Роми Публикувано: 27 юни, 2021 Публикувано: 27 юни, 2021 преди 49 минути , AlexandraKo каза: А едно място, на което винаги ми се ходи: замък, музика,лъчи… Замъкът Локенхаус? Или Байройт? 2
crazyhorse Публикувано: 27 юни, 2021 Публикувано: 27 юни, 2021 преди 23 минути , Роми каза: Замъкът Локенхаус? Или Байройт? И аз помислих за Локенхаус... 1
AlexandraKo Публикувано: 28 юни, 2021 Публикувано: 28 юни, 2021 преди 6 часа, Pantelej Putnik каза: Да не би да е тук Не. преди 6 часа, Роми каза: Замъкът Локенхаус? Или Байройт? Топло, топло, главното е музиката, а тя е пред замъка, когато има много лъчи… преди 6 часа, crazyhorse каза: И аз помислих за Локенхаус... Топло!
Zaro Публикувано: 28 юни, 2021 Публикувано: 28 юни, 2021 преди 11 часа, AlexandraKo каза: А едно място, на което винаги ми се ходи: замък, музика,лъчи… Залцбург? 1
AlexandraKo Публикувано: 28 юни, 2021 Публикувано: 28 юни, 2021 преди 13 минути , Zaro каза: Залцбург? Не. Главният музкант живее в замък...
Гост Публикувано: 28 юни, 2021 Публикувано: 28 юни, 2021 А аз почнах тук да търся някакви асоциации с Яворов!
AlexandraKo Публикувано: 28 юни, 2021 Публикувано: 28 юни, 2021 преди 10 минути , Фил каза: Маастрихт, концерт на Андре Рийо ? Даааа! Точно така, ходи ми се, на летен концерт на Андре Рийо, в Маастрихт, пред замъка, в който живее. @Фил, ти си наред, моля! преди 49 минути , Брани каза: А аз почнах тук да търся някакви асоциации с Яворов! Това, щот си начетен! 6
Lyubina Публикувано: 28 юни, 2021 Публикувано: 28 юни, 2021 И на мен ми се ходи. Алекс, давай да създаваме организация 😊 1
Фил Публикувано: 28 юни, 2021 Публикувано: 28 юни, 2021 Понеже @Duke e задал правило за една дума - давам една дума: "вторник" ............................................................. преди 4 часа, AlexandraKo каза: Точно така, ходи ми се, на летен концерт на Андре Рийо, в Маастрихт преди 4 часа, Lyubina каза: И на мен ми се ходи. Алекс, давай да създаваме организация 😊 И аз го имам някъде в to do списъка 2
iMari Публикувано: 28 юни, 2021 Публикувано: 28 юни, 2021 преди 25 минути , Фил каза: "вторник" Mardi от френски - Мардин в Турция? 🙂 3
neuromancer Публикувано: 28 юни, 2021 Публикувано: 28 юни, 2021 Леле, това беше далечен изстрел Иначе по-вероятно Марди Гра - карнавала в Ню Орлеанс 3 1
AlexandraKo Публикувано: 28 юни, 2021 Публикувано: 28 юни, 2021 Преди 1 час, Фил каза: Понеже @Duke e задал правило за една дума - давам една дума: "вторник" ............................................................. Дали пък, не ти се ходи в Шотландия?
Фил Публикувано: 28 юни, 2021 Публикувано: 28 юни, 2021 преди 1 час, neuromancer каза: Леле, това беше далечен изстрел Иначе по-вероятно Марди Гра - карнавала в Ню Орлеанс Ей, браво! Веднага го разкрихте! Следваща подсказка при нужда щеше да е "бърбън" (Bourbon Street), ама не се наложи да се стига до нея. Имаше в началото на 1990-те един филм - Zandalee ( любовно-триъгълна драма, с еротични елементи ) в който действието се развива в Ню Орлийнс . Оттогава ми се породи желание да посетя този град в Луизиана, с основната идея да се потопя в атмосферата като слушам нюорлеански джаз от уличните музиканти или в баровете на Бърбън стрийт. Другото интересно там е купона около Mardi Gras ("Мазния вторник" - нещо като нашите Заговезни), за който трябва да се подготвя с достатъчно количество пластмасови герданчета. Разбира се, има вероятност моите филмово-романтични представи да се разминат (малко или повече) с действителността, като се има предвид какви поражения нанесе урагана Катрина точно там, както и обстоятелството, че доколкото съм чел тук-там, в района има проблеми с престъпността, но все пак се надявам до стигна и до Луизиана някой ден. 8 1
AlexandraKo Публикувано: 28 юни, 2021 Публикувано: 28 юни, 2021 преди 8 минути , Фил каза: Ей, браво! Веднага го разкрихте! Следваща подсказка при нужда щеше да е "бърбън" (Bourbon Street), ама не се наложи да се стига до нея. Имаше в началото на 1990-те един филм - Zandalee ( любовно-триъгълна драма, с еротични елементи ) в който действието се развива в Ню Орлийнс . Оттогава ми се породи желание да посетя този град в Луизиана, с основната идея да се потопя в атмосферата като слушам нюорлеански джаз от уличните музиканти или в баровете на Бърбън стрийт. Другото интересно там е купона около Mardi Gras ("Мазния вторник" - нещо като нашите Заговезни), за който трябва да се подготвя с достатъчно количество пластмасови герданчета. Разбира се, има вероятност моите романтично-филмови представи да се разминат (малко или повече) с действителността, като се има предвид какви поражения нанесе урагана Катрина точно там, както и обстоятелството, че доколкото съм чел тук-там, в района има проблеми с престъпността, но все пак се надявам до стигна и до Луизиана някой ден. А, то и сега има: NCIS New Orleans, върви по Фокс тв, с името - Военни престъпления Ню Орлеанс, имаше една серия, точно, за Марди Гра. ЛовИха, ловИха престъпници, па се нагиздиха всички с безброй гердани и отидоха на улицата, да празнуват.А там пък - голям купон, направо карнавал. Ако искаш, ще ти я намеря серийката. 2
neuromancer Публикувано: 28 юни, 2021 Публикувано: 28 юни, 2021 Преди 1 час, Фил каза: в района има проблеми с престъпността, но все пак се надявам до стигна и до Луизиана някой ден. Е ти си бил в Бразилия, колко могат да те уплашат с престъпносттта 🙂 1 1
Роца Публикувано: 28 юни, 2021 Публикувано: 28 юни, 2021 преди 5 часа, Фил каза: Имаше в началото на 1990-те един филм - Zandalee ( любовно-триъгълна драма, с еротични елементи ) в който действието се развива в Ню Орлийнс . Оттогава ми се породи желание да посетя този град в Луизиана, с основната идея да се потопя в атмосферата като слушам нюорлеански джаз от уличните музиканти или в баровете на Бърбън стрийт. Другото интересно там е купона около Mardi Gras ("Мазния вторник" - нещо като нашите Заговезни), за който трябва да се подготвя с достатъчно количество пластмасови герданчета. И да хапнеш King cake 😀 (На мен Нови Орлеан ми е мерак, откакто прочетох " Хотел" от Артър Хейли преди намнайсет години.) 3
neuromancer Публикувано: 28 юни, 2021 Публикувано: 28 юни, 2021 Само да кажа, то е същото като карнавала, тук вторникът е кулминацията, а срядата служи за отспиване и чистене (чиста сряда). Аз нещо не съм в настроение да измислям загадка, че трябва да купувам билети, а ме е страх от цените... 1
Duke Публикувано: 2 юли, 2021 Автор Публикувано: 2 юли, 2021 Дайте да раздвижим малко нещата тук... Ерос
chandni Публикувано: 2 юли, 2021 Публикувано: 2 юли, 2021 преди 21 минути , Duke каза: Дайте да раздвижим малко нещата тук... Ерос Гърция, Олимп?
Дани Магелани Публикувано: 2 юли, 2021 Публикувано: 2 юли, 2021 преди 28 минути , Duke каза: Дайте да раздвижим малко нещата тук... Ерос Рамацоти? Италия? Зная, че си фен на добрата музика и посещаваш концерти по света.
Duke Публикувано: 2 юли, 2021 Автор Публикувано: 2 юли, 2021 Така е, косвено и този въпрос е свързан с музиката, но не става дума за Италия...
iMari Публикувано: 2 юли, 2021 Публикувано: 2 юли, 2021 Корфу, Сидари, Канала на любовта. Тези дни чета за о. Корфу и запомних този канал, че на гръцки звучи красиво, но на български малко перверзно. Kanali tou Erota Този курорт са го окупирали англичаните, а те като се напият пеят. Евентуално това да е връзката с музиката. 😛
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега