Прескочи до съдържание

Календар на magelanci.com за 2022: Правила, участие, срокове и коментари

Препоръчани мнения

Аз пък мисля, че трябва да ме почерпите за това, че ви измолих фламинго в златисти води 😇

Като цяло е хубаво да се стараем повече в ухажването на любителите на фотографията, защото аз сама не се сещам да досаждам достатъчно на всички.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Анкетата за гласуване вече не е активна.

Утре сутринта ще сортирам резултатите и ще покажа избраните снимки(дано няма нужда от дузпи). 

• Харесвам 3
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

Въздържах се да пиша преди края на анкетата, за да не повлия я на играта, но вторият етап е напълно излишен. На една страна е бъга, който затваря анкетата за гласуване, на втора, че първият етап е много ясен , но най-вече безмисленото и неудобно синхронизиране на снимки, за които така или иначе вече си гласувал. 

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Ето и снимките, които ще украсяват календара ни за 2022г.

Изброени са според получените гласове и по една снимка от автор:

1.

Грузия, Ушгули  с автор @tany

2022.jpg

2.

Португалия, Бенажил Кейв с автор @Боян Димитров

2.jpg

3.

България, Бургас, Атанасовско езеро с автор @Stanislav Dimitrov

08.25-15_030943~2-1.jpg

4.

Доломити, Италия с автор @П.Кръстев

Webp.net-resizeimage.jpg

5.

Водопад Skógafoss, Исландия с автор @chandni

IMG_7102.jpg

6.

Алпи, Франция с автор @Gentleman Basta

_8200606-3.jpg

7.

Швейцария, езерото Oeschinen с автор @Яничка

Swiss.jpg

8.

България, някъде между Айтос и Карнобат с автор @Lirea

DJI_0971.jpg

9.

Национален парк Vatnajökull, Южна Исландия с автор @DenitsaS

breidamerkurjokull.jpg

10.

Румъния - езерото Балеа с автор @wiliko

Balea Lake-Romania.jpg

11.

St. Pierre Island, Seychelles с автор @Красимира

IMG_5844_5x3.jpg

12.

Peru, Rainbow Mountain с автор @christuff

Rainbow mountain.jpg

13.

Швейцария, Долината Заас с автор @Lindt

_8272404_last.jpg

14.

Босна и Херцеговина-Благай с автор @krasen_denev

DSC_0220.jpg

15.

Португалия, Азорски острови с автор @vlady

1626165320645.jpg

16.

Намибия, Сосусвлей с автор @Mary

1-DSC01060.JPG

17.

Малдиви с автор @saved_

Webp.net-resizeimage(1).jpg

18.

Албания, езеро Бовила с автор @master_of_germs

resizeimage bovilla1.jpg

19.

България, Смолян с автор @zvezda9001

Есен смолян.jpg

20.

Румъния,Хунедоара с автор @Dian

IMG_E1656_edited.jpg

21.

Саас-Грунд, Швейцария с автор @Фил

DSC07983-4-5_V2.jpg

22.

САЩ, Щат Ню Йорк, Щатски парк Лечуорт, Горен водопад с автор @MayaS

Letchworth.jpg

23.

Сейшели - Ла Диг с автор @ivailo_radev

sey (1 of 1)-4.jpg

24.

България, Рила с автор @Eva eva

DSC_0983-2-2.jpg

• Харесвам 17
  • Благодаря 7
  • Браво 11
Връзка към коментар

Олелеле, на мен всичките ми харесват. 😍 Ако не ме бърка паметта съм гласувал за всичките освен една (реално май просто я виждам за първи път, нямам спомен 😄 ). Чудесни календари ще са. 🥰

П.с. Забравих да изкажа и аз своите благодарности на @Mary за организацията!

Редактирано от Граф Вронски
  • Харесвам 10
Връзка към коментар

На @ivailo_radev каква добра работа му свърши тоя ром!

Отново да благодаря на @Mary, защото без нея просто нямаше да имаме календари тази година!

• Харесвам 12
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Прекрасни са снимките. И тези, който не влязоха в календара също. Доволна съм, че двете ми любими снимки влизат в календара - тази с разстроения мармот, на който са му откраднали шоколада и другия, който го успокоява, както и тази със съзерцателно настроената коза. 🙂

Допълнителен бонус за мен беше, че разбрах от къде е снимката на @домосед😉, с точност до остров😃

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Благодарности за @Mary за целия труд и време, които отделя, за да можем отново да имаме календари 🙂

Искам да помоля, също така, да бъдем коректни и да спазваме молбата й, описанията към снимките да бъдат на български език, както и представените места и държави. 

А и някои от имената, дори и на български, бяха объркани, докато тя не ги поправи "на полувремето".

Разнообразието от дестинации в календара очаквано пострада, но беше логично при по-малкия брой кандидатстващи снимки. Ако не се лъжа, само от 26 държави снимки имаше във втори кръг. Щеше да е трудно да влязат от 24 различни страни и по старите правила, но със сигурност щяха да са повече от настоящите 15. Няма да въздигам пак полемика, кое е по-правилно. Аз поне се старая да гласувам доколкото мога, за разнообразие от дестинации.

Иначе снимките са прекрасни. И ако не съм гласувал за част от избраните, то е именно защото са ми изболи очите с описанията си. Вярвам, че това ще бъде коригирано в крайната версия на календара 🙂

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Голямо благодаря на хората, които стоят зад календара не само тази година, но и всяка друга до сега. @Mary, @chandni и другите, които пропускам - благодарение на вас имаме чудесен календар от спомени 🙂

@master_of_germs, като качвах снимки, много внимателно прочетох правилата от администратора. Острата ти критика би била на място, ако е нещо, видно за всички лесно, а не само за тези, докоснали се до процеса по създаването на календара. 

Благодаря за неуморнеия труд на администраторите. Знам колко усилия остават скрити и невидими за съжаление.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Авторите на всички снимки, участвали във втория етап на гласуването са отбелязани.

Ще отбележа и авторите на всички участвали снимки за календарите, но ми трябва малко повече време.

Относно имената - всички автори, които са ги написали с оригиналните названия на обектите, ще трябва да ги трансформират на български - това ще го напишем и когато поискаме zip формат на снимките, достигнали до календара.

Разнообразието от дестинации - щеше да е трудно тази година, предвид по-малкото участници. Още измежду първите 10 в класирането, щяха да отпаднат двама.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Снимките са много добри, но честно казано за мен правилото за разнообразни дестинации е важно. Поне да са по 1 снимка в календар от държава. Досега винаги е имало поне една снимка от страна, в която не съм била, и си я поставях за цел за посещение. Сега няма... само снимката от Азорските острови...

Специални благодарности към Мари, защото без нея нямаше да имаме изобщо календар!

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Разнообразието на дестинации определено е важно, до сега не съм се замислял толкова (май), ама като гледам - на пръв поглед 4 от България, 2 от Сейшелите, 2 от Швейцария, 2 от Исландия, нещата вървят към тематичен календар 😄 
Всички класирани снимки са страхотни, и ще поръчам по няколко календара и от двата формата, но наистина "магеланското" изчезва, като държавите се повтарят. 

Благодарности за организацията, напомнянето, подканянето и за всичкия реален труд, покрай календарите 

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Благодаря на @Mary и @chandni за перфектната организация.

С 2-3 изключения всички снимки са идеални за календарите. 

Жалко, че няма да има 3-4 календара, а не само 2, за да попадне и поне една моя снимка. :wink:

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@stormbringer нека не се вайкаме толкова. Сигурно има някаква причина да няма като цяло голямо разнообразие в дестинациите?

Аз лично предпочитам красиви снимки от повтарящи се държави пред грозни снимки от повече държави.

• Харесвам 14
Връзка към коментар
преди 5 минути , Gentleman Basta каза:

@stormbringer нека не се вайкаме толкова. Сигурно има някаква причина да няма като цяло голямо разнообразие в дестинациите?

Аз лично предпочитам красиви снимки от повтарящи се държави пред грозни снимки от повече държави.

О, не се вайкам, снимките са страхотни, а и основните причини са ясни - по-малко участници, по-малко снимки, по-малко посетени страни, като на всички е ясно защо е така.
Но наистина при 4 снимки от България (всички ми се искаше да влязат, между другото) май за напред може да се мисли за такъв със снимки само от страната. Знам, че има радетели за тази идея, аз лично до този момент не бях привърженик, обаче вече ... 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 4 минути , stormbringer каза:

О, не се вайкам, снимките са страхотни, а и основните причини са ясни - по-малко участници, по-малко снимки, по-малко посетени страни, като на всички е ясно защо е така.
Но наистина при 4 снимки от България (всички ми се искаше да влязат, между другото) май за напред може да се мисли за такъв със снимки само от страната. Знам, че има радетели за тази идея, аз лично до този момент не бях привърженик, обаче вече ... 

И аз си помислих за календар със снимки от България. Много са хубави тези снимки, но просто отнемат звученето на магелански календар. Разбирам участието на хора, по-малко пътували тази година, но пък заснемането на снимки от близки места е по- лесно. Там може да си повтаряш опита всяка седмица...   А иначе явно, че са били по- малко участниците и дестинациите. Аз вече писах, че ми се щеше да има Узбекистан и други средно източни държави, но като няма участващи - това е...

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 5 минути , Роми каза:

Аз вече писах, че ми се щеше да има Узбекистан

И на мен ми се искаше да има Узбекистан, но или ходилите там не са направили хубави снимки(което не ми се вярва), или не искат да участват в календарите, или предпочетоха други дестинации - двама от участващите тази година предпочетоха снимки от Сейшелите пред такива от Узбекистан. 

Отделен календар със снимки от България е трудно да имаме поне на този етап.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Аз да ви кажа - и на мен ми се искаше от Узбекистан, ама пусто все с хора 😀 . Това на шега - аз имам хубави снимки от там (нищо, че са с жена ми), обаче са всичките вертикални почти. Не знам защо така се е получило там. Иначе исках да кача, ама нямаше подходяща. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 6 часа, Gentleman Basta каза:

На @ivailo_radev каква добра работа му свърши тоя ром!

Отново да благодаря на @Mary, защото без нея просто нямаше да имаме календари тази година!

А как да видя Фил дали е гласувал за тази снимка, че може и без ром да мина? 😄

• Шок 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.