Прескочи до съдържание

eSIM пакети и планове или как да имаме интернет навсякъде по света.

Препоръчани мнения

Мирослав Василев
Публикувано:

А колко време за активация има след покупка?

Възможно ли е да се купи и да се активира след месец например? Въпроса е да GlobalYo

• Замислям се 1
Публикувано:
3 hours ago, Георги Матеев said:

Горещо препоръчвам да разцъкате апп-а Global Yo.

В esimdb.com ще намерите код, който при регистрация в Global Yo дава на всеки нов клиент Yo валута на стойност $4.50. Самият апп дава допълнително още $2.50 и така директно започвате с подарък $7. Всички есим карти може да се плащат изцяло с тази виртуална валута и да излизат на практика безплатно.

Отделно от това Yo валута се генерира сравнително лесно и с известно усилие може въобще да спрете да давате реални пари за есим.

Ползвам ги отскоро и интернетът работи безотказно навсякъде.

@boogy83 досега взех 8 различни есим карти, даже в момента съм онлайн от едната. Всичко платено с виртуални пари, кеш - нула. Може да е временна промоция, нямам идея, но сега работи. Регистрирах няколко акаунта, разбира се.

Схемата за няколко акаунта, ако имате gmail.com e

ващият основен мейл е ime@gmail.com

всеки следващ мейл се пише така, с +

ime+sim1@gmail.com

ime+sim2@gmail.com

всички мейли идват на основния. При някои ЕСИМ това не работи, но 99% работи.

Мирослав Василев
Публикувано:
преди 7 часа, Мирослав Василев каза:

А колко време за активация има след покупка?

Възможно ли е да се купи и да се активира след месец например? Въпроса е да GlobalYo

Отговарям си на въпроса, валидни са за 1 година от покупката:

IMG_8871.jpeg.2c00a4f8105d2b02df30a2f2184fd53b.jpeg

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Мирослав Василев
Публикувано:
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

@Мирослав Василев ценно инфо. Подстрекаваш ни да "купим" повечко есимки ли

Хмм не си го чул от мен, че иначе ще имам проблем с Ninja Marya 😁😁

• Смея се 3
Публикувано:
На 23.08.2025 г. в 22:27, boogy83 каза:

Това пробва ли го реално, защото доколкото си спомням, от тези генерираните пари може да плащаш сано някакъв малък процент от сим картата, което като сметнеш пак не е по-изгодно в дадени случаи. 

Може да се плати и само с точките, макар в HELP да пише "up to 50%", но пък в сайта пише с eSIM  "up to 100%" и реално става. 

Не разбрах дали тези YOYO$ точки се нулират след време? Гледах, гледах и не открих информация. Докато разглеждах се появи един брояч, който увеличава тези точки, докато браузвате в сайта. Също така активирах без да искам(реших, че ще има още една стъпка) пакет Europe, валиден 14 дни, 3GB. Ако някой иска, да ми пише да му пратя QR кода да я ползва. 

Важи в тези държави:
Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Georgia, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Israel, Italy, Jersey, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Montenegro, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, Ukraine, United Kingdom

Ценообразуването е странно.

3GB - 14 дни - $3.49

5GB - 14 дни - $8.99

Излиза, че е по-евтино 2 x 3GB.

• Благодаря 1
Публикувано:

Накратко да обясня за генерирането на YoYo$ точки, когато ви свършат първоначалните $7 и ако не ви се занимава с регистрация на нови акаунти.

Веднъж дневно в rewards секцията може да играете 2 "лотарии", които носят точки.

Също така колкото по-дълго седите онлайн в апа, толкова повече точки получавате. На всеки 6 секунди взимате по 0.1 точка. 1 минута онлайн = 1 точка. 1 час = 60 точки ($0.60). За да върви брояча дисплеят на телефона трябва да е активен и апа да се показва на екрана (ако е в бекграунд не става). Затова преди да си легнете пускате филм от Movies секцията и като свърши сте изкарали около 1 долар. Ако станете до тоалетна - пускате още един филм. И след няколко дни имате достатъчно точки за безплатен есим.

Не е схемата на десетилетието, ама е донякъде забавно и не е като да се копае на нивата 🙂

• Харесвам 8
Публикувано:
2 hours ago, Георги Матеев said:

Ако станете до тоалетна - пускате още един филм. И след няколко дни имате достатъчно точки за безплатен есим.

И цялото това упражнение за една една есимка?И аз по някога се хващам,че губя ценно време за да спестя стотина евро от билети и хотели след като печеля много повече за това време.Според сина ми това е болестно състояние.

• Харесвам 3
Публикувано:

Идвам да докладвам, че допълнителните точки/пари може да се отчитат и в настолната версия в сайта на GlobalYo. Просто си отварям профила, тръгва броенето и аз после си отварям нов прозорец и си върша, каквото си искам, а то си отброява и трупа центове 🙂

• Харесвам 8
Публикувано:
20 minutes ago, swimmer said:

И цялото това упражнение за една една есимка?И аз по някога се хващам,че губя ценно време за да спестя стотина евро от билети и хотели след като печеля много повече за това време.Според сина ми това е болестно състояние.

Точно поради тая причина най-добрата ЕСИМ за данни е тази която покрива цял свят и няма срок на годност. Roamless имат такава - там според заредения кредит са и мегабайтите в различните държави. Кредита не изтича. Подарък 1.25$ са 500 мб в ЕС/ОК. И 200МБ в Колумбия, напр.

Истината е, че ЕСИМ е много важен при слизане от самолета за комуникация с хотели и/или юбер(друга) за пестене на пари от криви бакшиши. Офертите на летището за туристически СИМ-ове са дърво почти винаги. В Агадир заради ЕСИМ за 3$ спестих 35Е от таксита от/до летище.

Никой ЕСИМ не може да бие локална СИМ за данни, независимо, че ще загубите 20 мин да я вземете. Ако ви трябват много данни ЕСИМ не е оферта

Публикувано:
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Не е схемата на десетилетието, ама е донякъде забавно и не е като да се копае на нивата

Е, сигурно те копаят нещо през браузърите ни. 🙂

"If something is free, you're the product"

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, swimmer каза:

Във форума от години е издигнато в култ спестяването на всяка стотинка по всякакъв начин и затова всеки споделя каквото открие. Неведнъж от нещо дребно с всеобщи усилия накрая е излизало нещо голямо.

Също така не забравяй, че за теб може да е все тая, но за друг спестяването на 10-20-100 евро може да е от решаващо значение за пътуването му.

А за мен всяка една схема (и по-точно откриването й) си е чисто забавление и дъвка за мозъка, не виждам нищо болестно в това 🙂

@lyube и да копаят - живи здрави. Като спя и не си ползвам телефона е ок 😃

А най-добрият есим е този, който върши работа при кацане. Дали е с покритие за целия свят или за 1 държава, дали е $1 или $100 - все тая. Аз ползвам и двете. Винаги като основен купувам локален есим за конкретната държава, но имам и 1 годишен глобален за резерв.

• Харесвам 14
Публикувано:
1 hour ago, Георги Матеев said:

Винаги като основен купувам локален есим за конкретната държава, но имам и 1 годишен глобален за резерв.

За добро или лошо ние с нашите сметки и презастраховане сме едно изчезващо поколение.

• Замислям се 1
Публикувано:
3 hours ago, Gisp said:

Точно поради тая причина най-добрата ЕСИМ за данни е тази която покрива цял свят и няма срок на годност. Roamless имат такава - там според заредения кредит са и мегабайтите в различните държави. Кредита не изтича. Подарък 1.25$ са 500 мб в ЕС/ОК. И 200МБ в Колумбия, напр.

Истината е, че ЕСИМ е много важен при слизане от самолета за комуникация с хотели и/или юбер(друга) за пестене на пари от криви бакшиши. Офертите на летището за туристически СИМ-ове са дърво почти винаги. В Агадир заради ЕСИМ за 3$ спестих 35Е от таксита от/до летище.

Никой ЕСИМ не може да бие локална СИМ за данни, независимо, че ще загубите 20 мин да я вземете. Ако ви трябват много данни ЕСИМ не е оферта

Интересно, тези не ги бях чувал досега.

Понеже се оглеждам за есим догодина и разглеждам вариянти (holafly,nomad,breezsim, airalo). Сега прегледах и тези Roamless, но чесно казано ми се виждат скъпи.

Понеже мисля да посетя няколко държави и като гледам глобал сима на Airalo ми се струва най-оферта (става дума за централна америка).
Някой ако има други предложение, може да сподели. 

Публикувано:

За мен най-евтините, които съм откривал, са Trip.com. Търсиш в търсачката eSIM USA примерно и ти излизат различни варианти. В САЩ платих 12 евро с код за отстъпка за 5 GB дневно за 7 дни, сега гледам за Дубай пак е 16 евро за 4-5 дни с по 100 GB на ден. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Тази сутри открих, че доста добри YoYo$ точки могат да се трупат и ако гласуваш във Photo и Dance Battle-ите им:

Screenshot_20250826-104802.GlobalYO.jpg.bece6ffe7dfedf77daa123c889483a3e.jpgScreenshot_20250826-105811.GlobalYO.png.ed1335cbe1c0e49626b4a1cdb41de7db.png

Благодарности на @Георги Матеев за споделеното 💖

П.С. Май само танците дават точки, сега като се загледах по-внимателно, но пак е нещо.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 33 минути , venceremos каза:

Тази сутри открих, че доста добри YoYo$ точки могат да се трупат и ако гласуваш във Photo и Dance Battle-ите им:

Screenshot_20250826-104802.GlobalYO.jpg.bece6ffe7dfedf77daa123c889483a3e.jpgScreenshot_20250826-105811.GlobalYO.png.ed1335cbe1c0e49626b4a1cdb41de7db.png

П.С. Май само танците дават точки, сега като се загледах по-внимателно, но пак е нещо.

Чудесно откритие! Въобще не бях погледнал това и сега разцъках повече. Всеки вот във всяка категория дава по 10 YoYo, но изглежда има ограничение от 10 гласувания дневно, което пак си е $1 за няколко бързи клика. Утре още 10 гласа 🙂

В общи линии всеки нов акаунт с 2-3 дни "работа" може съвсем лесно да се докара до $15-20 наличност, което вече дава доста приличен избор от безплатни есим опции.

@Loverboy trip.com са супер наистина. За всеки взет през тях самолетен билет ми дават код за 99% намаление на 1-дневен глобален есим и го "купувам" срещу 1 трип точка. Отделно, ако стигнеш диамантен статус ти подаряват 5-дневен глобален есим.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 17 часа, Patrick K каза:

Не разбрах дали тези YOYO$ точки се нулират след време? Гледах, гледах и не открих информация.

Това?

image.png.d59c1f1741ff897f33bb1bd246135a1e.png

• Харесвам 1
Публикувано:
39 minutes ago, Георги Матеев said:

Чудесно откритие! Въобще не бях погледнал това и сега разцъках повече. Всеки вот във всяка категория дава по 10 YoYo, но изглежда има ограничение от 10 гласувания дневно, което пак си е $1 за няколко бързи клика. Утре още 10 гласа 🙂

В общи линии всеки нов акаунт с 2-3 дни "работа" може съвсем лесно да се докара до $15-20 наличност, което вече дава доста приличен избор от безплатни есим опции.

@Loverboy trip.com са супер наистина. За всеки взет през тях самолетен билет ми дават код за 99% намаление на 1-дневен глобален есим и го "купувам" срещу 1 трип точка. Отделно, ако стигнеш диамантен статус ти подаряват 5-дневен глобален есим.

Дали може да съм мега нахален и за няколко седмици да събера пари като за един глобал сим 😄 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, Loverboy каза:

За мен най-евтините, които съм откривал, са Trip.com. Търсиш в търсачката eSIM USA примерно и ти излизат различни варианти. В САЩ платих 12 евро с код за отстъпка за 5 GB дневно за 7 дни, сега гледам за Дубай пак е 16 евро за 4-5 дни с по 100 GB на ден. 

И тук ценообразуването е странно.

7 дни по 100GB/ден = $27.71 = $3.96/ден

10 дни по 100GB/ден =$19.79 = $1.98/ден

15 дни по 100GB/ден = $59.37 = $3.96/ден 

2 х 10 дни = 20 дни = $39.58 = $1.98/ден

И в двата случая излиза по-евтино пакет за 10 дни, отколкото единия или другия. Това е офертата https://www.trip.com/things-to-do/detail/46399234 Доста е невероятно да дават толкова много мегабайти на толкова ниска цена, но пък що да не.

Публикувано:
На 23.08.2025 г. в 22:19, Георги Матеев каза:

Горещо препоръчвам да разцъкате апп-а Global Yo.

В esimdb.com ще намерите код, който при регистрация в Global Yo дава на всеки нов клиент Yo валута на стойност $4.50. Самият апп дава допълнително още $2.50 и така директно започвате с подарък $7. Всички есим карти може да се плащат изцяло с тази виртуална валута и да излизат на практика безплатно.

Веднага ли дава кредитите? Регистрирах се с кода, ужким се apply-на, потвърдих си имейла, не си направих wallet, точките за момента са 0.

Идея къде сбърках?

• Замислям се 1
Публикувано:
2 hours ago, Patrick K said:

Доста е невероятно да дават толкова много мегабайти на толкова ниска цена, но пък що да не.

Главно защото е само маркетинг за балъци. Няма нормален човек, който да изхарчи 100ГБ/ден.

Отделно, дали няма 1ГБ на максимална скорост, 99ГБ на 512кб/с в дребния текст?! Edit. 100GB/d на макс. е. Остава горното само 🙂 

Публикувано:

Можеш да избираш между дневен лимит и или тотал за целия период. И хубавото е, че след изчерпване на дневния примерно в САЩ продължаваш да ползваш 1 Mbps до 00.00 ч., което е достатъчно за мапс и сайтове. Това не съм го виждал при други подобни еСИМ. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 20 часа, Oshko каза:

Веднага ли дава кредитите? Регистрирах се с кода, ужким се apply-на, потвърдих си имейла, не си направих wallet, точките за момента са 0.

Идея къде сбърках?

Веднага, но трябва да въведеш рефералния код в полето по време на регистрация.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.