Популярно мнение christuff Публикувано: 20 юни, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 20 юни, 2021 Лима 57 1 13 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 20 юни, 2021 Сподели Публикувано: 20 юни, 2021 преди 11 минути , christuff каза: Лима Какво е положението с влизане в страната? А имаш ли идея за други страни от Южна Америка? 2 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 20 юни, 2021 Автор Сподели Публикувано: 20 юни, 2021 преди 8 минути , Цвете каза: Какво е положението с влизане в страната? А имаш ли идея за други страни от Южна Америка? Ами до тук нямаше никакви проблеми, ако си подготвиш всичко предварително, че ние минахме през Италия и после транзит през Холандия. Стигнахме без никакви проблеми(като изключим 6 часово закъснение на Уиз за Италия) и се надявам, че ще успеем и да се приберем спокойно. 🙂 Няма много туристи от това, което видяхме досега и дано и на по-интересните места да е така спокойно. Неприятно е, че трябва да сме с маски и на открито. Други държави в района не съм гледал. Интересът ни беше само за Перу. 10 2 Връзка към коментар
Популярно мнение christuff Публикувано: 23 юни, 2021 Автор Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 юни, 2021 Опита да видим това ни спаси от земетресението в Лима вчера. Разминахме се с 12 часа🙂 70 1 14 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 23 юни, 2021 Сподели Публикувано: 23 юни, 2021 преди 14 минути , christuff каза: Опита да видим това ни спаси от земетресението в Лима вчера. Разминахме се с 12 часа🙂 Кое е това място? Ние сме го пропуснали. 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 23 юни, 2021 Сподели Публикувано: 23 юни, 2021 Преди 1 час, Цвете каза: Кое е това място? Ние сме го пропуснали. Трябва да е Turquoise Waters of Millpu. Малко е в страни от популярните туристически маршрути и затова го пропускаме, особено като сме без кола под наем, за разлика от @christuff . Ама аз какво се обаждам да го улеснявам. Я той да си разказва. Не стига че вижда такива красоти ... --- Приятно изкарване на теб и съпругата ти, @christuff. 10 Връзка към коментар
Популярно мнение christuff Публикувано: 23 юни, 2021 Автор Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 юни, 2021 преди 9 часа, ven62 каза: Трябва да е Turquoise Waters of Millpu. Малко е в страни от популярните туристически маршрути и затова го пропускаме, особено като сме без кола под наем, за разлика от @christuff . Ама аз какво се обаждам да го улеснявам. Я той да си разказва. Не стига че вижда такива красоти ... --- Приятно изкарване на теб и съпругата ти, @christuff. Благодаря, за пожеланието и изчерпателния отговор от мое име. Улесни ме, че тук интернета е шантав. 🙂 Само да допълня, че и с кола под наем си е трудно за достигане, но си струваше усилията. Прилагам и малко снимки, които правихме по пътя и бяха допълнителен бонус. 66 1 7 Връзка към коментар
Популярно мнение christuff Публикувано: 25 юни, 2021 Автор Популярно мнение Сподели Публикувано: 25 юни, 2021 Cusco 74 3 7 1 Връзка към коментар
Популярно мнение christuff Публикувано: 26 юни, 2021 Автор Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 юни, 2021 Ето малко и от разходката ни вчера. Снимките включват - Salinares de Maras, Moray, Morada De Los Dioses, Sacred valley, Ollanta Tambo. 71 2 3 Връзка към коментар
Популярно мнение christuff Публикувано: 27 юни, 2021 Автор Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 юни, 2021 69 2 21 Връзка към коментар
Популярно мнение christuff Публикувано: 28 юни, 2021 Автор Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 юни, 2021 Днес успяхме да посетим и двете места с цветни планини в Перу - по-познатата Vinicunka(Rainbow mountain) и Palccoyo. Мисля че малко хора са го правили в един ден. По пътя към тях пък бяхме наградени допълнително с шеметни пейзажи. Последните две снимки са селфита от едно и също място, но завъртян в две противоположни посоки. 67 4 34 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 юни, 2021 Сподели Публикувано: 28 юни, 2021 преди 2 часа, christuff каза: Днес успяхме да посетим и двете места с цветни планини в Перу - по-познатата Vinicunka(Rainbow mountain) и Palccoyo. Мисля че малко хора са го правили в един ден. По пътя към тях пък бяхме наградени допълнително с шеметни пейзажи. Последните две снимки са селфита от едно и също място, но завъртян в две противоположни посоки. Прекрасни снимки! 6 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 28 юни, 2021 Сподели Публикувано: 28 юни, 2021 преди 5 часа, christuff каза: Днес успяхме да посетим и двете места с цветни планини в Перу - по-познатата Vinicunka(Rainbow mountain) и Palccoyo. Мисля че малко хора са го правили в един ден. По пътя към тях пък бяхме наградени допълнително с шеметни пейзажи. Последните две снимки са селфита от едно и също място, но завъртян в две противоположни посоки. Браво на вас. Не виждам "моята" баба на Palccoyo. Дано не и се е случило нещо. И Vinicunka си я бива. Не случайно е първата и по-известната (все още). Хайде напред ... и лек път. Казват, че пътя между Куско и Пуно бил много красив... Аз го проспах... 3 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 28 юни, 2021 Сподели Публикувано: 28 юни, 2021 преди 9 часа, christuff каза: Днес успяхме да посетим и двете места с цветни планини в Перу - по-познатата Vinicunka(Rainbow mountain) и Palccoyo. Мисля че малко хора са го правили в един ден. По пътя към тях пък бяхме наградени допълнително с шеметни пейзажи. Последните две снимки са селфита от едно и също място, но завъртян в две противоположни посоки. От сега искам да те помоля като се прибереш да напишеш за това пътуване, моля. До сега май никой не го е правил с кола под наем. Аз си мислех, че цялата ареа се казва Виникунка, поне така ни казаха, ама явно сме се изгубили в превода. Сега вече знам, че сме били в Palccoyo. Пускат ли свободно да се влиза? 2018г. беше доста затворено за туристи и си имахме придружаващ местен чичко, да не ни хрумне да правим бели.😀 29 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 29 юни, 2021 Автор Сподели Публикувано: 29 юни, 2021 преди 19 часа, ven62 каза: Браво на вас. Не виждам "моята" баба на Palccoyo. Дано не и се е случило нещо. И Vinicunka си я бива. Не случайно е първата и по-известната (все още). Хайде напред ... и лек път. Казват, че пътя между Куско и Пуно бил много красив... Аз го проспах... Ами не само между Куско и Пуно, но и всички останали пътища са невероятно красиви. За съжаление снимките не могат да пресъздадат реалното усещане. Откакто сме тук съм все със зяпнала уста. 🙂 Днес всъщност минахме през Пуно. Езерото каквото видяхме от него ми хареса, без онези острови, които много ме издразниха и няма да пускам снимки от тях. 🙂 9 1 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 29 юни, 2021 Автор Сподели Публикувано: 29 юни, 2021 преди 16 часа, Цвете каза: От сега искам да те помоля като се прибереш да напишеш за това пътуване, моля. До сега май никой не го е правил с кола под наем. Аз си мислех, че цялата ареа се казва Виникунка, поне така ни казаха, ама явно сме се изгубили в превода. Сега вече знам, че сме били в Palccoyo. Пускат ли свободно да се влиза? 2018г. беше доста затворено за туристи и си имахме придружаващ местен чичко, да не ни хрумне да правим бели.😀 Ами ще ми е трудно да намеря време да пиша подробно, но няма проблем да отговарям на въпроси. Ще нахвърлям някой неща все пак. Перу ни беше мечта. Искахме от доста време да дойдем, но досега не успявахме по различни причини. Много са пръснати местата, които ни представляваха интерес и макар пътуването с обществен транспорт да си има някой предимства тук, аз лично не можех да си го представя и не е моят начин на пътуване. Освен това, за да стигаме до точките на интерес, трябваше да се включваме в турове, а ние никак не обичаме да се съобразяваме с други туристи. На подобни дестинации, където природата е хубава, обичаме да спираме на крайпътна места, които ни харесат, докато това в тур или с обществен транспорт е трудно. Трябваше да избираме да се откажем или да вземем кола под наем. Няма кой знае колко информация за това в нета и повечето е стресираща. Все пак авантюристичиният ни дух надделя и ето ни тук. В градовете, особено големите е натоварено и много не спазват правилата и предимствата. За шофьори без опит не препоръчвам. За страхливи, също. За останалите, мисля че не е проблем с повишено внимание. Ние минахме от по-големите през Лима, Аякучо, Абанкай, Куско, Пуно, Жулиака(това не съм сигурен дали така се произнася, но ще прикача няколко снимки правени в движение, за цвят тук) и нямахме проблеми, но трябва да си приготвите речника с псувните. Друго важно е, че на навигациите, никак, ама никак не трябва да се вярва. Докато се усетим се вкарахме в приключения. За някой от интересните места е добре да се вземе кола с висока проходимост. Ние не го знаехме обаче и си наехме седан. Това за малко да ни коства посещението на Palccoyo вчера, че един по-сериозен баир едва го преборихме. Извинявам се, ако е написано разхвърляно, но вече съм много изморен и докато пиша, заспивам. За въпроси съм насреща. 44 2 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 юни, 2021 Сподели Публикувано: 29 юни, 2021 преди 1 минута , christuff каза: Ами ще ми е трудно да намеря време да пиша подробно, но няма проблем да отговарям на въпроси. Ще нахвърлям някой неща все пак. Перу ни беше мечта. Искахме от доста време да дойдем, но досега не успявахме по различни причини. Много са пръснати местата, които ни представляваха интерес и макар пътуването с обществен транспорт да си има някой предимства тук, аз лично не можех да си го представя и не е моят начин на пътуване. Освен това, за да стигаме до точките на интерес, трябваше да се включваме в турове, а ние никак не обичаме да се съобразяваме с други туристи. На подобни дестинации, където природата е хубава, обичаме да спираме на крайпътна места, които ни харесат, докато това в тур или с обществен транспорт е трудно. Трябваше да избираме да се откажем или да вземем кола под наем. Няма кой знае колко информация за това в нета и повечето е стресираща. Все пак авантюристичиният ни дух надделя и ето ни тук. В градовете, особено големите е натоварено и много не спазват правилата и предимствата. За шофьори без опит не препоръчвам. За страхливи, също. За останалите, мисля че не е проблем с повишено внимание. Ние минахме от по-големите през Лима, Аякучо, Абанкай, Куско, Пуно, Жулиака(това не съм сигурен дали така се произнася, но ще прикача няколко снимки правени в движение, за цвят тук) и нямахме проблеми, но трябва да си приготвите речника с псувните. Друго важно е, че на навигациите, никак, ама никак не трябва да се вярва. Докато се усетим се вкарахме в приключения. За някой от интересните места е добре да се вземе кола с висока проходимост. Ние не го знаехме обаче и си наехме седан. Това за малко да ни коства посещението на Palccoyo вчера, че един по-сериозен баир едва го преборихме. Извинявам се, ако е написано разхвърляно, но вече съм много изморен и докато пиша, заспивам. За въпроси съм насреща. Благодаря ти за прекрасните снимки, но и аз се присъединявам към @Цвете, да драснеш една темичка, като се върнеш и като имаш време. С организираните турове е едно, с кола - съвсем, съвсем друго. Според мен, пътешествието на годината, ще е вашето! А, забравих - завижд, завижд, завиииииииииижд! 13 1 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 29 юни, 2021 Сподели Публикувано: 29 юни, 2021 преди 4 часа, christuff каза: Езерото каквото видяхме от него ми хареса, без онези острови, които много ме издразниха и няма да пускам снимки от тях. 🙂 Би ли споделил защо те издразниха островите? 1 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 29 юни, 2021 Сподели Публикувано: 29 юни, 2021 преди 3 часа, christuff каза: Ами ще ми е трудно да намеря време да пиша подробно, но няма проблем да отговарям на въпроси. Ще нахвърлям някой неща все пак. Перу ни беше мечта. Искахме от доста време да дойдем, но досега не успявахме по различни причини. Много са пръснати местата, които ни представляваха интерес и макар пътуването с обществен транспорт да си има някой предимства тук, аз лично не можех да си го представя и не е моят начин на пътуване. Освен това, за да стигаме до точките на интерес, трябваше да се включваме в турове, а ние никак не обичаме да се съобразяваме с други туристи. На подобни дестинации, където природата е хубава, обичаме да спираме на крайпътна места, които ни харесат, докато това в тур или с обществен транспорт е трудно. Трябваше да избираме да се откажем или да вземем кола под наем. Няма кой знае колко информация за това в нета и повечето е стресираща. Все пак авантюристичиният ни дух надделя и ето ни тук. В градовете, особено големите е натоварено и много не спазват правилата и предимствата. За шофьори без опит не препоръчвам. За страхливи, също. За останалите, мисля че не е проблем с повишено внимание. Ние минахме от по-големите през Лима, Аякучо, Абанкай, Куско, Пуно, Жулиака(това не съм сигурен дали така се произнася, но ще прикача няколко снимки правени в движение, за цвят тук) и нямахме проблеми, но трябва да си приготвите речника с псувните. Друго важно е, че на навигациите, никак, ама никак не трябва да се вярва. Докато се усетим се вкарахме в приключения. За някой от интересните места е добре да се вземе кола с висока проходимост. Ние не го знаехме обаче и си наехме седан. Това за малко да ни коства посещението на Palccoyo вчера, че един по-сериозен баир едва го преборихме. Извинявам се, ако е написано разхвърляно, но вече съм много изморен и докато пиша, заспивам. За въпроси съм насреща. Аз също си представям моето пътуване в Перу с кола под наем. Вие за цялото пътуване ли взехте една кола или смесено. Може ли да нахвърляш целия маршрут с колата. За моя план единствено не ми се връзва отсечката Куско - Лима, което ще е накрая, и е само за да върнем колата от където е взета. Благодаря. 4 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 29 юни, 2021 Сподели Публикувано: 29 юни, 2021 преди 4 часа, christuff каза: .. В градовете, особено големите е натоварено и много не спазват правилата и предимствата. За шофьори без опит не препоръчвам. За страхливи, също. За останалите, мисля че не е проблем с повишено внимание. Ние минахме от по-големите през Лима, Аякучо, Абанкай, Куско, Пуно, Жулиака(това не съм сигурен дали така се произнася, но ще прикача няколко снимки правени в движение, за цвят тук) и нямахме проблеми, но трябва да си приготвите речника с псувните. Друго важно е, че на навигациите, никак, ама никак не трябва да се вярва. Докато се усетим се вкарахме в приключения. За някой от интересните места е добре да се вземе кола с висока проходимост. Ние не го знаехме обаче и си наехме седан. Това за малко да ни коства посещението на Palccoyo вчера, че един по-сериозен баир едва го преборихме. Извинявам се, ако е написано разхвърляно, но вече съм много изморен и докато пиша, заспивам. За въпроси съм насреща. Нали си имам топла връзка с Перу. Та от нея знам, че с кола в миналото изобщо не е било безопасно. - Има места т.е. имало е места в Лима, а и другаде, където някой чужденец току изчезне. Слуховете говорят, че поне органите му продължавали да живеят. - Имало, а и май още има региони, в които комунисти/анархисти на практика не са контролирани и там изобщо не е ясно какво може да се случи - изчезва ти колата, багажа, парите, иска се откуп и пр. На последните избори за президент (преди няколко седмици) двама са били основните кандидати. Единия - комунист, който по провинцията си правил пропагандата, като твърдял, че празните къщи на по-заможните хора всъщност са предназначени за безимотните. Другият пък бил дъщерята на предишен супер корумпиран президент, който в момента бил в затвора или умрял в затвора - нещо такова беше. Изобщо, хвани единия - удари другия. Та в Перу все пак - с повишено внимание. Възможно е и моята агентка, по-скоро родителите й да са леко понаплашени. 8 1 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 29 юни, 2021 Сподели Публикувано: 29 юни, 2021 преди 29 минути , ven62 каза: Та в Перу все пак - с повишено внимание. Като гледам там няма друго освен природни забележителности за посещаване,освен Мачу Пикчу и други стари неща от инките.И планините им с тези голи баири не ме кефят.Има и джунгла ,но там пък се крият разни наркопроизводители. 4 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 29 юни, 2021 Сподели Публикувано: 29 юни, 2021 преди 46 минути , dimitrov6 каза: Като гледам там няма друго освен природни забележителности за посещаване,освен Мачу Пикчу и други стари неща от инките.И планините им с тези голи баири не ме кефят.Има и джунгла ,но там пък се крият разни наркопроизводители. Не съм съгласен, ама никак. Но ако се впусна в обяснения и аргументи съвсем офтопик ще се получи. Перу е прекрасна страна за туристи и съжалявам, ако предишното ми мнение е внушавало нещо друго. 5 2 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 29 юни, 2021 Автор Сподели Публикувано: 29 юни, 2021 преди 4 часа, slujitel каза: Би ли споделил защо те издразниха островите? Ами аз по принцип бях скептичен. Там очакванията ми се оправдаха. Основно ми създадоха усещане, че съм касичка, която искат да изцедят. Ясно е, че за тях е важно, но не ми хареса начина, по който го правеха. 7 1 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 29 юни, 2021 Автор Сподели Публикувано: 29 юни, 2021 преди 7 часа, AlexandraKo каза: Благодаря ти за прекрасните снимки, но и аз се присъединявам към @Цвете, да драснеш една темичка, като се върнеш и като имаш време. С организираните турове е едно, с кола - съвсем, съвсем друго. Според мен, пътешествието на годината, ще е вашето! А, забравих - завижд, завижд, завиииииииииижд! Благодаря и аз за прекрасната оценка, особено като е от такъв виден магеланец. 🙂 Ще пробвам да опиша, но не е ли по-добре да се отдели в нова тема. Виждам, че има интерес и въпроси, а тук като коментираме май изместваме фокуса. 5 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 29 юни, 2021 Сподели Публикувано: 29 юни, 2021 Преди 1 час, christuff каза: Ще пробвам да опиша, но не е ли по-добре да се отдели в нова тема. Виждам, че има интерес и въпроси, а тук като коментираме май изместваме фокуса. Айде готово, можеш да ползваш тази 3 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега