Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, neuromancer каза:

е аз и Уиз и Вуелинг видях, за други дати...

просто възможност за по-лесно търсене, иначе винаги може  ръчно 

С Wizz за сега само от Виена откривам добра възможност, но до там само с Раян. Всъщност вече често на австрийските авиолинии цените до Виена са същите или дори по-ниски!!!

Публикувано:

Достатъчно е да разгледате дестинациите, до които Уиз летят от/до Тенерифе за да видите, че възможностите да направите връзка от София само с Уиз са силно ограничени. Aз виждам едно единствено летище, Рим Фиумичино, общо между двете крайни точки, което никаква работа не ви върши без нощувка. Другите две летища са Будапеща и Виена, до тях Уиз не пътуват от София. През Будапеща имате удобна връзка към Тенерифе в ден понеделник, но до там трябва да пътувате с Раян.

По-лесно ще бъде да дадете точните дати+/- ден,два и ние да ви потърсим възможности. Всяка една търсачка от рода на momondo, skyscanner, kiwi ще ви изкара всякакви варианти и с нискотарифни и с традициини авиокомпании, както и комбинация от двете.

Публикувано:

Ако се държат да се използват кредити, не знам защо се отписва Букурещ. Със сигурност няма да е повече време общия път, спрямо два полета в посока.

Отделно се намаля наполовина шанса от смени на полети, като е само един в посока.

Аз лично съм летял от Букурещ, точно заради кредити.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 14 минути , Alexander каза:

Ако се държат да се използват кредити, не знам защо се отписва Букурещ. Със сигурност няма да е повече време общия път, спрямо два полета в посока.

Отделно се намаля наполовина шанса от смени на полети, като е само един в посока.

Освен това до Букурещ има възможност за нощен автобус. (може на някой да не му харесва, ама е бюджетно).

Flixbus:

image.png.4090a146abf9e445aac0ffed821d819a.png

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, Alexander каза:

Прав сте, но от София до Букурещ е ден път с камили, а полета оттам е на обяд. Значи и нощувка.. Та за това го отхвърлям, за варненци или други наблизо става, оттам имаше и до Лисабон, дано са запазили тази дестинация. 

преди 49 минути , boogy83 каза:

Освен това до Букурещ има възможност за нощен автобус. (може на някой да не му харесва, ама е бюджетно).

Flixbus:

image.png.4090a146abf9e445aac0ffed821d819a.png

Това е добра версия, но за краен случай.

Публикувано:
преди 1 час, iMari каза:

Достатъчно е да разгледате дестинациите, до които Уиз летят от/до Тенерифе за да видите, че възможностите да направите връзка от София само с Уиз са силно ограничени. Aз виждам едно единствено летище, Рим Фиумичино, общо между двете крайни точки, което никаква работа не ви върши без нощувка. Другите две летища са Будапеща и Виена, до тях Уиз не пътуват от София. През Будапеща имате удобна връзка към Тенерифе в ден понеделник, но до там трябва да пътувате с Раян.

По-лесно ще бъде да дадете точните дати+/- ден,два и ние да ви потърсим възможности. Всяка една търсачка от рода на momondo, skyscanner, kiwi ще ви изкара всякакви варианти и с нискотарифни и с традициини авиокомпании, както и комбинация от двете.

Да, само с Wizz няма шанс. Търся само единия полет да докарам. За сега освен през Виена намирам през Лондон и Барселона или Мадрид. Пак е нещо. Само с momondo не бях търсила, защото не я знаех. Дано вложените усилия са от полза и на други търсачи.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, oli_mali каза:

Дали ще оживеят летните полети до Абу Даби тази година? Мисля да направим едно Бали през август, а Сингапур еърлайнс имат добри цени от Дубай.

Вие какво мислите? Не виждам как иначе да ги изтъня тези билети, така поне Уиз полета ще ми е безплатен...

Много се с съмнявам, особена след като миналата година бяха анулирани. А ако ги махнат, стигането до Дубай доста ще се оскъпи. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , feel_the_rush каза:

Много се с съмнявам, особена след като миналата година бяха анулирани. А ако ги махнат, стигането до Дубай доста ще се оскъпи. 

Но затова пък от април стратират полети до Абу Даби от Варна. Интересно ми е, в каква таргет група се целят. Дестинациите на Wizz  от Варна са основно към градове от Европа, където има много наши емигранти. Като изключение прави Тел Авив и може би Прага.

• Харесвам 3
Публикувано:
8 minutes ago, elzbieta said:

Но затова пък от април стратират полети до Абу Даби от Варна. Интересно ми е, в каква таргет група се целят. Дестинациите на Wizz  от Варна са основно към градове от Европа, където има много наши емигранти. Като изключение прави Тел Авив и може би Прага.

Хазарт и секс туризъм , също като полетите от Тел Авив.

Дългоочакваната легализация на хазарта в Дубай е отложена и авиокомпаниите реагират веднага.Проекти на казина за милиарди в Дубай в момента са на пауза.

• Харесвам 8
Публикувано:

Аз също гледам полети до Тенерифе за пролетната ваканция /само в една посока/.  Това което следя е до Бергамо с WIZZ air и от там с Раян до Тенерифе, нo цената се вдигна много и за сега отпада. Другият полет е пак WIZZ до Барселона, нощувка и от там с Вуелинг до Тенерифе. 

Има вариант и от Рим, Малага, Мадрид. 

Публикувано:
преди 8 часа, vladimira74 каза:

Аз също гледам полети до Тенерифе за пролетната ваканция /само в една посока/.  Това което следя е до Бергамо с WIZZ air и от там с Раян до Тенерифе, нo цената се вдигна много и за сега отпада. Другият полет е пак WIZZ до Барселона, нощувка и от там с Вуелинг до Тенерифе. 

Има вариант и от Рим, Малага, Мадрид. 

Точно такова е и моето търсене, но без нощувка на никое от изброените места не става, поне за тези дати. Надявам се, че цените може да се раздвижат. Не ги разбирам много, при Wizz обикновено падат, но при Ryan май е обратно. На коя дата смятате да пътувате? Прибирането оттам измислихте ли го също? Верния ход навярно е да се купи евтиния полет и да се изчака да падне цената на втория, но аз толкова кураж нямам. Погледнете и през Виена.

Публикувано:
преди 7 минути , Helloweena каза:

Точно такова е и моето търсене, но без нощувка на никое от изброените места не става, поне за тези дати. Надявам се, че цените може да се раздвижат. Не ги разбирам много, при Wizz обикновено падат, но при Ryan май е обратно. На коя дата смятате да пътувате? Прибирането оттам измислихте ли го също? Верния ход навярно е да се купи евтиния полет и да се изчака да падне цената на втория, но аз толкова кураж нямам. Погледнете и през Виена.

По мои наблюдения, цените за Канарските острови на Уиз и Райън варират, но зависи от периода. Ако става въпрос за пикови периоди - Коледа, Нова Година, Великден (през 2025 двата Великдена съвпадат), няма особено голяма надежда. НЕ варират цените на ИзиДжет (движението е само нагоре с времето, с много малки изключение)... но тази компания не е особено популярна в България, доколкото зная, а и е най-скъпата от трите, общо взето.

За информация - преди 2-3 години Уиз се изтегли почти изцяло от Канарските острови, защото не постигаше запълняемост и цени както останалите два основни конкурента (ИзиДжет и Райън). След това пак се върнаха, тъй като в алтернативните пазари ( Близкия Изток, основно) се появиха проблеми със сигурността. В момента също държат относително по-ниски цени за там от конкуренцията.

Относно стратегията с два отделни билета на Уиз - пак зависи. Ако се прехвърля сезон (зимно/лятно и лятно/зимно) разписание - има смисъл. В останалите случаи - на помощ идват домашните потреби и късмета.

Възможна стратегия, ако не сте вързани точно с Тенерифе - изберете къде ще прекачвате (желателно - където има повече избор на връзки на що-годен прилична цена - Испания, до известна степен - Италия, може би - Англия (не съм експерт за там) и оставете дестинацията (кой точно остров на Канарите) и компанията-превозвач отворени до около 60 (+/-) дни от датата на пътуването, ако не е супер пиков период. Движението на цените е непредвидимо (срещал съм наистина абсурдни движения, както нагоре, така и надолу), защото се намесват и блоковите резервации на агенциите. В даден момент може да се окаже, че ви е много по-евтино да летите с компанията Х, примерно, до Лансароте, вместо с компанията У до Тенерифе. Настаняване винаги ще намерите, дори в последния момент.

• Харесвам 2
Публикувано:

На уиз е трудно да им се довери човек за толкова напред във времето, ако търсите за пролетта. Аз не бих избрал да пътувам из западна Европа в период, когато православен и католически Великден съвпадат.

Ние преди три дни си взехме за през януари: София - Рим (Фюмичино) с уиз сутрешен и следобеден Фюмичино - Гран Канария с райън. Връщането с райън Гран Канария - Мадрид и  уиз Мадрид - София. Имаме нощувка в Мадрид, но понеже ние така искаме, че не сме били в Толедо. А спокойно си става и без междинна нощувка. Между Мадрид и Канарските острови вътрешни полети летят и много други компании, така че при равни други условия (например цена) винаги Мадрид би ми бил първият избор за прекачване.

Двата полета на уиз бяха общо 90 лв, платени с уиз кредити, а двата полета с райън излязоха общо 25 евро, след като ги минахме през трип.ком

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

Полетите на W!Zz до Фиумичино са до края на март и после до Чампино или обратното? Че при търсене flexible date показва за всеки месец, независимо дали си задал Фиумичино или Чампино.

Публикувано:
преди 6 часа, BPK каза:

По мои наблюдения, цените за Канарските острови на Уиз и Райън варират, но зависи от периода. Ако става въпрос за пикови периоди - Коледа, Нова Година, Великден (през 2025 двата Великдена съвпадат), няма особено голяма надежда. НЕ варират цените на ИзиДжет (движението е само нагоре с времето, с много малки изключение)... но тази компания не е особено популярна в България, доколкото зная, а и е най-скъпата от трите, общо взето.

За информация - преди 2-3 години Уиз се изтегли почти изцяло от Канарските острови, защото не постигаше запълняемост и цени както останалите два основни конкурента (ИзиДжет и Райън). След това пак се върнаха, тъй като в алтернативните пазари ( Близкия Изток, основно) се появиха проблеми със сигурността. В момента също държат относително по-ниски цени за там от конкуренцията.

Относно стратегията с два отделни билета на Уиз - пак зависи. Ако се прехвърля сезон (зимно/лятно и лятно/зимно) разписание - има смисъл. В останалите случаи - на помощ идват домашните потреби и късмета.

Възможна стратегия, ако не сте вързани точно с Тенерифе - изберете къде ще прекачвате (желателно - където има повече избор на връзки на що-годен прилична цена - Испания, до известна степен - Италия, може би - Англия (не съм експерт за там) и оставете дестинацията (кой точно остров на Канарите) и компанията-превозвач отворени до около 60 (+/-) дни от датата на пътуването, ако не е супер пиков период. Движението на цените е непредвидимо (срещал съм наистина абсурдни движения, както нагоре, така и надолу), защото се намесват и блоковите резервации на агенциите. В даден момент може да се окаже, че ви е много по-евтино да летите с компанията Х, примерно, до Лансароте, вместо с компанията У до Тенерифе. Настаняване винаги ще намерите, дори в последния момент.

Благодаря за напътствията, Тенерифе е конкретно целта, пътуването за края на март преди ваканцията на децата. Другите острови по-нататък, това ще ни е първо ходене за опознаване на района.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.