Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

По-скоро се предава важност.

Преди 20-30 дни на видимо празна раница в Сифия, сигурни беше 2-3кг и под 50% пълна ме накараха да я сложа в клетката.
Беше смешно, но поискаха. 

• Замислям се 1
Публикувано:

Здравейте Магеланци! Нов съм в този форум и ще се радвам ако можете да ми дадете съвет. Та случаят ми е: Планувам почивка във Валенсия със жената и детето (5г) около април. Подходящите дати спрямо цените на полетите сега са 9-13.04. С wizz DSK карта съм и цените на билетите са по 45 лв на отиване и 102 лв на връщане на човек. Отделно 10кг багаж е 80лв на посока. 

Билетите посока Валенсия ми се струват изгодни, но според мен тези към София са малко скъпи. Отделно виждам, че цената за багаж с wizz не е това, което беше преди години. 
Какво мислите, дали да взема билетите в едната посока сега а да изчакам известно време и да дебна по-евтин полет за на връщане или по-скоро бих се прецакал така?
Знам, че цените се променят, когато графиците на полетите излязат а сега цената е по-скоро базирана на търсенето в сайта. Кога според вас е най-подходящият момент да се вземат билети?

Публикувано:

Освен цената на билетите, задължително преди това се проверява и цената на нощувките. Не забравяйте, че 13 април е Палмова неделя и в Испания си се празнува, та може да се отразява на цените на нощувките. Миналата година направих глупостта да си взема билети за Севиля през април, без да проверя хотелите и баш улучих на някакъв испански празник, панаир или фестивал, та точно в същите дни нямаше нощувка под 120 евро/нощ.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, MartyParty каза:

Здравейте Магеланци! Нов съм в този форум и ще се радвам ако можете да ми дадете съвет. Та случаят ми е: Планувам почивка във Валенсия със жената и детето (5г) около април. Подходящите дати спрямо цените на полетите сега са 9-13.04. С wizz DSK карта съм и цените на билетите са по 45 лв на отиване и 102 лв на връщане на човек. Отделно 10кг багаж е 80лв на посока. 

Билетите посока Валенсия ми се струват изгодни, но според мен тези към София са малко скъпи. Отделно виждам, че цената за багаж с wizz не е това, което беше преди години. 
Какво мислите, дали да взема билетите в едната посока сега а да изчакам известно време и да дебна по-евтин полет за на връщане или по-скоро бих се прецакал така?
Знам, че цените се променят, когато графиците на полетите излязат а сега цената е по-скоро базирана на търсенето в сайта. Кога според вас е най-подходящият момент да се вземат билети?

Привет, не съм ясновидец, но ми се струва, че билети в неделя вечер на Цветница от Валенсия в посока София няма да паднат много под 100 лв. Виж предната неделя за края на ученическата ваканция каква цена са писали. :shok: Отделно това е дестинация с много емигранти и често пълни самолети, особено около и по празници.
Да предположим, че цените паднат - няма да е повече от 20-40 лв на билет. Умножаваме по три - получаваш 60-120 лв икономия. Колко време и нерви ще отделиш за следене на тази евентуална икономия, не се знае...
Повечето магеланци тук биха те посъветвали да махнеш багажа 80+80 лв и да пътувате само с малки раници, което не е невъзможно при четири пълни дни в градска среда. Силно е вероятно да е топло, т.е. по-малко обемни дрехи. Може да се наеме жилище с пералня, аз така правя за повече дни. :smile: 

• Харесвам 8
Публикувано:
В момента, Zaro каза:

Цветница

"Цветница" е в България. В Католическия свят е  "Палмова неделя" или "Връбница". В Испания се води Domingo de Palmas. В Италия: Domenica delle Palme... и така.

• Харесвам 2
Публикувано:

Тази година Цветница и Палмова неделя съвпадат, така че е все тая как ще наречете празника. 
Аз бих заложила на повишаване на цените и мисля, че Argentique е съвсем права и за багаж, и за икономии, и за нерви.

• Харесвам 1
Публикувано:

Малко хора биха се решили да пътуват без багаж с дете на 5, но аз съм за. Ако не ви се рискува, прочети подробно назад темата, има писани интересни неща за багажа, но се правят преди да купиш билетите.

В контекста на една друга тема да не пишем по хиляда пъти едно и също нещо.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 часа, MartyParty каза:

Ще се измъчите с това връщане. Рядко този полет е по разписание, на мен все ми се случва да кацне към 3:00. Иначе цената е ниска, дори за багажа. Но съветът ми е да потърсите друг вариант за прибиране.  На 14-ти има следобеден полет на Ryanair за София.

Публикувано:
В момента, Helloweena каза:

По-евтин фликс от 11Е не намерих, но за който се интересува от 20кг багаж на полетите Бари - Тирана са по 24,50Е с Wizz club.

Има по-евтин.  Виена-Охрид за 20 януари, 9.75 евро билет, 9.90 евро флекс, преди малко купих, общо 19.65 ми дръпна през мобилното приложение. Мисля, че Argentique писа за тази дестинация и дата преди няколко дни, още е валидно.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 22 часа, MartyParty каза:

Днес има леко промо на уиз, вашите дати са включени.

• Харесвам 2
Публикувано:

По линията Болоня - Тирана през януари има 20 кг багаж за 10 евро, но проверих 2-3 пъти и ми го вдигна. Някой знае ли другаде евтин багаж, че ми се иска да не изтървам промоцията за крайния билет, която е днес?

Публикувано:

И се прецаках като реших да изчакам да видя дали няма да ми върнат старата цена на багажа (не стана), но не очаквах, че ще променят цената на билетите преди да е станало 12 часа. Както бяха намалени с 24% и като тръгнах да сменям изведнъж се оказаха само с 15%. Датата ми е 03.04. за Рим и ги взех, защото ме е страх да не поскъпнат още. Пак са много по-изгодни от цената доскоро, но ми остана неприятно чувство, а Пегасусите от Варна до Отопени и те са скочили с по 10 лв... 

Публикувано:

Може би сте се сетили и по рано от мен, но да кажа, ако имате близък, който живее с часова разлика назад от Бг и испускате промоция, може да го помолите да ви купи той билетите.  И аз току що в последния момент купих билети с 24% отстъпка.

Пожелавам много изгодни пътувания на всички!

Анелия 

Публикувано:
преди 15 часа, PolinaS каза:

По линията Болоня - Тирана през януари има 20 кг багаж за 10 евро, но проверих 2-3 пъти и ми го вдигна. Някой знае ли другаде евтин багаж, че ми се иска да не изтървам промоцията за крайния билет, която е днес?

Ех, да го знаех вчера...

Публикувано:
преди 12 часа, chochiani каза:

Може би сте се сетили и по рано от мен, но да кажа, ако имате близък, който живее с часова разлика назад от Бг и испускате промоция, може да го помолите да ви купи той билетите.  И аз току що в последния момент купих билети с 24% отстъпка.

Пожелавам много изгодни пътувания на всички!

Анелия 

Аз все си мислех, че промоциите на Уиз важат от-до полунощ централноевропейско време (Будапеща). Без значение къде си, когато купуваш.

• Харесвам 4
Публикувано:
Just now, neuromancer said:

Аз все си мислех, че промоциите на Уиз важат от-до полунощ централноевропейско време (Будапеща). Без значение къде си, когато купуваш.

Странно е наистина.Промотата на Wizz винаги се обявят по CET. Пример :

"This promotion applies on 8 December from 00.00 till 23.59 CET."

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 35 минути , neuromancer каза:

Продължавай да си мислиш така, защото е правилно🙂

Ако не беше отбелязал, току-виж някой реши да те ползва за покупка на билети с часовото време на Бразилия 😄

This promotion applies on 30 December 2024 from 00.00 till 23.59 CET

• Смея се 1
Публикувано:

Всички европейски промоции свършват късен следобед, таман се излегна на дивана на спокойствие с лаптопа и те свършили. Американските са ми по-удобни.

• Смея се 4
Публикувано:

Два бързи въпроса - извинявам се предварително, тъй като на единия въпрос е отговаряно сравнително скоро, но не съм в състояние да преровя предходните страници поради спешни медицински и логистични проблеми за решаване в чужбина на момента:

1. След колко време от момента на активиране на флекса Уиз кредитът постъпва в сметката?

2. Възможно ли е прехвърляне на Уиз кредит от една сметка (едно лице) на друга сметка (друго лице)? Питам, защото поради току-що възникнали много сериозни здравни усложнения, титуляр вероятно няма да може никога повече да пътува със самолет, освен прибирането до България, поне в този си живот.

Благодаря за помощта и извинения още веднъж за питането по Нова Година.

Публикувано:
преди 7 минути , BPK каза:

Два бързи въпроса - извинявам се предварително, тъй като на единия въпрос е отговаряно сравнително скоро, но не съм в състояние да преровя предходните страници поради спешни медицински и логистични проблеми за решаване в чужбина на момента:

1. След колко време от момента на активиране на флекса Уиз кредитът постъпва в сметката?

2. Възможно ли е прехвърляне на Уиз кредит от една сметка (едно лице) на друга сметка (друго лице)? Питам, защото поради току-що възникнали много сериозни здравни усложнения, титуляр вероятно няма да може никога повече да пътува със самолет, освен прибирането до България, поне в този си живот.

2. За съжаление според стандартните условия не могат да се прехвърлят уиз кредити на друг акаунт. Теоретично е възможно съобразно състоянието на титуляра уиз да предложат някаква гъвкавост, но ще трябва да се свържете с тях. 

Дано ситуацията при вас се реши по най-добрия начин и новата година ви донесе много късмет! 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 минути , BPK каза:

1. До 72 часа. 

• Харесвам 1
Публикувано:

1. мисля, че беше точно 72 часа

2. ще трябва да ги питате, не може да се направи онлайн. Ако Уиз откажат съдействие, можете просто да изразходите кредитите, като купите билети (вкл. титуляра, и евентуално откажете билета само на титуляра)

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• phristova
    • bibi
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.