Прескочи до съдържание

Какво става с цените на нощувките, кръчмите и качеството им в България?


Alexander

Препоръчани мнения

Публикувано:

Има едно нещо, наречено инфлация и която официално я дават към 7-14% (грубо по спомени), а тя в така наречения западен свят, в периферията на който сме и ние, си е 50-100% реално, в зависимост от държавата и какви стоки и услуги смятаме. 14 години нулеви и даже отрицателни лихви на ФЕД и ЕЦБ, последните 3 години напечатани повече пари от предните 20. Няма как да има различен резултат. Сега вдигнаха лихвените проценти и взеха да намаляват евтините пари. Като приритат пазарите и банките, пак ще ги свалят и ще пуснат печатницата, което ще подгони инфлацията отново (не, че изобщо е изчезвала, но поне беше намаляла).  Цялата сегашна западна финансова система, базирана на дълг, достигнал колосални размери, е неизлечимо болна и това, което в момента виждаме около нас, много скоро ще ни изглежда като доброто старо време, за което ще си спомняме с умиление. За политиките и за това как се отразяват на благосъстоянието на почти всички ни изобщо не отварям даже  дума.

Преди около 2-3 години бях публикувал един пост, в който обяснявах за високата инфлация, която ни чака. Поста ми просъществува точно 15 минути преди да бъде изтрит, което разбира се, не променя по никакъв начин действителноста. 🙂  

  • Харесвам 14
  • Браво 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Бях в семейна кръмча/хотел в Смолян, където ходя един път в годината от 15 години.

Ами дори там се усеща спад на качеството, а цените са сериозни.

Някак си ми дойде в повече за 1 салата, 1 основно и 1 десерт-крем карамел, с 150 ракия и 2 чаши наливно вино да видя сметка 62лв. 

  • Харесвам 5
  • Шок 2
  • Замислям се 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

В момента гледам по btv новините, професор Румен Драганов, председатели  на института за анализи и оценки в туризма!

Качеството е топ, пандемията изчистила всичко лошо, останали били  най-добрите доставчици доставяща изключително качествена храна, най-добрите заведения, било евтино и супер добре всичко. 

Дори клиентите били много качествени и опитни! 

 

Всяко изречение беше за бисери или за вицове, не може да си вземе въздух, водещите едвам успяха да се обадят 2-3 пъти..чист платен репортаж.

 

  • Харесвам 3
  • Смея се 18
Публикувано:
преди 9 минути , Alexander каза:

било евтино и супер добре всичко.

Днес ми казаха как таратора в Созопол е 19лв....това някак се разминава с моята представа за евтино и дори достъпна цена.

  • Харесвам 3
  • Шок 5
Публикувано:
преди 3 минути , bobole4e каза:

Днес ми казаха как таратора в Созопол е 19лв....това някак се разминава с моята представа за евтино и дори достъпна цена.

Този тип има десетки изяви, сега попаднах на това заглавие, точно в отговор на твоя пост

 

"Румен Драганов: Цените за почивка у нас отговарят на търсенето и предлагането"

Публикувано:

Яка кампания се вихри в медиите, Колко е хубаво нашето море и колко е зле в Гърция, където 'убиват туристи', 'арестуват родителите, които не си надзирават децата на плажа'

..то ако ставаше с пропаганда...

  • Харесвам 4
Публикувано:

Реално си има плюсове и минуси и в БГ, и на другите места. Топ сезон не бих отишъл в Италия на море аз примерно. Много места у нас са пълни за целият сезон, други - сигурно не. Но зависи от цени, маркетинг и т.н.

  • Харесвам 6
Публикувано:
46 minutes ago, bobole4e said:

Днес ми казаха как таратора в Созопол е 19лв....това някак се разминава с моята представа за евтино и дори достъпна цена.

Без мастиката ?

  • Смея се 5
Публикувано:
преди 14 минути , bad kid каза:

Гугъл изкара и таратор 3,49 в Созопол 

Screenshot_20230717-210507.png

Който е превел таратор и мусака, трябва да получи орден на британската империя...

  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, bobole4e каза:

Днес ми казаха как таратора в Созопол е 19лв....това някак се разминава с моята представа за евтино и дори достъпна цена.

Ако не е таратор, ами е Снежанка, това си е оферта отвсякъде.

  • Смея се 2
Публикувано:

Показах ми видео на някакъв ром, как се жалва в кръчма на буните във Варна, яли пържолки рибай 3 броя по 35лв, ама накрая идва сметка 14х35 или цената се оказала, че е за 100гр!

Сервитьорката обясняваше, че били по 450+ грама всяка или само по 150-160лв, ама освен с цената са го праснали и с грамажа.

 

Взех че погледах в една лъскава аржентинска кръчма в Мадрид, цената е точно на половина от това на буните във Варна..

  • Харесвам 5
  • Шок 2
  • Смея се 3
Публикувано:

Не че ходя по такива места , но пък съм гледал. Това е Ница , но и на други места съм виждал подобни цени.Ясно че породата е специална , ама чак толкова   

 

IMG_20230717_230734.jpg

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Охо , каква тема! Съвсем ще ме откажете от ваканция в България... 

 А заплатите вдигнали ли са ги с 20 процента поне? 

  • Смея се 3
Публикувано:
преди 3 часа, bobole4e каза:

Днес ми казаха как таратора в Созопол е 19лв....това някак се разминава с моята представа за евтино и дори достъпна цена.

И? Едно заведение е определящо ли? Навсякъде има такива изцепки. Уикендът бях в Созопол и тараторът както и другите супи бяха по 4,5лв.

Много по-голям проблем са козите пътеки, които представляват пътищата ни по Черноморието, от колкото цените.

  • Харесвам 9
Публикувано:
преди 6 часа, Happy_Traveler каза:

 А заплатите вдигнали ли са ги с 20 процента поне? 

Еее, как бе. Даже не с 20, а цели 30%. Почти достигаме нивото на Люксембург.

  • Харесвам 1
Публикувано:

Предвам на живо от Несебър. 300г. чернокоп ( с гарнитура) - 18лв. 300г сафрид ( с гарнитура също тоже) - 16лв. 500мл наливна бира - между 3,00и 4,00лв. Миш -маш - 6,80, таратор - 3,20. Това са част от цените на ресторанчета в града. По крайбрежието е по- така. Плюс, разбира се. 

  • Харесвам 11
Публикувано:
преди 11 минути , дядо Пепи каза:

Предвам на живо от Несебър. 300г. чернокоп ( с гарнитура) - 18лв. 300г сафрид ( с гарнитура също тоже) - 16лв. 500мл наливна бира - между 3,00и 4,00лв. Миш -маш - 6,80, таратор - 3,20. Това са част от цените на ресторанчета в града. По крайбрежието е по- така. Плюс, разбира се. 

 

Докато се моташ из Несебър, провери, ако можеш, цената на октопод или ципура в "Стария моярк".

Преди 2 години там рибокът струваше 30 лв. без гарнитура.

  • Замислям се 1
Публикувано:

Драганов наистина велики неща е казал.Не съм учил икономика и вероятно затова трудно схващам мисълта му или по-точно я схващам , но би било вярно при равностойни други условия :

 

"Данните за високите цени по морето ме радват. Цените, които чуваме по заведенията, трябва да станат европейски. Ако не ги направим, имаме износ на национален доход'

Публикувано:
преди 9 часа, tch каза:

Много по-голям проблем са козите пътеки, които представляват пътищата ни по Черноморието, от колкото цените.

Дай пример ….
 

  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 часа, stanimir каза:

Не че ходя по такива места , но пък съм гледал. Това е Ница , но и на други места съм виждал подобни цени.Ясно че породата е специална , ама чак толкова   

 

IMG_20230717_230734.jpg

Ти ще изкараш и от Кобе накрая..

 

тая русата крава е най-скъпата испанска порода, под 40-50€/кг в Испания - зряло месо. Иначе нормалните са 20-25€/кг

IMG_9994.png.ec4ef06e3690029d05d0a6874c7e89cf.png

 

 

100лв/кг  е някакво говеждо в Бг, включително българското.

 

 

 

Публикувано:
преди 2 часа, Zlia каза:

Дай пример ….
 

Например, че обзорският проход е в дупки и при катастрофа реално няма алтернатива?! Но дори всичко да мине нормално, разстоянието от 120км между третият и четвъртият по големина градове в България се измива за над 2 часа.

  • Харесвам 6
Публикувано:

Без да имам подробни впечатления, според мен цените по нашето Черноморие са с 30% нагоре.

Събота - Маска Фестивал в Бургас. Шишче отдавна изстинал адана кебап (говеждо) - 10 лв бройката. Три шишчета, изсъхнала питка хляб, салата от маслини и рапани, изядени на дървена пейка - 40лв.

Сега проверих, че готови шишчета (100гр.) се продават в Метро на цена от 17.99 лв. килото. Ако можеш да дръпнеш ДДС-то цената пада на 14.99лв. Излиза, че вземаш шишчето за 1.79 и го продаваш за десет лева. Яко! Но нека кажем, че си платил много пари за мястото.

***

Неделя - Бургаските солници - две рибени чорби, пет рибки чернокоп, две пърленки и чаша наливна бира - 39.50 лв. Конкретно на това заведение ходя всеки път, като съм на солниците и винаги поръчам едно и също. Миналата година сметката за същото бе 24 лв.

  • Харесвам 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.