Прескочи до съдържание

eSIM пакети и планове или как да имаме интернет навсякъде по света.

Препоръчани мнения

Публикувано:

Добър ден , някой скоро ползваш ли е някой пак на аирало за Швейцария ?

миналата година бях активирал директно за цяла Европа но нямаше никакъв обхват там една чертичка и никакъв интернет 

Знам че локален пак не е добра идея май не се свързва автоматично а ми трябва wi fi  и бърникане в настройките 

ако знаете друга по добра идея - споделите 

Благодаря 

Публикувано:

Декември месец ползвах е-сим от Коlеt, беше ми предоставен 1 GB безплатно от Omio. Интернетът беше отличен, даже за двата дни прекарани там ми стигна. Разбира се в хотела имаше wifi. 

Публикувано:
преди 12 часа, Dreamm каза:

Декември месец ползвах е-сим от Коlеt, беше ми предоставен 1 GB безплатно от Omio. Интернетът беше отличен, даже за двата дни прекарани там ми стигна. Разбира се в хотела имаше wifi. 

за Швейцария ли това?

прибципно активацията преди да влезнеш в страната ли в направи или 

при тези Kolet май някакъв тест трябва с приложението да се види дали телефона ти поддържа .. само модела май не е достатъчен ?!

Публикувано:
преди 16 часа, Valentin Takev каза:

миналата година бях активирал директно за цяла Европа но нямаше никакъв обхват там една чертичка и никакъв интернет 

И ние планираме да ползваме Airalo в Швейцария, но явно няма да ни се получи. 

Публикувано:
преди 4 часа, Valentin Takev каза:

за Швейцария ли това?

прибципно активацията преди да влезнеш в страната ли в направи или 

при тези Kolet май някакъв тест трябва с приложението да се види дали телефона ти поддържа .. само модела май не е достатъчен ?!

Да, за Швейцария. Активирах я преди да вляза в страната. Не съм правила тест на телефона си, даже не знам как 😀 Но останах супер доволна.

Публикувано:
преди 2 часа, chandni каза:

И ние планираме да ползваме Airalo в Швейцария, но явно няма да ни се получи. 

Аз ползвам годишна карта на Airalo, в Швейцария не съм имала проблем. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Mary каза:

Аз ползвам годишна карта на Airalo, в Швейцария не съм имала проблем. 

Какво ще рече годишна карта ?

глобален пакет или какво? 

Публикувано:
преди 2 часа, Dreamm каза:

Да, за Швейцария. Активирах я преди да вляза в страната. Не съм правила тест на телефона си, даже не знам как 😀 Но останах супер доволна.

ами в сайта е написано че трябва , някакъв тест не ставало само с модел на телефона да провериш дали ще работи..

това е гарантирано че си имал интернет и не се е губил обхвата ? 

ако е така по добре да пробвам с тях след като активацията става преди влизане и не са нужни допълнителни настройки след това 

Публикувано:
преди 10 минути , Valentin Takev каза:

Какво ще рече годишна карта ?

глобален пакет или какво? 

Глобален пакет с валидност година. 20 ГБ са.

Публикувано:
преди 3 часа, Valentin Takev каза:

ами в сайта е написано че трябва , някакъв тест не ставало само с модел на телефона да провериш дали ще работи..

това е гарантирано че си имал интернет и не се е губил обхвата ? 

ако е така по добре да пробвам с тях след като активацията става преди влизане и не са нужни допълнителни настройки след това 

Декември 2025 бяхме 2 дни в Базел и интернета беше перфектен. Прекъсна ми само когато от трамвая слязохме в Германия (т.е. излязохме от Швейцария без да искаме, а бях извадила моята сим карта, за да не стане беля 😀). Наистина съм много доволна, не съм много в час с настройките на телефоните и със сигурност не съм правила нещо специално. Дори и в момента Kolet ми седи на телефона, каня се да го тествам в Египет. Не бях прочела някой преди мен да пише за него, не съм прочела и след това. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 минути , Dreamm каза:

Декември 2025 бяхме 2 дни в Базел и интернета беше перфектен. Прекъсна ми само когато от трамвая слязохме в Германия (т.е. излязохме от Швейцария без да искаме, а бях извадила моята сим карта, за да не стане беля 😀). Наистина съм много доволна, не съм много в час с настройките на телефоните и със сигурност не съм правила нещо специално. Дори и в момента Kolet ми седи на телефона, каня се да го тествам в Египет. Не бях прочела някой преди мен да пише за него, не съм прочела и след това. 

Здравей , благодаря за подробното обяснение , все пак имаш ли представа докато си инсталираш тези от клоет дали пак е същото - другата ти сим карта физическата трябва да спре да работи предполагам е така 

най-вероятно щом не си правила никакви настройки и аз ще ги сваля и активирам дано тръгнат 😃 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Mary каза:

Глобален пакет с валидност година. 20 ГБ са.

а ръчни настройки правило някакви за свързване с мрежи докато беше там или всичко тръгна автоматично 

Благодаря 

Публикувано:
преди 29 минути , Valentin Takev каза:

а ръчни настройки правило някакви за свързване с мрежи докато беше там или всичко тръгна автоматично 

Благодаря 

Вече трета година ползвам таква карта по цял свят и досега ръчни настройки за никъде не съм правила. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 часа, Dreamm каза:

Ето, намерих си поста. 

unlocked like this: 
  • Open Settings
  • Tap General
  • Tap About
  • Scroll to Carrier Lock
If you see No SIM restrictions, your iPhone is unlocked.

това ми отговориха в чата в сайта , ще ги пробвам казаха че все пак като се инсталирали предварително след влизане в Швейцария обаче трябва да се направи активация по този начин 

Yes - you can install your Kolet eSIM before you enter Switzerland, but you should only activate the data plan once you arrive in Switzerland. 
Your data plan starts only when you use your first MB of data at your destination, so installing in advance won’t start your validity early. 
When you land, activate it by setting the Kolet eSIM as your primary line for mobile data and turning on Data Roaming for the Kolet eSIM.
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 11 часа, Mary каза:

Вече трета година ползвам таква карта по цял свят и досега ръчни настройки за никъде не съм правила. 

Разбирам, но тук таме из коментарите попадах и на такива коментари а на мен лично се случи проблем с това че нямаше интернет за локалният пакет тогава

Благодаря все пак ще пробвам с тези kolet  да видим

Публикувано:
Преди 1 час, Valentin Takev каза:

Разбирам, но тук таме из коментарите попадах и на такива коментари а на мен лично се случи проблем с това че нямаше интернет за локалният пакет тогава

Благодаря все пак ще пробвам с тези kolet  да видим

Ще чакаме отзиви 👍

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 часа, Dreamm каза:

Ще чакаме отзиви 👍

чудя  се за пакета за Европа  дали да взема пише че Швейцария е включена също ( докато на А1 роуминг който включва Европа Швейцария не я броят )

Публикувано:

Каквото пише това трябва да е

В пакета на Аирало за Европа се включва Турция, та не виждам защо не.

Публикувано:
преди 7 минути , neuromancer каза:

Каквото пише това трябва да е

В пакета на Аирало за Европа се включва Турция, та не виждам защо не.

Ще пробвам и ще пиша дано работи и има обхват 

Публикувано:
На 30.04.2026 г. в 6:17, Dreamm каза:

Ще чакаме отзиви 👍

Инсталирах пакета за Европа , работи в Германия и в Швейцария тръгна въпреки че около 3  минути нямах интернет седеше без чертилки все едно няма обхват после се появи и работи 👍

Не ги знаех тези колет благодаря за което трябва да те черпя какво пиеш 😃

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте. Инсталирахме eSIM от trip.com, но интернета не тръгва 

Къде да открия сетингите за ръчно въвеждане на APN v iOS? В упътването на trip com пише, че са по-надолу в имейла, но не ги виждам. Не откривам и как да се свържа с тях. Праща ме към FAQ. 

Оправих се. В резервацията горе в дясно има слушалки. Кликнах на тях и започнах да пиша в online chat

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой скоро да е използвам esim за Русия?

Срещам много мнения, че повечето карти въобще не работят. 

В събота пътувам , а още не мога да си намеря esim. При все, че ми трябва и по-стабилно покритие като това на МТС.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 20 минути , Dora Popova каза:

Някой скоро да е използвам esim за Русия?

Срещам много мнения, че повечето карти въобще не работят. 

В събота пътувам , а още не мога да си намеря esim. При все, че ми трябва и по-стабилно покритие като това на МТС.

Имам същото питане, че след 2 седмици потеглям към Русия.

Тук има доста варианти: https://esimdb.com/russia - но нямам идея дали нещо ще работи на практика. Май ще взема 2-3 различни есимки с надеждата все някоя да е ОК.

Публикувано:

По последни новини мобилния интернет е през повечето време блокиран за всички, вкл. руснаците.

Та всеки есим, едва ли ще работи постоянно, ако изобщо.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• nino
    • crazyhorse
    • radi777
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.