Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 2.08.2022 г. в 19:53, iMari каза:

customerrelations1@customerservices.wizzair.com

Някой получавал ли е отговор от мейл различен от този? Няма да е излишно да имаме разнообразие? 😃

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
На 21.07.2022 г. в 12:07, WanderlustME каза:

Отворен иск и след 45+ дни чакане получих:

И как е разрешен? Нито в мейла, нито в профила на сайта има подробности. Отговорих на мейла, че искам да знам как е "разрешен" и какъв е резултатът, получих автоматичен мейл:

Ден по-късно друг мейл:

И сега чакам. А в профила ми статусът на иска е "Вашият принос е необходим"

Разгадах мистерията след 60+ дни чакане и безсмислена имейл кореспонденция...

Wizz ми пращат шаблонни отговори, които нищо не значат, като например:

Цитат

Благодарим Ви за отговора.

Във връзка с Вашя иск бихме идкали да Ви информираме че сме се свързали със съответния отдел за допълнително разглеждане на случая.

Моля обърнете внимание, че поради текущата ситуация в световен мащаб и засиления трафик, е възможно да отнеме повече време докато получим отговор.

Поради това, учтиво молим за Вашетo търпение и разбиране.

В случай, че имате допълнителни въпроси през това време, моля свържете се отново с нас.

С уважение,

Rumyana Sakaliyska

И след този "отговор", статусът на иска на сайта на Уиз минава в статус "Вашият принос е необходим" (????) и след няколко дни пращат следното:

Цитат

Пишем Ви, за да Ви уведомим, че след няколко молби за информация от наша страна, все още не сме получили отговор от Вас, поради което ще отбележим този случай като приключен.

Надяваме се, че междувременно нашите колеги ще могат да Ви помогнат да разрешите проблема си, но ако Ви е нужна допълнителна помощ, моля, отговорете на първоначалния имейл с искане за информация.

С уважение,

SAKALIYSKA X-RUMYANA

Отговарям им, като ги питам от каква допълнителна информация се нуждаят, получавам: 

Цитат

Уведомяваме Ви, че жалбата Ви е отворена отново, след като получихме информация от Вас във връзка с този случай.

Ако е нужна повече информация, нашите колеги ще се свържат с Вас.

С уважение,

SAKALIYSKA X-RUMYANA

И отново статусът се променя на "Вашият принос е необходим" и така цикъл без край... 

Много, много евтин, но изглежда работещ, трик от страна на Wizz...

• Харесвам 8
Публикувано:

@WanderlustME, именно това е начинът за протакане безкрай, но зависи много и от твоя тон и от тога кога ще се намесиш ГВА. Нормалното време според мен е 30 дни с Уизз, след което вкарване на ГВА в целия случай и след още 30 дни, само мейли към ГВА.

@iMari, мога да дам моят малък принос, за да имаме разнообразие и може да им пишем където преценим, защото непукизма няма край. Стратегията им за протакана е ясно доста работеща, така всеки си мисли че те правят нещо, а реално с три мейла за 60+ дни не правят нищо.

С този имейл водих кореспонденция на български - customerrelations1@customerservices.wizzair.com

На този им писа българското ГВА - officialcases1@customerservices.wizzair.com

С този имейл водих кореспонденция на английски - customerrelations9@customerservices.wizzair.com

А на този им писа гръцкото ГВА - officialcases8@customerservices.wizzair.com

• Харесвам 11
  • Благодаря 2
Публикувано:

от/до Абу Даби от коя дестинация при промяна/отмяна на полет дава/би дало да смениш със София? Мисля, че бе коментирано с Атина ли беше въпреки, че сега има вече и Белград, Букурещ. 

Публикувано:
преди 1 час, WanderlustME каза:

Много, много евтин, но изглежда работещ, трик от страна на Wizz...

Така действат от години. Още по интересно става като се съгласят да дават пари. Поредица от тъпи мейли , че очакват да им изпратиш касови бележки, фактури, номер на банкова сметка, после, че не си им ги изпратил,(ти си ги пратил вече 8 пъти) после ама сигурен ли си, че ти ги искаш тези пари, вземи потвърди, че и ние да сме сигурни. Едва ли и 10% от подали искове им се занимава да стигнат докрай.Разбирам хората, които директно се обръщат към посредник.  Освен това, ако се съгласят да ти изплатят обезщетение, не е задължително да ти възстановят разходите за транспорт и нощувки или обратното или пък ще ги възстановят частично. Правят се на ударени докрай.

За съжаление няма утъпкана пътека, която да ти гарантира успех. Някои регулатори помагат, но не са вездесъщи. Основната им функция е да изискват от АК да отговори в срок и да не пускат небивалици като причина за отмяната от рода " поради цунами в Черно море, не можахме да излетим навреме от летище Пловдив". Но ако АК посочи технически проблем, Регулатора няма да тръгне да изследва дали той попада в графата изключения, за които се дължи обезщетение. 

Друго се чудя, европейското законодателство се е постарало да създаде правила и норми, с цел да защити интереса на пътниците чрез Регламента. Защо няма бърз и категоричен начин, по който авиокомпаниите да са задължени да предоставят веднага информация за причината за закъснението? Това би спестило много време в безсмислена комуникация, ангажиране на регулаторен орган, а и намалило работата( и процента) на посредниците.

• Харесвам 10
Публикувано:

Защото и те деца хранят. Пред законната  корупция облечена под хубавата думичка лобизъм нашите са като първокласници.Изглежда на определено ниво просто нямат интерес от ясни правила.

• Харесвам 5
Публикувано:

Хайде стига само оплаквание. ето една добра новина

Базират нов самолет в София и почват поетити до Хамбург и Стокхолм. Цените не са ниски но всяка нова линия е добре дошла

• Харесвам 19
  • Браво 9
Публикувано:

Хаха, 567,99лв най-ниска цена от/до Хамбург през декември, оценявам чувството им за хумор 😃

Иначе новите/стари маршрути са супер! 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:

Сигурно ги бъркам с Раян. Ще се радвам да върнат Осло и Кутаиси, преди пандемията ставаше дума и за полети до Армения. При такива цени до Хамбург все ще могат да си позволят и една губеща линия. 😁

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 час, iMari каза:

При такива цени до Хамбург все ще могат да си позволят и една губеща линия. 😁

Предвид обявената загуба от половин милиард евро за 2021 - надали. Това донякъде обяснява и вдигнатите им като цяло цени напоследък. Но не пречи да помечтаем 🙂

Иначе за новите линии - супер. За Стокхолм вече направих пъклен план 😊

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Иначе за новите линии - супер. За Стокхолм вече направих пъклен план 😊

Мислиш ли, че Стокхолм има шанс да тръгне през зимата? Най-много един месец около коледа и нова година му давам. 

Прилича ми на класическата им схема да придобият свежи пари от някой, който ще се излъже да купи билети... 

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 33 минути , master_of_germs каза:

Мислиш ли, че Стокхолм има шанс да тръгне през зимата? Най-много един месец около коледа и нова година му давам. 

Прилича ми на класическата им схема да придобият свежи пари от някой, който ще се излъже да купи билети... 

Най-вероятно си прав, но честно казано се уморих да умувам кое ще го бъде и кое не. Ако полетите оцелеят, супер, ако не - взимам си обратно кредита и измислям друг план. Свят широк.

Но да кажем, че точно за Стокхолм не бих бързал да плащам с пари 🙂

По-интересно ми е дали (поне на хартия) ще пуснат още някой маршрут, има мегдан предвид новата машина.

• Харесвам 3
Публикувано:
3 hours ago, Георги Матеев said:

За Стокхолм вече направих пъклен план 😊🙂

Скопие става една идея по-достъпно.

• Харесвам 2
  • Браво 2
  • Смея се 11
  • Замислям се 1
Публикувано:

Според мен тези зимни полети от/до Стокхолм са за шведи към София, а не толкова българи към Швеция. Дали швед ще предпочете дълъг парти уикенд в София през януари или десетина дни на по-топло място е друг въпрос, но има добри икономически причини полета да се прави с екип от София. Предполагам. Не знам дали заплатите на персонала са изравнени и без значение къде е базиран. По стари спомени тези полети до скандинавските преди не бяха много пълни. Аз се замислям дали там сияние ще се вижда, че само въздишам на детето колко е магическо и искам да му покажа, но като се сетя за зимите на север, за цените в Швеция и мрънкането, може би тази и зима ще пропусна да направя това.. 🤪

• Харесвам 3
Публикувано:

Около Стокхолм едва ли ,но пък оттам имаш по-лесен достъп до шведска Лапландия ,където със сигурност се вижда Северното сияния.

Сравнено с останалата част от Скандинавия , Швеция е най-евтината държава.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 5 минути , Coo каза:

По стари спомени тези полети до скандинавските преди не бяха много пълни. Аз се замислям дали там сияние ще се вижда

Трябва да е много мощно сияние, за да достигне до ширините на Стокхолм. А е и градска среда, силно осветена и няма да се забележи от неопитно око.

Полетите на Раян бяха претъпкани с цени по 5-10 евро в самото начало. Мечтая за тези дни отново, защото в последните 2 години цените от София не са никак приятни, а и времево също.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 18 минути , Coo каза:

Според мен тези зимни полети от/до Стокхолм са за шведи към София, а не толкова българи към Швеция.

Защо забравяш българите в Швеция?

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 17 минути , Coo каза:

Според мен тези зимни полети от/до Стокхолм са за шведи към София, а не толкова българи към Швеция. Дали швед ще предпочете дълъг парти уикенд в София през януари или десетина дни на по-топло място е друг въпрос, но има добри икономически причини полета да се прави с екип от София. Предполагам. Не знам дали заплатите на персонала са изравнени и без значение къде е базиран. По стари спомени тези полети до скандинавските преди не бяха много пълни. Аз се замислям дали там сияние ще се вижда, че само въздишам на детето колко е магическо и искам да му покажа, но като се сетя за зимите на север, за цените в Швеция и мрънкането, може би тази и зима ще пропусна да направя това.. 🤪

Полетите ще са поредните гастърбайтърски дестинации от София, които ще се пълнят с тъмнокожи братя каквото е положението с Дортмунд, Меминген,Лондон и мнгоо други.....Не знам какво се случва, но в последно време е направо страшно как 80% от самолета се пълни с хора от маа'лата. Предвид, че Швеция никога не е била атрактивна или позната туристическа дестинация за българите за мен е 100% ясни какъв ще е пътникопотока.....всъщност той такъв си беше до Малмьо също...

Иначе се радвам, защото Стокхолм ми е любимият европейски град и с удоволствие бих го посетил отново, но като пуснат някое летище на 100+ км от град и го кръстят така ме побъркват.....още повече като го комбинират с късно кацане и се чудиш после с какво да се придвижиш нанякъде като кацнеш с 2-3 часа закъснение след полунощ.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 21 минути , Zaro каза:

Защо забравяш българите в Швеция?

Българите в Швеция не биха могли и една ротация на две седмици да пълнят по линията София-Стокхолм, освен около празниците. Ние почти нямаме гастарбайтери в Швеция, за разлика от страните от бивша Югославия. По-скоро зимата очаквам тази линия да се поддържа от "шведски" студенти (със шведски паспорти и родители, които не са раждани в Швеция), които учат в София и се прибират при семействата си между изпитите в зимната сесия. Аз имам няколко такива студенти. И пак ме съмнява да поддържат линията на печалба.

П.П. Освен това основният гастарбайтерски поток от чужденци в Швеция е около Малмьо, а не в Стокхолм.

• Харесвам 1
Публикувано:

Най-мургавите полети,  които съм виждал от София бяха към Стокхолм и Ларнака.Мисля че 80%  е коректна цифра ,но пък покрай братята се дава възможност и обикновени хора да попътуват.

Райън отдавна зарязаха Skavsta и се прехвърлиха на Arlanda, Wizz както винаги вървят няколко години след тях.

За сравнение : двупосочен автобусен трансфер от Arlanda e 178 SEK ( 17€) , от Skavsta e 438 SEK (42€).

• Харесвам 6
Мирослав Василев
Публикувано:
преди 56 минути , stanimir каза:

За сравнение : двупосочен автобусен трансфер от Arlanda e 178 SEK ( 17€) , от Skavsta e 438 SEK (42€).

Даже от Арланда може да се направи комбинацията автобус + влак и ще излезе само 39 SEK (3.50€) в посока.

• Харесвам 5
Публикувано:

е това е в последния момент, на върха на летните отпуски

сигурно са почти пълни самолетите

колко да са цените

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.