Прескочи до съдържание

eSIM пакети и планове или как да имаме интернет навсякъде по света.

Препоръчани мнения

Публикувано:
On 3/4/2026 at 6:44 AM, Ou7law said:

За GlobalYo на някой налагало ли му се е да прави допълнителни настройки свързани с Access Point Names или автоматично си тръгва? 

Защото онзи ден в Турция не сработи, но може да е и от факта, че не е била валидна еСим картата, понеже взех няколко от един ip адрес.

По принцип не, но освен с globaldata/globaldata може да пробвате и с internet/internet за apn. И с двете трябва да работи. Може и да въртите между тях.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

През изминалата събота бях в Лондон и използвах eSIM, поръчан директно през приложението trip.com. За 24 часа / 2GB платих 0.75 US$, като единствено на стадиона на Арсенал нямах мрежа, предполагам заради огромното стълпотворение на хора. За сравнение в популярните сайтове Airalo и GlobalYo цените започваха от 3-4€, така че мятайте едно око и там за сравнение.

• Харесвам 9
Публикувано:

Потвърждавам за trip.com. Вчера се завърнарнахме от Япония, с прекачвания в Истанбул и Китай. Купувахме еднодневни, седмични, навсякъде тръгваха без проблем и навсякъде имаше покритие. Почти за без пари. Имах и от безплатните на GlobalYo, в Турция и Китай летище ги ползвах.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:

Извинявам се за глупавия въпрос, но за Исландия нужно ли е да си активирам еСИМ или там си важи роумингът за ЕС?  (Да не стане като в Андора, Швейцария, Лиxтенщайн, вече и UK....).

Искам и да проведа телефонни разговори към български стационарен номер от Исландия. 

Публикувано:

Сигурно ли е за Лихтенщайн ? Той е част от Европейското икономическо пространство заедно с Исландия и Норвегия. Безплатният роуминг би трябвало да важи и там.Да не би да нямат собствен телеком оператор ? Швейцария не е част от ЕИП.

Публикувано:

Аз бяx миналия март в Лиxтенщайн и нямаx нет. А бяx във Вадуц. Но имаx на следващия ден в Австрия и Германия, така че...  при моя опит, нямаше нет. 

А за Исландия какво казваш? Да рискувам ли, без еСИМ, разчитайки на ЕС роуминг? 

Публикувано:

Нищо няма да рискуваш.Там важи ЕС роуминга.Може да провериш и при твоя оператор , но ще е същото :

IMG_20260325_123532.png

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря 😉 Значи досега, по мой опит.. извън ЕС съм удрял на камък (без нет) в Андора, Швейцария, Лиxтенщайн, Великобритания. Балканските да не ги изреждам. Остава да видя как ще е в Сан Марино, Монако и Приднестровието в Молдова, тази година ще  ги посещавам.  

Публикувано:
Преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

Благодаря 😉 Значи досега, по мой опит.. извън ЕС съм удрял на камък (без нет) в Андора, Швейцария, Лиxтенщайн, Великобритания. Балканските да не ги изреждам. Остава да видя как ще е в Сан Марино, Монако и Приднестровието в Молдова, тази година ще  ги посещавам.  

В сан Марино има, за Монако също не помня да е имало проблем

• Харесвам 1
Публикувано:

Монако е с платен роуминг - минаваш на ръчно избиране на мрежа и търсиш френски оператор ! За Молдова и Украйна пише  , че от 01.01.2026 са към ЕС правилата за роуминг

Публикувано:

Да, но в темата за Молдова някой, който скоро ходи до Тирáсполь, писа, че няма роуминг като се мине границата с т.нар. ПМР. Както и да е.

Публикувано:

е, чак за непризнати държави надали ще важи ЕС роуминга ...

но там предполагам и еСИМ трябва да внимаваш какъв взимаш (примерно еСИМ за Молдова не бих предполагал, че ще работи)

Публикувано:

Да дам обратна връзка за eSim Global Yo Asia Explorer XL - работеше безотказно в Турция , Тайланд , Малайзия и Сингапур.

Имаше лек проблем със свързването в Малайзия , но от апът ми помогнаха  - трябваше да настроя APN с globaldata/globaldata. Това за андроид.

• Харесвам 6
Публикувано:

Ползвах Global yo и Airalo в Корея, Япония и Тайван.От airalo съм доволен от Global yo-не.Освен(на global yo )че трябваше да му сменям APN и пак не тръгна в Корея се оказа,че трябва всеки път ръчно да търся мрежа.Airalo си тръгна автоматично още с кацането в Сеул и никакви грижи в Япония и Тайван.Абе евтиното си е евтино.

• Харесвам 2
Публикувано:

Не знам дали е споменавано в темата, но притежателите на VISA карти издадени в страната, могат да спестяват по 15% при покупка на eSIM от Airalo. Кампанията е до 31.12.2026 г. Вчера купих карта и наистина след прилагане на кода цената е намалена с 15%. Ето и директен линк:

https://www.visabg.com/bg_bg/visa-offers-and-perks/airalo/165354

Някой запознат с eSIM, който освен данни включва разговори и съобщения? С малки затруднения инсталирах eSIM-ката. Тя се визуализира и със съответния местен телефонен номер, което по всяка вероятност означава, че когато вече съм на място в страната на пребиваване, ще мога да провеждам входящи/изходящи разговори през този номер. В същото време във FAQ на Airalo е посочено, че в настройките на телефона трябва да посоча картата като основна, както за данни, така и за разговори и съобщения. Проблемът е, че аз не желая да посочвам eSIM като основна за съобщения, защото по този начин няма да получавам входящи SMS-и от обслужващата банка. Поради тази причина мисля да оставя активна личната SIM като предпочитана за SMS. Целта ми е да получавам входящи SMS-и от българските банки, но не знам дали това ще проработи на практика. Някой запознат с проблема?

Публикувано:

В момента сме в Япония. По пътя купихме за Турция, Китай и Япония от trip.com. Абсолютно непобедими цени. Избирали сме за следващата държава от предната по признак ревюта и цена. За Турция и Китай бяха 24- часови от 1 ГБ на цени 0,17-0,44 цента. Вчера си купих за Япония същата за същата цена, днес я поднових на 2 ГБ на ден за 7 евро за 2 седмици. Навсякъде тръгват лесно /дори за Андроид с QR кода/. Единственото е да се обърне внимание дали включват и чат боговете, защото някои не. Членовете на семейството си купиха пак от trip по 100 ГБ на ден за 17 евро. Цените са изненадващо променени за мен рязко надолу. 

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Duke каза:

Проблемът е, че аз не желая да посочвам eSIM като основна за съобщения, защото по този начин няма да получавам входящи SMS-и от обслужващата банка. Поради тази причина мисля да оставя активна личната SIM като предпочитана за SMS.

Мисля, че за получаване ще работят и двете, има се предвид коя ползваш за изпращане.

Не съм съвсем сигурен, ама може да пробвам като се върнат децата да имам повече сим карти за си играя.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 17 минути , neuromancer каза:

Мисля, че за получаване ще работят и двете, има се предвид коя ползваш за изпращане.

Не съм съвсем сигурен, ама може да пробвам като се върнат децата да имам повече сим карти за си играя.

Звучи напълно логично да е точно така, но ще съм благодарен ако провериш дали на практика е така. Аз така или иначе SMS няма да изпращам през eSIM, сигурно и разговори няма да провеждам, но цената беше еднаква с пакет включващ само мобилни данни и прецених да взема този комбиниран...

Публикувано:
На 1.04.2026 г. в 9:13, Duke каза:

Звучи напълно логично да е точно така, но ще съм благодарен ако провериш дали на практика е така. Аз така или иначе SMS няма да изпращам през eSIM, сигурно и разговори няма да провеждам, но цената беше еднаква с пакет включващ само мобилни данни и прецених да взема този комбиниран...

И двата номера получават СМС (хардуерен СИМ и еСИМ).

Всъщност не съм с такъв еСИМ купен от Аирало, а еСИМ от местен оператор, но би трябвало да е същото.

То Андроида има три настройки за СМС - сим1, сим2 и да пита и се отнася точно за изпращането. Друго не видях да има.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, neuromancer каза:

То Андроида има три настройки за СМС - сим1, сим2 и да пита и се отнася точно за изпращането. Друго не видях да има.

Тоест, настройвам опцията еSIM като предпочитана за SMS и съм спокоен, че физическата SIM ще получава SMS-и от банката?

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Опа, извинявам се , горния въпрос съм го пропуснал. Да, така го направих, като и двата са активни, че може и да се деактивира май...

Аз да споделя едно наблюдение

Ползвах картата на Roamless с код LHR444 докато свършат парите, и поне при мен продължава да си работи, но на намалена скорост. Вече седмица, за ютуб не става, но за банкиране, навигация и всичко няма видим проблем, леко е бавно... Не знам така ли трябва да е по принцип или нещо съм извадил късмет.

Аз я активирах в Италия, минах през Испания и си в ползвам в Бразилия, защото така или иначе има валидност. Та валидността изтече,но картата си работи 

• Харесвам 2
Публикувано:

Дори гласова връзка с whatsapp върви, и Нетфликс на смотано качество:-). Мапс, банки, всичко нормално. Понеже е роуминг, мисли, че съм в Белгия и някои приложения не вървят, ама с VPN се оправя.

За питащите дали 10 GB стигат - това е 0 GB 😀

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.