Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2021

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 17 часа, Граф Вронски каза:

Да, да, спах, спах, та се успах! Закъснявам вече с 30 мин 😄 😄 😄 Снимките са направени.

Благодаря много, @Crazy Horse

@Marusinka, аз рева от смях сега 😄 Нека да отговоря, че да съм спокоен , че ти си спокойна.

• Важно е, да отбележа, че върнах парите на колежката, че за една бройка щях да си вървя с едни 50лв в джоба 😄 
  • Червената топка е от страни, защото реално моето бюро е от тази страна на елхата. Така моята топка е бунтарска сред този син нюанс. A, повече топки (червени) нямаше в кашона. Цветът на фирмата, в която работя, е син. 😄 Сега заобикалям бюрото си, за да изляза.
  • Приключвам в 17:30. В 95% от случаите се изтрилвам като совалка навреме. На колегите се фуках и сега, и миналата година. Ама то, дори и да не искам да се изфукам, няма как да стане този номер. Аз преминам през всички, за да си достигна бюрото, с голям кашон в коледна опаковка. (минава, големият кораб минава). Те ме нападат с въпроси. Голям проблем беше, че на бюрото ми и са парчетата от моят подарък, който почти съм сгобил, и се объркаха нещата с тези от Crazy Horse и с тези за ... (няма да се издам , хахаха)

След тези пояснения: ето и снимките:

1. чудесни кухни пособия: ръкавица от Мадрид, нож за рязане на пъпеш,  разливник за вино (ако така се казва?), вилички за морски дарове
  2. 4 различни вида turrón (никога не съм ял такова нещо), умирам от любопитство да разбера какво представлява, и един бял шоколад 
  3. Книгата Separatism and Regionalism in Modern Europe by @Crazy Horse с автограф от него. 😍

Всичко това в една прекрасна кутия.

20211209_084818.jpg.4ae9649f247a9794886cbd0a6676dca3.jpg

20211209_084822.jpg.53c0f877e8c7c334fd9d31c903fb2f92.jpg

20211209_085049.jpg.7e8d756afb1e55011300f1cdcc3af119.jpg

П.с. Голям късметлия съм.

Благодаря за изчерпателния отчет. Аз си сипах един Бейлис пред заспиване вчера, че нямаше как да те изчакам с отговора 😄 м/у др наистина си късметлия, ама то това се отнася за всички магеланци получатели на подаръци!

преди 16 часа, ДиянаВ каза:

Мила, @Ellena, може външно да се радваш, но вътрешно трябва да се замислиш защо на теб се падна такъв подарък и каква е поуката от неговата история :ded_snegurochka:

Лапландският сюжет започва така: Дядо Коледа разбра, че миналата година Елена не участва в размяната на подаръци, за което през тази съжалява и е поправила грешката си, но стореното остава. Затова добрият старец, чрез асистентката си Снежанка и нейния наместник в България Мари, реши да настрои джуркащата програма така, че късметчено на Елена да съм аз. Подшушна ми да дам урок на полупослушния магеланец, кривнал леко от пътя, със:

- стара кутия без бонбони Фереро Роше, пазена грижливо една година за специален случай :girl_haha:

- калорични бисквитки, забъркани от бели съставки, захаросани портокалови корички и млечен шоколад 😋

- главоблъсканица къде е подаръкът и каква е тази гатанка :dash1:

Скъпа, Елена, още ли се радваш? 🙃😉

Поуката е: Не пропускайте магеланската размяна на подаръци, за да не разсърдите Дядо Коледа! :wink:

Имах подозрения, оказаха се основателни, че нашата Снежанка ще играе двойна игра, скришом от шефа си и ще удари едно рамо в разгадаването, но чак и @Ивайла да се включи, не очаквах :secret: Какво да се прави, ще трябва да вдигам нивото с този следотърсачески нюх на някои хора. Обаче няма да се отказвам, докато не отметна всички приятели на @Mary тук /а вече и @Ивайла съм нарочила :dwarf:/. Момичета, един съвет за следващия път - вземете си истинска кутия с истинско съдържание и докато го ядете, търсете къде е разликата :girl_blum:

Епилог:

@Ellena, пожелавам ти топла и изпълнена с приятни емоции Коледа сред семейство и приятели, а през Новата година при първа възможност да употребиш картата регало на италианското БДЖ😀 с кеф и настроение. Buon viaggio! Надявам се изненадата да не е клонила към разочарование, защото е малко в стил копче към балтон. Сметнах, че щом си тук във форума няма начин да не желаеш да пътуваш, а подаръкът ще е като запалваща искрица 🤩

@Eti*, рапортувам, мисията е успешна, изпълних своя магелански дълг към кутиите Фереро Роше :thank_you:

IMG_0646.jpg.9c3ab7eb442b6fff7c9cc8f5c21d7b57.jpg

IMG_0647.jpg.73640ff3e468bebfabeae2c576520c3c.jpg

Само се молех да не ми се падне другарче, което си отваря подаръка точно на Коледа. Иначе трябваше да включа тежката артилерия на @Marusinka със заплахата: "Помниш ли какво си говорихме миналата година по същото време" 😆

IMG_0645.jpg.595ef14916edc0b2b2e07e43f28f3b44.jpg

@Mary, отново не намирам точните думи, с които да ти благодаря. Да знаеш, че те обичам :wub: Имаш важно място в живота ми. Помогна ми да преоткрия себе си в зряла възраст, да осъзная какво всъщност искам да правя. В този ред на мисли, ако някой чуе, че Дядо Коледа е обявил свободна позиция за работа при него, да свирка, отивам :laugh::sarcastic_blum:

Магеланци, весели празници за всички вас!

Гответе се, догодина следва Транссибирската железница :girl_crazy:

Бях ги забравила тия култови коментари 🤣🤣🤣 

Просто те признах - такава идейност и последователност. Цяла година да къткаш празна кутия от бонбони, без да я напълниш със сърми, това се казва желязна воля хахаха Въобще, доволна съм, че имах половин час спокойствие сама да наваксам с темата и да се похиля без да ми се налага да превеждам 😂

преди 15 часа, funny каза:

Викаш подаръка да е с катинар, на който кода е решението на някое диофантово уравнение цък  :laugh:

Айде НЕЕЕЕ! Някои не сме нито толкова знаещи, нито заслужили подобно мъчение 😄 

@zvezda9001 а за теб, момиче, просто нямам коментар, макар че веднага разбрах какво има в битилката Бейлис. Става ясно колко @ДиянаВе пиячка и колко (не)прави алкохолен туризъм. Ооооох, пиша и проплаквам от смях и само си те представям ентусиазирано да опаковаш и преливаш ром с фунийка в мини бутилка Бейлис и ти треперят ръцете от вълнение и леко подскачаш на място както когато ни разказваше за Куба 🤩🥳

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 12 часа, ДиянаВ каза:

Да ви кажа с тази техника кашон в кашона, а до него друго нещо и после пак и пак, по едно време свят ми се зави и почнах да се оплитам кое от къде е, колко са, всичко ли намерих😄. Можех да се ориентирам само от последователността на снимките, броя на кашоните и десена на хартията от всеки етап🙂 Грижливо подготвен подарък, подарен с желание и обич и получен с още по-голяма доза от същите чувства🤗. За кубинския ром, ще му отделя специално внимание и наслада. Няма да допусна да бъда обезглавена🙃

С кашони и аз разполагам ... вече😂. Всичко от опаковъчния материал отстъпвам без трофеите, които ще пазя за мил спомен - кутия за шишенце бейлиз, шишенце бейлиз за кубински ром, кутия за пурички и чорапи вместо пурички, кутия за сладолед и лично отгледани плодове вместо сладолед /и него ли изядохте посред зима?😆/ Да знаете, че по Коледа се пренасям към Куба, с чаша ром, пура под формата на чорапи и две круши и три кивита в джоба за изпът❤️😁

Сладоледа изяде  свекървата и свекъра 😄 Нали ти казвам, че всички ядоха сладко на килограм 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:

И моя подарък пристигнаааа, аха да тръгна за работа и получавам смс и си викам е какво пък отивам да го вземаааа 🙂 Очаквайте включване по - късно 😛 или да изчакам до Коледа ли хахахахахахах Никога!

IMG_20211210_095208.jpg

• Харесвам 12
  • Браво 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 2 минути , zvezda9001 каза:

И моя подарък пристигнаааа, аха да тръгна за работа и получавам смс и си викам е какво пък отивам да го вземаааа 🙂 Очаквайте включване по - късно 😛 или да изчакам до Коледа ли хахахахахахах Никога!

IMG_20211210_095208.jpg

Ааа не. Още един ден пуканки няма да преживеем

• Смея се 11
Публикувано:
преди 42 минути , zvezda9001 каза:

IMG_20211210_095208.jpg

Гледай в работно време да приключиш, че след това ще ходя да спортувам😂

Вчера заради вас не можах да обърна внимание на детето си за днешното класно по български. Накрая на вечерта й викам: Ти си знаеш, мамо, няма нужда да учиш повече. Ако нямаш 6 или 5, госпожата ще е виновна, че е дала гаден тест. Няма да ти се карам за каквато и да било оценка. Всичко ми беше розово покрай вас 😆

• Харесвам 1
  • Смея се 17
Публикувано:

Ха така да започвамеее. Първо раздрусвамеее егати нищо не помръдва, добре е опакован и нищо не издава какво се крие вътре 😛 Пише че е от Мая, ама коя е Мая, може би @MayaS или пък не 😛

IMG_20211210_104359.jpg

IMG_20211210_104405.jpg

Под фолиото, което разкъсах като някое животно плячката си 😄 Нали ви казах, че търпението не ми е силна черта 😄 се крие една стилна кутия с панделка 😛

П.С. Пиша в реално време и аз не знам какво има вътре 😛

IMG_20211210_104921.jpg

• Харесвам 13
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Еееее не край 😄

С моите камъни, по моята глава 😄

Аххх ти пуканкe такава 😄

тадааа отваряме стилната кутия и очакваме също така стилен подарък ииии наистина е така. Ама някой май е решил да се бъзика и с мен 😛 хм сладки ли ще ядем 🤔

IMG_20211210_105150.jpg

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Смея се 14
Публикувано:

Малееее хораааа може да започвате да завиждатееее! Имам уникален подарък и не мога да спра да се усмихвам и да се кефяяяя. Този подарък заслужава много красива фотосесия (защото той самия е уникален!) затова ще почакатеее

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 9 минути , zvezda9001 каза:

Еееее не край

Още от името на изпращача си в грешка, та да видим докъде ще стигнеш. :laugh:

• Смея се 12
Публикувано:
преди 22 минути , zvezda9001 каза:

Мая, може би @MayaS или пък не 😛

Ааааа нямам пръст в това, но два дни вече се забавлявам с всички вас (без пуканки). Догодина само да ми се падне някой от вас ще видите вие 🙂 . 

А да ви кажа вчера нещо ми беше хладно и решавам да се завия с магеланския ми коледен подарък и като се стоплих така съм заспала пред компютъра та един час. Добре че като работи човек от къщи няма кой да го наблюдава 🙂 

• Харесвам 8
  • Смея се 9
Публикувано:

Такаааа продължавам с разказа. Ама колко съм доволнааа не е истина! И има някаква загадка, ама не мога да я разбера. За нея по - късно!

Та отварям кутията и тадаааа, колегите се наточиха ще ядат пак сладки че и меденки 😄 На мен лигите ми потекоха, ама се светвам и им казвам да не си точат зъбките, че май някой ще ме бъзикааа 😛

IMG_20211210_105150.jpg

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Смея се 5
Публикувано:

Отварям първата кутия с надпис "сладки и меденки" и на кутията пише Мая хммм тук ще трябва да ми се обясни какво става 😛

И какво да видя вътре писмоо, опааа меденките почти ги виждам като мираж 😄 Трябвало да си ги пекаа, еееее @funny душинко не можа ли вчера вместо да ядеш пуканки и да ни се смееш едни сладки и меденки да завъртиш 😄 Я виж @Mary как пече и се смее. Пък и на кутията пише maia handmade chocolate хмм я да видим все пак какво има вътре 😛

IMG_20211210_112948.jpg

• Харесвам 9
  • Смея се 17
Публикувано:
преди 13 минути , zvezda9001 каза:

Отварям първата кутия с надпис "сладки и меденки" и на кутията пише Мая хммм тук ще трябва да ми се обясни какво става 😛

И какво да видя вътре писмоо, опааа меденките почти ги виждам като мираж 😄 Трябвало да си ги пекаа, еееее @funny душинко не можа ли вчера вместо да ядеш пуканки и да ни се смееш едни сладки и меденки да завъртиш 😄 Я виж @Mary как пече и се смее. Пък и на кутията пише maia handmade chocolate хмм я да видим все пак какво има вътре 😛

IMG_20211210_112948.jpg

Съвсем точничко си пише на кутията - Това са си МОИТЕ меденки и слaдки, които ТИ трябва да ми опечеш, сложиш в кутията и изпратиш обратно !!!

Цял ден вчера се занимаваме с твоя подарък .. ( не че @ДиянаВ няма голяма част от вината - колко пък време да отвориш един подарък трябва), ама първоизточника си ти !!! :girl_haha:

Та, тамън събота и неделя имаш време да ги опечеш. Рецептата - от @Mary

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 18
Публикувано:

Такаааа сложила съм огромната усмивка на лицето и изваждам съдържанието на кутията с надписа в търсене на сладките 😄 Ама си знам, че няма да я бъде 😞

И го вадя престилка хахахайахах от Италия, оххх моя любима Италия, моя любов! 2022 задължително  ще посетя тази страна отново, а до тогава явно ще трябва сама да си правя сладки и меденки 😄 че запасите ми на сладки от на @Дияна В. подаръка се изчерпаха 😄

Веднага ще ми влезе в употреба, тъй като вчера купих рикота и познайте какво ще правя 😛

IMG_20211210_112958.jpg

IMG_20211210_113011.jpg

• Харесвам 21
  • Браво 4
  • Смея се 1
Публикувано:

Малееее събота и неделя голяма работа ще ми се отвориии 😄

Продължавам напред, под луксозните хартийки има една невероятно красива кутия, какво ли крие ммм не знам 😛 може би пуканки 🍿

IMG_20211210_113022.jpg

• Харесвам 12
Публикувано:

Добре, добре отварям кутията 😛 че днес все пак трябва и да се работи 😄 а то ни е едно коледно вечееее...

Отварям кутията и Аххх, многоо стилно изглеждащ подарък, личи си че е направено от човек, който има нюх към красотата! 

И вътре какво да видя красота! Ето ги моите ръчно направени сладки 😛 от някоя готина софийска работилничка 🙂 кутия с бонбонииииии Линд! Е тук вече напълно ме спечели, любимите ми, като идваме в София винаги се отбивам в онзи магазин на Линд до президентството. Но тези не съм ги виждала, а и коледно украсениии 🙂 И една ръчно направена коледна торбичка, а какво ли има в нея 😛 Ама разбира се че най - красивата коледна играчка за елха, ох спечели ми сърцето вече! Моята елха е най - бутиковата елха, която някога сте виждали 😛

И разбира се красива коледна картичка 🙂

IMG_20211210_110103.jpg

IMG_20211210_113210.jpg

• Харесвам 22
  • Браво 7
Публикувано:

Ама да не си мислите, че това е целия подарък неееееее!

Още не съм започнала 😄 това което имаше под тези неща е още по уникално иии нямам думи, дали съм получавала някога по - хубав подарък...

Вътре имах нещо невероятно и тук оставам безмълвна!

Невероятно кожено облекло за книга с моето профилно име, ключодържател и облекло за паспорта ми отново с моето име и в любимия ми червен цвят и каква мека кожа самоо....как ме улучи не знам...колата ми е червена, платото, раницата ииии всичко...а в подвързията има и книга Малкия принц! Обожавам те бе човек многооо не може да си представиш колко щастлива ме направи! На лицето ми има усмивка и сълзи от радост едновременно! Благодаря ти Мая @funny за всичко за емоцията, подаръка, обичта която си вложила в него, красотата, щастието, усмивките, смеха ииии за всичко нямам думи без думи съм....Намерих в този форум още една сродна душа! Не мога да заснема тази красота подобаващо!

Еййй обожавам ви! Весели празници на всичкии!

П.С. започвам @funny да кроя планове за теб! Ще ми се паднеш някой ден 😛

IMG_20211210_113126.jpg

IMG_20211210_113141.jpg

IMG_20211210_113159.jpg

IMG_20211210_112017.jpg

• Харесвам 24
  • Благодаря 1
  • Браво 21

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.