iMari Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари преди 13 минути , jorocontrola каза: Офертите ценово са много добри, ама зимата в Германия или Англия освен да се пропиеш... В Германия е голям студ, но зимите в по-голямата част на UK са доста по-меки от нашите стандарти, освен ако не отидеш съвсем на север. В Лондон дори няма нужда да си на открито за да прекараш добре, а Ливърпул е страхотен, пак бих отишла. Загреб и аз не вярвам да се задържи. Раян имат един маниер напоследък да пускат по два полета на ден и в последствие единия да отпадне. Кашкавал туризъм от мен. За един ден до Бергамо. 4
jorocontrola Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари преди 7 минути , iMari каза: а Ливърпул е страхотен, пак бих отишла. Не споря изобщо, но погледнах и прогнозата преди да пиша за другият уикенд: И понеже това е от сайта на BBC го приемам за английски хумор това "dizzle and a gentle greeze" ... 😉
Doctor Who Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари преди 19 минути , jorocontrola каза: Офертите ценово са много добри, ама зимата в Германия или Англия освен да се пропиеш... ... или забежки! 🙂 3 1 2
Doctor Who Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари Мисля, че пак временно ще върнат цените от 9.73 евро. 2
iMari Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари Аз още не съм благодарила на @Argentiqueза предложения Неапол за мин.уикенд.😘 Най-накрая след трето ходене в района успях да стигна до Казерта след като прецених, че няма смисъл да чакам време без жълто-оранжеви кодове за дъжд.😄 Само двореца, без градините, но не е малко. До панорамата с неаполитанките предложена от @jorocontrola не стигнах, ама пак се очаровах от този град. Както и сам той писа Неапол предлага много, само да знаеш къде да търсиш. 👍 21 2
Doctor Who Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари Това ме привлича и бих го направил, но имам полети предната седмица и ще е прекалено ... .. или .... 3 1
iMari Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари преди 17 минути , jorocontrola каза: Не споря изобщо, но погледнах и прогнозата преди да пиша за другият уикенд: И понеже това е от сайта на BBC го приемам за английски хумор това "dizzle and a gentle greeze" ... 😉 Е, ние свикнахме на температури около +10 през януари и това ти се вижда хладно. А да стане -10, по друг начин ще гледаш на тази прогноза. :) Абе бриза едва ли да бъде много джентъл. 🙃 4
stanimir Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари BBC нали ги хванаха как лъжат , то може слънце да грее 😂 1
Hakkâri Spor Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари преди 41 минути , iMari каза: Ливърпул е страхотен, пак бих отишла. А отиде ли до Бъркенxед, градчето оттатък канала, дето се вика... Аз не можаx. Бях за уикенд, точно по предложение от тази тема, събота рано сутрин, до неделя следобед. Валя дъжд почти през цялото време. 2
jorocontrola Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари Като сме на тема Ливърпул едно предполжение от мен за темата с шантавите маршрути - лети се до там с 2-3 нощувки. През Chester се отива до Holyhead. От там се хваща ферито и се прибираме през Дъблин. Разбира се това е за лятото, че да може да се направят разходки покрай океана. Но поне за това лято нямаше опция или поне аз не намерих отиване сутрин и прибиране вечер с включени почивни дни. Не е проблем и да се направи и в обратната посока, стига полетите да са ОК часово... 7
iMari Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари преди 10 минути , Hakkâri Spor каза: А отиде ли до Бъркенxед, градчето оттатък канала, дето се вика... Аз не можаx. Бях за уикенд, точно по предложение от тази тема, събота рано сутрин, до неделя следобед. Валя дъжд почти през цялото време. Не, но отидох до Crosby за да видя инсталацията Another place https://share.google/1CBfzJKHTIJl45Ckx Препоръчам на всеки ентусиаст за района. И мен ме духа вятър и валя дъжд, но точно там, на плажа изгря едно невероятно слънчице за подсилване на преживяването. :) 5
Doctor Who Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари Преди 1 час, iMari каза: Не, но отидох до Crosby за да видя инсталацията Another place https://share.google/1CBfzJKHTIJl45Ckx Много, много особено място със специфично излъчване. Препоръчвам да се види или рано сутрин, или в дъждовно време, за да се почувства присъствието на 100 скулптури и самотата, която се излъчва от тях. "Another Place" Инсталацията на Антъни Гормли включва 100 чугунени скулптури в реален размер, изработени от 17 различни калъпа, взети от собственото тяло на скулптора, инсталирани на плажа Кросби в естуара на Мърси. „Железните мъже“ са обърнати към открито море и изобразяват връзката между природните елементи, пространството и човешкото тяло. „Друго място“ обхваща разстояние от почти 3 км, като фигурите са разположени на 250 м едно от друго по линията на прилива и до 1 километър към хоризонта. Движението на местните приливи и отливи и ежедневните метеорологични условия диктуват дали фигурите са видими или потопени. https://www.biennial.com/project/antony-gormley-another-place/ 19
zon Публикувано: 28 януари Публикувано: 28 януари На 27.01.2026 г. в 12:20, Doctor Who каза: На 27.01.2026 г. в 12:01, jorocontrola каза: Офертите ценово са много добри, ама зимата в Германия или Англия освен да се пропиеш... ... или забежки! 🙂 'няма нищо по-хубаво от лошото време' 'няма лошо време, само недобри дрехи' 21
CarpeDiem Публикувано: 28 януари Публикувано: 28 януари Направих този уикенд Бристъл и препоръчвам, много приятен град за разходка, удобни полети, на който не му пречат трите часа в посока. Безплатни музеи. С удоволствие бих се върнала. Бърза и организирана проверка на летището. На връщане самолетът беше наполовина празен и си имах три седалки. 35 4 2
Argentique Публикувано: 29 януари Публикувано: 29 януари Аз нямам време, но ето единствените бюджетни билети натам. После се вдигат цените, а в лятното разписание засега няма уикенди. 4
jorocontrola Публикувано: 29 януари Публикувано: 29 януари преди 4 минути , Argentique каза: Аз нямам време, но ето единствените бюджетни билети натам. После се вдигат цените, а в лятното разписание засега няма уикенди. И пак английски хумор от ББС: Слънце с комбинация от 80+% дъжд...
Argentique Публикувано: 29 януари Публикувано: 29 януари преди 6 минути , jorocontrola каза: И пак английски хумор от ББС: Слънце с комбинация от 80+% дъжд... То това на нас ни пречи. 😃 На други явно не. Март има Ларнака петък-неделя. С wdc си е по 20€ в посока даже. С покупка от skyscanner.com.au става да се намали някое евро и за останалите. 😃 5
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега