Прескочи до съдържание

ITA - Новата италианска национална авиокомпания

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 4 часа, Jorro каза:

Бях на същите полети, и моите места в wallet-a бяха различни и при бординга ми разпечатаха нова бордна карта с друго място. 

Ха, явно не сме се разпознали - пред нас на ред 20 имаше българска двойка, а на ред 24 мисля имаше още една българска двойка. Говоря за полета от Милано до Рим. Както и да е, но този симпатяга на полета от Рим до София, който много приличаше на Сол Гудман от сериала "Обадете се на Сол", направо ме изуми с неглижиране на функциите си...

Публикувано:

Мен ме чакат другата седмица два полета с тях, ама вече ме ядосаха 😄

Като цяло родителски проблеми - ще сме в Италия с кола под наем и исках да си нося нашата седалка за кола за 3-годишното чаве. Е познайте - само жабарите от цяла Европа не позволяват да се вземе седалка за кола за дете над 2 като багаж безплатно. Позволяват да вземем за кабината и да стои в нея, да е по-тясна от не знам си колко см, да се закопчава само в две точки за седалката на самолета (понеже толкова точки има колана на седалката им). И сега познайте колко такива седалки има изобщо - една, ама вече не се произвежда от няколко години и не отговаря на новите стандарти. Съответно не се и продава вече 🙂И вълкът сит и агнето цяло 😄

Публикувано:

Като скоро летяли, мога ли да задам и един въпрос. ИТА имат някакви странни размери на ръчния багаж, аз си имам куфарчето, което си е в размерите на Lufthansa. Гледат ли ги много тези размери изобщо жабетата?

Публикувано:
преди 12 минути , ivailo_radev каза:

Като скоро летяли, мога ли да задам и един въпрос. ИТА имат някакви странни размери на ръчния багаж, аз си имам куфарчето, което си е в размерите на Lufthansa. Гледат ли ги много тези размери изобщо жабетата?

Не, никой не мери и не гледа в детайли багажа, но е много вероятно както и при луфти да получиш мейл, че може да си го чекираш безплатно или да ти го чекират на гейта. За столчето не знам дали да рискуваш, звънни в кол центъра им.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Jorro каза:

Не, никой не мери и не гледа в детайли багажа, но е много вероятно както и при луфти да получиш мейл, че може да си го чекираш безплатно или да ти го чекират на гейта. За столчето не знам дали да рискуваш, звънни в кол центъра им.

За столчето няма да рискувам със сигурност, писах им и ми казаха, че можело да ме накарат да си платя тогава за нормален багаж (70 евро). Исках да е нашето, а не от фирмата за коли под наем, ама те хората пък го дават за 40 евро за целия период, та не си струва мисленето. Значи ще си взема нормалното куфарче, което е 50х40х20, а не с техните 55 cm x 35 cm x 25

Публикувано:
преди 1 час, ivailo_radev каза:

За столчето няма да рискувам със сигурност, писах им и ми казаха, че можело да ме накарат да си платя тогава за нормален багаж (70 евро). Исках да е нашето, а не от фирмата за коли под наем, ама те хората пък го дават за 40 евро за целия период, та не си струва мисленето. Значи ще си взема нормалното куфарче, което е 50х40х20, а не с техните 55 cm x 35 cm x 25

Ами до сега от 10 полета с тях за последните 6 месеца нямам проверка, даже май и клетки техни като се замисля не съм обръщал внимание да има някъде. 

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Gift Card

The most surprising gift is the one that makes you fly!

Buy from 1 until 7 july  our €50, €100, €200, €500 and €1000 Gift Cards  or the amount you prefer, with a 15% special discount and give an ITA Airways flight as a present to anyone you choose!

The offer is valid until 7 july 2025!

To get the discount you just need to follow these easy steps:

• Select the ITA Airways Gift Cards that you wish to purchase.
  • Before proceeding to payment enter the promo code ESTATESPECIAL in the “Promo code” field.
  • WARNING: remember to enter correctly the code in capital letters and click on the "APPLY" button on the right of the field where you entered the code.

https://www.ita-airways.com/en_it/offers/gift-card.html?awc=38058_1751360221_4f052c2494a67c470c22ed5b6229f264&awc=38058_1751360221_4f052c2494a67c470c22ed5b6229f264&wt.mc_id=affiliate_IT&utm_source=awin&utm_medium=affiliate&utm_campaign=ATLSanremo_IT&gad_source=7&dclid=CNCQr5-lm44DFVcoBgAd64YvZA

• Харесвам 3
Публикувано:
На 9.06.2025 г. в 18:06, Jorro каза:

Ами до сега от 10 полета с тях за последните 6 месеца нямам проверка, даже май и клетки техни като се замисля не съм обръщал внимание да има някъде. 

Да потвърдя, че никой не се интересуваше колко са ни големи куфарите за ръчен багаж. Единият беше над размерите със сигурност (ама в него просто сложихме и мини ръчния багаж, че да не носим в ръцете).

По отношение на столчетата за кола си остават обаче идиоти - някак е тъпо да пишеш, че даваш, ама изискванията да са ти такива, че да няма такова животно на пазара изобщо.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Интересна тема. Не съм пътувал до сега с ИТА. Но имам 2 полета със старата АлИталия, а все пак хората и техниката май са си същите.

Какво искам да кажа де. Само с тях ми се е случвало самолета на тръгне да каца и пак да се издигне метър-два преди да докосне земята. И както каза италианеца до мен тогава: "Бла-бла АлИталия..." (явно си ги знаят и те)...

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, jorocontrola каза:

Интересна тема. Не съм пътувал до сега с ИТА. Но имам 2 полета със старата АлИталия, а все пак хората и техниката май са си същите.

Какво искам да кажа де. Само с тях ми се е случвало самолета на тръгне да каца и пак да се издигне метър-два преди да докосне земята. И както каза италианеца до мен тогава: "Бла-бла АлИталия..." (явно си ги знаят и те)...

На мен ми се е случвало същото с Луфтханза в Мюнхен. Имаше си причина, авиофеновете със сигурност знаят.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, jorocontrola каза:

преди 59 минути , Loverboy каза:

На мен ми се е случвало същото с Луфтханза в Мюнхен. Имаше си причина, авиофеновете със сигурност знаят.

Като споменахте  ИТА и Луфтханза - имахме полети  с тях, билетите купени от ИТА. 

София- Марсилия със стоп във Виена. Багаж кабинен безплатен 55х40х20, чекиран до 25 кг. с цена около 100 лева. Интересното беше, че ако се закупи билет за един цената е по-ниска, отколкото при куупуването на два билета. Полета нямаше закъснения, но багажът беше изгубен. Обещаха да го доставят до адрес в разките на 24 часа, но не се случи. Нов - адрес / в друг град/ и добре, че там имаше повече нощувки и го доставиха от втория опит, но не и в обявеното време. Ако нощувките бяха на друго място щеше да си обикаля Франция след притежателя му. Втори полет  Савона - София със стоп в Мюнхен. Излитания на време, относително широки места, прилични седалки. 

В топ летен сезон друпосочният билет беше около 160  евро закупен месец и половина  преди пътуване.

Ако пътуването беше свързано с круиз липсата на багаж щеше да е проблем - иначе казано втори път не бих рискувал с тях, въпреки че това с багажа е късмет.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.