Прескочи до съдържание

13 дни Галапагос. Подробна логистика, цени и др.

Marisha

Препоръчани мнения

@Marisha Ще ти досадя с въпроси, че и аз се замислям евентуално за посещение. Случайно да може да споделиш някакви актуални цени на еднодневни екскурзии? Различават ли се значително цените на място от тези в нета? Например гледам онлайн за day trip от Puerto Ayora (Santa Cruz) до остров Bartolome и предложенията са в порядъка на 300-400$. Остров Rabida, който ми се струва интересен изобщо не може да се посети май с еднодневна екскурзия 😞

Би ли предпоръчал/a някoя конкретна еднодневна екскурзия, нещо което не трябва да се пропуска и не може да се види другаде?

И алтернативно, кои са местата за шнорхелинг, които могат да се посетят самостоятелно и няма нужда от организирана екскурзия?

Спомена за неопрен, колко mm би препоръчал/а, къси/дълги ръкави и т.н.? Мерси предварително 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Carrie каза:

@Marisha Ще ти досадя с въпроси, че и аз се замислям евентуално за посещение. Случайно да може да споделиш някакви актуални цени на еднодневни екскурзии? Различават ли се значително цените на място от тези в нета? Например гледам онлайн за day trip от Puerto Ayora (Santa Cruz) до остров Bartolome и предложенията са в порядъка на 300-400$. Остров Rabida, който ми се струва интересен изобщо не може да се посети май с еднодневна екскурзия 😞

Би ли предпоръчал/a някoя конкретна еднодневна екскурзия, нещо което не трябва да се пропуска и не може да се види другаде?

И алтернативно, кои са местата за шнорхелинг, които могат да се посетят самостоятелно и няма нужда от организирана екскурзия?

Спомена за неопрен, колко mm би препоръчал/а, къси/дълги ръкави и т.н.? Мерси предварително 🙂

Не сме ходили до Bartolome, но видях цени на място около 170-200$. Не смятам, че там  бих видяла нещо, което не мога да видя и без екскурзия, освен може би пингвини. От Пуерто Айора не бих препоръчала никаква еднодневна екскурзия. В Пуерто Айора няма и места за шнорхелихг.

На Изабела и Сан Кристобал има  места за шнорхелинг без екскурзии. На Изабела - Пунта Перла, на Сан Кристобал почти на всички плажове.

Дебелината на неопрена зависи от сезона. През март, април може би не ти трябва изобщо.

Нашите са с къси ръкави 2-2.5 мм.

Единствена екскурзия, която мога да препоръчам е до Кикерс Рок от Сан Кристобал за шнорхелихг, а още по хубаво за дайвинг.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@Marisha, понеже ние ще отидем основно с идея за шнорхелинг от брега, е много важно да разбера дали теченията там изискват плавници и уверени плувци. Знаеш ли къде да гледам това? И за приливите и отливите също?  Че Жижо е малко несигурен във водата или каквато там е щадящата мъжкото его дума за това. А освен това има ли корали там долу? Със сигурност на пясъчно дъно ще му е по-лесно да си оправи маската, ако се запоти, отколкото ако е на 5 метра дълбочина или има живи организми и не може да стъпи. 

Връзка към коментар

@Marisha Благодаря за отговорите!

Бартоломе съм си го харесала заради тази гледка (снимка от нета)

bartolome-2-1-768x444.jpg

А Рабида ми изглежда доста по-различен остров с тази червена почва, която е доста приятен фон за наблюдение на животинки 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Шнорхелинг на Галапагосите  не е като на други места като например Червено море или в Азия. На Галапагосите почти няма шарени корали и рибките са по малко. Но има огромно количество морски животни, има морски звезди , но не са много красиви.

Единствено място, където беше много шарено и изключително красиво е Кикерс Рок. Видяхме неща, които не сме виждали другаде.

преди 2 минути , Carrie каза:

@Marisha Благодаря за отговорите!

Бартоломе съм си го харесала заради тази гледка (снимка от нета)

bartolome-2-1-768x444.jpg

А Рабида ми изглежда доста по-различен остров с тази червена почва, която е доста приятен фон за наблюдение на животинки 🙂

Снимката е хубава, но представи си да катериш и да се разхождаш там на 30 градуса под екваториалното слънце, не бих си го причинила.

Имайте предвид, че растителност по острови е доста оскъдна , а слънцето е много силно, дори и през облаци.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Lindt каза:

@Marisha, понеже ние ще отидем основно с идея за шнорхелинг от брега, е много важно да разбера дали теченията там изискват плавници и уверени плувци. Знаеш ли къде да гледам това? И за приливите и отливите също?  Че Жижо е малко несигурен във водата или каквато там е щадящата мъжкото его дума за това. А освен това има ли корали там долу? Със сигурност на пясъчно дъно ще му е по-лесно да си оправи маската, ако се запоти, отколкото ако е на 5 метра дълбочина или има живи организми и не може да стъпи. 

Нямаше кой знае какви течения, корали почти няма, основно лавови камьни. С плавници просто ще е много по сигурен. Поне да има коралови обувки, да не стъпи на някой таралеж.

Връзка към коментар

Информация и за притежатели на дронове. Без проблем може да се внася дрон и в Еквадор и на Галапагос. На островите почти навсякъде има ограничение за ползване. Пускали сме го само един път. То и няма много за снимане с дрон, а и не искахме да плашим животните. В Баньос има прекрасни места за снимане и няма ограничения за ползване.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Не знаех, че птиците с плавници имат нокти. Но и синьокраките, и червенокраките бубита на Галапагос имат нокти и син клюн 🥰

Galapagos Blue Footed Booby (Sula nebouxii) webbed feet

Galapagos Blue Footed Booby

Galapagos Islands Red-Footed Booby

Galapagos Islands Red-Footed Booby,

https://www.gogalapagos.com/galapagos-animal-group/land-birds/

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@Marisha, имам няколко / необичайно за мен/ конкретни въпроса:

- вие в брой ли плащахте всичко? 

- автобусът от летището до Пуерто Айора има ли спирки на острова? Има едни точки за посещение, до които хората ходят с такси, но автобусите също би трябвало да минават от там - Los Gemelos Craters, Los Tuneles и El Chato Tortoise Reserve.

- на плажовете има ли някакво подобие на сянка?

- забравих - пингвинче само на Конча Перла ли видя? Плуваше ли или си стоеше на скала? 

- платихте ли някакви 20 $ такса за напускане на Еквадор като летяхте към Галапагос?

- имахте ли мобилен интернет? Че ние все още не знаем испански 😄

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Lindt каза:

- автобусът от летището до Пуерто Айора има ли спирки на острова? Има едни точки за посещение, до които хората ходят с такси, но автобусите също би трябвало да минават от там - Los Gemelos Craters, Los Tuneles и El Chato Tortoise Reserve.

- забравих - пингвинче само на Конча Перла ли видя? Плуваше ли или си стоеше на скала? 

- платихте ли някакви 20 $ такса за напускане на Еквадор като летяхте към Галапагос?

На Галапагос всичко плащахме в брой.

Автобуса няма спирки.

На някои плажове има подобие на сянка., но може да е заета.

С пингвина плувах на Конча Перла, ако може да се нарече плуване, много се бързи.

Платихме по 20$.

Мобилен интернет взимайте от Claro. Другите оператори ги няма никакви на Галапагос. То и Claro е кофти, но по добре от нищо.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Marisha каза:

...

Автобуса няма спирки.

Благодаря 🙂

Е, значи на място ще питаме дали ще ни спрат там и дали биха ни качили на прибиране. 

А как ти се сториха местните - говореха ли някакъв английски, помагаха ли, очакваха ли бакшиши? 

Връзка към коментар
преди 1 минута , Lindt каза:

Благодаря 🙂

Е, значи на място ще питаме дали ще ни спрат там и дали биха ни качили на прибиране. 

А как ти се сториха местните - говореха ли някакъв английски, помагаха ли, очакваха ли бакшиши? 

Бакшиш никой не ни е искал. Английски никой не говори, не знаят дори числата. Ние пък знаем само числата на испански🤣.

Публикувах малко видео с шнорхелинг с морски лъвчета, ако на някой му е интересно.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 25.02.2022 г. в 14:36, Lindt каза:

Въобще не знам как мирише един морски лъв, но сигурно не е по-зле от район, в който гнездят хиляди корморани 😄

Много зле!

Учудих се много на този факт в САЩ, на 5-10м от стадо такива животни.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Alexander каза:

Много зле!

Учудих се много на този факт в САЩ, на 5-10м от стадо такива животни.

Нищо не си разказал за това пътуване, а даже те е срещнало с морски лъвчета 🙄

А ние ако отидем на Галапагос, след като ти казах, че може би е доста надценено, нали няма да ни се сърдиш? 

преди 27 минути , Marisha каза:

Бакшиш никой не ни е искал. Английски никой не говори, не знаят дори числата. Ние пък знаем само числата на испански🤣.

Публикувах малко видео с шнорхелинг с морски лъвчета, ако на някой му е интересно.

не го виждам това видео, а ми е интересно!

Връзка към коментар

Ще сложа малко линкове тук с красиви снимки, главно за хора като мен, които не могат да се ориентират иначе за дестинация

Санта Крус, в района, за който питах по-рано днес: 

https://www.conservationatlas.org/blog/hiking-galapagos-a-day-solo-in-the-highlands-of-santa-cruz2017

Изабела: 

https://www.conservationatlas.org/blog/isabela-galapagos-photographs-from-a-conservation-heaven2017

Сан Кристобал: 

https://www.conservationatlas.org/blog/visiting-san-cristbal-galapagos-humans-wildlife-sharing-space2017

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Здравко Ангел
преди 6 часа, Lindt каза:

- Аз да се намеся по отношение на автобусите от Пуерто Айора и спирането до тези места, имаше си автобусчета, които обикаляха из населените места, хващаха се точно до нашето airbnb, това беше в една пресечка на главната улица, ще ги видите, ако ги потърсите.

- Относно еднодневните трипове, има си островчета, до които може да стигнеш само с еднодневен трип, например Норт Сеймур, където гнездят фрегатите и синьокраките рибояди. Трипът струваше 175 долара на човек. Включваше и остров Москера, където беше идеално за шнорхелинг и не можеше да се отървеш от морски лъвове, които през цялото време искат да си играят с теб.

- На Тортуга бей имаше мангрова гора на плажа, така че можеше да си намериш сянка.

- Ние ползвахме нет в airbnb-то, беше си нормален.

DSCN0506.JPG

DSCN0530.JPG

DSCN0618.JPG

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Здравко Ангел каза:

- Аз да се намеся по отношение на автобусите от Пуерто Айора и спирането до тези места, имаше си автобусчета, които обикаляха из населените места, хващаха се точно до нашето airbnb, това беше в една пресечка на главната улица, ще ги видите, ако ги потърсите.

- Относно еднодневните трипове, има си островчета, до които може да стигнеш само с еднодневен трип, например Норт Сеймур, където гнездят фрегатите и синьокраките рибояди. Трипът струваше 175 долара на човек. Включваше и остров Москера, където беше идеално за шнорхелинг и не можеше да се отървеш от морски лъвове, които през цялото време искат да си играят с теб.

- На Тортуга бей имаше мангрова гора на плажа, така че можеше да си намериш сянка.

- Ние ползвахме нет в airbnb-то, беше си нормален.

DSCN0506.JPG

DSCN0530.JPG

DSCN0618.JPG

Аз се надявам, че когато се озовем там, ще разберем по-лесно къде можем как да отидем и къде трябва да сме с гид. Все пак ми е полезно и предварително да си изградя представа. Още не сме си купили билети де, но.. ще летим до Сан Кристобал и там ще прекараме няколко дни с тур до Кикер рок.  След това ще разпределяме времето между Изабела и Санта Крус с турове, в зависимост от това какво сме видели и какво не 🙂 Мисля си да не резервирам настаняване предварително. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Здравко Ангел
преди 1 минута , Lindt каза:

Аз се надявам, че когато се озовем там, ще разберем по-лесно къде можем как да отидем и къде трявба да сме с гид. Все пак ми е полезно и предварително да си изградя представа. Още не сме си купили билети де, но.. ще летим до Сан Кристобал и там ще прекараме няколко дни с тур до Кикер рок.  След това ще разпределяме времето между Изабела и Санта Крус с турове, в зависимост от това какво сме видели и какво не 🙂 Мисля си да не резервирам настаняване предварително. 

Ние airbnb-то си го резервирахме един ден преди да се настаним. От Сан Кристобал се ходи до Еспаньола, където е някакъв птичи рай, та може да поснимате.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, Здравко Ангел каза:

Ние airbnb-то си го резервирахме един ден преди да се настаним. От Сан Кристобал се ходи до Еспаньола, където е някакъв птичи рай, та може да поснимате.

Интересно, не съм отваряла airbnb. Може да се изненадам приятно и да помислим за 1 ден до Флореана, че засега виждам 4 зловещи настанявания в гугъл и ми умира желанието.  

И поздрав за @Carrie :yes:

Galapagos land iguana (Conolophus subcristatus) on North Seymour Island

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.