Oshko Публикувано: 9 април Сподели Публикувано: 9 април преди 24 минути , Svetulche каза: значи вече се пътува в този размирен район..., ура! В колко дни вместихте това пътуване и как разпределихте дните? През къде пътувахте за Данакил, през Мекеле или? Какво е времето през април? Интересува ме много ли е жега и вали ли. И много други неща ме интересуват, ама да не нахалствам 🙂 Благодаря предварително! Пътува се вече навсякъде, но много хотели са затворили по време на войната и в момента в Hawzien например има само един работещ. Ние бяхме отделили 2 нощувки за там, но едната замина за Данакил, заради дъждове и всичко се размести с един ден. За Данакил тръгнахме от Семера, а приключихме в Мекеле. Част от групата се върна в Семера. Времето в Тигрей и Лалибела беше екстра, но в Данакил беше 40С, то това си се знаеше за Април. Три дни без баня, спане на открито и по цял ден жега не е за всеки, но ние обичаме топличко. По принцип не би трябвало да вали много Април, но при нас валя в Данакил, както и в Адис Абеба. 1 Връзка към коментар
Svetulche Публикувано: 15 септември Сподели Публикувано: 15 септември Боря една програма за Етиопия и нещо се оплетох, та търся помощ..... Задължително искам да видим Лалибела, планината Semien, депресията с вулкана и скалните църкви в Tigray. И се получи това: ден ден какво нощувка 1 нед. Morning flight from Addis Ababa to Lalibela. Lalibela Lalibela (hotel) 2 пон. Lalibela Lalibela (hotel) 3 вт. Morning flight from Lalibela to Gondar Gondar (hotel) 4 ср. Drive from Gonder to Sankaber camp (Semien mountains) camp 5 четв. Walk from Sankaber to Geech camp 6 пет. Walk from Geech to Ambaras, meet the jeep, drive to Gondar and flight to Addis Addis Abeba (hotel) 7 съб. Flight Addis Ababa -Semera. Erta Ale camp 8 нед. Dalol camp 9 пон. Danakil. Drive Danakil to Mekele Mekele (hotel) 10 вт. Drive to Gheralta Mountains camp/ hotel 11 ср. Tigray: hike about 3 hours to visit Church of Abune Gebremikeal Koraro and on the afternoon also hike up to Mariam Korkor and Daniel Korkor camp/ hotel 12 четв. Tigray: trek to Abune Yemata Guh church hotel 13 пет. Drive to Aksum Aksum (hotel) 14 съб. Flight Aksum to Addis 15 нед. Addis and flight to Sofia От ден 1 до ден 9 ми се вижда оптимална. За после започнах да се чудя - дали не отделям прекалено много време за Tigray? Нещо може ли там да се оптимизира времево? Аксум не ми е цел, но идеята е от там да летим обратно към Адис Абеба, та за това го има. И другата чуденка идва от съпротивата на едната ми дружка към къмпингуването. На първите две места (Semien и депресията) е неизбежно, ще го преживее, но в Tigray мога да сменя с хотел. Въпросът е дали да го направя. Ако ще се заврем в някой смотан, душен хотел, в който я има - я няма вода - ще натискам за палатките :-)..... @Oshko мнение по въпроса с хотелите там? Вие колко време отделихте за Tigray и кои църкви посетихте? Как се придвижихте до и от там? Ще съм благодарна и за всякакъв друг коментар по програмата ми от всеки, който би се включил. 1 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 15 септември Сподели Публикувано: 15 септември преди 2 часа, Svetulche каза: Боря една програма за Етиопия и нещо се оплетох, та търся помощ..... Задължително искам да видим Лалибела, планината Semien, депресията с вулкана и скалните църкви в Tigray. И се получи това: ден ден какво нощувка 1 нед. Morning flight from Addis Ababa to Lalibela. Lalibela Lalibela (hotel) 2 пон. Lalibela Lalibela (hotel) 3 вт. Morning flight from Lalibela to Gondar Gondar (hotel) 4 ср. Drive from Gonder to Sankaber camp (Semien mountains) camp 5 четв. Walk from Sankaber to Geech camp 6 пет. Walk from Geech to Ambaras, meet the jeep, drive to Gondar and flight to Addis Addis Abeba (hotel) 7 съб. Flight Addis Ababa -Semera. Erta Ale camp 8 нед. Dalol camp 9 пон. Danakil. Drive Danakil to Mekele Mekele (hotel) 10 вт. Drive to Gheralta Mountains camp/ hotel 11 ср. Tigray: hike about 3 hours to visit Church of Abune Gebremikeal Koraro and on the afternoon also hike up to Mariam Korkor and Daniel Korkor camp/ hotel 12 четв. Tigray: trek to Abune Yemata Guh church hotel 13 пет. Drive to Aksum Aksum (hotel) 14 съб. Flight Aksum to Addis 15 нед. Addis and flight to Sofia От ден 1 до ден 9 ми се вижда оптимална. За после започнах да се чудя - дали не отделям прекалено много време за Tigray? Нещо може ли там да се оптимизира времево? Аксум не ми е цел, но идеята е от там да летим обратно към Адис Абеба, та за това го има. И другата чуденка идва от съпротивата на едната ми дружка към къмпингуването. На първите две места (Semien и депресията) е неизбежно, ще го преживее, но в Tigray мога да сменя с хотел. Въпросът е дали да го направя. Ако ще се заврем в някой смотан, душен хотел, в който я има - я няма вода - ще натискам за палатките :-)..... @Oshko мнение по въпроса с хотелите там? Вие колко време отделихте за Tigray и кои църкви посетихте? Как се придвижихте до и от там? Ще съм благодарна и за всякакъв друг коментар по програмата ми от всеки, който би се включил. В Tigray бяхме една нощ, качехме се до Абуна Ямата, не ни остана време за втора. До църквите ни караха същите, които ни взеха от Мекеле след Данакил. По принцип вашата програма е по-спокойна и доста по-дълга, така че всичко може да се мине и по-бързо, но няма нужда(освен ако не решите да скочите до Джибути или племената на юг. За хотелите, в Тигрей през Април имаше само един скромен хотел, всички от рода на Гералта лодж не работят, пострадали са от войната. В Лалибела има голям избор, изглезете се че няма къде другаде. Къмпингуването в Данакил си е спане на открито, няма палатки, няма ток, няма баня, но си струва, ние имахме 2 нощувки и една в Семера преди това. 1 1 Връзка към коментар
Worldismine Публикувано: 15 септември Сподели Публикувано: 15 септември Пиша в темата, за да ми излиза в нотификациите, Етиопия ми е топ цел/мечта от непосетенитв държави. И за да не е само спам включване - ще стигнат ли 2 седмици за основните неща, които поне аз знам - Ерта але, Данакил, Лалибела, племената? Връзка към коментар
Svetulche Публикувано: 15 септември Сподели Публикувано: 15 септември преди 39 минути , Worldismine каза: ще стигнат ли 2 седмици за основните неща, които поне аз знам - Ерта але, Данакил, Лалибела, племената аз за племената съвсем съзнателно много не съм се информирала, защото при моята програма това означава още дни, а няма как... Но си мисля, че 15 дни ще са достатъчни за Лалибела, депресията, вулкана и племената. Етиопия е много голяма и има много интересни места за разглеждане, така че ако са само 15 дни - неминуемо нещо изпада... 1 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 16 септември Сподели Публикувано: 16 септември преди 13 часа, Worldismine каза: Пиша в темата, за да ми излиза в нотификациите, Етиопия ми е топ цел/мечта от непосетенитв държави. И за да не е само спам включване - ще стигнат ли 2 седмици за основните неща, които поне аз знам - Ерта але, Данакил, Лалибела, племената? Може, може, въпрос на стил на пътуване. Едни корейци/китайци в името на рекорда успяха успоредно с нас да навъртят целия маршрут с Вулкана, Далол и т.н. за 2 дни с една нощувка. Лалибела си е оптимално с една нощувка, туровете до Омо са тридневни основно, така че супер сгъстено може и много бързо, наистина си е въпрос на стил. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега