Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Има, но в същото време няма полети под 15 евро по тази дестинация, поне в приложението. Иначе в решетъчното търсене на уеб версията (flexible date) показва 9.99 и за полети.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 часа, ven62 каза:

Напълно съм съгласен, че звучи абсурдно, но:

1. Ситуацията около мен в последната година е такава, че почти нищо не мога да планирам с хоризонт над 1-2 месеца.

2. За мен е без значение дали един билет струва 10-20 или 30 евро и в този смисъл по-добре да загубя 10-15 евро на билет, но да знам, че все ще намеря някоя пролука през следващите 10-на месеца.

1. Нали затова имаш флекс, за да разшириш хорезонта.

2.. След като няма значение, що слагаш ограничително условие, като на предопределена държавна поръчка? 

• Смея се 3
Публикувано:

Ох, аман от анализатори.

преди 2 часа, Zaro каза:

2.. След като няма значение, що слагаш ограничително условие, като на предопределена държавна поръчка

Идва ми да напиша нещо от рода - щото така съм свикнал. :wink:

Ама заради теб:

- Ако билетите са над 10 евро ще се набутам при прехвърлянето т.е. прицелил съм се в билети от 10 евро.

- Ако флекса е над 30 лв (приблизително) се губи смисъла от врътки. Билетите, които искам да взема са с малко повече от 30 лв. флекс.

- Общата стойност за билет с флекс ще излезе около 25-30 евро.

Прежалвам 15-на евро на билет още в началото на великата врътка и имам разширен хоризонт.

Това е. Кое не се разбира. 

Повече обяснения няма да давам, с изключение на @Георги Матеев и @домосед .

:biggrin:

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, ven62 каза:

Това е. Кое не се разбира. 

Повече обяснения няма да давам, с изключение на Георги Матеев и Домосед

Моля Метеев или Домосед, попитайте @ven62   :grin:  какъв е смисълът ако си е купил панталон за 10 пари, заедно с това да си купува и опция за 15 пари, даваща право да го замени с друг панталон (плюс доплащане на разликата в цената, ако вторият е по-скъп)?
Вариант 1 - Ven62 си харесва панталона и си го ползва със здраве - това ще му е струвало само 10 пари, ако си беше купил само панталона,  но ако  си беше купил и опцията, то  удоволствието щеше да му е струвало 25 пари. (тоест във втория случай е дал излишно 15 пари повече)
Вариант 2 - Ven62 след време си харесва друг, по-удобен панталон, и решава да вземе него, вместо първия. В този вариант, ако първоначално си беше купил само първия панталон, загубата ще е само 10 пари, колкото е цената на първия панталон, но ако първоначално си беше купил и панталона и опцията, то загубата щеше де е 15пари, колкото е цената на опцията. (тоест във втория случай е дал излишно 5 пари повече)

(някакво обяснение би било Ven да има някакви банкноти, които иска да използва, защото скоро излизат от обръщение :wink3:, ама от казаното дотук не изглежда това да е случаят :wink3: ) 

• Смея се 8
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 5 минути , Фил каза:

Моля Метеев или Домосед, попитайте @ven62   :grin:  какъв е смисълът ако си е купил панталон за 10 пари, заедно с това да си купува и опция за 15 пари, даваща право да го замени с друг панталон (плюс доплащане на разликата в цената, ако вотрият е по-скъп)?
Вариант 1 - Ven62 си харесва панталона и си го ползва със здраве - това ще му е струвало само 10 пари, ако си беше купил само панталона,  но ако  си беше купил и опцията, то  удоволствието щеше да му е струвало 25 пари. (тоест във втория случай е дал излишно 15 пари повече)
Вариант 2 - Ven62 след време си харесва друг, по-удобен панталон, и решава да вземе него, вместо първия. В този вариант, ако първоначално си беше купил само първия панталон, загубата ще е само 10 пари, колкото е цената на първия панталон, но ако първоначално си беше купил и панталона и опцията, то загубата щеше де е 15пари, колкото е цената на опцията. (тоест във втория случай е дал излишно 5 пари повече)

(някакво обяснение би било Ven да има някакви банкноти, които иска да използва, защото скоро излизат от обръщение :wink3:, ама от казаното дотук не изглежда това да е случаят :wink3: ) 

Какво ли няма да напише човек, само да не работи в петък следобед. 😄

• Смея се 9
Публикувано:
преди 2 минути , Argentique каза:

Какво ли няма да напише човек, само да не работи в петък следобед. 😄

Какво ли няма да прочете човек, само да не работи в петък следобед. :grin:

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 7
Публикувано:

Какво ли би станало, ако Ven62, като един от най-суетните мъже, които познавам, реши да смени 2-я панталон с 3-ти, после с 4-ти, 5-ти, ... докато най-накрая се намъкне в най-фешън гащи. :wink:

• Харесвам 3
  • Смея се 5
  • Замислям се 1
Публикувано:

Да докладвам след проведен разговор по безплатния телефон за отменен полет Лион-София. Тъй като полетът ми е с флекс, се предполага, че мога да го местя както си искам. Да, ама не. В системата той вече е несъществуващ полет и няма къде да се кликне, за да си местиш полета. Имаш две опции: връщат ти парите в акаунта или ти местят полета безплатно за месец напред.- Жената от колцентъра ме пита  кой от двата варианта предпочитам, аз казах "нито един, предпочитам да мога да се възползвам от флекса си, защото така и така съм  го платил". И тя каза, че по принцип не е заложен такъв вариант, а или да ми върнат парите, или да ми преместят за същата дестинация Лион-София, но в моя случай щяла да направи изключение. Да ми премести полета за желана от мен дестинация и да ми остане активен флексът.  Защото не може да направи активен в сайта полетът за отменената дата, така че аз да мога да си променя полета и дестинацията с флекс, тя ми премести за 2 дни напред, като цената се запазва и флексът да не се губи. И след десетина минути промяната беше въведена на сайта ми, та си преместих полета напред във времето.. на същата цена.

Та изводът е: ако хем сте с флекс, хем ви отменят полета и по вина на авиокомпанията той трябва да е преместен на друга дата, няма как да си въведете промените с флекс през сайта, трябва да звъннете на колцентъра (на безплатния софийски телефон), за да ви оправят проблема. Защото, ако приемете промяната, която ви предлагат в сайта, флексът отива на кино.

• Харесвам 2
  • Браво 2
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 3 минути , Hakkâri Spor каза:

Защото, ако приемете промяната, която ви предлагат в сайта, флексът отива на кино.

Това нещо ново ли е? Защото аз съм приемал техни промени и флекс си се запазваше.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 14 минути , Hakkâri Spor каза:

Та изводът е: ако хем сте с флекс, хем ви отменят полета и по вина на авиокомпанията той трябва да е преместен на друга дата, няма как да си въведете промените с флекс през сайта, трябва да звъннете на колцентъра (на безплатния софийски телефон), за да ви оправят проблема. Защото, ако приемете промяната, която ви предлагат в сайта, флексът отива на кино.

За мен това е ново двайсет. Имах за началото на декември полет София-Салерно с флекс, който беше отменен през ноември, и ей така нарочно, го преместих сама на Рим-София за 1 януари, без доплащане. Да поживея и аз със скъп билет малко. 😄
После си го преместих за октомври за Катания, като това е билет с евтин флекс и приорити за 2€, който размятам от години.

• Харесвам 7
Публикувано: (редактирано)

Според мен @Hakkâri Spor нещо не е разбрал с прилагането на флекса при отменен от тяхна страна полет - приемаш промяната, флексът се запазва и си го местиш, както искаш. Естествено, че като е отменен полет няма как да го местиш с флекс, докато нямаш активна резервация. 
@Hakkâri Spor ти откъде стигна до това заключение?

преди 56 минути , Hakkâri Spor каза:

Защото, ако приемете промяната, която ви предлагат в сайта, флексът отива на кино.

Ако ми дадеш доказателство, че е така, мога да си жертвам една отменена от тях резервация с флекс - Тирана-Катаня за август.

И тя е с 5€ флекс и 2€ приорити и я местя от отдавна🙂

Редактирано от ДиянаВ
  • Харесвам 3
Публикувано:

До Тенерифе (и канарските като цяло) сме използвали няколко варианта: София - Бергамо - Канарски, София - Рим - Канарски, София - Майорка - Канарски, Бургас - Лондон - Канарски и класиката - София - Барселона (или Мадрид) - Канарски. Всички са с предимства и недостатъци в зависимост от целта. Теоретично няма значение на кое летище на Тенерифе ще се кацне, НО ако кацането и излитането не са от едно и също, връщането на колата под наем става проблем. 

В нито един от случаите не съм си позволявал да нямам нощувка в междинния град. Независимо от комбинацията от авиокомпании, при малко (или средно закъснение), рисковете да се изпусне втория полет са си сериозни. 

Публикувано:
Преди 1 час, ven62 каза:

Какво ли би станало

Егати дискусията направи, само за да попиташ къде да търсиш евтин флекс! 🙃😘

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 57 минути , stormbringer каза:

До Тенерифе (и канарските като цяло) сме използвали няколко варианта: София - Бергамо - Канарски, София - Рим - Канарски, София - Майорка - Канарски, Бургас - Лондон - Канарски и класиката - София - Барселона (или Мадрид) - Канарски. Всички са с предимства и недостатъци в зависимост от целта. Теоретично няма значение на кое летище на Тенерифе ще се кацне, НО ако кацането и излитането не са от едно и също, връщането на колата под наем става проблем. 

В нито един от случаите не съм си позволявал да нямам нощувка в междинния град. Независимо от комбинацията от авиокомпании, при малко (или средно закъснение), рисковете да се изпусне втория полет са си сериозни. 

Не знам от коя фирма си взимал или си гледал за кола под наем, но болшинството няма абсолютно никакъв проблем или някаква такса при взимане от едното и връщане на другото летище.

• Харесвам 1
Публикувано:

За да няма празни приказки, всички локални фирми нямат такса за връщане на другото летище, отделно  са най-евтините, нямат блокиране на пари и т.н.,  самите фирми са описани подробно кои са в пътеводителя за канарите.

Не казвам, че няма нито една фирма  с такса, сигурно има.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

Здравейте! Имам нужда от помощ. Полетът ми от Абу Даби до Рим на 22 март ми е канселиран. Въобще са спрени полетите  на Wizz Air по тази дестинация. Откривам възможност за придвижване по този маршрут, но с прикачване в  Кутаиси  /и двата полета са на Wizz Air/. Формата за ребукинг на нов полет, заменящ канселирания, не дава възможност да направя този избор.  Какво ще ме посъветвате да направя? 

Публикувано:
преди 7 часа, ДиянаВ каза:

Ако ми дадеш доказателство, че е така, мога да си жертвам една отменена от тях резервация с флекс - Тирана-Катаня за август.

Никакви доказателства не възнамерявам да давам. Това беше телефонен разговор. Препредадох какво ми е казала жената от колцентъра. Че вариантите са да ми върнат парите или да ми преместят полета за някоя дата месец напред, по същата дестинация. И аз казах, че искам да го преместя за друга дестинация, да е на същата цена и да си запазя флекса, тя каза "за Вас ще направя изключение".  И е факт, че от сайта не можеш да направиш промяна с флекс за полет, който вече е отменен, той не съществува в системата и няма опция да си го преместиш 6 месеца напред с друга дестинация например.

Но приеми, че... не съм разбрал и очевидно си измислям. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 17 минути , Hakkâri Spor каза:

Че вариантите са да ми върнат парите или да ми преместят полета за някоя дата месец напред, по същата дестинация. И аз казах, че искам да го преместя за друга дестинация, да е на същата цена и да си запазя флекса, тя каза "за Вас ще направя изключение".  И е факт, че от сайта не можеш да направиш промяна с флекс за полет, който вече е отменен, той не съществува в системата и няма опция да си го преместиш 6 месеца напред с друга дестинация например.

Ами направила е изключение.

Първо трябва да приемеш каквото ти предлагат в сайта (обикновено 2-3 опции за близки летища X Y Z) и после да си активираш флекса за  летище Ñ. 

Флексът не ти гарантира същата цена при промяна, а ти сега я получи.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 16 минути , Hakkâri Spor каза:

Не си измисляш, но не си разбрал правилно как се ползва флекс при отменен от Уиз полет и вместо да питаш тук, правиш категорични изводи, с което можеш да заблудиш други🙂

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
47 minutes ago, Hakkâri Spor said:

Никакви доказателства не възнамерявам да давам. Това беше телефонен разговор. Препредадох какво ми е казала жената от колцентъра. Че вариантите са да ми върнат парите или да ми преместят полета за някоя дата месец напред, по същата дестинация. И аз казах, че искам да го преместя за друга дестинация, да е на същата цена и да си запазя флекса, тя каза "за Вас ще направя изключение".  И е факт, че от сайта не можеш да направиш промяна с флекс за полет, който вече е отменен, той не съществува в системата и няма опция да си го преместиш 6 месеца напред с друга дестинация например.

Не си измисляш, но и не си разбрал.

Прочети още ведъж внимателно мнението на Дияна

8 hours ago, ДиянаВ said:

Според мен @Hakkâri Spor нещо не е разбрал с прилагането на флекса при отменен от тяхна страна полет - приемаш промяната, флексът се запазва и си го местиш, както искаш. Естествено, че като е отменен полет няма как да го местиш с флекс, докато нямаш активна резервация. 
@Hakkâri Spor ти откъде стигна до това заключение?

Служителката от колцентъра наистина по изключение е променила дестинацията, но и ти съвсем сам е можело да направиш същото използвайки флекса, след като първо преместиш полета за някоя от наличните дати, защото това:

9 hours ago, Hakkâri Spor said:

категорично не е вярно

• Харесвам 5
Публикувано:
6 hours ago, Ilian359 said:

Някаквата такса обикновено е около 150 евро.

4 hours ago, Alexander said:

За да няма празни приказки, всички локални фирми нямат такса за връщане на другото летище, отделно  са най-евтините, нямат блокиране на пари и т.н.,  самите фирми са описани подробно кои са в пътеводителя за канарите.

Не казвам, че няма нито една фирма  с такса, сигурно има.

Мога да потвъдя, че при наемане на кола от Plus rent a car на Тенерифе няма никаква такса за връщане на другото летище

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Argentique каза:

Ами направила е изключение.

Първо трябва да приемеш каквото ти предлагат в сайта (обикновено 2-3 опции за близки летища X Y Z) и после да си активираш флекса за  летище Ñ. 

Флексът не ти гарантира същата цена при промяна, а ти сега я получи.

Флексът ми запази същата цена на полета (13.80 евро в случая) при преместване. Аз си преместих за няколко месеца напред с друга дестинация (мисля, че Бари-София), за полет 14 евро и ми поиска да доплатя 20 цента.  От разговора си с колцентъра останах с впечатление, че през сайта няма как да стане, само при позвъняване на колцентъра могат да ми преместят полета (което е по тяхна вина), за да ми се запази флекс функцията и занапред.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 24 минути , Седем Два каза:

Не си измисляш, но и не си разбрал.

Прочети още ведъж внимателно мнението на Дияна

Служителката от колцентъра наистина по изключение е променила дестинацията, но и ти съвсем сам е можело да направиш същото използвайки флекса, след като първо преместиш полета за някоя от наличните дати, защото това:

категорично не е вярно

Точно така. Флексът не се губи,ако се приеме предлаганата дата след месец. Веднага след това може да се мести. И цената си остава. А сега,при новата дестинация,ако цената беше по-ниска от на първия купен билет,щеше да има и загуба.

• Харесвам 4
Публикувано:

аз бях писала преди 2-3 седмици, че и при мен се получи това - отменени полети от Уиз, за които имах флекс, но опцията да го задействам беше единствено чрез обаждане до кол-центъра им, през сайта и приложението можех единствено да поискам refund, така че явно понякога се случват и такива бъгове

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.