Прескочи до съдържание

Обсъждане - размяна на пощенски картички

Препоръчани мнения

Повдигам темата, защото имам определено желание да се осъществи по някакъв приемлив начин, сега като има повече аудитория може да се роди някоя умна идея :)

За сега мисля да наема една пощенска кутия в софийската централна поща и на нея желаещите да пращат картички, на който поискат...пък после ще го мислим с разпространяването им. Така адресите на получателите няма да се раздават насам-натам и ще има известна конфиденциалност. Пък и повод за някой да се домъкне на срещите ни, като се насъберат 10-ина картички за него :)

Въпроса ми е...как да го направим така, че...абе с две думи, хората да знаят, че я има тая опция. Нещо с иконките под профилната снимка ли да измислим...някакво бутонче ли, примерно ако си харесаш някой, да му цъкнеш в профила и там да има да го добавиш за пощенска картичка. Нещо такова ми се върти из главата, ама може да е сложно технически...

Дам, ще направим един албум в галерията за картички. Ако се обновява постоянно ще стои винаги в последните албуми над форума и така се надявам да не забравят магеланците да ни пускат картички :)

Връзка към коментар

Чудесна идея!

Някой питаше за световния опит http://www.postcrossing.com/

Аз участвам в тази схема и е много, много интересно! Всичко се случва на случаен принцип.

Ако някой иска да размени картичка с някой, просто му пише лично и ако му отговори, си разменят. Но се губи изненадата!

А в тази група, хората желаещи директна размяна, си контактуват https://www.facebook.com/groups/2208955025/

Дано съм била полезна!

Редактирано от danimarkova
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ох, и аз съм член на www.postcrossing.com и forum.postcrossing.com, но т.к. се заринах от картички, вече предпочитам да не ги получавам на случаен принцип.

В повечето страни наистина не е скъпо да изпратиш картичка. Но ми се е случвало в началото голяма част от сумата, похарчена на пътуването, да е тъкмо за картички и марки и затова намалих темпото. А в Грузия ме изненадаха неприятно с цена на марката от 2 евро.

Заради картичките имам пощенска кутия и затова да уточня, че един може да е получателят - т.е. или се пише Георги, или magelanci.com (ако кутията е на името на форума) или нищо на реда за получател, а името на магеланеца-получател трябва да е другаде.

Харесва ми идеята за иконките. Така може и помежду си да разменяме.

Т.к. за щастие поне магнити не събирам, а имам поне два - един от Грузия и един от Армения. Като направите раздел за лотарии с удоволствие ще ги пратя на някой колекционер.

А ако някой от вас ме отучи от събирането на картички и от купуването на нови за размяна по време на пътуване - ще го черпя!

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Интересни картички от Китай.

Това е гърба на входните билети .

Почти всички сериозни забележителности са отпечатани така.

post-146-0-72913800-1384958124_thumb.jpg

Редактирано от ruwenzogy
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.