Прескочи до съдържание

Четири дни в Лондон


Препоръчани мнения

Здравейте,магеланци.

моля за съдействие-предстои ни пътуване /дано Ковида не ни изиграе лоша шега🤔/до Лондон с спескачане до Уелс.Планът е -кацане в Лондон на 03.04 и заминаване за Уелс,после връщане на 07,04 в Лондон и вече тук ми е питането-къде да отседнем/предложение хотел бюджетен за двама възрастни/,какво да разгледаме за четири дни .Оптимално повече неща ми се ще да видим.Ще взема билети онлайн за London Eye,мисля разходка с лодка също онлайн с комбинация с откритите автобуси.За придвижване из града  Oyster карта ли за вземам.Изобщо всичко ще ми е от полза като мнение.Ще пътуваме обратно за Бг на 11,04.

Връзка към мнение

Препоръките според предпочитанията 😀

Окото е ок. Автобус или корабче ... не съм ползвал никога.

Лондон е огромен град и предлага огромно количество забележителности. Трудно е да се изолират задължителни, всичко опира до интереси.

Ако имаш насоки за предпочитани обекти - исторически, културни, спортни, ще е по-лесно да се даде съвет. 

Кемдън е задължителен.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

За нощувка, аз бих препоръчала района около Падингтън, между гарата  и парка. Много е комуникативен и вечер е оживен, има магазини, пъбове.

Добре е да е близо да спирка на автобуса, за летището, което ще ползвате. Ние бяхме на Гетуик, и имаше спирка, на пешеходно разстояние. Ако полетите са в екзотични часове, помага.

Безконтактните карти, стават за транспорта, вместо Ойстърс. С някои видове има проблем /при мен - с Дайнърс/Мастеркарда/, та хубаво е да има повече от една.

Забележителности има много, за всеки вкус.

Връзка към мнение

Лондон за 4 дни обикновено разглеждам като първо от много последователни или последно посещение на мегаполиса. Тоест, за 4 дни можете единствено да обиколите известните забележителности. В този смисъл препоръчвам да отседнете някъде на централно място, а ако бюджетът не позволява - най-добре в някое предградие с близък достъп до спирка на влаковете. Ойстър Кард е задължителен, макар, че много хора карат с безконтактни дебитни карти. Времето през април е твърде възможно да бъде доста дъждовно, но това пък е друг чар на Лондон с който или свикваш или намразваш...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@wilwil 

Според мен доста приемливи са Travelodge - доста оптимални са откъм цена и качество. https://www.travelodge.co.uk/

Малко по-висок клас са Premier Inn или поне когато съм търсела за резервация, са били по-скъпи. https://www.premierinn.com/gb/en/home.html

Като район аз съм отсядала в Covent Garden и е много удобно, защото си в центъра, няма да прекараш половината време в пътуване по 1ч на отиване и връщане поне и лутане в отвратителното им метро. 

 

За Британския музей трябва 1 цял ден според мен и пак няма да е достатъчен. Националната галерия също си заслужава, ако ви допада, Лятото е отворен Бъкингамския дворец, който поне отвън си заслужава да видите и ние го съчетахме с Уестминстърското абатство. Eдин ден за Tower of London и Tower Bridge 

 

За London Eye можете да вземете билетите с голяма промоция благодарение на някакво зрънчо, което се продава в Билла/ Кауфланд и във Фантастико съм го виждала. - https://www.kelloggs.co.uk/en_GB/offers-and-promotions/grownupsgofree.html Има отстъпка и за Madame Tusauds, ако ви вълнува. Има цяла тема във форума https://magelanci.com/forums/topic/9547-ваучер-за-отстъпка-на-атракции-от-зърнена-закуска-kelloggs/

 

 

Прочетете си внимателно и магеланския пътеводител. Много важно правило за метрото е да се чекира картата винаги и при излизане, за автобусите не важи. 

 

Ето този сайт е доста полезен поне за мен. https://www.visitacity.com/en/london/itinerary-by-day/7 И е хубаво според мен да се набележи предварително какво ще се посети и така да се комбинират посещенията, за да са удобни като локация, а не да търчите в един и същи ден в различни точки на града. 

 

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

@wilwil

До Greenwich няма ли да прескочите. Също и до Notting Hill.

Ако пък искате да го карате по-лежерно (честно, не си го представям) може да се отбиете за по питие в бар Vertigo 42 Той е такъв ... дневен , по едно шампанско с ягоди и сладолед/шоколад. Гледките са уникални.

"Завижд, завииижд, завиийийжжжд"

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Благодаря ви магеланци.Да докладвам -резервирах апартамент в квартал Кенсингтън и Челси, метростанцията South Kensington е само на 5 минути пеша. 

За сега първия ден мисля да посетил Окото и Sea Life с комбиниран билет,благодаря за предложението от darinamarinova за закуските от Била ,Кауфланд и Фантастико,само да попитам-ние ще сме без дете ,само двама възрастни,дали ще може да се въдползваме от промоцията,някоя ако знае да каже,моля.После продължаваме с разходка по Темза до Гринуич,лондонската кула,и евентуално Sky Garden за която ми трябва предварителна резервация.Следващият ден музеят на Челси ,Кенсингтън.И до тук съм стигнала с програмата.Трябва да уплътня още два дни 😀Но не съм направила най-важното-да купя билети,още се чудя-най удобно ще ни е с България Еър,защото ще ни вземат с кола от Хийтроу,но пък цената ми е малко солена.Чудя се ако използване нискотарифните и да кацнем на Гетуик или Лутън и с влак да се предвижим до Хийтроу дали няма да е удачен вариант,какво ще кажете.Не уточних ,че полета на отиване трябва да е сутрешен,възможно най-ранен.Давайте идеи моля 🤔,   

Връзка към мнение
преди 5 часа, wilwil каза:

Чудя се ако използване нискотарифните и да кацнем на Гетуик или Лутън и с влак да се предвижим до Хийтроу дали няма да е удачен вариант,какво ще кажете

Няма смисъл това, от Лутън и Гатуик е по-евтино и по-бързо да се стигне до центъра, отколкото до Хийтроу.

 

ПП не бях видял, че ще ходите до Уелс първо, мислех, че е до Лондон. Ама с влак не е много удобно да се ходи до Хийтроу, пак се минава през центъра с прекачвания, вижте разписанието и цените на автобусите на  National express.

 

Връзка към мнение
На 7.01.2022 г. в 9:50, wilwil каза:

...до Уелс.Планът е -кацане в Лондон на 03.04 и заминаване за Уелс...

Играл(планирал) съм го варианта!Ако първо е Уелс,по-добре е кацане в Бирмингам,Ливърпул или Бристъл(в зависимост от програмата)...После придвижване към Лондон...

преди 5 часа, wilwil каза:

Чудя се ако използване нискотарифните и да кацнем на Гетуик или Лутън и с влак да се предвижим до Хийтроу дали няма да е удачен вариант,какво ще кажете.Не уточних ,че полета на отиване трябва да е сутрешен,възможно най-ранен.Давайте идеи моля 🤔,   

За кацане на Хийтроу има евтини варианти с Бритиш Еъруейз...За 3-ти април цената е 22 Евро,а за 4-ти е 31 евро(с Икономична тарифа)...

British Airways

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Бритиш имат полет след обяд  ,а нашата цел е кацане възможно най-рано,защото ще се придвижваме с кола до Уелс.И май като гледам ,че прежалим едни 800 лв за билети с България еър................часа на кацане е най приемлив.

 

  • Браво 1
Връзка към мнение
преди 9 минути , wilwil каза:

Бритиш имат полет след обяд  ,а нашата цел е кацане възможно най-рано,защото ще се придвижваме с кола до Уелс.И май като гледам ,че прежалим едни 800 лв за билети с България еър................часа на кацане е най приемлив.

 

Ако цената не Ви притеснява-действайте!800 лева за Европа/Англия ми се струва безбожно скъпо!За тези пари спокойно ще може да отидете до Америка и да се върнете...Може да пътувате един ден по-рано и да дадете част от сумата за нощувка,но Вие си преценявате... Приятно!

Редактирано от crazyhorse
Допълнение
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@wilwil Ако искате да попитате нещо някого, трябва да сложите @ преди никнейма му, иначе няма как получи съобщение, че се коментира нещо в темата. Да, можете да го ползвате - пише Buy an adult OR child ticket & get an adult ticket free - т.е. става за 2ма възрастни. 

А не ви се бъркам, но вие луди ли сте да дадете 800 лв за билет до Лондон при положение, че в момента са по 30тина лв? Летете предишния ден и с бюджетен хотел, поне можете да прекарате 1 ден в Лондон отколкото тия безбожни пари за самолет. Моят личен максимум за Европа е 200 до 300 лв за двупосочен... 🙄

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
3.4.2022
06:10 Sofia UTC+
3h 20m
07:30 London Luton UTC+1

Lands at London Luton

show prices from ‎lv38.99
from ‎lv19.99
WIZZ Discount Club Price
От летището с автобус ( 12 паунда по спомен) и прекачване метро до Хийтроу.
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Госпожата смята 2х400лв =800лв , но Уиз до Лутън и обратно за двама  е 2х100=200лв и пристига по-рано от БГ еър.

Не ми е ясна заигравката с колата от Хийтроу , някакъв специален кортеж ли е? Защо не си наемете от Лутън или направо да летите до друго летище , което е по-близо до Уелс . 
Хубаво е , че не сте бюджетни туристи , но ги додайте за хубав хотел , има прекрасни хотели в ценовият диапазон ~ 500$/нощувка и ще ви остане прекрасен спомен за цял живот , докато полета с FB ще забравите бързо скоростно …

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря много на всички отзовали са.Заигравката с кола до Хийтроу, се налата от факта ,че първите четири дни ще сме на госто на приятели,които живеят извън Лондон и ще им е най-удобно да ни вземат от Хийтроу или района около него.След четири дни в Уелс, ще ни върнат обратно в Лондон и самостоятелно още четири дни ще разглеждаме Лондон.Бюджетни туристи сме ,затова България еър са ни малко скъпички ,но само те и Бритиш предлагат ранно кацане и то на Хийтроу,което е важно в предвид предстоящото през деня шест часово шофиране до Уелс.Гледам всякакви варианти, даже признавам си ,взех да се обърквам с тези влакове и автобуси от и до четирите летища.Информативно погледнах цени на влака от Гетуик до Хийтроу на 03,04 с час на тръгване 09,59 ,дава ми ги  241,60 паунда за двама възрастни 😡,възможно ли е или нещо бъркам? Затова си позволявам ,като взема билетите за самолета пак да пиша тук за помощ за вариант за най-бързо предвижване до района около Хийтроу при кацането на 03,04.  

 

Връзка към мнение
преди 38 минути , wilwil каза:

Благодаря много на всички отзовали са.Заигравката с кола до Хийтроу, се налата от факта ,че първите четири дни ще сме на госто на приятели,които живеят извън Лондон и ще им е най-удобно да ни вземат от Хийтроу или района около него.След четири дни в Уелс, ще ни върнат обратно в Лондон и самостоятелно още четири дни ще разглеждаме Лондон.Бюджетни туристи сме ,затова България еър са ни малко скъпички ,но само те и Бритиш предлагат ранно кацане и то на Хийтроу,което е важно в предвид предстоящото през деня шест часово шофиране до Уелс.Гледам всякакви варианти, даже признавам си ,взех да се обърквам с тези влакове и автобуси от и до четирите летища.Информативно погледнах цени на влака от Гетуик до Хийтроу на 03,04 с час на тръгване 09,59 ,дава ми ги  241,60 паунда за двама възрастни 😡,възможно ли е или нещо бъркам? Затова си позволявам ,като взема билетите за самолета пак да пиша тук за помощ за вариант за най-бързо предвижване до района около Хийтроу при кацането на 03,04.  

 

Тази цена от Гатуик до Хийтроу е абсурдна. От Гатуик се хваща Southern Railways или Thameslink до Кройдън, за 5,70 паунда еднопосочно (за 15 минути сте там) и от Кройдън се хваща примерно експресен автобус x26 до Хийтроу (за 1,55). Естествено не е най-бързият вариант, но определено е най-бюджетният. Има много варианти оттам, и по-бързи има, въпросът е, че вече ще сте в TfL зоните и цените са съвсем различни от тези на влаковете.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

цените на влаковете в Англия не са хич ниски, но чак 241 паунда ми се вижда много... вероятно е нещо, което по принцип никой не би му хрумнало да ползва

освен това до Хийтроу линията е частна (на самото летище) и те си слагат цени каквито им харесва, в случая има комбинация от поне два оператора

предполагам, че можеш да вземеш поотделно от Гатуик до Падингтън и оттам с Heathrow express или Connect, сигурно общо две прекачвания и цената ще е доста по-сносна

Според мен много по-удобно е да вземеш билети с Бритиш предния ден и да спите някъде около летището, но ти си знаеш дали ви е възможно да тръгнете предния ден. Някакси не ми харесва идеята да се отказвам от евтин полет точно с Бритиш до удобното летище в полза на някакви сложни часови преходи по земя.

Иначе и шофирането от Уелс до Хийтроу отнема време, та дали все пак ще има смисъл от много ранно пристигане с България Еър?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@wilwil Най-евтината опция за придвижване между летищата е с EasyBus https://www.easybus.com/  Пуснах едно тестово Luton Heathrow - цените са 15-18 паунда на човек. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Преди 1 час, wilwil каза:

Благодаря много на всички отзовали са.Заигравката с кола до Хийтроу, се налата от факта ,че първите четири дни ще сме на госто на приятели,които живеят извън Лондон и ще им е най-удобно да ни вземат от Хийтроу или района около него.След четири дни в Уелс, ще ни върнат обратно в Лондон и самостоятелно още четири дни ще разглеждаме Лондон.Бюджетни туристи сме ,затова България еър са ни малко скъпички ,но само те и Бритиш предлагат ранно кацане и то на Хийтроу,което е важно в предвид предстоящото през деня шест часово шофиране до Уелс.Гледам всякакви варианти, даже признавам си ,взех да се обърквам с тези влакове и автобуси от и до четирите летища.Информативно погледнах цени на влака от Гетуик до Хийтроу на 03,04 с час на тръгване 09,59 ,дава ми ги  241,60 паунда за двама възрастни 😡,възможно ли е или нещо бъркам? Затова си позволявам ,като взема билетите за самолета пак да пиша тук за помощ за вариант за най-бързо предвижване до района около Хийтроу при кацането на 03,04.  

 

 

Подкрепям с 2 ръце БА до Хийтроу. А за 800 лева ще си намерите билети директно до Кардиф. И на Лутън да се кацне, до Лондон и после с метро до Хийтроу, пак си заслужава. За да спестите време и усилия на вашите познати, можете да хванете и автобус от летището в западна посока - Рединг, Оксфорд или друго, за да съкратите шестте им часа каране. Щото ако те трябва да ви вземат рано, трябва да тръгнат по нощите. Хем ще се наспят, хем ще карат по-малко.

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Не знам къде в Уелс ще ходите, но за 6 часа трябва да е по диагонал в най-отдалечената му точка.

Ако е така, както казаха и по-рано други, много по-добре е да се вземе полет до Бирмингам, а връщането да е от Лондон, ако държите да го посетите.

Еднопосочен с КЛМ, стигащ в Бирмингам в 12:30 е 116 евро, поне има нормален ръчен багаж.

 

Връщането при този вариант от Лндон ще е евтин, защото имате избор от летища.

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...

@wilwil Здравейте,

И аз обмислям да посетя Лондон за 4 дни Юни месец и сега правя програма. Затова реших да попитам wilwil, ако можеш да разкажеш как мина твоя престой там: къде отседна, как се придвижва, какво видя и т.н.

Чудя се на кое летище да кацна дали да е на Гетуик или Станстед? Гледах, че от Гетуик се чътува по-малко и билета май е по-евтин. Отделно сега си търсим хотел през booking, което се оказва не лесно начинание. Гледаме да е в района на Лондон Бридж защото ни казаха, че забележителностите са близо, но повечето хотели там са доста скъпи. Чудих се дали да си вземем ойстер кард или като ползваме транспорт да ползваме нашите безконтактни карти, дали има някаква разлика? Ще съм благодарна за съвети и препоръки 🙂

Връзка към мнение
преди 4 часа, viki_29 каза:

@wilwil Здравейте,

И аз обмислям да посетя Лондон за 4 дни Юни месец и сега правя програма. Затова реших да попитам wilwil, ако можеш да разкажеш как мина твоя престой там: къде отседна, как се придвижва, какво видя и т.н.

Чудя се на кое летище да кацна дали да е на Гетуик или Станстед? Гледах, че от Гетуик се чътува по-малко и билета май е по-евтин. Отделно сега си търсим хотел през booking, което се оказва не лесно начинание. Гледаме да е в района на Лондон Бридж защото ни казаха, че забележителностите са близо, но повечето хотели там са доста скъпи. Чудих се дали да си вземем ойстер кард или като ползваме транспорт да ползваме нашите безконтактни карти, дали има някаква разлика? Ще съм благодарна за съвети и препоръки 🙂

разгледай и другите лондонски теми, примерно в тази

 

има писано за ойстъра страшно много. Гетуик според мен е много по-удобно от Станстед и Лутън, защото може да ползваш ойстър или безконтактна карта.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.