Прескочи до съдържание

eSIM пакети и планове или как да имаме интернет навсякъде по света.

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Имам същото питане, че след 2 седмици потеглям към Русия.

Тук има доста варианти: https://esimdb.com/russia - но нямам идея дали нещо ще работи на практика. Май ще взема 2-3 различни есимки с надеждата все някоя да е ОК.

И аз мислих да купя 2-3 симки , но повечето са към Билайн и Теле 2 , а мен ме чака Транссибирско пътуване и въобще няма да ми свършат работа дори и да тръгнат. За Holafly срещнах най-добри отзиви , но не ми се дават толкова пари за проба.

Публикувано:

Вижте и Trip.com - те имат най-ниски цени по принцип, а може китайчетата да се разбират с руснаците по отношение на мрежите. 😁

Публикувано:
преди 1 час, Loverboy каза:

Вижте и Trip.com - те имат най-ниски цени по принцип, а може китайчетата да се разбират с руснаците по отношение на мрежите. 😁

не предлагат за Русия

Публикувано:

Давам първи отзиви за симката която купих за Русия точно този вариант на MTS https://esim.dog/ru?utm_source=esimdb&utm_medium=referral&tab=fixedgb&data=10&validity=15 .

Получих съобщение с линк , който последвах след като преминахме контрола. Интернет имам,дори със съобщението за 24 часов запор. Това от първите стъпки в Москва.Ще пиша допълнително как е положението навътре в Русия.

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 31.05.2026 г. в 6:04, Dora Popova каза:

Давам първи отзиви за симката която купих за Русия точно този вариант на MTS https://esim.dog/ru?utm_source=esimdb&utm_medium=referral&tab=fixedgb&data=10&validity=15 .

Получих съобщение с линк , който последвах след като преминахме контрола. Интернет имам,дори със съобщението за 24 часов запор. Това от първите стъпки в Москва.Ще пиша допълнително как е положението навътре в Русия.

Отзиви за картата - по пътя на Транссиб 

- в Тюмен - пълно затъмнение ,не само моята , но и фреската карта на мъжът ми. 

- в Екатеринбург и Казан - интернет имаше ,но мнооого слаб. Ползвах този на мъжът ми.

- Москва , Нижни Новгород , Омск , Новосибирск , Красноярск и Иркутск - без проблеми.

По пътя между градовете - интернет нямаше.

За мен лично - картата си заслужава на 100%.

Да не се разчита на руски Wi -Fi , обществените винаги изискват руска номер.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

През Viber вече можете да закупите и eSIM

Популярното приложение за комуникация Viber продължава да разширява своите функции и след като наскоро стана ясно, че в него ще бъде интегриран директен достъп до ChatGPT, сега в него се появи и друга полезна добавка. Става дума за възможността за покупка на eSIM, която позволява активиране на мобилен интернет за над 150 страни по света.

Функцията беше обявена по време на мобилния конгрес в Барселона и нейното интегриране в приложението вече е факт. За да я ползвате е необходимо да имате телефон, който поддържа тази функционалност, да ползвате актуалната версия на Viber за iOS и Android, и да имате стабилна връзка с интернет за покупката и първоначалното настройване.

Можете да откриете Viber eSIM в секцията “More” (Още) на мобилното приложение. След това в търсачката можете да потърсите желаната страна и да разгледате наличните пакети за нея според времетраене и включено количество данни. Плащането може да се направи с кредитна/дебитна карта, Apple Pay или Google Pay. След това ще видите инструкции за инсталиране на закупената eSIM.

Справка с други услуги за предлагане на eSIM показва, че цените на Viber не са от най-ниските, така че имайте това предвид. През последните години разпространението на технологията eSIM се увеличи значително с добавянето във все по-достъпни смартфони, а възможностите за покупка на такива карти нараснаха. Revolut също предлага такава възможност, както и Booking и Wizz Air, но има много специализирани услуги, чиито цени често са по-добри.

• Харесвам 3
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Бях в Турция два пъти тази година (Истанбул и Анталия), така че ще споделя какво проработи при мен.

Най-важното е на коя мрежа се закача eSIM-ът. Turkcell и Vodafone TR имат най-добро покритие, а Türk Telekom също се справя много добре, особено в градовете. Повечето travel eSIM-и са само за данни, но това е напълно достатъчно за Google Maps, WhatsApp, Uber/BiTaksi и всичко останало.

Аз ползвах eSIMPal – Турция е 5GB за 30 дни за $4.90 и работи с Vodafone TR и Türk Telekom. Airalo и BNESIM също са добър вариант, така че просто сравнете цените за обема, който ви трябва.

Един съвет независимо кой доставчик изберете: инсталирайте eSIM-а, докато сте още на Wi-Fi вкъщи, а не след кацането на летището.

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 13.02.2026 г. в 18:11, Георги Матеев каза:

Global Yo в момента има чудесна промоция.

Код FREETRIAL сваля 100% от всички 1GB есим планове. Взима се напълно безплатен 1GB дори за най-скъпите дестинации, без даже да е нужно да имате налични YoYo $. Кодът важи само веднъж на акаунт, не се въвеждат данни на карта, а потвърждението идва за секунди.

Есимовете може да се инсталират до 1 година след "покупката", та спокойно планирайте за 12 месеца напред. За пореден път оцених плюса да имам 5 акаунта и си взех:

Kiribati ($53.99)

Nauru ($39.99)

Bhutan ($21.99)

Haiti ($8.89)

Global Explorer 150 ($10.89)

Лесно спестени $136 с няколко клика. Обръщам специално внимание на Global Explorer 150 плана - важи за 7 дни в 150 държави. Нямам идея колко време е валидна офертата, съветвам да реагирате бързо.

П.С. Последните 2 месеца ползвах Global Yo есимове в Малдиви, Малайзия, Тайланд, Катар и Турция - навсякъде връзката беше безотказна и много бърза 5G.

Специални благодарности, ползвах от тези esim по доста екзотични места и си работеха, стига да има обхват разбира се, че това си е проблем по тези места.

Науру, Кирибати, Фиджи, Тонга и Самоа, само в Науру странно отказа на втория ден и така и не успях да я подкарам отново, но си беше супер промоция!

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

Вчера бях на летище Малпенса и раздаваха листовки с промоция на Airalo за 20% намаление при сваляне и регистрация на приложението им за телефон. Код за активиране SICURI. Важи до 31.12.2026 г.

IMG_20260803_112356.jpg

• Харесвам 6
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

от този списък https://www.airalo.com/help/about-airalo/NFHQSUXFCZOM/what-devices-support-esim/D2N6OZSVVM9W  ли проверявате дали телефон има Esim ?

Питам, защото пише, че Samsung S25 FE няма такава опция, а то Yettel ми твърдят, че има 😀

Благодаря предварително

Публикувано:
преди 10 минути , darinamarinova каза:

Здравейте,

от този списък https://www.airalo.com/help/about-airalo/NFHQSUXFCZOM/what-devices-support-esim/D2N6OZSVVM9W  ли проверявате дали телефон има Esim ?

Питам, защото пише, че Samsung S25 FE няма такава опция, а то Yettel ми твърдят, че има 😀

Благодаря предварително

https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--SAMSUNG-GALAXY-S25-FE-S731-JETBLACK/p/508314?tab=featuresTab

https://www.samsung.com/bg/smartphones/galaxy-s/galaxy-s25-fe-navy-256gb-sm-s731bdbgeue/

И на двете места в характеристиките е посочено ,че поддържа e-sim.

• Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, darinamarinova каза:

Здравейте,

Благодаря предварително

Не знам дали става за Епъл, но за Андроид набираш  *#06# и ако ти излезе EID-номер (32 цифри), значи телефона поддържа есим! 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

има или няма есим е малко мъгляво, защото при някои телефони зависи от пазара, примерно Китай няма, Европа има

и ако идва от човек, емаг или нещо такова не е ясно какво ще получиш

ако е физически магазин може да отидеш и да провериш, електронен - купуваш и ако няма - връщаш (не знам доколко е лесно в България връщането)

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.