Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 11 минути , logist13 каза:

Тази работа с подобна промяна при багажа едва ли ще върви, освен ако плащането не е символично. При положение, че навсякъде препоръчват електрониките да са в ръчния багаж, като завалят оплаквания и искания за обезщетения от потрошена техника бързо ще попремислят... И междувременно ще успеят да откажат доста хора точно поради тази причина да летят с тях.

Ще очакват, че точно тия дето пътуват с техниката задължително ще са си купили багаж. 

При Раян поне е все още безплатно, но щом тези го въвеждат нищо чудно и Раян да са намислили нещо. Сакън. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 28 минути , Нели каза:

Тоест, ако искаш да е безплатно, пътуваш само с документи и портфейл в джоба ли?

Не - ако не платиш ти качват куфара в багажното, но той е същия по размер и тежест като на платилите. Идеята била, че хората пренасят ценни вещи за тях и биха платили по тази причина. Което не знам как го изчисляват, като аз сам си давам куфара на Раян да ми го сложат в багажното, защото не ми се мъкне по стълбите.

преди 15 минути , Боби каза:

Тоест, имитират политиката на Раян.

Първите ще имат багаж, следващите - в холда. Раян дават да си носиш нещо малко с най-важното, тези също ще го разрешат вероятно.

Плащаш приорити и качваш със сигурност багажа (+ избираш стандартна седалка).

Точно, вероятно много малко хора плащат за голям багаж и търсят варианти, но не знам този как ще е по-удачен. Още повече, че размера ще е среден някакъв и трябва за всяка фирма по сакче/куфарче да има човек.

Публикувано:

Явно прекалено много хора пътуват с ръчен багаж и няма място. И сега търсят начин да го намалят, като продължават да взимат пари 

• Харесвам 6
Публикувано: (редактирано)
преди 6 минути , neuromancer каза:

Явно прекалено много хора пътуват с ръчен багаж и няма място. И сега търсят начин да го намалят, като продължават да взимат пари 

Точно обратното по моите наблюдения - в самолетите на Уиз има много свободно място над седалките, за разлика от Раян, които дават по-голям багаж безплатно и всичко винаги е пълно.

По-скоро на Уиз не им се търгува добре големия ръчен багаж и сега се надяват да го продават повече, като лимитират бройката на безплатния такъв (с което реално могат и да послъгват)

Редактирано от 45#2
Публикувано:
Преди 1 час, Edem каза:

Промяната се изразява в премахването на малък (безплатен) и голям (платен) багаж и въвеждането на единен размер - по-голям от Малкия и по-малък от Големия.

Производителите на куфари харесват това.

• Харесвам 17
Публикувано:
Преди 1 час, Edem каза:

Ако не желаете да заплатите, багажа ви ще отиде в багажното отделение, а останалото върви по стандартната процедура.

един вид чак на гейта ще го взимат за багажното, така ли излиза, а не че предварително си го чекираш? само че при Райън поне човек има право на една малка /дамска/ чанта, в която да напъха документи, телефони и пари, а тук без платен приорити бординг си оставаш без нищо и тъпчеш джобовете, ако имаш такива

наистина много сложно и объркано започва да става - различни размери, различни килограми, с под-опции платил/неплатил, мешавица между чекиран и ръчен, който пък не е баш ръчен, щото ти го взимат

• Харесвам 3

При EasyJet e подобно - 1 брой ръчен багаж и също при запълване на определените места багажа може да го сложат в багажното отделение. На летището / в случая Мадрид /  се заформяха опашки, но вземаха по-големите.

Аз съм доволна от тази промяна. Ако си носиш скъпа техника, ще си платиш приорити и ще получиш доп.чанта.

Редактирано от lesy
  • Харесвам 2
Публикувано:

Ключовото тук мисля, е дали е само при запълване на местата да ти сложат куфарчето в багажното или при всички положения. Написаното сякаш води до втория вариант - ако ще да е съвсем празно горе, те ти взимат куфарчето и го слагат в багажното, ако не си платил. Но нека изчакаме официалното изявление...

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:

Имам код за надграждане от малък към голям кабинен багаж. Когато вляза в профила за чекиране и маркирам голям кабинен багаж, излиза по-висока цена и няма позиция при плащането, в която да се впише кода за 5 евро. Някой знае ли как трябва да се процедира?

Публикувано:

Накрая, при въвеждането на данните на картата за плащане. Отгоре има поле за избор на ваучер или промо код-там се вкарва.

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 минути , bobole4e каза:

Накрая, при въвеждането на данните на картата за плащане. Отгоре има поле за избор на ваучер или промо код-там се вкарва.

Благодаря, сърдечно!

Не става. Дава ми, че не активен кодът, а съм го получила на имейла си.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Георги каза:

Ключовото тук мисля, е дали е само при запълване на местата да ти сложат куфарчето в багажното или при всички положения. Написаното сякаш води до втория вариант - ако ще да е съвсем празно горе, те ти взимат куфарчето и го слагат в багажното, ако не си платил. Но нека изчакаме официалното изявление...

Няма вариант да не платиш и багажа ти да е горе. Реално са сметнали, че биха платили до 80-90 човека, което им се побира идеално в кабината. Ако са по-малко просто ускоряват бординга, което ме навежда на мисълта, че това е основната им цел тук. Скоро някъде четох, че с новите самолети много им се забавят наземните процедури и искали да ги ускорят.

Преди 1 час, antea каза:

един вид чак на гейта ще го взимат за багажното, така ли излиза, а не че предварително си го чекираш? само че при Райън поне човек има право на една малка /дамска/ чанта, в която да напъха документи, телефони и пари, а тук без платен приорити бординг си оставаш без нищо и тъпчеш джобовете, ако имаш такива

На билета ще си пише Платен/Безплатен - или си го взимаш с теб или го оставяш. Реално вече няма да се плаща за обем багаж, а за място на превозване.

• Харесвам 3
Дани Магелани
Публикувано:

Кодът го получих днес сутринта за полет в събота. Едва ли е изтекъл за няколко часа. Утре ще го мъча отново. 

Публикувано:
преди 56 минути , bobole4e каза:

Още при въвеждането на кода, се появява надпис, че промокода не може да се ползва, преди да се стигне до плащането.

Публикувано:
преди 7 минути , Edem каза:

Реално вече няма да се плаща за обем багаж, а за място на превозване.

тоест,

салонен багаж:

- платен, в размер между сегашния малък и голям салонен багаж, в цената ще влиза и приорити и избор на място

чекиран батаж:

- безплатен в размер между сегашния малък и голям салонен батаж

- платен, в размер на 20 кг

- платен, в размер на 32 кг

така ли е или пак не съм го досхванала?

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 5 минути , rdd каза:

Още при въвеждането на кода, се появява надпис, че промокода не може да се ползва, преди да се стигне до плащането.

Така и правя. Над позициите за картата има поле за валчер и за купон. Вписвам  това

5EURO

Дава ми, че не е валиден. Нещо се е бъгнало. Опитах много пъти.

преди 2 часа, Edem каза:

Не - ако не платиш ти качват куфара в багажното, но той е същия по размер и тежест като на платилите. Идеята била, че хората пренасят ценни вещи за тях и биха платили по тази причина. Което не знам как го изчисляват, като аз сам си давам куфара на Раян да ми го сложат в багажното, защото не ми се мъкне по стълбите.

Е как не? :huh: Нали щом не си платил за ръчен багаж (който сега е безплатен) ти го чекират и отива в багажното безплатно? Едва ли някой ще си остави документи+пари в багажното, затова казах, че се пътува само с документи и портфейл в джоба, щом багажът е в багажното. :lol:

Аntea, и аз така го разбирам.

Редактирано от Нели
преди 58 минути , Dani Magelan каза:

Така и правя. Над позициите за картата има поле за валчер и за купон. Вписвам  това

5EURO

Дава ми, че не е валиден. Нещо се е бъгнало. Опитах много пъти.

Нали това казвам и аз.

Редактирано от rdd
Публикувано:
преди 1 час, antea каза:

тоест,

салонен багаж:

- платен, в размер между сегашния малък и голям салонен багаж, в цената ще влиза и приорити и избор на място

чекиран батаж:

- безплатен в размер между сегашния малък и голям салонен батаж

- платен, в размер на 20 кг

- платен, в размер на 32 кг

така ли е или пак не съм го досхванала?

Точно така, да. Няма палче нагоре, та  :bye:

Да видим какво ще кажат в официалното съобщение, може да променят някой параграф.

• Харесвам 1
преди 5 часа, Edem каза:

Уизз променят отново багажа

Според вътрешна информация идваща от полски служители, предстои промяна в багажа на Уизз. Официално ще бъде съобщено във вторник, ще важи за билети закупени след 19 юли и за полети извършени след 29 октомври.

Промяната се изразява в премахването на малък (безплатен) и голям (платен) багаж и въвеждането на единен размер - по-голям от Малкия и по-малък от Големия.

Той ще бъде и платен и безплатен. Заплащането на таксата ще гарантира, че пътника може да качи багажа си на борда и да разполага с вещите си по време на целия полет. Като бонус ако платите получавате приорити бординг и избор на място. Бройката е следната - 80 багажа на борда на А320 и 90 на борда на А321.

Ако не желаете да заплатите, багажа ви ще отиде в багажното отделение, а останалото върви по стандартната процедура.

Закупилите билети за полети след 29 октомври ще получат инструкции спрямо заплатените вече екстри и ще трябва да се съобразят с новия размер или да доплатят за чекиран багаж. Също ще има опция за връщане на пари.

Също така, Малкия чекиран багаж ще бъде намален от 23 на 20 кг, цената остава същата. този от 32 кг също остава с тази цена.

Е, аз най-накрая си купих куфар с размерите на голям кабинен багаж, точно днес, и като се прибрах вкъщи и какво да видя в "магеланци" - wizz променят правилата ....

Редактирано от rdd
  • Харесвам 4
Публикувано:

По този начин и ще ни карат да си купуваме от техните безвкусни сандвичи на борда, когато сме гладни, защото няма да можем да си носим нищо за хапване, ако не си платим за салонен багаж :) 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , ivelina666 каза:

По този начин и ще ни карат да си купуваме от техните безвкусни сандвичи на борда, когато сме гладни, защото няма да можем да си носим нищо за хапване, ако не си платим за салонен багаж :) 

Просто ще си изяждаш сандвича преди да се качиш в самолета или като слезеш. ;)

• Харесвам 2
Публикувано:

Така е, не е проблем, просто се сетих, а вероятно и те, че могат да изкарат още някой лев отгоре с храните покрай новите правила :) 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Vyara
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.