Argentique Публикувано: 16 септември, 2025 Публикувано: 16 септември, 2025 Без нощувка през ноември: Бергамо - 8.11. Или: 15.11. Болоня за една нощувка, 8.11. Виена на 8.11. Малта 7.12. Загреб октомври 18 1 2
Zaro Публикувано: 16 септември, 2025 Публикувано: 16 септември, 2025 преди 15 минути , Argentique каза: Бергамо - 8.11. Нещо, което каца около 3 няма ли, да не се разкарвам до вкъщи? 😁 1 9
Argentique Публикувано: 16 септември, 2025 Публикувано: 16 септември, 2025 От Пловдив цените са високи до MXP засега, само това е по-поносимо: 5
new one Публикувано: 16 септември, 2025 Публикувано: 16 септември, 2025 преди 5 часа, Argentique каза: Без нощувка през ноември: Бергамо - 8.11. Или: 15.11. Болоня за една нощувка, 8.11. Виена на 8.11. Малта 7.12. Загреб октомври Пълниш ми душата със споделената информация - дори да не я ползвам, оценявам изключително високо труда да я изровиш и още повече желанието да я споделиш. Благодаря 💐 18 1
Argentique Публикувано: 16 септември, 2025 Публикувано: 16 септември, 2025 Преди 1 час, new one каза: Пълниш ми душата със споделената информация - дори да не я ползвам, оценявам изключително високо труда да я изровиш и още повече желанието да я споделиш. Благодаря 💐 Така си почивам за пет минутки – трябва да съм на компютъра, обаче сменям дейност. Пък и за мен си търся неща, но за уикенд по-скоро вече не. Ако ще е уикенд, да е шантав поне. 😄 Примерно: Няма да го ползвам това, но сходна ми е идеята. 20
Илиана Публикувано: 16 септември, 2025 Публикувано: 16 септември, 2025 @ArgentiqueТочно в този пример не намирам никакъв смисъл, освен навъртяни км и невъзможно последно прибираане, но винаги ми е любима тема , и най-вече с твоите идеи. p.s. Живея близо до летище София и мога да предложа нощувки когато се налага ранен/късен полет 🌎🌸🍀 5 3
Argentique Публикувано: 16 септември, 2025 Публикувано: 16 септември, 2025 преди 3 часа, Илиана каза: Точно в този пример не намирам никакъв смисъл, освен навъртяни км и невъзможно последно прибираане Смисъл няма, но това беше пример на прима виста за отрицателно време. Пък и има тук хора, които пътуват за движението. Ще го нарека „Пътуване с кулинарна насоченост“. И в Загреб, и в Солун са много добри в сферата. 11
Иван Попов Публикувано: 20 септември, 2025 Публикувано: 20 септември, 2025 На 16.09.2025 г. в 19:06, Argentique каза: Така си почивам за пет минутки – трябва да съм на компютъра, обаче сменям дейност. Пък и за мен си търся неща, но за уикенд по-скоро вече не. Ако ще е уикенд, да е шантав поне. 😄 Примерно: Няма да го ползвам това, но сходна ми е идеята. Това е точно като за мен иначе. Тръгвам от София и кацам в Солун! 😊 4
Kristiyan Desev Публикувано: 25 септември, 2025 Публикувано: 25 септември, 2025 Има много изгодни полети до Полша (Варшава Модлин и Краков) през зимните месеци с Райън и Уиз, като може да се направи уикенд от петък до неделя. За Краков има полет рано сутринта с Уиз и в 10:50 с Райън, връщане в неделя с Райън в 20:00 вечерта или понеделник сутринта с Уиз. За Варшава Модлин цените на Райън паднаха, летят всеки ден около обяд или в ранни следобедни часове, има вариант за връщане с Уиз в 18:40. От Модлин до централната гара във Варшава се стига за около един час. Убеден съм, че коледните базари и в двата града са чудесни 😊. 21
jorocontrola Публикувано: 26 септември, 2025 Публикувано: 26 септември, 2025 На 24.08.2025 г. в 10:24, jorocontrola каза: Ако някой наистина пие ризлинг, цените са безобразно ниски… Това пътуване го направихме. Да дам малко отчет. Полетите минаха на време, за големината на багажа никои се проверява и тук, и там. Имаше и други хора, които бяха избрали тези полети или поне на връщане имаше познати физиономии в самолета. В общи линии ми се затвърдиха впечатленията, че големите градове в Германия не са това, което търся и колко по-малки са градовете, толкова са по-китни и повече ми харесват. - Взехме кола под наем от FlexToGo. Одрусаха ни 150Е с пълната застраховка за 3дни, но това е оптималното, което намерих като цена. Скъпички са колите под наем в Германия. Знам, че някои ще кажат, че има месечни карти на ДБ и бла-бла, но толкова места нямаше как да посетим за толкова кратко време по друг начин. А някои от местата може би и никак... - За спане избрахме Bremm, защото е централно за района и намерих приятно апартаменче (последен етаж в къща). Там се прибирахме само вечер да спим, но беше чисто и просторно и на добра цена, че и цените са височки в района, който се оказа доста тусистически, макар и главно с местни баби... И така по същество: - Ден 1 - вземаме колата под наем около обяд и тръгваме към поредица от "белведерета". Самата река Мозел тече крайно криволичещо и е пълно с меандри, като на всеки един има и изградени наблюдателни площадки. Времето беше топло и приятно за разходка, така че сме доволни. Ще качвам по една-две снимки от място, че да не става много дълъг поста... Minheimer Kreuz - спряхме на едно разширение на пътя в ниското до реката и се изкачихме по пътека през гората: Skywalk Kurpark Bernkastel-Kues - тук има изградена платформа на наблюдение с паркинг точно до нея Wanderpavillon am Moselsteig - трябваше да се походи малко тук, че едни местни тъкмо беряха гроздето и бяха опънали едно метално въже от един трактор, че да издърпват набраното по склона. За наказание им откъснахме малко да похапнем. Уж се води винен сорт, някакво бяло грозде е основно, но когато е добре узряло си е приятно за ядене: Panorama Schaukel: Prinzenkopf tower - паркирахме на близо и след 5мин сме под самата кула. Една от най-добрите гледки. Може би защото слънцето се снижаваше зад нас и цветовете бяха чудни: Bremmer Gipfelkreuz - гледката и към наше село. Мястото ни за спане беше точно в една от къщите долу в ниското пред нас: Понеже ни стигаше толкова обикаляне за днес, се настахимне набързо, хапнахме в едно ресторантче и седнахме на бар с местните: Хич не съм по виното, но нямаха никаква бира и трябваше да се задоволя с некакъв винен коктейл. Но явно е така, като се прави тур по Мозел... - Ден 2 - през ноща заваля силно, към сутринта намаля, но не спря: Нас това не може да ни уплаши, а си имаме и план за гонене. Качваме се в колата и след час сме в Трир, където понеже е неделя има евтин паркинг до гарата. Тук вече хващаме влака и след по-малко от час сме в Люксембург. Нова държава с списъка, падаше ни се под ръка и нямаше как да я изпуснем. Разгледахме отгоре-отгоре за няколко часа, понамокрихме маратонките, изпихме по едно капучино и топъл шоколад и пак сме на път. Хващаме влака на обратно със спирка в Igel описана вече тук. За жалост е неделя и въпреки че сме близо до Trier, автобусите са на час и се движи само един от четири. Щем не щем чакаме следващият влак, а и те са на час. И така в ранният следобед вече разглеждаме богатото римско културно наследство: Преди да продължим решихме, че е време и за вечеря. Тук поне имаше и бира, а все пак стартираше Октоберфест тия дни и трябваше да го уважим и него някак: След Trier се насочихме към Aussichtspunkt Zummethöhe - тук има и винен бар с невероятна панорама. Разбира се не го случихме отворен, но пък гледката си е супер. Попътно спираме и на Aussichtspunkt, Piesport. Слънцето прави напъни да се покаже преди залеж и се получи невероятна дъга. Хванахме и залеза на една нива по пътя. Имаше дори и местни кибици. Не ме питайте къде е било точно това място: И с това приключва деня. Ляга се рано, че @ЙоанаМагелана иска поне 10ч сън, иначе започва рязко да се вкисва, а това най го мразя... - Ден 3 - прогнозата за времето е с немска точност. Няма да има слънце и днес. Пак ставаме рано, минаваме през селската закусвалня и тръгваме на път. Първа спирка Eltz Castle Тук ни одрусаха 4Е за паркинг. Отделно не искаха да ни пуснат до магазинчето за сувенири без да си купим билет от 14Е за замъка. Ами не, няма да ви ги дам. Вкарвам го в графата "tourist trap". Следващият замък е Thurant Castle. И тук не влизаме, но гледки пак има във всички посоки: Aussichtspunkt Winningen Domgartenhütte: И една снимка от самото градче. Ако имаше и поне малко слънце... Следващата спирка е Koblenz. Тук Мозел се влива в Рейн, имат си лифт до крепостта, така че мога да кажа, че е симпатичен град, без да изпъква с него невероятно: Имаше някакво събитие и се строяваха стотици военни със знамена. Явно си честваха нещо? Обикаляйки крепоста стана време и за обяд. Имат си и приличен ресторант: След това пак с лифта наобратно към старият град: Schlossgarten - самият замък е в ремонт, но пък има чудна градина, която е напълно безплатна: За списъка в червени коли: И не само: Казваме си чао с Кобленц и тръгваме за Cochem. Тук вече започва да става по туристическо и да има повечко хора. Качихме се до замъка, но вече беше затворен, така че за около час и половина пообиколихме и тук. Една снимка от извънградската им наблюдателна площадка: Последната ни спирка за деня е Moselblick: - Ден 4 - време е да се прибираме, че няма да е баш забежка иначе, макар и с един ден отпуска и бонус 22ри септември. Първата ни спирка е Aussichtspunkt Geierlay Най-същественото: Location: spans the valley between the municipalities of Sosberg and Mörsdorf in Hunsrück Length: 360 Meters Height: 100 Meters Много ни хареса. Бяхме само ние сутринта. Има паркинг на 10 мин пеш. Спряхме само за час. Машинката не искаше да вземе по-малко от 6Е, което е за 4ч и категотично отказах да им платя. Булгар, булгар... Последната спирка от кратката ни забежка до Германия беше Bernkastel. Тук вече беше пълно с немски пенсионери. За първи път се сблъскахме с тълпи: Да живееш до реката си има и минуси и понякога се оказваш и под водата: Тук също си имат замък на хълма над града - Burg Landshut. Има си кафе на покрива на замъка, което разбира се не работеше: Но гледките не липсваха и в страни от замъка: С това приключвам със снимковият материал. Малко общи приказки сега от мен. Отдавна си бях заплюл района и сега му се падна. Повечето места могат да се разгледат за 3-4 дни. Особено ако се случи и да има поне малко слънце, което не беше нашият случай 😞 , ще е чудно изживяване из един от най-живописните района на Европа. Бих казал "нестандартната Германия" с това вино и лозя (поне според очакванията ми), но пък интересно и разнообразно. Отделно мисля, че и не толкова популярно, за това и докладвам, пък дано и други се зарибят, отидат и случат на повече слънце от нас. Имаше много къмпинги с доста много кемпери покрай реката и тълпи от немци с колелета обикалящи насам-натам, което също не е много типично при нас. Ами толкова от мен. Надявам се и други да споделят забежките си и обогатят темата. До нови срещи... 😉 27 14
Яничка Публикувано: 27 септември, 2025 Публикувано: 27 септември, 2025 Долината на Мозел наистина е прекрасен регион и с кола се прави чудесно кратко пътуване. Нашето тогава беше от Франкфурт. Позволявам си да споделя още няколко снимки от същия маршрут: 28 1 5
jorocontrola Публикувано: 27 септември, 2025 Публикувано: 27 септември, 2025 преди 3 часа, Яничка каза: Долината на Мозел наистина е прекрасен регион и с кола се прави чудесно кратко пътуване. Нашето тогава беше от Франкфурт. Че Хан не е ли Франкфурт… Друго си е като има и слънце 🙂 4
Яничка Публикувано: 27 септември, 2025 Публикувано: 27 септември, 2025 преди 1 час, jorocontrola каза: Че Хан не е ли Франкфурт… Друго си е като има и слънце 🙂 Ние летяхме до летище Франкфурт. 1
Otnesen Публикувано: 11 октомври, 2025 Публикувано: 11 октомври, 2025 За ноември и декември има много дати с ниски цени за Бергамо. За попълване на запаси от кашкавал .😉 11
Alexander Публикувано: 11 октомври, 2025 Публикувано: 11 октомври, 2025 Аз тази работа ще я правя, ама с Раян и Уиз, над 12 часа престой в събота, без нощувка, иначе отиде на кино сметката с кашкавала. 1 2
jorocontrola Публикувано: 11 октомври, 2025 Публикувано: 11 октомври, 2025 Преди 1 час, Alexander каза: Аз тази работа ще я правя, ама с Раян и Уиз, над 12 часа престой в събота, без нощувка, иначе отиде на кино сметката с кашкавала. А аз с Уиз и Раян другата събота 😛 3 2
Argentique Публикувано: 14 октомври, 2025 Публикувано: 14 октомври, 2025 Обикновено тук се качват по-бюджетни предложения, но за Берлин рядко има евтини билети, та всеки си знае и при интерес може да следи за други уикенди. 12
Alexander Публикувано: 14 октомври, 2025 Публикувано: 14 октомври, 2025 Чукнах един Ливърпул, че не съм ходил. 10
jorocontrola Публикувано: 17 октомври, 2025 Публикувано: 17 октомври, 2025 Колкото и да обичам бира, не искам да я пия през зимата в Прага. Друго си е на пролет да се отиде на зелено. Има и добри опции за февруари, но с тръгваме в петък рано от София. Забележка: това не е препоръка за купуване и не гарантира, че няма да има прoмени по разписанието от страна на Уиз. 11 1 2 5
cloud Публикувано: 17 октомври, 2025 Публикувано: 17 октомври, 2025 И от Пловдив вече може да се спретне нещо 7
Velmar Публикувано: 18 октомври, 2025 Публикувано: 18 октомври, 2025 Чудя се за Бергамо с уиз в двете посоки- дали си заслужава.И дали мога да разчитам че ще ги има двата полета в делничен ден през ноември.( гледам отиване в 10.45, а връщане - 22.25 .Очаква се че и коледната украса ще е налична вече....
jorocontrola Публикувано: 20 октомври, 2025 Публикувано: 20 октомври, 2025 Малко мултисити. Бих избрал нощувка във Фрайбург - един чудесен град 😉 13
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега