Argentique Публикувано: Петък в 19:39 Публикувано: Петък в 19:39 Тук малко са феновете на летище Пловдив и не е уикенд баш, но на смяната лятно със зимно разписание има Милано. Ако се купува един по един, отиването за първия човек е 14.99€. 4
Argentique Публикувано: вчера в 08:38 Публикувано: вчера в 08:38 Уикенд в Мадрид. През сайтовете може да се свали 10-15€ общо или да се хване по-късен уиз на връщане. 6
Argentique Публикувано: вчера в 13:58 Публикувано: вчера в 13:58 Някой ако иска да хапне вкусно и по-евтино по Коледа, има Неапол. 68€ редовно, 48€ c WDC или с някакво намаление през сайтовете. На 24 и 25 вечер по малките градчета почти не работят заведенията. 4
Argentique Публикувано: преди 8 часа Публикувано: преди 8 часа Уикенди с паразитни нощувки не се харесват много тук, ама такива са им часовете. В неделя е преди 6 сутринта полетът. За ден има време да се види столица (плюс Мдина евентуално). 3
Яничка Публикувано: преди 6 часа Публикувано: преди 6 часа На 25.09.2026 г. в 11:45, Argentique каза: 😄 Понеже предния път пих някаква за 2.50, през август оставих 5€ за две и след 5 минути по-възрастната барманка излезе и ме намери на масата отвън и ми върна 2€. Познайте кога в България ще се случи. Офтопик, за което се извинявам - в Египет ни се случи същото, и то в ресторант, който бяхме избрали за Нова Година (не беше в ризорт/хотел). Мъжът ми по погрешка даде на сервитьора банкнота 100$, вместо 50$. Аз случайно видях, но сервитьорът вече се връщаше към нас и ни я върна. Шок и ужас - честен сервитьор в Египет :)))) 3 3
Alexander Публикувано: преди 6 часа Публикувано: преди 6 часа преди 10 минути , Яничка каза: Офтопик, за което се извинявам - в Египет ни се случи същото, и то в ресторант, който бяхме избрали за Нова Година (не беше в ризорт/хотел). Мъжът ми по погрешка даде на сервитьора банкнота 100$, вместо 50$. Аз случайно видях, но сервитьорът вече се връщаше към нас и ни я върна. Шок и ужас - честен сервитьор в Египет :)))) Преди няколко седмици в малко гдарче в Каталуня, в една локална баничарница/хлебарница, сутринта накупих доста неща, включително и хляб за 16евро. Продавачката, бешe възрастна поне 60 годишна, много готина. Викам й, ще плащам с карта, тя вади ПОС-а и ми дава, удрям Революта, отказана транзакция, няма толкова пари! По принцип винаго държа до 50-100 евро макс, когато трябват прехрълям от касичките на Револют. Поглеждам, отказана транзакция за 1600евро! Показах й я, тя взе да рови ПОС-а и вика, наистина, трябва ми ваканция и т.н. извинения. Ако бях с кредитна карта, нямаше да се усетя. 10
stanimir Публикувано: преди 6 часа Публикувано: преди 6 часа Е , сега.Стават грешки.Едва ли е искала да те измами. 2
Иван Попов Публикувано: преди 5 часа Публикувано: преди 5 часа Е, това с 16 и 1600 евро вече си е направо сериозна грешка. Добре, че в Revolut си държал малко пари и транзакцията е била отказана, защото иначе после щеше да е едно хубаво разправяне за връщане на сумата. Аз в момента се разправям с нещо подобно, само че с хотел в Истанбул. При мен първо блокираха сумата по картата като авторизация, а след това отделно си взеха и плащането за нощувката. От хотела ми писаха, че първата сума трябвало да се освободи до 1–2 работни дни, само че вече мина време, а парите още ги няма. Та и аз напоследък започнах доста по-внимателно да гледам какво точно се дърпа от картата. 1
rgu Публикувано: преди 3 часа Публикувано: преди 3 часа 3 hours ago, Alexander said: Преди няколко седмици в малко гдарче в Каталуня, в една локална баничарница/хлебарница, сутринта накупих доста неща, включително и хляб за 16евро. Продавачката, бешe възрастна поне 60 годишна, много готина. Викам й, ще плащам с карта, тя вади ПОС-а и ми дава, удрям Революта, отказана транзакция, няма толкова пари! По принцип винаго държа до 50-100 евро макс, когато трябват прехрълям от касичките на Револют. Поглеждам, отказана транзакция за 1600евро! Показах й я, тя взе да рови ПОС-а и вика, наистина, трябва ми ваканция и т.н. извинения. Ако бях с кредитна карта, нямаше да се усетя. Безконтактното няма ли лимит до 100на евро?
Loverboy Публикувано: преди 2 часа Публикувано: преди 2 часа преди 13 минути , rgu каза: Безконтактното няма ли лимит до 100на евро? Безконтактното да, но плащания през Apple Pay/Google Pay нямат никакъв лимит. 1
Alexander Публикувано: преди 2 часа Публикувано: преди 2 часа преди 23 минути , rgu каза: Безконтактното няма ли лимит до 100на евро? явно не, платено с телефона с револютска карта в портмонето. 16,50€ е било и 1650€ 1
stanimir Публикувано: преди 2 часа Публикувано: преди 2 часа Аз имам SMS известяване по кредитните карти за в случаите когато съм без нет , иначе идват и нотификации от приложението на банката. За Испания не знам , но мисля в България всяко безконтактно плащане на ПОС над 100€ минава само след въвеждане на ПИН. 1
Zaro Публикувано: преди 1 час Публикувано: преди 1 час Още една причина плащането през телефон да е с едно на ум. 2
neuromancer Публикувано: преди 1 час Публикувано: преди 1 час Е,е, случвало ми се е да плащам 4000 вместо 40, оплаквам се и ги връщат. Бях превел на човек 300 вместо 30, върна ми ги. Теоретично по закон (тук) ако ти преведат пари по погрешка нямаш право да ги задържиш, и ако се правиш на ударен ще те съдят. В смисъл като продавача въвежда сумата ръчно, а не излиза автоматично от касов апарат примерно, може да сбърка. А, и винаги си гледам стейтмънта за грешки или неща, които не съм купувал. 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега