Прескочи до съдържание

eSIM пакети и планове или как да имаме интернет навсякъде по света.

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, за първи път ще бъда в Сърбия и се чудя как да ползвам интернет там. С IPhone 7 съм и четох, че не поддържа е-сим. Какви други опции има освен роуминг? Нужен ми е за 1-2 дни.

Публикувано:
преди 21 минути , Hristo2201 каза:

Здравейте, за първи път ще бъда в Сърбия и се чудя как да ползвам интернет там. С IPhone 7 съм и четох, че не поддържа е-сим. Какви други опции има освен роуминг? Нужен ми е за 1-2 дни.

Провери си какво ти предлага мобилният оператор. Имат дневни пакети на приемливи цени. Аз съм на някакъв неограничен план от Виваком и се оказа, че имам МБ и за Сърбия...

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой използвал ли е на arialo локалната е сим германската ? 

Тръгвали автоматично безпроблемно след влизане в Германия ?

Публикувано:
1 hour ago, Valentin Takev said:

В Германия не можеш ли да си ползваш данните от плана както в БГ?

Освен ако нямаш БГ план.

Публикувано:
преди 15 часа, Gisp каза:

В Германия не можеш ли да си ползваш данните от плана както в БГ?

Освен ако нямаш БГ план.

Щом питам конкретно ..

Публикувано:
преди 18 часа, Valentin Takev каза:

Продават се и физически eSIM за телефоните, които нямат eSIM.

Публикувано:
На 28.08.2025 г. в 18:44, Patrick K каза:

Продават се и физически eSIM за телефоните, които нямат eSIM.

Това е ясно но airalo го ползвам за да имам интернет директно предварително активиран 

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Внимавайте ако взимате планове от Airalo сега.

В момента има разлика какви планове виждате през телефона и през PC. През компютър показва само някакви по-скъпи планове, през апп-а се виждат планово се по-малко дата и съответно цена.

Писъх на съпорта, казаха, че уж имало нова версия на апп-а и затова показвало различни опции. Казах им, че няма логика през сайта да ми показва доста по-скъпи опции, а да не виждам и по-евтините.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой да иска esim от Global Yo.

Имам натрупани около 11 USD, които в следващите 2-3 месеци няма да ми трябват.

Който първи ми пише на лични, каква точно карта иска (до 11 USD) ще му я купя и изпратя QR кода за да си я инсталира.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, ven62 каза:

Забравих да уточня.

В замяна единственото, което може да направи е да почерпи @Георги Матеев.

Той е причината да открия YO, а имам и малък дълг към него.:wink:

Това е схема от висш калибър. 😋

• Смея се 5
Публикувано:
преди 1 час, ven62 каза:

преди 16 минути , iMari каза:

Това е схема от висш калибър. 😋

Понеже нали съм си дърт - преди доста години (направо десетилетия :biggrin:) имаше един готин (и доста популярен в оная суша) сериал - "Градът на капитала" - там един от основните герои - Макс Любин - беше основинят спец в суаповите сделки.  :grin:

844x1200.jpg

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 2 часа, ven62 каза:

Забравих да уточня.

Дългът май не е много малък!😉

• Смея се 3
Публикувано:
преди 2 часа, ven62 каза:

Някой да иска esim от Global Yo.

Имам натрупани около 11 USD, които в следващите 2-3 месеци няма да ми трябват.

Който първи ми пише на лични, каква точно карта иска (до 11 USD) ще му я купя и изпратя QR кода за да си я инсталира.

eSIM-a изпратен.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Не е някаква новост, но все пак да споделя, че бяхме 2 седмици на Бали и си взехме през trip.com есим с жената. Тя си взе за 3,20 евро (или 3,40) 10 гб за 15 дни. Аз си взех за 5 евро комбинирана за Малайзия, Индонезия и Сингапур, че имахме доста часове в Куала Лумпур и исках да имам за Uber. Пак 10 бг за 30 дни обаче.

• Харесвам 4
Публикувано:

какъв esim бихте препоръчали за Турция? нямам никакъв опит с esim, защото чак от тази година съм с телефон, който го поддържа, а цените на А1 за бизнес-клиенти за Турция са станали скандални, та ще трябва да се науча и на това, но бегло ми се върти, че не всеки доставчик е еднакво полезен за съответните държави, така че нещо изпробвано евентуално да ми препоръчате, мерси :smile:

Публикувано:
преди 22 минути , antea каза:

какъв esim бихте препоръчали за Турция? :smile:

MicroEsim ми свършиха идеална работа за Турция преди. За оферти виж тоя линк. Примерно 5 Gb за 7 дни е €3.

• Харесвам 3
  • Благодаря 2
Публикувано:

Виж Global IO.

В крайна сметка eSIM-овете излизат без пари.

Точно в Турция с жена ми сме много доволни. И двамата ползвахме. Никакви проблеми.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 23.08.2025 г. в 22:19, Георги Матеев каза:

Горещо препоръчвам да разцъкате апп-а Global Yo.

В esimdb.com ще намерите код, който при регистрация в Global Yo дава на всеки нов клиент Yo валута на стойност $4.50. Самият апп дава допълнително още $2.50 и така директно започвате с подарък $7. Всички есим карти може да се плащат изцяло с тази виртуална валута и да излизат на практика безплатно.

Отделно от това Yo валута се генерира сравнително лесно и с известно усилие може въобще да спрете да давате реални пари за есим.

Хвърляйте око на Global Yo аппа, тези дни има големи намаления, стигащи (в комбинация с пусканите през ден кодове) до -50%. Регистрирайте си и телефона - само чрез sms пращат линк с най-големите дискаунти. Не спамят.

Вчера си "купих" за 6398 yoyo$ ($64) едногодишна 50 гигабайтова есимка, важаща за 147 държави и включваща също $6 кредит за телефонни разговори в целия свят. Много добра оферта.

Между другото откакто съм писал първото си мнение в края на август вече съм събрал по 8000 yoyo$ в 5 акаунта. Тези $400 ще ми стигнат за безплатен интернет в следващите поне 2 години. Та определено има смисъл от малка занимавка с Global Yo.

• Харесвам 15
  • Браво 1
Публикувано:
преди 9 часа, Георги Матеев каза:

Хвърляйте око на Global Yo аппа, тези дни има големи намаления, стигащи (в комбинация с пусканите през ден кодове) до -50%. Регистрирайте си и телефона - само чрез sms пращат линк с най-големите дискаунти. Не спамят.

Вчера си "купих" за 6398 yoyo$ ($64) едногодишна 50 гигабайтова есимка, важаща за 147 държави и включваща също $6 кредит за телефонни разговори в целия свят. Много добра оферта.

Между другото откакто съм писал първото си мнение в края на август вече съм събрал по 8000 yoyo$ в 5 акаунта. Тези $400 ще ми стигнат за безплатен интернет в следващите поне 2 години. Та определено има смисъл от малка занимавка с Global Yo.

Това, твоето, е мнооо-го занимавка.

Малко занимавка е 10-15 USD (YOYO точки) на месец. И после се чудя какво да ги правя.:wink:

• Замислям се 1
Публикувано:

Открих нещо интересно през Експедия. Когато в tings to do въведеш Абу Даби при есим ти предлага Midle East and North Africa ( Kuwait, Saudi Arabia, Bahrain, Palestine, United Arab Emirates, Egypt, Iraq, Jordan, Sudan, Qatar, Morocco, Tunisia, Oman) регионален план през Airalo 1gb за7дни на цена 3.90$, 2gb за 14дни на цена 7.50$
Ако се взема регионален план Midle East and North Africa директно от Airalo опциите там са 1gb за 3 дни 7.50$ , 3gb за 7дни 14$ 

Разликата не е малка

Другото е , че в Експедия ако се търси есим примерно за Ирак, Судан, Йордания… не излизат, като опция, но съществуват в този регионален план , когато го вземаш с търсене Абу Даби
 Това което не трябва да се пропуска е да се букне с безплатните ваучери на експедия 😉

@Яничкабеше така добра да предостави един скоро изтичащ от 15$ за да направим тест скоро и да напиша резултата. Потвърждението пристига веднага и изпращат qr code на мейла 24ч преди датата.

• Харесвам 7
  • Браво 3
Публикувано:
На 7.11.2025 г. в 0:29, Branko каза:

Открих нещо интересно през Експедия. Когато в tings to do въведеш Абу Даби при есим ти предлага Midle East and North Africa ( Kuwait, Saudi Arabia, Bahrain, Palestine, United Arab Emirates, Egypt, Iraq, Jordan, Sudan, Qatar, Morocco, Tunisia, Oman) регионален план през Airalo 1gb за7дни на цена 3.90$, 2gb за 14дни на цена 7.50$
Ако се взема регионален план Midle East and North Africa директно от Airalo опциите там са 1gb за 3 дни 7.50$ , 3gb за 7дни 14$ 

Разликата не е малка

Другото е , че в Експедия ако се търси есим примерно за Ирак, Судан, Йордания… не излизат, като опция, но съществуват в този регионален план , когато го вземаш с търсене Абу Даби
 Това което не трябва да се пропуска е да се букне с безплатните ваучери на експедия 😉

@Яничкабеше така добра да предостави един скоро изтичащ от 15$ за да направим тест скоро и да напиша резултата. Потвърждението пристига веднага и изпращат qr code на мейла 24ч преди датата.

Тествано, работи

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• radi777
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.