Прескочи до съдържание

Какво става с цените на нощувките, кръчмите, хранителните продукти в магазините и качеството им в България?

Alexander

Препоръчани мнения

Публикувано:

Има едно нещо, наречено инфлация и която официално я дават към 7-14% (грубо по спомени), а тя в така наречения западен свят, в периферията на който сме и ние, си е 50-100% реално, в зависимост от държавата и какви стоки и услуги смятаме. 14 години нулеви и даже отрицателни лихви на ФЕД и ЕЦБ, последните 3 години напечатани повече пари от предните 20. Няма как да има различен резултат. Сега вдигнаха лихвените проценти и взеха да намаляват евтините пари. Като приритат пазарите и банките, пак ще ги свалят и ще пуснат печатницата, което ще подгони инфлацията отново (не, че изобщо е изчезвала, но поне беше намаляла).  Цялата сегашна западна финансова система, базирана на дълг, достигнал колосални размери, е неизлечимо болна и това, което в момента виждаме около нас, много скоро ще ни изглежда като доброто старо време, за което ще си спомняме с умиление. За политиките и за това как се отразяват на благосъстоянието на почти всички ни изобщо не отварям даже  дума.

Преди около 2-3 години бях публикувал един пост, в който обяснявах за високата инфлация, която ни чака. Поста ми просъществува точно 15 минути преди да бъде изтрит, което разбира се, не променя по никакъв начин действителноста. 🙂  

• Харесвам 14
  • Браво 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Бях в семейна кръмча/хотел в Смолян, където ходя един път в годината от 15 години.

Ами дори там се усеща спад на качеството, а цените са сериозни.

Някак си ми дойде в повече за 1 салата, 1 основно и 1 десерт-крем карамел, с 150 ракия и 2 чаши наливно вино да видя сметка 62лв. 

• Харесвам 5
  • Шок 2
  • Замислям се 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

В момента гледам по btv новините, професор Румен Драганов, председатели  на института за анализи и оценки в туризма!

Качеството е топ, пандемията изчистила всичко лошо, останали били  най-добрите доставчици доставяща изключително качествена храна, най-добрите заведения, било евтино и супер добре всичко. 

Дори клиентите били много качествени и опитни! 

Всяко изречение беше за бисери или за вицове, не може да си вземе въздух, водещите едвам успяха да се обадят 2-3 пъти..чист платен репортаж.

• Харесвам 3
  • Смея се 18
Публикувано:
преди 9 минути , Alexander каза:

било евтино и супер добре всичко.

Днес ми казаха как таратора в Созопол е 19лв....това някак се разминава с моята представа за евтино и дори достъпна цена.

• Харесвам 3
  • Шок 5
Публикувано:
преди 3 минути , bobole4e каза:

Днес ми казаха как таратора в Созопол е 19лв....това някак се разминава с моята представа за евтино и дори достъпна цена.

Този тип има десетки изяви, сега попаднах на това заглавие, точно в отговор на твоя пост

"Румен Драганов: Цените за почивка у нас отговарят на търсенето и предлагането"

Публикувано:

Яка кампания се вихри в медиите, Колко е хубаво нашето море и колко е зле в Гърция, където 'убиват туристи', 'арестуват родителите, които не си надзирават децата на плажа'

..то ако ставаше с пропаганда...

• Харесвам 4
Публикувано:

Реално си има плюсове и минуси и в БГ, и на другите места. Топ сезон не бих отишъл в Италия на море аз примерно. Много места у нас са пълни за целият сезон, други - сигурно не. Но зависи от цени, маркетинг и т.н.

• Харесвам 6
Публикувано:
46 minutes ago, bobole4e said:

Без мастиката ?

• Смея се 5
Публикувано:
преди 14 минути , bad kid каза:

Гугъл изкара и таратор 3,49 в Созопол 

Screenshot_20230717-210507.png

Който е превел таратор и мусака, трябва да получи орден на британската империя...

• Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, bobole4e каза:

Ако не е таратор, ами е Снежанка, това си е оферта отвсякъде.

• Смея се 2
Публикувано:

Показах ми видео на някакъв ром, как се жалва в кръчма на буните във Варна, яли пържолки рибай 3 броя по 35лв, ама накрая идва сметка 14х35 или цената се оказала, че е за 100гр!

Сервитьорката обясняваше, че били по 450+ грама всяка или само по 150-160лв, ама освен с цената са го праснали и с грамажа.

Взех че погледах в една лъскава аржентинска кръчма в Мадрид, цената е точно на половина от това на буните във Варна..

• Харесвам 5
  • Шок 2
  • Смея се 3
Публикувано:

Не че ходя по такива места , но пък съм гледал. Това е Ница , но и на други места съм виждал подобни цени.Ясно че породата е специална , ама чак толкова   

IMG_20230717_230734.jpg

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Охо , каква тема! Съвсем ще ме откажете от ваканция в България... 

А заплатите вдигнали ли са ги с 20 процента поне? 

• Смея се 3
Публикувано:
преди 3 часа, bobole4e каза:

И? Едно заведение е определящо ли? Навсякъде има такива изцепки. Уикендът бях в Созопол и тараторът както и другите супи бяха по 4,5лв.

Много по-голям проблем са козите пътеки, които представляват пътищата ни по Черноморието, от колкото цените.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 6 часа, Happy_Traveler каза:

А заплатите вдигнали ли са ги с 20 процента поне? 

Еее, как бе. Даже не с 20, а цели 30%. Почти достигаме нивото на Люксембург.

• Харесвам 1
Публикувано:

Предвам на живо от Несебър. 300г. чернокоп ( с гарнитура) - 18лв. 300г сафрид ( с гарнитура също тоже) - 16лв. 500мл наливна бира - между 3,00и 4,00лв. Миш -маш - 6,80, таратор - 3,20. Това са част от цените на ресторанчета в града. По крайбрежието е по- така. Плюс, разбира се. 

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 11 минути , дядо Пепи каза:

Предвам на живо от Несебър. 300г. чернокоп ( с гарнитура) - 18лв. 300г сафрид ( с гарнитура също тоже) - 16лв. 500мл наливна бира - между 3,00и 4,00лв. Миш -маш - 6,80, таратор - 3,20. Това са част от цените на ресторанчета в града. По крайбрежието е по- така. Плюс, разбира се. 

Докато се моташ из Несебър, провери, ако можеш, цената на октопод или ципура в "Стария моярк".

Преди 2 години там рибокът струваше 30 лв. без гарнитура.

• Замислям се 1
Публикувано:

Драганов наистина велики неща е казал.Не съм учил икономика и вероятно затова трудно схващам мисълта му или по-точно я схващам , но би било вярно при равностойни други условия :

"Данните за високите цени по морето ме радват. Цените, които чуваме по заведенията, трябва да станат европейски. Ако не ги направим, имаме износ на национален доход'

Публикувано:
преди 9 часа, tch каза:

Много по-голям проблем са козите пътеки, които представляват пътищата ни по Черноморието, от колкото цените.

Дай пример ….

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 часа, stanimir каза:

Не че ходя по такива места , но пък съм гледал. Това е Ница , но и на други места съм виждал подобни цени.Ясно че породата е специална , ама чак толкова   

IMG_20230717_230734.jpg

Ти ще изкараш и от Кобе накрая..

тая русата крава е най-скъпата испанска порода, под 40-50€/кг в Испания - зряло месо. Иначе нормалните са 20-25€/кг

IMG_9994.png.ec4ef06e3690029d05d0a6874c7e89cf.png

100лв/кг  е някакво говеждо в Бг, включително българското.

Публикувано:
преди 2 часа, Zlia каза:

Дай пример ….

Например, че обзорският проход е в дупки и при катастрофа реално няма алтернатива?! Но дори всичко да мине нормално, разстоянието от 120км между третият и четвъртият по големина градове в България се измива за над 2 часа.

• Харесвам 6
Публикувано:

Без да имам подробни впечатления, според мен цените по нашето Черноморие са с 30% нагоре.

Събота - Маска Фестивал в Бургас. Шишче отдавна изстинал адана кебап (говеждо) - 10 лв бройката. Три шишчета, изсъхнала питка хляб, салата от маслини и рапани, изядени на дървена пейка - 40лв.

Сега проверих, че готови шишчета (100гр.) се продават в Метро на цена от 17.99 лв. килото. Ако можеш да дръпнеш ДДС-то цената пада на 14.99лв. Излиза, че вземаш шишчето за 1.79 и го продаваш за десет лева. Яко! Но нека кажем, че си платил много пари за мястото.

Неделя - Бургаските солници - две рибени чорби, пет рибки чернокоп, две пърленки и чаша наливна бира - 39.50 лв. Конкретно на това заведение ходя всеки път, като съм на солниците и винаги поръчам едно и също. Миналата година сметката за същото бе 24 лв.

• Харесвам 8
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.