Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Автобуса е денонощен , но.от Ibn Batuta (спирката му в Дубай) няма нощен транспорт , така че ще трябва да си хванеш такси докъдето си тръгнал.Такситата там са много евтини:

https://www.zayedinternationalairport.ae/en/Transport/Airport-shuttle

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 21 часа, Wizan каза:

Здравейте, за пръв път ще пътувам с wizz и имам нужда от малко помощ. Трябва да съм в Дубай от 21.02.24 до 24.02.24 вкл. Видях че за 24 няма полет наобратно и

IMG_8490.png

Здравей!

А варианта с анулиране на полета от София разиграл ли си? По-добре да си готов и за това, според мен.

• Шок 1
Публикувано:

От каква възраст деца могат да пътуват сами със самолет? Едното ни дете на 14 навършени години и с ЛК се налага да пътува само София -Барселона, 2 дни след нас. Какви документи трябва да представи? Ние ще го посрещнем на летището в Барселона.

Публикувано:
преди 7 минути , Madonna каза:

От каква възраст деца могат да пътуват сами със самолет? Едното ни дете на 14 навършени години и с ЛК се налага да пътува само София -Барселона, 2 дни след нас. Какви документи трябва да представи? Ние ще го посрещнем на летището в Барселона.

Прочете ли ОУ на превозвача.  Търсене в нета е 10 секунди, пост тук още толкова. 

https://wizzair.com/bg-bg/pomoshten-centar/informaciya-i-uslugi-za-rezervacii/s-deca/rezervaciya-na-polet-s-dete

• Харесвам 5
  • Шок 1
Публикувано:

Ако е "възрастен" според авиокомпанията предполагам.

За излизане от България - декларация от родителите (за непълнолетни).

• Харесвам 2
Публикувано:

Днес точно една колежка ми сподели това: направила са експеримент: 16 годишно дете и майка му. Взимат си билети (по отделно), отиват на летището като непознати и всичко минало без проверки (освен проверката лична карта - бордна карта от самолетната компания) и въпроси дали е сам за полета.

Линк

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:
преди 16 минути , Граф Вронски каза:

Днес точно една колежка ми сподели това: направила са експеримент: 16 годишно дете и майка му. Взимат си билети (по отделно), отиват на летището като непознати и всичко минало без проверки (освен проверката лична карта - бордна карта от самолетната компания) и въпроси дали е сам за полета.

Линк

16 годишни могат да пътуват непридружени.

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Madonna каза:

Не, но ти благодаря!

Публикувано:
преди 14 часа, chochiani каза:

Здравей!

А варианта с анулиране на полета от София разиграл ли си? По-добре да си готов и за това, според мен.

Не, има ли такъв вариант? В този случай какво може да се направи в последния момент? Хубаво ли е полетите за отиване и връщане да са на една и съща резервация?

Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 часа, Wizan каза:

Не, има ли такъв вариант? В този случай какво може да се направи в последния момент? Хубаво ли е полетите за отиване и връщане да са на една и съща резервация?

По-гъвкав си при отделни.

• Харесвам 1
Публикувано:

3 нови маршрута на Wizzair до Испания:

🇮🇹 𝗥𝗼𝗺𝗲 𝗙𝗶𝘂𝗺𝗶𝗰𝗶𝗻𝗼 - 𝗕𝗶𝗹𝗯𝗮𝗼 🇪🇦 | 𝟯𝟬 𝗠𝗮𝗿𝗰𝗵 𝟮𝟬𝟮𝟱 | 𝟰𝘅 𝘄𝗲𝗲𝗸𝗹𝘆

▪️W46185 Rome 05:35 - Bilbao 08:05
▪️W46186 Bilbao 08:45 - Rome 11:00

🇮🇹 𝗥𝗼𝗺𝗲 𝗙𝗶𝘂𝗺𝗶𝗰𝗶𝗻𝗼 - 𝗭𝗮𝗿𝗮𝗴𝗼𝘇𝗮 🇪🇦 | 𝟭 𝗔𝗽𝗿𝗶𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟱 | 𝟯𝘅 𝘄𝗲𝗲𝗸𝗹𝘆 

▪️W46189 Rome 05:35 - Zaragoza 07:40
▪️W46190 Zaragoza 08:20 - Rome 10:20

🇷🇴 𝗖𝗹𝘂𝗷 𝗡𝗮𝗽𝗼𝗰𝗮 - 𝗖𝗮𝘀𝘁𝗲𝗹𝗹𝗼́𝗻 🇪🇦 | 𝟭𝟭 𝗔𝗽𝗿𝗶𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟱 | 𝟮𝘅 𝘄𝗲𝗲𝗸𝗹𝘆

▪️W43407 Cluj 05:45 - Castellón 08:00
▪️W43408 Castellón 08:35 - Cluj 12:45

• Харесвам 10
Публикувано:
На 12.01.2025 г. в 17:20, Izabela каза:

Търся евтино приорити, някой да е попадал на такова?

Извинвам се, но понеже съм нов в wizz пътуванията, за какво ви е евтино приорити или някой търсят евтин флекс. Каква точко е схемата ако може да ме просветлите? Благодаря!

Дани Магелани
Публикувано:
преди 4 минути , Wizan каза:

Извинвам се, но понеже съм нов в wizz пътуванията, за какво ви е евтино приорити или някой търсят евтин флекс. Каква точко е схемата ако може да ме просветлите? Благодаря!

Чети назад постовете. Описвано е много пъти.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , Wizan каза:

То от много обяснения вече и евтини флекс и приорити няма😒🤔. Върнете се назад в темата и ще Ви се изясни 

• Харесвам 3
Публикувано:

Как попарихте човека ... за "добре дошъл" 😄

преди 52 минути , a6olq каза:

То от много обяснения вече и евтини флекс и приорити няма 

Аз не изпадам чак в такива конспирации... че някой от централата на Уизеър (например в Унгария) ще тръгне да чете български форуми за пътешествия и ще се натъкне едва ли не на невижданата схема "надхитри системата"... че и да се самосезират и да вдигнат по този повод цените на флекс и прайорити. Просто те си знаят, че тази опция я има и по-досетливите клиенти правят тези хватки.

• Харесвам 5
Публикувано:

Не знам защо досега не съм писала оплаквания на български език в платформата, а било много удобно да се ползва богатството на езика ни. След два опита да ме баламосат, много се гордея с този мой апел към отдела за борба с клиенти😄Моля не ми предлагайте варианти, които са в мой ущърб. В преводача на английски някак си дървено звучи😜

Случаят ми е такъв, че вероятно и резервациите с 5-евровите флексове отпреди 2 години генерират някакви грешки и при промяна от тяхна страна се оказах блокирана да правя каквото и да било без тяхно съдействие. Върнаха ми парите в уиз кредити по две резервации за трима души и отново съм богата, olé😂 На едната даже се и престараха, като сложиха безсрочни кредити - expires: never 🙈

Друго успокоение за такива като мен с акаунти в лева е че при Уиз няма разлика във валутния курс “купува” и “продава”, т.е. като ти връщат сума примерно от евро в лева пак смятат по 2.05+

• Харесвам 5
Публикувано:
На 8.01.2025 г. в 7:27, Wizan каза:

Здравей! Прегледай всички полети и компанни които пътуват тогава и бъди готов да си купиш скъп билет от тях при анулация или не си копуваш от нискотарифна комп. , а си копуваш билет директно от редовна авиолиния. Успех! 

Публикувано:
преди 3 часа, Wizan каза:

Чувствам се длъжна да обясня, защото мен подробно ме обучиха тук и върши добра работа.

Става въпрос за една специална наука наречена флексология.

Естествено търсиш евтин багаж или приорити, но за конкретен полет не те устройват цените, може да направиш следното:

1. Намираш произволен евтин полет, като доплащаш към него и за промяната му, т.н. флекс. С флекс можеш да местиш този полет  безброй  пъти във времето за произволна дестинация, кото доплащаш само разликата в цената на новоизбрания полет /ако е по-скъп/.

2, Намираш друг полет, за който багажа или приоритито е максимално евтино и заменяш с него, като купуваш вече и желаната екстра - багаж или приорити.

3. Променяш отново полета с вече желаната от теб дестинация и дата. При тази смяна платената вече цена на багаж или приорити и флекс не се променя.

Въпрос на аритметика дали си заслужава, особено ако не пътуваш сам и флекса ще е нужен за всички. Аз го правя когато цената на багажа е нереално висока за определен полет.

Лошото е, че цените на флекса рядко вече падат под 10Е, за да си заслужава. Аз трудно намирам напоследък и то само с подсказки от групата, за което съм им много благодарна!

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:

Да вметна, че точка 2 изобщо не е нужна, ако човек пътува само с ръчен багаж и не му трябва прайорити или чекиран (както пътувам и аз), така че задачката се улеснява 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 минути , Hakkâri Spor каза:

Да вметна, че точка 2 изобщо не е нужна, ако човек пътува само с ръчен багаж и не му трябва прайорити или чекиран (както пътувам и аз), така че задачката се улеснява 😉

Така е, но при това положение не виждам голям смисъл от цялата врътка. Флексовете не се различават драматично, в момента се вдижат от 11 до 16Е, да кяриш едни 5-6Е...

Публикувано:

Е как да няма смисъл от голямата врътка? То въпросът не е само в цената ("да кяриш 5-6 евро), а да може да си местиш полетите. Особено за прекачвания е почти наложително да имаш флекс, защото постоянно сменят дните и часовете на полетите, стават неприятни изненади. Без флекс, аз съм имал случаи да купувам повторно билет за едно и също място, ден по-рано, за да си хвана връзката при преместен втори полет.  Това е основната идея на флекса.  Специално аз не влача куфари никъде, затова прайорити не ме вълнува, камо ли чекиран.  Много хора ползват флекс без да си добавят багажи, бъди сигурна.

p.s. а и не всички флексове са 11-16, има и за 9.90 евро 😉

• Харесвам 4
Дани Магелани
Публикувано:
преди 5 часа, Helloweena каза:

Чувствам се длъжна да обясня, защото мен подробно ме обучиха тук и върши добра работа.

Става въпрос за една специална наука наречена флексология.

Естествено търсиш евтин багаж или приорити, но за конкретен полет не те устройват цените, може да направиш следното:

1. Намираш произволен евтин полет, като доплащаш към него и за промяната му, т.н. флекс. С флекс можеш да местиш този полет  безброй  пъти във времето за произволна дестинация, кото доплащаш само разликата в цената на новоизбрания полет /ако е по-скъп/.

2, Намираш друг полет, за който багажа или приоритито е максимално евтино и заменяш с него, като купуваш вече и желаната екстра - багаж или приорити.

3. Променяш отново полета с вече желаната от теб дестинация и дата. При тази смяна платената вече цена на багаж или приорити и флекс не се променя.

Въпрос на аритметика дали си заслужава, особено ако не пътуваш сам и флекса ще е нужен за всички. Аз го правя когато цената на багажа е нереално висока за определен полет.

Лошото е, че цените на флекса рядко вече падат под 10Е, за да си заслужава. Аз трудно намирам напоследък и то само с подсказки от групата, за което съм им много благодарна!

Хайде пак! Не разбрахте ли!

Няколко пъти опитните писаха, че заради подобни писани подробности насочваме вниманието и губим такива екстри!

Заради това спряха да споделят във форума новите си попадения!

• Харесвам 11
  • Браво 3
Публикувано:

Един път и Дани да е "лошата" 😄

Поне го сложете като закачено мнение отгоре и да се свършва , не че някой ще го прочете и там , но е много по-лесно просто да кажеш :

- погледни закаченото мнение 

Проблемът е, че не се влага и минимално усилие за четене , а се влиза директно с " кажете и на мен , кажете и на мен" , като в детска градина.Всичко е написано-2-3-5 странички назад.Половин час четене , едва ли повече.

Лично аз багаж нося веднъж в годината и то не всяка година , а тези които Дани визира сигурно и още по-рядко.

Ако запазят флекса и махнат "бонусите" ми е почти все тая.

И не , едва ли четат в магеланци, но и не сме открили топлата вода.Дискутира се в полските , със сигурност и в други форуми,  и доколкото много малък процент от пътниците се занимават с това от авиокомпанията засега не си дават зор да променят нещо.

Много от хората не знаят как да си купят билет , камоли да правят номера с флекс.

П.П. Аз едва сега разбрах  , че eSky били полски шмекери , не че съм изненадан.

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Извинявам се много, че внесъх такъв смут. Опитах да разбера точната схема като прочетох над 20 страници от тази тема, но явно не попаднах на точното обяснение.  Благодаря много на Helloweena за всичко. Още веднъж се извинявам за причиненото неудобство. 

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• aladinoplus
    • iMari
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.