Прескочи до съдържание

eSIM пакети и планове или как да имаме интернет навсякъде по света.

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 13 минути , Gisp каза:

За някой това може да е оферта, ама 50Е за трансфер, който струва 12Е, за да имам есим е малко прекалено. 

Ако ти не ползваш има хора, които ползват частни трасфери могат да предпочетат тази фирма, защото често дава по-добри цени от местните превозвачи заради отстъпки.  Няма лошо да има информация, че може да се вземе карта ако някой реши да ги ползва. Още нещо - офертата върви с отстъпка от 5 %, 

Инфото не е насочено към теб и няма причина да се чувстваш длъжен да отговаряш, още по-малко - да спамиш.  В този ход на мисли - отдели време да публикуваш нещо полезно, защото мненията ти са далеч от тази категория.

• Харесвам 1
Публикувано:
22 minutes ago, Doctor Who said:

Ако ти не ползваш има хора, които ползват частни трасфери могат да предпочетат тази фирма, защото често дава по-добри цени от местните превозвачи заради отстъпки.  Няма лошо да има информация, че може да се вземе карта ако някой реши да ги ползва. Още нещо - офертата върви с отстъпка от 5 %, 

Инфото не е насочено към теб и няма причина да се чувстваш длъжен да отговаряш, още по-малко - да спамиш.  В този ход на мисли - отдели време да публикуваш нещо полезно, защото мненията ти са далеч от тази категория.

Не мисля, че спамя. Ти също не спамиш, ама си 100% офтопик с 2те си мнения. Нищо лично. 

По темата, взех някакви driffle.com 1 гб за 7 дни за $3. Само за Мароко.

Ще пиша дали е сработило. 

Публикувано:
4 hours ago, stormbringer said:

през януари @Георги Матеев ми препоръчна Breeze Esim, нямам никакви оплаквания, екстра бяха като цена и като сигнал, но трябва да кажа, че сме били само в Маракеш и Есауира. Не мога да кажа, как ще в пустинята 

И аз съм много доволен от Breeze.Ползваг го в Бразилия и Аржентина.Без забележки.

Публикувано:

Не мога да открия Breeze еsim  за Iphone  в Apple store, намирам breeze за 1000 дpуги неща, но не и за esim. Как точно се казва приложението? 

Публикувано:
преди 36 минути , Ивайла каза:

Не мога да открия Breeze еsim  за Iphone  в Apple store, намирам breeze за 1000 дpуги неща, но не и за esim. Как точно се казва приложението? 

Не съм виждал приложение, само сайт

Оттам може да се купи 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
On 7/18/2025 at 2:45 PM, Gisp said:

Не мисля, че спамя. Ти също не спамиш, ама си 100% офтопик с 2те си мнения. Нищо лично. 

По темата, взех някакви driffle.com 1 гб за 7 дни за $3. Само за Мароко.

Ще пиша дали е сработило. 

Да доложа. Есим-а на driffle.com работи. Става и за хот спот от айфона. Скоростта не съм я мерил. Не е уау, но за чат и такси става. Само с orange работи, макар, че пишат 3 оператора. От време на време малко оклюмва, но после пак върви. Абе 7 дни, 1гб за $3 е перфе.

Публикувано:
На 6.07.2025 г. в 21:09, Blago каза:

Март месец за Бали взех от Trip.com 10GB 5G за 15 дни. Цената беше 5.5€ и покритието беше перфектно през цялото време.

А имаше ли ограничения за Андроид?

Публикувано:
26 minutes ago, bonboneva said:

А имаше ли ограничения за Андроид?

Не сме ползвали Андроид, таке че не мога да кажа. Нямам спомен да са били описани някакви ограничения в условията.

• Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:

Да си кажа пак за САЩ. Миналата година от едно, тази година от друго приложение купих ваучери за е-сим. В повечето време нетът го нямаше, В Манхатън няма, в Бруклин има. Появява се и изчезва кога както си реши. А в UK , например,си върви супер със същата карта. Тази

Screenshot_20250725-170704.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Да си кажа пак за САЩ. Миналата година от едно, тази година от друго приложение купих ваучери за е-сим. В повечето време нетът го нямаше, В Манхатън няма, в Бруклин има. Появява се и изчезва кога както си реши. А в UK , например,си върви супер със същата карта. Тази

САЩ са доста зле от към мобилни комуникации. Изпитано из доста райони. Не е до Airalo, a до техните мобилни оператори дето все им се губи покритието.

Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, MayaS каза:

САЩ са доста зле от към мобилни комуникации. Изпитано из доста райони. Не е до Airalo, a до техните мобилни оператори дето все им се губи покритието.

Така е. Не го вярват, но са доста зад Европа.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 7.07.2025 г. в 15:28, Patrick K каза:

Не видях такива ограничения. 

https://linkesim.com/countries/asia/?finalvrble=forfaits-multidestinations#643#asia

ytFhw56.png

Докладвам за Бали. Взех това предложение на Linkesim. Днес ни е последен ден като за 18 дни сме използвали около 7 GB, предимно за таксита, навигация и социални мрежи. В хотелите имахме WiFi. Е-SIMa се инсталира лесно на айфон, нямаше проблеми с хотспот. Навсякъде имахме покритие, оператора е TSEL. Препоръчвам и благодаря на @Patrick K!

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

Преди няколко месеца имах пакет airalo за цяла Европа и обхвата в Швейцария беше много зле една чертичка след това купих локален но трябваше да се свързвам ръчно с мрежа …

в момента ако си с активиран пак за цяла Европа трябва ли ръчно да се настройват мрежите ? 

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 22 минути , Иван Попов каза:

За Русия - Airalo добър вариант ли е за интернет?

https://mobimatter.com/esim-russia или от тук да си избера нещо и дали ще трябва VPN за там? Благодаря! 

GoMoWorld ползвах аз. Най-добра цена имаха.  VPN не ми е трябвал с е-сим картата. 

Аирало изобщо не предлагат/ха Русия, когато на мен ми трябваше. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 минути , Mary каза:

GoMoWorld ползвах аз. Най-добра цена имаха.  VPN не ми е трябвал с е-сим картата. 

Аирало изобщо не предлагат/ха Русия, когато на мен ми трябваше. 

Благодаря ти, Мари! Сега ще видя и пакетите на тях за Русия.

Става въпрос за нашите, те вече са с визи и на 01 септември тръгват през Истанбул за Москва.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 25 минути , Иван Попов каза:

Благодаря ти, Мари! Сега ще видя и пакетите на тях за Русия.

Става въпрос за нашите, те вече са с визи и на 01 септември тръгват през Истанбул за Москва.

В такъв случай можеш да погледнеш и Мобиматер - тяхната е комбинирана карта и включва както Русия, така и Турция, че и България даже. Ще им я настроиш още от тук и ще си сигурен, че ще имат нет. Тяхна карта ползвах в Становете - работеше без проблем, както и в Турция. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, Mary каза:

В такъв случай можеш да погледнеш и Мобиматер - тяхната е комбинирана карта и включва както Русия, така и Турция, че и България даже. Ще им я настроиш още от тук и ще си сигурен, че ще имат нет. Тяхна карта ползвах в Становете - работеше без проблем, както и в Турция. 

Освен този пакет да им взема. Има Б-я, Турция и Русия.

https://mobimatter.com/travel-esim/sparks-europe-asia-and-usa-20-gb-esim?destination=RU

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , Иван Попов каза:

Освен този пакет да им взема. Има Б-я, Турция и Русия.

https://mobimatter.com/travel-esim/sparks-europe-asia-and-usa-20-gb-esim?destination=RU

20ГБ са много според мен, но ти по-добре знаеш колко ще изразходват. На мен ми стигнаха 5ГБ за цялото пътуване. 

• Благодаря 1
Публикувано:
На 16.08.2025 г. в 22:40, Mary каза:

20ГБ са много според мен, но ти по-добре знаеш колко ще изразходват. На мен ми стигнаха 5ГБ за цялото пътуване. 

Те искат за Турция и за Русия. 

Ще им взема за всеки случай 10 ГБ, по-добре да им остане интернет. 

Благодаря ти, Мари! :smile:

• Харесвам 1
Публикувано:

Ето нещо интересно.

Купих физически СИМ който емулира ЕСИМ. Неизвестна за мен марка.

https://www.estk.me/product/estkme-readyp/

Този СИМ-ЕСИМ адаптер е 130 ХК$. Аз купих един за 80ХК$. Има 50ХК$ доставка.

По-евтиния адаптер има лимит от 3 ЕСИМ профила. Обаче, можеш да триеш профили и да слагаш нови. 

По-скъпия няма лимит, пълниш докато напълниш СИМ картата (около 450кб памет). По-скъпия го дават, че работи и с Iphone, но не мога да потвърдя.

Сваляш техните апп-ове, само за андроид.

https://www.estk.me/downloads/

След това се добавям ЕСИМ профили. Става лесно и работи. Пробвах с roamless безплатния, дава кредит 1.25$ = на 500 МБ в ЕС/ОК.

За разлика  от доста по-скъпите есим.ме с многото ограничения за брой ЕСИМ профили, това си е оферта.

• Харесвам 2
Публикувано:

Горещо препоръчвам да разцъкате апп-а Global Yo.

В esimdb.com ще намерите код, който при регистрация в Global Yo дава на всеки нов клиент Yo валута на стойност $4.50. Самият апп дава допълнително още $2.50 и така директно започвате с подарък $7. Всички есим карти може да се плащат изцяло с тази виртуална валута и да излизат на практика безплатно.

Отделно от това Yo валута се генерира сравнително лесно и с известно усилие може въобще да спрете да давате реални пари за есим.

Ползвам ги отскоро и интернетът работи безотказно навсякъде.

@boogy83 досега взех 8 различни есим карти, даже в момента съм онлайн от едната. Всичко платено с виртуални пари, кеш - нула. Може да е временна промоция, нямам идея, но сега работи. Регистрирах няколко акаунта, разбира се.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 11 минути , Георги Матеев каза:

Горещо препоръчвам да разцъкате апп-а Global Yo.

В esimdb.com ще намерите код, който при регистрация в Global Yo дава на всеки нов клиент Yo валута на стойност $4.50. Самият апп дава допълнително още $2.50 и така директно започвате с подарък $7. Всички есим карти може да се плащат изцяло с тази виртуална валута и да излизат на практика безплатно.

Отделно от това Yo валута се генерира доста лесно и с известно усилие може да спрете въобще да давате реални пари за есим.

Това пробва ли го реално, защото доколкото си спомням, от тези генерираните пари може да плащаш сано някакъв малък процент от сим картата, което като сметнеш пак не е по-изгодно в дадени случаи. 

Аз преди година ги ползвах за Сърбия,  но после за никъде другаде не ми излезна изгодно.

Сега си взех глобална карта на MobiMatter, че там най-изгодно ми излезе. 13ГБ за 39$. Flexiroam много вдигнаха цените и нямат като преди по 70% намаление. Там най-евтината глобална за една година ми я даваше 100+ $

П.п.: Ок това с многото акаунти не се бях сетил миналата година да го правя 😀 Но си спомням че с един акаунт само имаше пречки за тия бонуси.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• crazyhorse
    • Вероника
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.