Pantelej Putnik Публикувано: 5 юли, 2021 Публикувано: 5 юли, 2021 преди 12 минути , Роми каза: корабокрушение Като се има предвид колко много са корабокрушенията в Атлантика по времето следващо откриването на Америка, то е много вероятно, мястото да е например някъде по бреговете на Мексиканския залив/ Карибско море. Да не ти се ходи на Карибски круиз?
Роми Публикувано: 5 юли, 2021 Публикувано: 5 юли, 2021 преди 13 минути , Pantelej Putnik каза: Като се има предвид колко много са корабокрушенията в Атлантика по времето следващо откриването на Америка, то е много вероятно, мястото да е например някъде по бреговете на Мексиканския залив/ Карибско море. Да не ти се ходи на Карибски круиз? Не бих отказала круиз, но тук мислех за друг континент.... 1
Дани Магелани Публикувано: 5 юли, 2021 Публикувано: 5 юли, 2021 преди 13 минути , Роми каза: Не бих отказала круиз, но тук мислех за друг континент.... А на круиз по хавайските острови през януари? Излязох от темата , но не се стърпях да попитам. Сори!
Травеолани Публикувано: 5 юли, 2021 Публикувано: 5 юли, 2021 преди 56 минути , Роми каза: Ще стигнеш и до Коста Рика. Само си отдели време, че наистина е разнообразна! Ами ето нещо лесно - корабокрушение Shipwreck Beach, Закинтос, Гърция?
Роми Публикувано: 5 юли, 2021 Публикувано: 5 юли, 2021 преди 38 минути , Marisha каза: Закинтос? Не преди 31 минути , Дани Магелани каза: А на круиз по хавайските острови през януари? Излязох от темата , но не се стърпях да попитам. Сори! Не преди 27 минути , Травеолани каза: Shipwreck Beach, Закинтос, Гърция? Не Не е изобщо мисъл за круиз, а по скоро съм се филмирала ;))) 3
AlexandraKo Публикувано: 5 юли, 2021 Публикувано: 5 юли, 2021 Ако корабокрушението е препратка към Титаник - да не е Канада, Нюфаундленд? 2
Травеолани Публикувано: 5 юли, 2021 Публикувано: 5 юли, 2021 С тези криптирани послания от една дума ще ни трябва човек, който чете мисли 😂. Не трябваше ли и допълнителни указания да се дават докато вървят опитите за разпознаване? 2
master_of_germs Публикувано: 5 юли, 2021 Публикувано: 5 юли, 2021 Ама пък така може и ние да се развихряме в предположенията си, нали!? 🙂 Аз свързвам корабокрушение поне с няколкостотин места... Ама нека изръся поне едно 😄 Чили, нейде из островите Хуан Фернандес... Примерно Мас а Тиерра, преименуван на остров Робинзон Крузо? 2
Роми Публикувано: 5 юли, 2021 Публикувано: 5 юли, 2021 Задълбахте много исторически, а аз просто визирах седмото изкуство. Казах го направо- филмирах се :-) 4
master_of_germs Публикувано: 5 юли, 2021 Публикувано: 5 юли, 2021 преди 30 минути , Роми каза: Задълбахте много исторически, а аз просто визирах седмото изкуство. Казах го направо- филмирах се 🙂 И пак без замисляне ще изредя поне 40 филма за корабокрушения. А изобщо не съм киноман. Поне за няколко се сещам да са снимани във Фиджи. 🙂
Pantelej Putnik Публикувано: 5 юли, 2021 Публикувано: 5 юли, 2021 Преди 1 час, Роми каза: Задълбахте много исторически, а аз просто визирах седмото изкуство. Казах го направо- филмирах се 🙂 Веднага ми светна лампата, като прочетох "филмирах се", че става въпрос за някой филм. 🙂 И понеже тези дни даваха "Златна възможност" с Матю Макконъхи, си помислих, че може да си се вдъхновила от този филм. Действието на филма се развива на Карибите, но заснемането е станало по Австралийските брегове, доколкото прочетох. Освен да е Австралия в този ред на мисли, но сякаш се съмнявам доста.... 1
Роми Публикувано: 6 юли, 2021 Публикувано: 6 юли, 2021 преди 7 часа, master_of_germs каза: И пак без замисляне ще изредя поне 40 филма за корабокрушения. А изобщо не съм киноман. Поне за няколко се сещам да са снимани във Фиджи. 🙂 Верен отговор! А филма се казва "Корабокрушенецът". С Том Ханкс и с номинация за актьорски Оскар. И е сниман в любимия ми Фиджи! 6
master_of_germs Публикувано: 6 юли, 2021 Публикувано: 6 юли, 2021 Пътува ми се за... изобилие... Понеже си пътувам из добруджанските поля, с натежали класове жито, готови за жътва, и след малко мисля да хапна пържена риба, наклоненият шрифт да се брои за подсказване 🙂 1
Роми Публикувано: 6 юли, 2021 Публикувано: 6 юли, 2021 преди 5 часа, master_of_germs каза: Пътува ми се за... изобилие... Понеже си пътувам из добруджанските поля, с натежали класове жито, готови за жътва, и след малко мисля да хапна пържена риба, наклоненият шрифт да се брои за подсказване 🙂 Гърция? От рогът на изобилието, който е в гръцките митове 1
master_of_germs Публикувано: 6 юли, 2021 Публикувано: 6 юли, 2021 преди 16 минути , Роми каза: Гърция? От рогът на изобилието, който е в гръцките митове Митове, но не старогръцки 😉 (всъщност, в този форум аз май съм от хората, дето най-недолюбват Гърция). Следваща подсказка: светилище
Роми Публикувано: 6 юли, 2021 Публикувано: 6 юли, 2021 преди 50 минути , master_of_germs каза: Митове, но не старогръцки 😉 (всъщност, в този форум аз май съм от хората, дето най-недолюбват Гърция). Следваща подсказка: светилище Ако е изобщо е вярно предположението ми за рога на изобилието - може да е свързано с Фортуна. Светилището и беше около Рим. Така че може да е района на Рим. не вярвам да съм познала, но пък да раздвижим малко играта. 1
master_of_germs Публикувано: 6 юли, 2021 Публикувано: 6 юли, 2021 рододендрони преди 1 час, Роми каза: Ако е изобщо е вярно предположението ми за рога на изобилието - може да е свързано с Фортуна. Светилището и беше около Рим. Така че може да е района на Рим. не вярвам да съм познала, но пък да раздвижим малко играта. И Римска митология не е 🙂 Нито пък на инките 🙂
AlexandraKo Публикувано: 6 юли, 2021 Публикувано: 6 юли, 2021 Да не ти се припка, до някое тракийско светилище в Странджа?Че ги има разни:) Рододендрон е Странджанската зеленика. 2
master_of_germs Публикувано: 6 юли, 2021 Публикувано: 6 юли, 2021 преди 7 минути , AlexandraKo каза: Да не ти се припка, до някое тракийско светилище в Странджа?Че ги има разни:) Рододендрон е Странджанската зеленика. Странджанската зеленика е Понтийски рододендрон. Името му идва от понтийските планини в Мала Азия, които отделят Анадолското плато от черноморския бряг... Но рододендроните са много видове... Пътува ми се, обаче не в Мала Азия (бях скоро там), а баш в Азия. 🙂
crazyhorse Публикувано: 6 юли, 2021 Публикувано: 6 юли, 2021 Малайзия? Върти ми се, че "Тигърът на Седемте морета" се подвизаваше там... 2
Роми Публикувано: 6 юли, 2021 Публикувано: 6 юли, 2021 преди 2 часа, master_of_germs каза: Странджанската зеленика е Понтийски рододендрон. Името му идва от понтийските планини в Мала Азия, които отделят Анадолското плато от черноморския бряг... Но рододендроните са много видове... Пътува ми се, обаче не в Мала Азия (бях скоро там), а баш в Азия. 🙂 Явно си се замислил за Непал. Щом се споменава националното цвете и Азия... А и ти обичаш планините. а Хималаите дори за мен са красиви... 2 1
master_of_germs Публикувано: 6 юли, 2021 Публикувано: 6 юли, 2021 преди 8 минути , crazyhorse каза: Малайзия? Върти ми се, че "Тигърът на Седемте морета" се подвизаваше там... Бил съм в Малайзия. Бих се върнал, само за да изкача Кинабалу. Мястото, на което ми се ходи в настоящата загадка, обаче, е по-високо 🙂
master_of_germs Публикувано: 6 юли, 2021 Публикувано: 6 юли, 2021 преди 13 минути , Роми каза: Явно си се замислил за Непал. Щом се споменава националното цвете и Азия... А и ти обичаш планините. а хХималаите дори за мен са красиви... Е, ти нямаше нужда от предния жокер. В Непал е. В Хималаите. Къде по-точно? От много години си бях заплюл ходене в Непал за великден 2021 г. Заради удобното сливане на празници, но така се стекоха нещата, че вместо това скитахме в Мала Азия. Началните ми жокери бяха насочени към два обекта в един район. Които са: Първият и Съвършеният 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега