Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 20 минути , iMari каза:

Уиз възстановяват полетите до Русия от октомври, но само от Абу Даби:

https://simpleflying.com/wizz-air-russia-return-october-2022/

Или само събират кеш.

Билетите от Москва ги продават в евро. Защо ли?🙂

Връзка към коментар

Вярвам като дъщерна компания Wizz Abu Dhabi са намерили вратичка как да избегнат санкциите.Турците летят и не им дреме ,но не са подчинени на ЕС или друг.

45 minutes ago, Otnesen said:

Цените обаче са......449,99 за полет е най-ниската цена ,която са заредили.

Винаги е така. Преди обаче лятното разписание служеше за ориентир относно дните в които ще има полети ,а вече и за това едва ли може да му се доверим.

3 minutes ago, tch said:

Билетите от Москва ги продават в евро. Защо ли?🙂

Търкиш пък продават в рубли. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

На безплатния телефон на Wizz  02 492 8367 по принцип не обичат да обслужват други въпроси, различни от асистенция на инвалиди или flight disruptions, но ми прави впечатление че от известно време не ми създават проблем, като звъня по всякакви други въпроси и не ме препращат към платения телефон. Директно ми искат PNR и ми съдействат. Това е известно облекчение 🙂

Това обаче е неприятно - при промяна от тяхна страна на полетите и връщане на 120%  Уиз кредит в акаунта, кредитът важи само 3 месеца.

• Харесвам 7
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Яничка каза:

Това обаче е неприятно - при промяна от тяхна страна на полетите и връщане на 120%  Уиз кредит в акаунта, кредитът важи само 3 месеца.

При мен важи 1 година за резервация, отменена м. юни.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 43 минути , Яничка каза:

Хмм, това са стандартните условия за флекс. Да не би служителят погрешно да е заредил кредит с малка валидност, мислейки си, че активираш флекс по твое желание (на мен ми се е случвал точно този сценарий и докато им обясня после, голям зор видях).

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Яничка каза:

Ако си се свързала с тях да ти отменят променена резервация и билета ти има флекс те го отменят използвакли флекс-а, а не системата, каквото им дава. Сега си проверих променена резервация и при рефънд ми дават срок 1г.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, jorrro каза:

Хмм, това са стандартните условия за флекс. Да не би служителят погрешно да е заредил кредит с малка валидност, мислейки си, че активираш флекс по твое желание (на мен ми се е случвал точно този сценарий и докато им обясня после, голям зор видях).

Напълно е възможно да се е объркал агента. Аз също много се учудих на кратката валидност и го попитах втори път, но  реших, че е нещо ново. Нямам флекс.

Връзка към коментар
преди 21 часа, chandni каза:

Това е откъс от писмото на ГВА до авиокомпанията (не става дума за Wizzair), с която летя една приятелка и в момента протакат претенцията ѝ по регламент 261:

С никакви според коя е авиокомпанията. Колкото и пъти да им пиша авиокомпанията само отговаря ала бализми на ГВА и до там. Действа се или с банката или с Аероиск или сами си плащат като добрите Райън, Юроуингс.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 32 минути , vinidj каза:

С никакви според коя е авиокомпанията. Колкото и пъти да им пиша авиокомпанията само отговаря ала бализми на ГВА и до там. Действа се или с банката или с Аероиск или сами си плащат като добрите Райън, Юроуингс.

Дай повече информация какви са тези алабализми. Банката не виждам как ще ти помогне за обезщетение, може само да ти върне парите за билетите. Ако имаш предвид застраховка към КК, тогава се обръщаш към застрахователна компания. 

Обаче ме кефи, как Claimhelp си прави реклама на гърба на Уиз. Следващият път ще ги заплашвам директно с този посредник. 😁

Screenshot_20220810-133443.png

https://www.facebook.com/ClaimHelpEU/

Някой има ли наблюдения как се справят Claimhelp?

• Харесвам 1
  • Смея се 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 29 минути , iMari каза:

Дай повече информация какви са тези алабализми. Банката не виждам как ще ти помогне за обезщетение, може само да ти върне парите за билетите. Ако имаш предвид застраховка към КК, тогава се обръщаш към застрахователна компания. 

Обаче ме кефи, как Claimhelp си прави реклама на гърба на Уиз. Следващият път ще ги заплашвам директно с този посредник. 😁

Полетът BGY-SOF на 31.07.2022 кацна с 2 часа и 57 минути закъснение, т.е. няма право на обезщетение заради 3 минути.

• Смея се 5
Връзка към коментар
преди 31 минути , iMari каза:

Само да напишат "хиляди НЕдоволни пътници". Кой доволен ще се занимава с тях 🙂

Връзка към коментар

Аз имам решен случай за изплащане на обещетение от Уиз,поискаха ми банкова сметка ,пратих им.Трябваше в срок от 14 работни дни да изплатят,но уви днес вече са 34работни дни.

Сутринта им писах нов мейл ,като сложих в копие и ГВА,които пък веднага са им писали.

Уважаеми екип на Уиз Ер,

Моля за предприемане на ефективни действия за приключване на случая с пътника и изплащане на обезщетението.

С уважение,

displayinline?inline_file=image001.jpg&fid=10&mid=16834363615&pid=5Elisaveta Dimitrova  

Expert 
International Relations Department

Directorate General

Civil Aviation Administration

of the Republic of Bulgaria

E-mail:   EDimitrova@caa.bg
Website http://www.caa.bg

Да видим дали ще се задействат да платят

• Харесвам 4
  • Браво 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, BPK каза:

Полетът BGY-SOF на 31.07.2022 кацна с 2 часа и 57 минути закъснение, т.е. няма право на обезщетение заради 3 минути.

Ние пътувахме с този полет седмица по-рано, 24.07 в неделя, и хората в самолета коментираха, че всяка неделя по тази линия е така, със закъснение над 2 и под 3 часа. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, Branko каза:

Аз имам решен случай за изплащане на обещетение от Уиз,поискаха ми банкова сметка ,пратих им.Трябваше в срок от 14 работни дни да изплатят,но уви днес вече са 34работни дни.

Сутринта им писах нов мейл ,като сложих в копие и ГВА,които пък веднага са им писали.

Уважаеми екип на Уиз Ер,

Моля за предприемане на ефективни действия за приключване на случая с пътника и изплащане на обезщетението.

С уважение,

displayinline?inline_file=image001.jpg&fid=10&mid=16834363615&pid=5Elisaveta Dimitrova  

Expert 
International Relations Department

Directorate General

Civil Aviation Administration

of the Republic of Bulgaria

E-mail:   EDimitrova@caa.bg
Website http://www.caa.bg

Да видим дали ще се задействат да платят

И аз имам решен случай с плащане от Уиз, но се случи така: потвърдиха, че ще платят и взеха да се бавят с парата. Писах на ГВА, че нямам плащане вече месец-два, а те отговориха, че няма срок, в който АК е задължена да плати. Накрая пратиха, но мина още време.

• Харесвам 1
  • Шок 4
Връзка към коментар
преди 5 минути , Яничка каза:

И аз имам решен случай с плащане от Уиз, но се случи така: потвърдиха, че ще платят и взеха да се бавят с парата. Писах на ГВА, че нямам плащане вече месец-два, а те отговориха, че няма срок, в който АК е задължена да плати. Накрая пратиха, но мина още време.

Знам,че ще платят рано или късно.

Ама викам чакай да ги ръчна малко😂

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
8 hours ago, vinidj said:

Това на базата на какъв конкретен опит? Казано толкова категорично може да насочи читатели към посредниците ,при положение че с известно постоянство и търпение в много случаи ще се справят и сами.Разбира се няма нищо лошо в посредниците , както и в туристическите агенции.И едните и другите в определени случаи може да се окажат последна възможност. Винаги е хубаво когато човек има избор.

Връзка към коментар
преди 9 часа, Lindt каза:

Ние пътувахме с този полет седмица по-рано, 24.07 в неделя, и хората в самолета коментираха, че всяка неделя по тази линия е така, със закъснение над 2 и под 3 часа. 

Напълно вярвам за редовните закъснения. Проблемът на този полет е, че преди това лети до Лондон... а там нещата са леко комплицирани това лято. Конкретно за 31.07 BGY-SOF форсираха самолета (полет само за около 1.5 часа), точно за да избягнат обезщетенията. Бях се приготвил вече с иска, но всички квалитетни сайтове даваха пристигане малко под или точно 3 часа след официалния час, т.е. кауза пердута по отношение на обезщетението. П.С. За да е пълен цирка, като компенсация на летището в Бергамо бяха предложили кафе за дъщеря ми (11 годишна), с обяснението, че друго нямат.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, The Doctor каза:

Лятното го пуснаха преди седмица, но цените бяха/са твърде високи... Ако откриете билети по 28.99 лева споделяйте, моля. 

Определено няма нищо за купуване от сега. Погледнах няколко "евтини" дестинации (5-6) и за април-май 2023 всичко е заковано на 117.99/136.99.

• Харесвам 1
  • Шок 2
Връзка към коментар
преди 51 минути , jorocontrola каза:

Определено няма нищо за купуване от сега. Погледнах няколко "евтини" дестинации (5-6) и за април-май 2023 всичко е заковано на 117.99/136.99.

Ще чакаме промоции, няма начин да не пуснат нещо.

А и нека не забравяме, че горивото пада. 

И защо да купуваме от сега за лятото на 2023 година. То още зимата не е дошла 😇

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.