Otnesen Публикувано: 20 февруари, 2025 Публикувано: 20 февруари, 2025 Преди 1 час, Lycia каза: Здравейте! Предстои ни малко приключение за 6 дена разпределени 2 нощи и 1 ден в Бари заради вечерния полет, с който кацаме, 2 дена в Лече и 2 в Матера и пак Бари половин ден. Едното ни дете е с увреждания и не искахме да се юркаме да обикаляме нон стоп, съобразяваме всичко с него. Та, закупих билети за влаковете онлайн. Да ги принтирам, нали? Да направя и по един скрийншот? Или от телефона директно ще ги проверят? Билетите за Лече на Trenitalia имат бутон Check in, но доколкото прочетох автоматично се чекират, няма нужда да правя каквото и да е, качваме си се на влака? Другите за Матера имат ли нужда от валидиране на апарат? Автоматично се чекират билетите. Не е нужно да се разпечатват и се проверяват директно от телефона. Аз винаги правя по един скриншот на кода и го пращам на някой друг от пътуващите с мен за всеки случай. 1
Lycia Публикувано: 6 март, 2025 Публикувано: 6 март, 2025 Здравейте отново! Къде в Матера и в Бари можем да си оставим багажа за по няколко часа?
Otnesen Публикувано: 6 март, 2025 Публикувано: 6 март, 2025 Преди 1 час, Lycia каза: Здравейте отново! Къде в Матера и в Бари можем да си оставим багажа за по няколко часа? Бари - 3
aleksandrina Публикувано: 7 март, 2025 Публикувано: 7 март, 2025 В Бари е на супер лесно място- както е показал @Otnesen на картата. Малка клетка събира 3-4 раници за ръчен багаж. Всъщност има такива тест клетки, за да прецените. Не съм правила предварително запазване- на място. Сайта. Ако минете заявените часове, просто се доплаща. Има червен бутон за бърза връзка с оператор при проблем. За Матера- вижте тук. 3
clevermary Публикувано: 8 март, 2025 Публикувано: 8 март, 2025 На 6.03.2025 г. в 19:17, Otnesen каза: Бари - На 7.03.2025 г. в 9:14, aleksandrina каза: В Бари е на супер лесно място- както е показал @Otnesen на картата. Малка клетка събира 3-4 раници за ръчен багаж. Всъщност има такива тест клетки, за да прецените. Не съм правила предварително запазване- на място. Сайта. Ако минете заявените часове, просто се доплаща. Има червен бутон за бърза връзка с оператор при проблем. За Матера- вижте тук. И ние оставихме раници при един чичка на улицата, беше 4 евро, даде ни и телефона си, ако бил излязъл да пие кафе да му звъннем. Ама говори само италиански. Е, беше леко притеснително, но нямаше проблем. На гарата е по - скъпо. 3
Lycia Публикувано: 10 март, 2025 Публикувано: 10 март, 2025 На 8.03.2025 г. в 11:47, clevermary каза: И ние оставихме раници при един чичка на улицата, беше 4 евро, даде ни и телефона си, ако бил излязъл да пие кафе да му звъннем. Ама говори само италиански. Е, беше леко притеснително, но нямаше проблем. На гарата е по - скъпо. Благодаря на всички за информацията! Оставихме в по горе дадената локация в стандарт кутия куфар и 3 раници за 5 часа и струваше 10€ и малко. 👌 3
Otnesen Публикувано: 10 март, 2025 Публикувано: 10 март, 2025 На 8.03.2025 г. в 11:47, clevermary каза: И ние оставихме раници при един чичка на улицата, беше 4 евро, даде ни и телефона си, ако бил излязъл да пие кафе да му звъннем. Ама говори само италиански. Е, беше леко притеснително, но нямаше проблем. На гарата е по - скъпо. По тая логика съвсем без пари можеше да ги оставите на шоколадовите господа в градинката пред гарата да ги пазят.....пак щеше да е притеснително,но поне щяхте да прескочите комуникацията на италиански. 1 3
clevermary Публикувано: 19 март, 2025 Публикувано: 19 март, 2025 На 10.03.2025 г. в 15:57, Otnesen каза: По тая логика съвсем без пари можеше да ги оставите на шоколадовите господа в градинката пред гарата да ги пазят.....пак щеше да е притеснително,но поне щяхте да прескочите комуникацията на италиански. Хаха, не съм се изразила правилно. На улицата имах предвид магазин на улицата вдясно от гарата. 1
nazional Публикувано: 4 май, 2025 Публикувано: 4 май, 2025 Привет и от мен. Дойде време да сефтосаме и ние Бари и района. Ще сме базирани в Бари по време на дългия уикенд около 24 май и се интересувам от по-спокоен вариант за транспорт и разглеждане на Алберобело (може да се комбинира и с Матера)? Виждам опции за автобус и влак, но не знам дали уикенда няма да е някаква серизона гъчканица. Склонен съм да видя и някакви частни турове ако не е твърде скъпо.
Otnesen Публикувано: 4 май, 2025 Публикувано: 4 май, 2025 преди 1 час, nazional каза: Привет и от мен. Дойде време да сефтосаме и ние Бари и района. Ще сме базирани в Бари по време на дългия уикенд около 24 май и се интересувам от по-спокоен вариант за транспорт и разглеждане на Алберобело (може да се комбинира и с Матера)? Виждам опции за автобус и влак, но не знам дали уикенда няма да е някаква серизона гъчканица. Склонен съм да видя и някакви частни турове ако не е твърде скъпо. Сефтосай и всички предни страници и ще получиш информация ,относно това какво те интересува - писано е много. 1
Oshko Публикувано: 5 май, 2025 Публикувано: 5 май, 2025 преди 17 часа, nazional каза: Привет и от мен. Дойде време да сефтосаме и ние Бари и района. Ще сме базирани в Бари по време на дългия уикенд около 24 май и се интересувам от по-спокоен вариант за транспорт и разглеждане на Алберобело (може да се комбинира и с Матера)? Виждам опции за автобус и влак, но не знам дали уикенда няма да е някаква серизона гъчканица. Склонен съм да видя и някакви частни турове ако не е твърде скъпо. И ние ще ходим, за мен опцията е рент а кар, иначе трудно и дълго ми се видя с транспорта.
aleksandrina Публикувано: 16 май, 2025 Публикувано: 16 май, 2025 Важна информация за тези, които ще ходят в Матера и после Бари- гарата е в ремонт. Точно на улицата над нея са автобусите до Алтамура- от там влак до Бари. Цената си е 6€- просто влак няма. 🙂 Билети се купуват от самата сграда- има стрелки, които водят до гишето и автоматите. И от Бари е така- влак до Алтамура, после автобус. 3
marycap Публикувано: 16 май, 2025 Публикувано: 16 май, 2025 преди 8 минути , aleksandrina каза: Важна информация за тези, които ще ходят в Матера и после Бари- гарата е в ремонт. Точно на улицата над нея са автобусите до Алтамура- от там влак до Бари. Цената си е 6€- просто влак няма. 🙂 Билети се купуват от самата сграда- има стрелки, които водят до гишето и автоматите. И от Бари е така- влак до Алтамура, после автобус. Да, чак до 10-ти септември. Аз взех билети от сайта в двете посоки. Там има и подробности за промените- https://ferrovieappulolucane.it/ 1
aleksandrina Публикувано: 16 май, 2025 Публикувано: 16 май, 2025 На 4.05.2025 г. в 18:00, nazional каза: Привет и от мен. Дойде време да сефтосаме и ние Бари и района. Ще сме базирани в Бари по време на дългия уикенд около 24 май и се интересувам от по-спокоен вариант за транспорт и разглеждане на Алберобело (може да се комбинира и с Матера)? Виждам опции за автобус и влак, но не знам дали уикенда няма да е някаква серизона гъчканица. Склонен съм да видя и някакви частни турове ако не е твърде скъпо. Гъчканица е и през седмицата. Пълно е с туристи, групите са възрастни и ученици. И са много. Особено в Алберобело е много задушевно. 😉 2 пълни дни ли сте? или 3? Да ти споделя нашата комбинация.
Gogo784 Публикувано: 17 май, 2025 Публикувано: 17 май, 2025 Здравейте, някой знае ли дали има автобус от летището на Бари до Алберобело? Благодаря предварително на отзовалите се!
aleksandrina Публикувано: 17 май, 2025 Публикувано: 17 май, 2025 преди 16 минути , Gogo784 каза: Здравейте, някой знае ли дали има автобус от летището на Бари до Алберобело? Благодаря предварително на отзовалите се! До Матера и Бари има. Ням директен до Алберобело. 1
Anna Kalinovska Публикувано: 17 май, 2025 Публикувано: 17 май, 2025 На 13.10.2024 г. в 13:39, nasich каза: Здравейте всички /отново/! Предстои ми пътуване през ноември /в началото/ до Матера за 2 дни. Имам 1-2 въпроса и ще се радвам отново някой да помогне. Понеже трябва рано да се освободи хотела ,а полета е вечерен мисля да отида до Алтамура. 1.Гарата близо ли е до самият град или трябва транспорт? Става въпрос за Алтамура! 2.Има ли какво да се види там за 3-4 часа? 3. Нямаше ли някакъв аутлет в Бари малко преди летището като се пътува с автобус 16? Благодаря Ви предварително! Завчера се върнах от Бари, при втори опит да си хвана самолета.. Централната част може да се обходи и за два часа. Гарата е в центъра. Автобус 16 стига от ЦГ до летището за около 45 минути. За аутлета не знам, но явно може да се слезе от буса и после продължи в посоката. 1
Gogo784 Публикувано: 17 май, 2025 Публикувано: 17 май, 2025 преди 7 часа, aleksandrina каза: До Матера и Бари има. Ням директен до Алберобело. Благодаря
clevermary Публикувано: 20 май, 2025 Публикувано: 20 май, 2025 Има автобус от Бари до Алберобело и Локоротондо. 2
Viktoria Valcheva Публикувано: 6 август, 2025 Публикувано: 6 август, 2025 Здравейте, пътешественици! През септември ми предстои първото ми пътуване в тази част на Италия и бих била благодарна на вашата помощ, за да си избистря плана. Пристигам в Бари на 10.09. и летя обратно на 15.09., т.е. имам 4 пълни дни, като през целия престой ще спя в Бари и ще се придвижвам с обществен транспорт. Градовете, които бих искала да посетя са Ви до болка познати, но за мен са вълуваща новост, а не съм сигурна как точно да ги подредя оптимално – Матера, Алберобело, Монополи, Полиняно а Маре, Мартина Франка, Локоротондо, Остуни и евентуално Лече. *Ясно ми е, че за Матера трябва да си отделя един пълен ден, но пък нещо не се ориентирам как да се придвижа до там след 10.09. Видях, че дотогва има промяна в разписанието, а след това? *В един ден да комбинирам Монополи и Полиняно а Маре *Един ден за Алберобело и Мартина Франка, и евенуално Локоротондо *Още един ден за Остуни и Лече Дали тези комбинации са логични и изпълними? Не ми се ще да препускам, а да се разходя спокойно, да хапна, да разгледам. Бих могла да оставя 1-2 градчета за следващ път. Предварително благодаря на отзовалите се! 🙂
jorocontrola Публикувано: 6 август, 2025 Публикувано: 6 август, 2025 преди 53 минути , Viktoria Valcheva каза: *В един ден да комбинирам Монополи и Полиняно а Маре *Един ден за Алберобело и Мартина Франка, и евенуално Локоротондо *Още един ден за Остуни и Лече 1 - идеално е, ще имате предостатъчно време 2 - пак е ОК 3 - тук реално е по-напрегнато, хем са големите градове, хем са най-далечните. Влакът само до Лече е час и половина. Отделно в Остуни гарата е на майната си. Помислете евентуално за една нощувка някъде в двата града, за да се спести малко време и да имате вечерта. Самото Бари за мен е от най-неинтересните места в района и 3-4ч му стигат. Остуни беше приятната изненада особено вечер 😉 1
Адриан ХН Публикувано: 6 август, 2025 Публикувано: 6 август, 2025 До Матера се стига, по мои спомени, най-лесно и евтино с влак. Хваща се от една по-малка сграда, намираща с вляво от Централната жп гара в Бари и по едни ескалатори се изкачва на перона на втория етаж. Влаковете до Матера са на някаква друга компания. Тук специфичното е, че влака се сменя на Алтамура. Полиняно а маре и Монополи са на една жп линия. Ходи се с Трен Италия. Просто си избирате кой град първо да посетите. За един ден Алберобело, Мартина Франка и Локоротондо ми се струва много препускане. Остуни и Лече е ОК. Все пак не забравяйте, че в Бари също има какво да се разгледа. Аз останах очарован от този град. 2
Viktoria Valcheva Публикувано: 6 август, 2025 Публикувано: 6 август, 2025 Благодаря за отговорите! До Матера и аз знам, че се пътува с влак и евентуално прекачване, но тук цитирания сайт на превозвача https://ferrovieappulolucane.it/ сигнализира, че има ремонт и промяна в разписанието до 10.09., а след това не ми излизат опции нито с влак, нито с автобус по това направление. Може би ще оставя Локортондо и Лече за друго посещение, за да се насладя на обиколката. Така в единия ден ще остане само Алберобело и Мартина Франка, а за другия Остуни. За Бари съм си оставила половинките на дните на пристигане и заминаване, смятам че ще е достатъчно.
aleksandrina Публикувано: 6 август, 2025 Публикувано: 6 август, 2025 Гарата в Матера е в ремонт до някой септември. Сега не мога да намеря инфо до коя дата беше точно. В тази връзка влакът е заменен с автобус, който тръгва и спира пред Централна гара Бари и точно над Централна гара Матера. Пак има смяна в Алтамура. 6€ е билета. Иначе има директне автобус от летището, но при ранен полет (кацане в 6:00 в Бари), ще трябва да се изчака на летището, защото 1-я автобус за Матера е в 9:00. Багажът може да се остави в локъри точно под гарата в Матера (има- няма 50 м). 1
sun4e Публикувано: 6 август, 2025 Публикувано: 6 август, 2025 Здравейте! Изчетох темата, тъй като планираме семейно пътуване с 3 годишно дете през септември в района на Бари, но ще помоля за малко помощ. Идеята е да се настаним в Полиняно а маре за 6 нощувки или да разделим нощувките между Полияно и някое друго леснодостъпно градче. Няма да препускаме заради детето, но искаме да отидем единия ден на зоосафарито до Фазано. Можем ли да наемем кола за един ден от Полияно? Разгледах всички срещнати фирми, но все ми дава, че колите се взимат от летището. Има ли някакъв вариант от града да я вземем и върнем? Друга разходка, която планираме е до Алберобело - само автобус ли е опция? Има ли възможност за влак? Не намирам май такъв вариант. Някъде прочетох, че при покупка на билети за влак на Трениталия той важи 4 часа от часа за който е взет. Вярно ли е? Благодаря предварително!
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега