Прескочи до съдържание

eSIM пакети и планове или как да имаме интернет навсякъде по света.

Препоръчани мнения

Публикувано:

На който не му се занимава с Global Yo може да се възползва от много приятно предстоящо намаление на Flexiroam с код GDP40. Флаш разпродажбата им е утре, 11 ноември, и ще продължи само 24 часа. Предполагам ще се движи по щатска часова зона.

Screenshot_20251110_094525_Chrome.jpg

• Харесвам 18
Публикувано:

с благодарности към @ven62, който ми подари esim карта от Global Yo, и като абсолютно начинаеща, имам някои неясноти, та ако може да ми помогнете - за андроид

сканирах qr кода на картата и тя се инсталира, но не разбирам налага ли се някаква допълнителна активация и откъде се прави? текущо трябва ли докато не съм в чужбина да я държа включена тази esim? също настройките така ли трябва да ми бъдат, когато пристигна в Турция, за да имам веднага мобилни данни?

viber_image_2025-11-14_12-59-38-176.jpg.2e7c2f4bcec32423fc2cedec84711e33.jpg

viber_image_2025-11-14_12-59-38-307.jpg.1af6d6e12215f5299f21b24fc092fb8d.jpg

Публикувано:

и май нещо много сериозно обърках, защото ми се инсталира/появи някакво STK Services, от което да избирам държава ръчно или автоматично, същевременно на основната ми нормална sim карта отгоре тече надпис, че е само за спешни повиквания, но в действителност си работи - мога да набирам или да ми звънят....

Публикувано:
Always stay online with an AEGEAN eSIM!

With the new AEGEAN eSIM service, you can travel with seamless internet access,
without worrying about roaming fees.

Choose the data plan that suits you and get 15% off!

Enjoy high quality internet in over 190 countries with flexible data plans, including unlimited. Thanks to AEGEAN eSIM, you can stay connected with internet access, calls
and messages through popular apps such as WhatsApp and FaceTime.

Purchase your AEGEAN eSIM now with 15% off, travel later and use it anytime
until May 2026. Enjoy the freedom to browse, chat and share without limits.

AEGEAN eSIM keeps you connected, wherever you are!

Ends on 24/11! Hurry!

• Харесвам 1
Публикувано:

От  Global Yo , си купих сим карта за Йордания - купих я само с точки /5 gb за 15 дни/

Много лесно се инсталира /с андроид съм/ и веднага се активира като кацнах в Аман. Доволна съм.

От промоциите им , които са почти всеки ден ,да не кажа всеки ден ,  си купих карта за Монголия /отново само с точки/ , и сега събирам за Китай.

Голяма зарибявка са.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Изглежда, че Global Yo слага някакъв дневен или друг лимит, за няколко часа примерно, за получаване на точки при обикновеното ползване на приложението - разбирай, апликацията да е стартирана и екранът да е активен (по препоръката на @Георги Матеев, на когото благодаря за споделеното!). В момента точките  при мен "циклят" между 3131 и 3132.9 и се връщат вече няколко пъти на 3131. Необичайното поведение е в акаунт, който днес за пръв път беше доста активен. Реших и аз да понатрупам точки от работата на програмата, но в същото време въртях рулетки, ползвах бонуси, купувах пакети с точки и пр. Може и това да е оказало влияние за "отклонението" на системата "от правия път". ;- ) Някой с подобни наблюдения? 

• Харесвам 3
Публикувано:

@rik4o дневният максимум за активност е 100 точки. Като ги направиш броячът почва да цикли на едно място.

На всеки 24 часа може да печелиш:

* по 100 точки макс от активност на екрана

* по 100 точки макс от гласуване за снимките / видеата (10 вота по 10 точки)

* по 25 точки макс от томболата

Точки се трупат сравнително бързо, а дискаунт кодове за -20% пускат през ден. Аз даже засега спрях да цъкам, че въпреки накупените доста есимове съм много далеч от похарчване на изкараните YoYo$.

@antea esim картата се активира автоматично веднага щом се свърже с мрежата, за която е валидна. Дръж включена опцията data roaming и като кацнеш в Турция веднага ще имаш интернет. Настройките ти изглеждат ОК. Като си в Бг изключвай есима за да не те обърква, а като си в чужбина изключвай физическия сим, че понякога стават скъпи грешки 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:

мерси за инструкциите, всичко мина ок - преди малко кацнахме от Истанбул, картата работеше безупречно, както и другите две (на rent'n'connect), които взех с бонусите от Expedia, едно такова ми е благо, че А1 се разминаха с едни минимум 50 лв краткосрочен роуминг

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 21 минути , antea каза:

мерси за инструкците, всичко мина ок - преди малко кацнахме от Истанбул, картата работеше безупречно, както и другите две (на rent'n'connect), които взех с бонусите от Expedia, едно такова ми е благо, че А1 се разминаха с едни минимум 50 лв краткосрочен роуминг

Ох, камък ми падна от сърцето.:biggrin:

• Смея се 1
Публикувано:

Ползвам surfroam за световна мрежа и gigsky за морска мрежа.Работят добре и eSima на surfroam e доста евтин...пример:

-97 цента за Гигабайт в СаЩ

и

-4.5 евро за Гигабайт в екзотична страна 

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

За UK нужно ли е да се взима еSIM или все още има ЕС роуминг там?  Миналата година имах цял ден в Лутън преди прекачване и помня, че имах проблеми с нета, или е супер бавен или просто няма нет. Сега ми престои пътуване до Ливърпул и не знам дали да купувам eSIM

Публикувано:
преди 1 минута , Hakkâri Spor каза:

За UK нужно ли е да се взима еSIM или все още има ЕС роуминг там?  Миналата година имах цял ден в Лутън преди прекачване и помня, че имах проблеми с нета, или е супер бавен или просто няма нет. Сега ми престои пътуване до Ливърпул и не знам дали да купувам eSIM

Няма ЕС роуминг, понеже телефона ми не поддържа есим, ползвам пакет на Виваком за Великобритания, изгоден е с 5ГБ. Мисля че и другите оператори имат.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , new one каза:

За Дубай какво ще препоръчате? Принципно съм на ментел и не ми се занимава с есим

есим от trip.com, но при наличие на голямо количество финикийски знаци принципно става и с роуминг от ментел 

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, EmoKrastev каза:

есим от trip.com, но при наличие на голямо количество финикийски знаци принципно става и с роуминг от ментел 

добре, може ли тъп въпрос - как става това с есим - с ифон 15 съм. В смисъл бачка ми и мрежата на ментел за звънене на стандартния ми номер, но само нета ми минава през есим ли? Или съм изцяло на есим и картата на ментел е изключена, т.е. няма как да ме намерят, ако се наложи, освен на вайбър? Някъде от настройките да задавам? Извинявам се за вероятно доста тъпия въпрос

Публикувано:

има си настройки за всеки от двата СИМа, които се поддържат от телефона

тоест можеш да кажеш точно как искаш. Ако  имаш роуминг, пускаш всичко през ментел и готово. Ако сложиш еСИМ, пускаш поне данните през него, а другото според зависи каква ти е тарифата - можеш направо да забраниш роуминга ако нямаш пакет. Но ако пуснеш данните през еСИМ, забраняваш роуминга за данни през другия чип.

най-общо, ако за нещо мтел ще те цакат много в роуминг, го забраняваш в настройките на физическия СИМ

• Харесвам 1
Публикувано:
55 minutes ago, Madonna said:

Каква еSIM е удачна за позлване в Мароко за около седмица?

Много се менят нещата: пусни едно търсене - има портали за есим търсене.

Иначе не очаквай добри оферти за Мароко - зависи колко ГБ искаш де. 🙂

Публикувано:
Преди 1 час, Madonna каза:

Каква еSIM е удачна за позлване в Мароко за около седмица?

След доста ровене и сравняване, за мен най-изгодния вариант се оказа този:

Като добавиш и някой промоционален код и се смъква до 8 евро, което си е супер 🙂 

• Харесвам 4
Публикувано:

Купих билети от omio за влак и ми подаряват 1 GB чрез esim от Kolet. Някой ползвал ли е до момента това приложение? Ще ми трябва интернет за Швейцария след няколко дни и мисля да се възползвам, но и аз за първи път ще го правя, та съм леко притеснена ще се справя ли. Доколкото видях инструкциите трябва да активирам esim от настройките на телефона си и като пристигна в Швейцария сама ще се активира, така ли е? И в този момент ли трябва да спра физическата сим карта?

Публикувано:
На 5.12.2025 г. в 21:40, Zdravko Nestorov каза:

След доста ровене и сравняване, за мен най-изгодния вариант се оказа този:

Като добавиш и някой промоционален код и се смъква до 8 евро, което си е супер 🙂 

Благодаря ти. Някой ми беше споменал, че ползва хенди еСим в Мароко. Вие кога тръгвате?

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 10 часа, Madonna каза:

Благодаря ти. Някой ми беше споменал, че ползва хенди еСим в Мароко. Вие кога тръгвате?

Здравей. Ние вече сме тук. Лично мое мнение е, че стига цената на esim да е добра, си заслужава. Напоследък купувам по-често от този сайт, защото Интернета в повечето случаи е LTE и съм много доволен. Осен това и цените, които намерих за различните пакети, са от най-добрите. Също така много ми харесва, че мога много лесно да си следя колко ГБ ми остават през техния widget. Дори и тук в Мароко, си имаме бърз Интернет и си свиркаме.

П.С. @Madlen Ivanova няма възможност за esim, затова си купи стандартна sim карта на място в Мароко и цената бих казал е сравнима. Същите парички, ама 10ГБ и безкрайни минути. Дори ако бяхме потърсили повече, можеше 5ГБ на половин цена, ама решихме, че тази е ок.

Така че стига да ви харесват цените на пакетите, смело в взимайте. Няма да сбъркате с повечето големи платформи за esim.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• Eva eva
    • Otnesen
    • new one
    • valpet
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.