица🙄

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , Звелина каза:

Браво! Най-безболезнено се разреши за вас случая!

Идеята за през Ханя беше добра при условие, че полетите са от база Ханя. Иначе в момента според мен не е добра идея да се забиеш на остров. Във форум бг-мама днес написаха за отменен полет на Райън от Корфу до някъде в Германия. Все си мислех, че гледат в Европа да канселират полети, че има алтернативи за придвижване, но това ме разби, да те зарежат на остров, като следващата ротация е след седмица🙄

Браво, че се уредило по най-добрия начин за @Mistela.

По-горе бях писал, че полетите от Бари за Ханя днес и от Ханя за София утре са с машини от базата в Ханя 🙂

Ледно може да бъде проверено кои полети с кои машини се изпълняват и от коя база.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 23 минути , Звелина каза:

Все си мислех, че гледат в Европа да канселират полети, че има алтернативи за придвижване, но това ме разби, да те зарежат на остров, като следващата ротация е след седмица🙄

силно се съмнявам нарочно да ги правят тия откази, по-скоро където ги застигне цунамито - там ще е проблема

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Полетите бяха от базата в Ханя и ги проверих във флайтрадар. Лично аз бих гледала да се махна от Италия по най-бързия начин, вместо да се придвижвам в страната със съвсем неевтини влакове до по-далечни летища, където вероятно ме чака друга отмяна, както вече се случва не за първи път. Отмяната на няколко полета до София вдига цените на останалите до небесата.
Да летя с прекачване през Северна Европа е скъпо и към момента включва сериозен лотариен елемент. Ако бързам, бих летяла през Гърция – все ще се добера с някое фери до континента. От Корфу е даже по-лесно, отколкото от Ханя. 🙂 После автобус или каквото дойде. Ако не бързам, ще му ударя лека неочаквана почивка. 🙂 Цените за настаняване са по-ниски от други места. От Италия има ежедневно много полети до различни острови. Просто идея, дано не се налага да я ползвате. 

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 54 минути , Argentique каза:

Полетите бяха от базата в Ханя и ги проверих във флайтрадар. Лично аз бих гледала да се махна от Италия по най-бързия начин, вместо да се придвижвам в страната със съвсем неевтини влакове до по-далечни летища, където вероятно ме чака друга отмяна, както вече се случва не за първи път. Отмяната на няколко полета до София вдига цените на останалите до небесата.
Да летя с прекачване през Северна Европа е скъпо и към момента включва сериозен лотариен елемент. Ако бързам, бих летяла през Гърция – все ще се добера с някое фери до континента. От Корфу е даже по-лесно, отколкото от Ханя. 🙂 После автобус или каквото дойде. Ако не бързам, ще му ударя лека неочаквана почивка. 🙂 Цените за настаняване са по-ниски от други места. От Италия има ежедневно много полети до различни острови. Просто идея, дано не се налага да я ползвате. 

При това предложение, май към лаптопа и патрончета, задължително трябва да се добави и бански 🙃

• Харесвам 2
  • Браво 2
  • Смея се 7
Връзка към коментар
4 hours ago, dimitrov6 said:

Тази сутрин двата самолета от Лондон до София са закъснели с по 4 часа.

Аз си падам по конспиративни теории и си фантазирам,че в тази унгарска фирма се въртят и руски капитали ,а сега ги блокираха от Запада и затова са и тези проблеми.

Всъщност зад Wizz от самото начало ca парите на Indigo Partners, които са много сериозен американски  играч в бизнеса.

Радвам се че нямам полети с тях в близко бъдеще.Жив късмет.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

А ако се знае предварително, че полетът ще закъснее с над 3 часа, имам ли право да се откажа и да го сменя за тяхна сметка? Само теоретично си питам, че като ги гледам, ще трябва да си нося и надуваем дюшек...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 26 минути , searus каза:

А ако се знае предварително, че полетът ще закъснее с над 3 часа, имам ли право да се откажа и да го сменя за тяхна сметка? Само теоретично си питам, че като ги гледам, ще трябва да си нося и надуваем дюшек...

Интересен въпрос. Спрямо това, което пише в Регламента за премаршрутирането би трябвало да може, но не знам как се случва на практика. Иначе надуваема лодка може би е по-практично. С гребане до къде ли не може да стигнеш.....😜

Значи това може да ни е дрес код SOS за лято 2022, бедстващ магеланец. С патронче, бански и надуваема лодка лесно ще се познаваме по летищата. :)))

• Харесвам 2
  • Смея се 8
Връзка към коментар
преди 3 часа, Argentique каза:

И аз разсъждавах в посока дали фери до Корфу е опция и после самолет до София. В случая по-добро решение се появи. Аз имах навремето доста често канцелирани полети с Алиталия, но обикновено те, макар и бавни с организацията, организираха всичко - премаршрутуране, хотел,  транспорт до него,  храна и т.н и винаги имаше техен представител на гише, само веднъж аз си бях намерила алтернативен полет докато чаках на опашката, а те ми го резервираха, макар и с друга авиолиния. С Луфтханза също те са се грижили в миналото, дори и при форс мажор - пътувах с тях точно на прословутия 11 септември към Северна Америка, когато заради атентатите не можахме да навлезем в американското въздушно пространство и бяхме върнати във Франкфурт, където пък бяхме над 4000 пасажера от канцелирани полети и нямаше хотели в радиус от 180км, но донесоха с колички храна и напитки, одеяла и възглавници, за тези които не можаха да настанят на хотел наблизо и премаршрутираха всички на другия ден към някой град в Европа, докато се отвори въздушното пространство на Северна Америка отново. Мислех си, ако съм оставена да се оправям сама как би търсила варианти и си мисля, че може би първо бих опитала с най-скорошен директен по същия маршрут (като този на Райън утре напр.), ако не -или да се добера най-близо до БГ с алтернативен транспорт - напр. фери до Корфу или да гледам да отида до някой голям хъб с много полети на всякакви компании до София. Ама само теоретично си разсъждавам, не знам как точно бих постъпила в реална ситуация и каква би трябвало да е логиката в търсенето и кое е най-правилното действие. Ако някой има отработен алгоритъм,  ще е интересно да го сподели. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

При липса на подходящ полет до София бих търсил такъв до Будапеща , Атина/Солун , Букурещ , Истанбул ...до всяка точка от която може съвсем лесно да се прибереш в България с наземен транспорт,  за да сведа до минимум риска от нови прекачвания.

Вярно че не е особено комфортно ,но обикновено търся вариант да се прибера възможно най-бързо и малко неудобство се изтърпява. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Аз като един лаик да попитам в такъв случай, може ли да наемеш кола на приятел с фирма например/сключваш договор за наем/, който да дойде да те прибере и да се плати горивото и наем, което да покрие разходите и неудобството. В смисъл дали уиз ще покрият тези разходи.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• new one
    • epetkov
    • Capitan Morgan
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.